interklinik_martina
    31. mar 2016    Čítané 55x

    Interklinik

    Mnohí z Vás vedia, že INTERKLINIK má za sebou mimoriadne úspešnú 16-ročnú tradíciu v poskytovaní špičkových služieb v oblasti estetickej medicíny, vlasových transplantácií a dermatokozmetiky. Pre nich, ale aj pre tých, ktorí našu spoločnosť dodnes nepoznali, mám jednu zásadnú správu. Dnešný INTERKLINIK je iný ako ten, ktorý ste poznali.
    Zostali sme verní nášmu záväzku poskytovať klientovi vždy len to najlepšie, ale rozhodli sme sa výrazne rozšíriť portfólio našich služieb a najmä zmeniť prostredie, v akom ich poskytujeme. Od októbra 2008 nás preto nájdete v nových, nadštandardne vybavených priestoroch na Einsteinovej ulici 7, v budove Relaxx centra, ktoré plne zodpovedajú nášmu odhodlaniu byť najlepší a naplniť vaše očakávania profesionálnych služieb dostupných každému z vás.
    Na ploche 1000 m2 ponúkame komplexnú starostlivosť o vaše zdravie a krásu v oblasti plastickej chirurgie, dermatokozmetiky a stomatológie. Služby nášho luxusného relaxačného SPA Vám navyše spríjemnia prípravu na zákrok či priebeh rekonvalescencie, a sú určené pre všetkých z vás, ktorý hľadajú uvoľnenie, relax, ale aj najmodernejšie formy chudnutia pod dohľadom dietológa a terapie celulitídy.
    Moderné vybavenie, príjemná a diskrétna atmosféra našich prevádzok, dve plne profesionálne vybavené operačné sály, no predovšetkým odborný tím lekárov a sestier s bohatými skúsenosťami a praxou aj v zahraničí, sú garanciou vašej spokojnosti.
    Skrášľovací výkon už nie je len výsadou celebrít, dnes už patrí medzi bežné medicínske postupy. Radi vám pomôžeme dosiahnuť vzhľad podľa svojich predstáv a znovunadobudnúť sebavedomie, pocit spokojnosti a vnútornú harmóniu.
    Tešíme sa, že môžeme plniť Vaše sny.

    Veľmi pekne ďakujem všetkým za príspevky, komentáre a veľký záujem, ktorý ste prejavili v diskusných príspevkoch s Interklinik. Dnes naša kampaň končí. Verím, že sa ešte budeme mať príležitosť porozprávať. Vážim si vašu priazeň 🙂.

    Poznáte rozdieľ medzi alergiou a intoleranciou na potraviny? Tak si to porovnajte...https://www.modrykonik.sk/fotoblog/interklinik_...

    interklinik_martina
    24. jan 2012    Čítané 0x

    Alergia na potraviny nie je to isté ako potravinová intolerancia

    Aký je zásadný rozdieľ medzi potravinovou alergiou (PA) a potravinovou intoleranciou (PI)?

                                                                                                             potravinová alergia                               potravinová intolerancia

    Hradenie diagnostiky zdravotnými  poisťovňami                               áno                                                                  nie

    Aký sa vytvára typ protilátok                                                                   IgE                                                                    IgG

    Stupeň odozvy (kedy sa prejavia  ťažkosti)                           Okamžite po jedle                                 Oneskorene až do 72 hodín

    Symptómy                                                                               Klasická  „alergická“ reakcia                 Mnohé symptómy ovplyvňujúce akýkoľvek                                                                                                                                                                                     orgán alebo časť tela.

