Ako pribrať?
Ahojte mamičky, nemamičky...každý sa tu baví o tom ako schudnúť po vianočnom čase, alebo po pôrode....no ja mám práve opačný problém....aj keď sa do sýtosti najem niekoľko krát denne aj tak nepriberiem....počas tehotenstva som síce pribrala 27kg, ale ked som porodila všetky kilá som zhodila do 3 mesiacov a to som nedržala žiadnu dietu, všetky kilá išli samo dolu...tak rada si prečítam Vaše názory a rady ako môžem pribrať...🙂)dakujem za všetky typy 🙂
Ahojte. Babule moja mama volakedy pribrala vdaka Beresovym kvapkam. Obsahuju velke mnozstvo vitaminov, B12, B6 atd..... Mozno pomoze aj vam.
@interklinik_martina no neviem, tiež mi to pripadá skôr ako rada na schudnutie a nie na pribratie...je to iste zdravé ale asi ozaj vhodné pre alergikov na potraviny...nezdá sa mi že by sme všetky chudé boli automaticky alergické.
@bobsent Tiez mam nizku hmotnost, a tiez som chcela zacat pit Gravimilk. Tak dobre sa to vola, clovek by cakal zazraky, az kym som si neprecitala zlozenie, ktore ma dojalo k slzam (zurivosti). Obycajne susene mlieko s nejakymi praskovymi vitaminmi a mineralmi a kopou cukru.... bleee. V tom momente som si to rozmyslela. Radsej obyc. plnotucne mlieko a vitaminy a mineraly z ovocia a orechov. Najlepsie domacich.
Mimochodom temu priberania som zakladala aj ja. Vtedy mi kocky radili vela cestovin. Nevydrzalo mi to 🙂 max 1 tyzden. Ostala som pri svojom zabehanom - zivocisnych tukoch (plnotucne jogurty, normalne maslo), podla moznosti cim viac pekneho masa (nie mastneho), obcas vajcia, zelenina, celozrnne/grahamove obilniny v chlebe, cestoviny. Kojit som po 18m prestala predvcerom. Cholesterol mam ukazkovy. Hmotnost, taka moja - 50kg na 164cm.
Myslim si, ze na pribratie musi clovek zacat cvicit (len ine typy cvicenia nez na chudnutie, podla mna skuseny trener vie poradit), lebo svaly vazia viac ako tuky, ale k tomu treba aj vela jest, hlavne nezabudat na plnohodnotne bielkoviny, aby tie svaly mali z coho narast...
Ak forum, ktore som zakladala. Myslim, ze rozumnejsie rady tam boli 🙂 https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/ako-zdravo-pribrat/
Ahojte maminky, tiež sa pridávam do klubu "Dachau" ako zas volajú mňa 😀 😀 . Vždy som bola chudá, moja dospelá váha neprekročila 53 kg pri mojich 170cm. V prvom tehu som pribrala na konečných 14kg a tešila som sa, že mi dačo ostane. za 6 mesiacov som bola vo svojich pôvodných veciach. Teraz som po druhom tehu, kde som pribrala tiež 12 kg, no vidím, že to dopadá tak isto. Plne dojčím, zatiaľ nemám žiadne problémy, iba chudokrvnosť, ale to si myslím, že má každá, ktorá má takéto naše chudé problémy. Moja prvá dcérka to zdedila po mne. tiež je ako špagátik. Už meria 140cm, ale je chudučká, samá kosť a koža, pritom normálne sa stravuje a športuje. ja som sa s tým už zmierila, ale za každú radu budem veľmi vďačná
@mamabiba som nevedela že existuje takýto klub 😀 v tom prípade som prominentný člen 😀 na mňa zatiaľ nemáš 😀
možno po kojení sa ti úbytok hmotnosti zastaví.
@zhrkz nuž gravimilk pijem, po pôrode som bola na ňom závislá...som zvedavá čo spraví ten maltodextrín,bolo to zaujímavé v tom obchode samí nabúchaní kulturisti a ja 😀
desím sa v jednom leta-po kojení mi nezostalo z proporicií NIČ!pred tým som mala málo tak okolo 84cm ale vzhľadom na hmotnosť sa mi to videlo primerané, manžel sa nesťažoval 😉 ale teraz mám možno 75cm je to hrôza no proste nič mi nezostalo ☹ nezakladám si extra na vzhľade ale vyzerať ako doska...