    Závažnosť                                                      Môže byť smrteľná                             Nie je život ohrozujúca ,                                                                                                                                                                   

    Permanencia                                                                               Môže trvať celý život                          Možno ju zvrátiť zmenou životosprávy

    Diagnostika                                                                    Často sa dá aj samo-diagnostikovať            Zriedkavo sa dá samo-diagnostikovať

    Výskyt v populácii                                                                                  4-5%                                                   45-90%  (podľa zdrojov)

    Symptómy potravinovej neznášanlivosti:

    • Gastrointestinálne ochorenia (50 %): Bolesti brucha, zápcha, hnačka, plynatosť, nafukovanie, pálenie záhy, tvorba aftov v ústach, syndrom draždiveho čreva, idiopatické črevné zápaly
    • Dermatologické procesy (16 %): Akné, ekzémy, psoriáza, svrbenie
    • Psychické poruchy (11 %): úzkosť, letargia, depresie, poruchy pozornosti, hyperaktivita (u detí)
    • Neurologické obtiaže (10 %): Bolesti hlavy, migrény, zavrate, vertigo
    • Respiračné ťažkosti (10 %): Astma, nádcha, dyspnoe
    • Ostatné: únava, chronický únavový syndrom, nevolnosť, bolesti a otoky kĺbov, poruchy spánku, syndrom fibromyalgie, obezita, retencia vody, chudnutie...

    Priberanie, únava, problémy s tehotenstvom, mykózy....Aj takto sa prejavuje potravinová intolerancia. Prečítajte si viac na https://www.modrykonik.sk/fotoblog/interklinik_...

    interklinik_martina
    24. jan 2012    Čítané 0x

    Čo všetko sa môže prejavovať ako potravinová intolerancia?

    O prejavoch potravinovej intolerancie sa veľa píše a diskutuje. Objavujú sa stále nové informácie a súvislosti medzi problémovými potravinami a zdravotnými ťažkosťami. Zlepšenie zdravotného stavu na základe zmeneného stravovania podľa testov špecifických IgG protilátok je dokázané aj v medicínskych štúdiach.

    Prečítajte si niektoré zaujímavosti z tejto oblasti.

    1. Bolesť kĺbov a chrbtice. Keď trpíte potravinovou intoleranciou, vaše telo nedokáže v plnej miere stráviť a využiť potravu. Vznikajú nepriaznivé produkty, ktoré váš imunitný systém identifikuje ako nežiadúce. Problémy sa prejavujú napríklad bolesťou kĺbov a chrbtice. Takže, ak vašu bolesť chrbtice zapríčinila potravinová intolerancia, je jednoduché sa jej zbaviť a vyliečiť sa! Problémové jedlo treba vyradiť z jedálnička a dodržiavať eliminačný spôsob stravovania. Budete sa cítitť lepšie.

    2. Postupná zmena hmotnosti. Keď trpíte potravinovou intoleranciou, má to vply na vašu štítnu žľazu. To znamená, že váš metabolizmus je narušený. Štítna žľaza premieňa jedlo buď na energiu (spaľovanie) alebo na tuk (skladovanie na neskoršie použitie). Zmiešané spracovávanie vytvára "skladovací" syndróm, a teda naberanie na váhe. Môže to byť však aj naopak. Ľudia, ktorí sa zdajú byť tenkí, možu mať takisto nediagnostikovanú potravinovú intoleranciu, pretože nevedia využiť živiny zo stravy. Dostať sa na normálnu hmotnosť je podmienené spôsobom stravovania, a teda vylúčením problémových potravín z jedálnička.

    3. Kvasinkové infekcie (Candida). Ak máte hubovú/kvasinkovú infekciu, je to prejav neliečenej potravinovej intolerancie. Klinicky sa to často prejavuje úpornými mykózami, problémami s trávením, zmenou hmotnosti, únavou oranizmu...Váš imunitný systém má čo robiť s nestrávenými produktami a reaguje obranou voči cudzorodým látkam. Vtedy sa kvasinky mobilizujú a množia. Ak je to váš prípad, treba prejsť na špeciálnu stravu (Yeast-free diet) a hlavne vysporiadať sa s problémovou potravinou, ktorá bola prvotnou príčinou celého problému.

    4. Nemotornosť, strata koordinovanosti. Keďže potravinová intolerancia zapríčiňuje zápaly a narušenie kĺbov a niektorých životných systémov, narúša sa aj váš nervový systém. Vaše svaly sú ovládané nervovým systémom, a keď ten riadne nefunguje, stávate sa "nemotorným". Prejavuje sa to často aj u detí. Avšak zmena stravy prináša v takomto prípade výrazné zlepšenie!

    5. Neplodnosť, spontánny potrat. Nediagnostikovaná potravinová intolerancia môže mať za následok problémy s donosením dieťaťa. Takže, ak sa vo vašej rodine už vyskytol spontánny potrat alebo ste ho mali vy, uvažujte o tom, že sa máte dať vyšetriť ešte pred tým, než budete uvažovať o ďalšom dieťati. Možno si myslíte, že svojou potavinovú intoleranciu uhádnete. No mýlite sa! Nie je to také ľahké. Jednotlivé intolerancie sa často prekrývajú. Naozaj sa treba dať vyšetriť.

    6. Návykovosť a závislosť. Je nejaké jedlo, bez ktorého naozaj nemôžete byť? Môže sa jednať o určitú formu závislosti. Závislosť je tiež prejavom potravinovej intolerancie.

    Ako vyzerá najviac využívaná služba v Interklinik - Dietologickom centre v Bratislave - čítajte prosím článok ...Tešíme sa na Vás 🙂 https://www.modrykonik.sk/fotoblog/interklinik_...

    Ako vyzerá najviac využívaná služba v Interklinik - Dietologickom centre v Bratislave - čítajte prosím článok ...Tešíme sa na Vás 🙂.

    Všetkým mamičkám, ktoré rozmýšľajú nad návštevou nášho centra Interklinik VITAL chcem ponúknuť možnosť využiť krásny detský kútik v budove Relax centra. Vy sa pôjdete starať o seba a o maličké bude super postarané 🙂

    interklinik_martina
    11. jan 2012    Čítané 0x

    Aké sú najviac využívané služby

    Najviac využívaná služba pri zahájení zdravého životného štýlu a zdravého chudnutia je kombinácia testu potravinovej intolerancie na 59 základných potravín s meraním zloženia tela a bazálneho metabolizmu (tzn. aká je vaša schopnosť spaľovať kalórie pri súčasnej postave).

    Všetko dohromady s odbornou konzultáciou (jedálniček na mieru, rozpis jednotlivých vhodných jedál - potraviny podľa vašej individuálnej schopnosti trávenia aj s podpornými odbornými materiálmi) stojí 159€.

    Treba prísť osobne do nášho Dietologického centra - Interklinik VITAL do budovy Relax centra na Einsteinovej ulici v Bratislave.

                                                                            Keď sa dostavíte na konzultáciu, najskôr vám urobíme odber krvi z prsta.

    Hodinu trvá samotná analýza. Vy sa zatiaľ môžete ísť pozrieť do veľkého obchodného centra (oproti peši cca 5-10min), alebo zájdete v rámci budovy na osvieženie do kaviarne.

    Potom nasleduje osobné stretnutie s interpretáciou výsledkou a poradenstvom, ktoré trvá 120 min.

    Dostanete presnú informáciu, ktoré z nižšie uvedených potravín sú Vami tolerované. A do akej miery (silná, stredne silná resp. slabá forma intolerancie).

    Prehľad testovaných potravín:

    Obilniny : pšenica, kukurica, tvrdá pšenica, glutén (lepok), ovos, ryža, raž

    Orechy: mandle, para orechy, kešu, kakaové zrná, píniové orechy, vlašské orechy,

    Strukoviny: hrach, šošovica, fazuľa, sója

    Mäso: hovädzie, kuracie, jahňacie, bravčové

    Ryby: sladkovodné ryby (losos, pstruh), kôrovce (krevety, garnáty, kraby, homáre, mušle), tuniak, ryby s bielym mäsom (treska, treska škvrnitá, platesa)

    Zelenina: brokolica, kapusta, mrkva, zeler, uhorka, pór, korenie (červené, zelené, žlté), zemiaky, paradajky

    Ovocie: jablká, čierne ríbezle, grepfruity, melóny (ananásový melón, vodný melón), olivy, pomaranče & citróny, jahody

    Iné: Vajcia (celé), kravské mlieko, cesnak, zázvor, hríby, čaj, kvasnice

    Potom ešte odmeriame "štartovnú pozíciu" - tzn. aké je zloženie tela a spalovanie bazálneho metabolizmu na začiatku nášho nového spoločného programu.