Ten gravimilk som pila aj ja, no zazrak sa nekonal. Zasa kamoska ho pila pocas kojenia tiez a stazovala sa ze po nom dost pribrala 😀 😀 😀
ahoojte..tak sa k vam môžem aj ja pridať...od 15 mám stále 50kg, výška okolo 165,,v tehotenstve som pribrala 10kg..po pôrode hned stratila...aa teraz mám 51 kg 🙂 tiež môžem pojesť všetko a nepriberám 😀
@bobsent no nechcela by som byť členkou Dachau 😖 😖 😖 . Ono to bol koncentračný tábor 😒 . A mne hovoria, ako keby som odtiaľ vyšla. Čo sa týka obvodu hrudníka...tak na tom sme rovnako..pred pôrodom 73cm 😀 😀 😀 Ja síce stále iba plne dojčím, ale už teraz to nevyzerá bohvie ako..určite nie tak, ako prvé dva mesiace. Čo sa týka cvičenia...na "pribratie" sú vhodné silové cvičenia, aby sa zväčšil objem svalovej hmoty...to na oko vyzerá, že si pribratejšia...viem z vlastnej skúsenosti. Ale už som strááášne lenivá zase chodiť do posilky a ver, že je to veľká námaha a chce to veľa vytrvalosti aby si vyzerala ako tak k svetu 😀 😀 😀
jej, konecne tema pre mna 😀 😀
ja mam 164cm a 44kg 🙄 ale presne pri takejto vahe som aj otehotnela cize ja to beriem tak, ze je to proste moja vaha a neni som podvyzivena lebo vsetky "systemy" funguju tak ako maju 😉
pocas tehu som pribrala na 59kg, asi tri mesiace po porode som mala fajn vahu ani mi neboli vsetky rifle velke 😀 ale o dalsie dva mesiace som zase bola na 44 😉
kojila som az do 15m, mlieko som mala stale a vela , a kludne by som mohla kojit aj dalej 🙂
cize z tohto vsetkeho mi naozaj vychadza, ze ja proste mam mat tolko kilo, ale poviem vam, ze ked je vonku zima tak mne je dvakrat taka 😖 😠
...fuha baby na jednej strane vám zavidím...ja sa musím držat na uzde celý život...teraz som na 90dnovej diéte a cvičení aby som sa dostala na svoju vahu spred tehu...ešte mam 9 kíl pred sebou...tak rada by som vám ich dala🙂na druhej strane...asi to nie je nič moc ked nemožete pribrat za žiadnu cenu...držte sa
este som chcela napisat, ze pred tehu som aspon prsia mala, po dokojeni uz nemam ani tie 😠
@teress 9 nechcem ale 5 kludne posli 😀
mne ani tak nevadi, ze malo kilo alebo zima..... skor z tej estetickej stranky, mne naozaj trcia rebra aj cela chrbtica a to neni pekny pohlad 😒 tak ako niekto kto chudne chce vyzerat dobre v plavkach tak aj ja by som chcela.
@mamabiba však ja viem že to bol koncentrák..preto ma vždy dožerie keď niekto vtipkuje že čo si bola v koncentráku? to moc na humor nie je 😠
a obvod hrudníka je detto 😀 som si pripadala ako nejaký mutant, reku také ženy ani nie sú...
@teress jááj vždy sa ozvú takto baby že pošleme vám 🙂 ...ono to ale nie je nič moc ani pekné ani zdravé keď ti rebrá trčia,nôžky ako paličky...ideál je asi nebyť ani chudá ani tučná 😉
všeobecne mám pocit že sa hovorí ako je spoločnosť zle naklonená obéznejším ľuďom, ale asi nie je ani trošku pre extra chudé.čo som si užila v ženskom kolektíve za to...a tie všelijaké blogy že preč s vychrtlinami...ja skôr chápem ozaj tučných ľudí aké to majú ťažké ale tí zvyčajne neútočia.neviem prečo najviac ma kritizovali tie také akurát 😀
@lizatko1009 a čo je to gajner? 😅 No cvičiť som už aj ja niekoľkokrát skúšala 😀 pre nás je vraj najlepšie posilovanie, lebo sa zväčšuje svalová hmota aspoň, keď už ten tuk nie 😀 ale akosi ma to nebaví, je to také nezáživné to dvíhanie činiek 😝 😀 športu moc nedám, ale muž sa ma snaží vykopať v lete na túry a bicykel a v zime aspoň na tie lyže, no nedá sa to nazvať pravidelným športovaním. Tie B12 skús, niekomu to pomohlo, ja teda ich bohužiaľ nemôžem.
@bobsent mne to už tuším tiež niekto radil, že tieto prípravky pre kulturistov by mohli zabrať. No trochu sa toho bojím, že by som z toho mala hnačky, ja mám totiž aj tráviace problémy a sklon k hnačkám, musím si dávať aj pozor na takú stravu, čo preháňa. Tak napíš ako to na teba účinkovalo, keby ťa nejako z toho nepreháňalo, by som aj ja skúsila 🙂 Ja mám výšku 165 a teraz vážim 44kg, no pred rokom som mala len 42 kg, tiež som už chodila ako troska a nevládala, ale teraz keď už aj malá prestala tak hrozne behať, tak už sa mi podarilo tie 2 kilká nabrať. Ja som teda musela aj kojenie ukončiť skôr, kojila som iba 6 týždňov, vy slovene som to cítila, ako moje telo síce chce robiť to mlieko, prsia sa mi bolestivo nalievali každú noc, ale aj tak toho mlieka bolo málo, musela som malú dokrmovať, a ja som práve pre to vysilenie zrejme mala každú jednu noc teplotu zvýšenú. Ako náhle som prestala kojiť, tak aj teploty zmizli aj som mala o 50% viac energie. No holt, nemáme telo stavané na veľkú záťaž 😝 😀 Ale tak treba to brať pozitívne, ja si stále hovorím: Som rýchla a vytrvalá, rýchlo sa unavím a dlho mi to vydrží 😀 😀 😀
@mariakr ja som vždy mala ten istý problém... Výška 170 cm, váha 48 kg... Čo sa všetkým zdalo hrozne málo... Ja som sa tak cítila dobre... Keď som nejakým záhadným spôsobom pribrala na 50 kg, bola som rada, mala som trochu tuku na brušku... To bola vlastne aj moja štartovacia váha spred tehotenstva... Pribrala som nakoniec 12 kg, v pôrodnici nechala 10 a doma išli dole ďalšie 4 kg... Takže späť na pôvodných 48 kg... V 14.mesiacoch som však malého prestala kojiť a čuduj sa svete, pribrala som na 53,5 kg... Nechápem ako... Možno za to môžu aj sviatky, veľa som piekla a nemal to kto jesť... Nikdy som nepotrebovala držať diéty na chudnutie, ale teraz asi začnem... Tak asi len toľko, ak ešte kojíš, možno sa to dá do poriadku neskôr, keď prestaneš. 😵
@lizatko1009 ale nie na brucho??? 😀 😀 Mne sa všetko teraz do brucha šuplo... Zúrim. 😀
@bobsent Pri extrémnej štíhlosti platia tie isté zásady pre riešenie, ako pri chudnutiu. Totiž, že každý z nás sme originál a nemožeme sa vo všetkom porovnávať. Čo funguje u jednej, nemusí u druhej... Viem, že to môže vyzerať trochu alibisticky, ale pre objektívne posúdenie treba mať viac informácií a stretnúť sa osobne. Zopakujem možné príčiny pre problém s priberaním: zvýšená činnosť štítnej žľazy, obmedzenie kalórií v prijímanej potrave - v porovnaní s vyšším výdajom, poruchy trávenia (rôzne príčiny)..A samozrejme môže sa tak prejaviť dlhodobé resp. vážne zdravotné ochorenie. Vždy treba dávať na popredné miesto zdravotný stav.