     Celkový čas pre odber a konzultáciu je tak dohromady 180 min, keby ste chcela mať vyriešené všetko naraz pri jednej ceste. Je veľmi dôležité  sa presne dohodnúť na recepcii pri objednávaní, pretože musia byť všetky služby v rámci našej kliniky koordinované.

    A máte možnosť využiť krásny detský kútik v budove Relax centra. Vy sa pôjdete starať o seba a o maličké bude super postarané 🙂

    Je potrebné kontrolné vyšetrenie, kedy a koľko to stojí?

    Áno.

    Kontroľné vyšetrenie trvá 60 min. Skladá sa z dietologickej konzultácie a opakovaného merania zloženia tela a bazálneho metabolizmu. Jeho cena je 35€.

    1/ Pri redukčnom režime je vhodné prísť cca po mesiaci, aby sme videli, ako všetko funguje 🙂. Porovnať, či sa hmotnosť nestratila na úkor svalov (v tom prípade ttotiž zistíme, že máte v strave málo bielkovín a preto presne upravíme ďalší jedálniček).

    Takisto porovnáme, či ste schudla tukovú hmotu len podkožne, alebo či sa podarilo odstrániť aj vnutrobrušný tuk (ktorý je najviac nebezpečný zo zdravotných dôvodov). To všetko totiž meriame.

    Zistíme, ako pijete - ako je hydratované vaše telo (pretože meriame aj vodu v tele - v bunkách aj mimobunkovú vodu).

    2/ Pri overení zdravotného aspektu potravinovej intolerancie je vhodné prísť na kontrolné vyšetrenie po 3 mesiacoch. Povieme si, ako ďalej postupovať v prípade škodlivých potravín, ako ich vyskúšame zaradiť postupne do života.

    interklinik_martina
    10. jan 2012    Čítané 0x

    Ako zvýšiť "nepolapiteľný" metabolizmus...

    Zvýšenie metabolizmu je vnímané ako svätý grál chudnutia- všetci ho hľadajú 🙂.

    Ako rýchlo vaše telo spaľuje kalórie závisí od viacerých faktorov.

    1. Genetika -niektorí ľudia zdedia rýchly metabolizmus.

    2. Muži majú tendenciu spáliť viac kalórií než ženy, a to aj pri odpočinku.

    3. Pre väčšinu ľudí spomaľuje metabolizmus neustále po 40 rokoch.

    Hoci nie je možné ovládať váš vek, pohlavie, či genetiku, existujú aj iné spôsoby, ako získať podporu.

    Povieme si o spôsoboch,na  ktoré by mohol počúvať:

    Naše telo neustále spaľuje kalórie, a to aj keď nič nerobíme. Tento tzv. bazálny metabolizmus je zodpovedný za udržanie základných vitálnych funkcií, ze termoreguláciu. A je oveľa vyšší u svalnatých jedincov.Každý kg svalov využíva asi 6 kalórií denne (len pre vlastné udržanie), pričom každý kilogram tuku, spaľuje len 2 kalórie denne.Aj malé navýšenie svalov prinesie veľký prínos v priebehu určitého času.Navyše, po cvičení so záťažou, sú svaly aktívne na celom tele, čím sa zvýši priemerná denná rýchlosť metabolizmu.