Jéj, ja kým napíšem 1 príspevok, tak je tu 15 ďalších príspevkov 😀 som totiž bola medzitým s malou 2 hodiny vona nenačítala som si nové príspevky 😀 babky, ja myslím, že to čo radila na predošlej strane @interklinik_martina tak to bolo na moju otázku čo nejesť ak sa jedná o tú intoleranciu pšenice, to neboli rady ako pribrať. Preto jej v ďalšom príspevku píšem, že by nám mohla dať aj rady na pribratie. 😉 🙂
S tou zimou je to u mňa rovnako, mne prestáva byť zima až keď teplota stúpne nad 25 stupňov, inak mi je kosa. A v zime teda mám aj 4 vrstvy 😀 A tiež si myslím, že spoločnosť je akosi viac zmierená s nadváhou, to sa berie akosi samozrejmejšie ako keď je niekto chudý. Tučnému to aj málokto tak sprosto frkne znova a znova do tváre, ale chudému to frkne skoro každý. Je to aj tým, že ľudia majú mylnú predstavu, že pribrať sa dá super ľahko a rýchlo, kdežto tí tuční to majú sakra ťažké, tým sa tak ľahko schudnúť nedá 😖
navyse tucni tvrdia , ze radsej by boli chudi ako tucni. no ja pravda, ze ja by som nebola radsej tucna ako chuda ale oni tymto vlastne popieraju , ze by to bol nejaky problem 😒
@halienka ja paradoxne ked som sportovala tak som mala o 10kilo viac 😀 chystam sa zacat opat behat, lebo mi to dobre posobi na psychiku, ja si pri tom oddychnem a citim sa dobre, nie taka unavena troska 🙂
urcite k tej unave, to ze sa citime/te ako trosky prispieva aj to, ze behame len okolo deciek a na nic ine neostava cas 😔 ja mam este okrem toho aj skolu. ale az bude po skuskovom tak hor sa do tenisiek 😉
@petkave prosím ťa aké diety by si držala....to ani nepíš a hlavne na to nemysli...ak sa cítiš takto super, tak prečo nie ostať taká aká si...no ja mám výšku 167cm a váhu 50kg, no ono si každý pri takomto výpočte pomyslí, že ved čo blázni, ved mám celkom dobre miery...len v tom je problém, že ja vyzerám ako keby som mala 35kg...neviem čím to bude...asi mám tažké kosti...syna už nekojím, už máme 3 roky...len ked niekde ideme, tak si všetci myslia že som jeho sestra a nie mama 🙂 ...no potom ked budem mať 50 tak budem spokojná, že ma tak mlado berú 🙂
@petkave juj, to nie len tvoje príspevky som nestihla, ja som začala písať ráno, keď bola diskusia ešte na prvej strane 😀 takže všetky tieto čo boli už na druhej som dovtedy nečítala, len som dopísala ráno rozpísaný príspevok až po vychádzke a odoslala a zrazu, že aha, ve´d on je už na druhej strane 😀 😀 nevadí, to som len na vysvetlenie, aby som nebola za totálneho blbca, že píšem niečo čo tu už možno ste niektorá aj písali 😀 😀
@bambola áno, to viacerí tvrdia, že šport môže pomôcť, len ja sa neviem akosi k nemu vykopať 😝 😀 a pri behaní sa nestrácajú kilá? Švagriná behala, lebo chcela chudnúť... 😅 Mne sa zdá, že ja schudnem aj keď zbehnem dole po schodoch 😀
@mariakr tak 50 kg je môj sen - zatiaľ nesplnený 😀 inak to máš pravdu, môže to byť aj stavbou tela, ako sú rozložené kosti a tak, že na niekom to vyzerá hrozne a na niekom ani tak nie...

@interklinik_martina "Dakujem pekne" za takuto radu... taketo si mozete zalozit za klobuk. :( napisali ste co nejest, a z toho mi vychadza, ze nejest nic... zo zeleniny clovek isto nepriberie. Kozi syr, a soja.... skvele :( kozu zacnem chovat na balkone, budiz 😠 aco ked ma niekto alergiu na soju? A bohvie cim soju "krmia". Osobne soju do ust nedam...