                                                                                                                Dopĺňajte dostatok vody

    Telo potrebuje vodu na spracovanie kalórií. Ak je stále aj mierna dehydratácia, môže Váš metabolizmus spomaliť. V jednej štúdii dospelých, ktorí pili osem alebo viac pohárov vody denne, spálili podľa očakávania viac kalórií ako tí, ktorí pili štyri.Ak chcete ostať hydratovaní, pite pohár vody alebo ineho nesladeného nápoja  pred každým jedlom a občerstvením.Navyše zvýšte prísun ovocia a zeleniny , ktoré obsahuje veľa vody.

                                                                                         Prečo je dôležitá pravideľná strava počas dňa?

    Postprandiálna termogenézia - energia využívaná na trávenie a metabolizmus zložiek stravy niekoľko hodín po jedle. Preto jesť viackrát  a častejšie cez deň pomôže schudnúť.Po kozumácii „veľkého“ jedla s dlhodobou prestávkou niekoľkých hodín medzi jedlami sa metabolizmus spomalí.Po kozumácii menšieho jedla  každé 3 - 4 hodiny si udržuje metabolizmus svoje obrátky, takže sa spáli viac kalórií počas dňa.

                                                                                                                      Lepšie s bielkovinou

    Telo spaľuje viac kalórií trávením bielkovín, v porovnaním s trávením cukrov a tukov. Bielkovina môže vyžadovať na trávenie  takmer o 25%  energie viac.Aj keď potrebujeme jesť vyváženú stravu, nahradenie niektorých  jednoduchých sacharidov potravinami bohatými na bielkoviny môže významne naštartovať metabolizmus.Zdravé zdroje bielkovín: chudé hovädzie, morčacie, ryby, biele kuracie, tofu, orechy, fazuľa, quinoa, vajíčka a nízkotučné mliečne výrobky.

                                                                                                                Okoreňte si jedlo

    Korenené jedlá obsahujú chemické zlúčeniny, ktoré mierne urýchlia metabolizmus (napr. lyžica nasekanej červenej alebo zelenej chilli papričky)Účinok je pravdepodobne dočasný.Vhodné pre rýchle oživenie, spestrenie cestoviny, mäsa...

                                                                                                                Pitie nápojov s ľadom

    Ľadovo-studené nápoje nútia telo spaľovať viac kalórií počas trávenia.

    Výskum naznačuje, že päť až šesť pohárov vody s ľadom je možné zvýšiť spaľovanie až o 10 kalórií denne. To prinesie úbytok 0,5 kg tukov za rok - bez diéty. }Môžete získať rovnaké výhody tým, že pijete ľadový čaj alebo kávu (ale bez cukru)

                                                                                                      Jedna z výhod čiernej kávy

                                                        Ak pijete kávu, pravdepodobne môže dôjsť ku  krátkodobému zvýšeniu metabolizmu.

                                                                                                            Pomoc so zeleným čajom

    Pitie zeleného čaju a čaju oolong ponúka kombináciu výhody kofeínu a katechínov (naštartovanie metabolizmu na niekoľko hodín).

    Výskum naznačuje, že pitie dvoch až štyroch šálok čaju môže nútiť telo spáliť o 17% viac kalórií, než je obvyklé (na krátky čas).

                                                                                                               Najlepšie s pohybom

    Vplyv rôznych potravín a nápojov na metabolizmus je malý v porovnaní s tým, čo potrebujete pre trvalý úbytok hmotnosti.Najlepším riešením pre vytvorenie fungujúceho organizmu s dostatočným spaľovaním je vybudovanie svalovej hmoty, ktorá musí byť aktívna. Čím viac sa budete pohybovať v priebehu dňa, tým viac kalórií spálite.A pamätajte si: cvičiť ráno má tú výhodu, že získate  urýchlenie vášho metabolizmus po celé hodiny.

    Rozmýšlate o teste potravinovej intolerancie a neviete, ako postupovať? Či je to hradené na Slovensku, kto to vykonáva resp. ako si test spraviť doma? Prečítajte si o tom viac v novom článku 🙂

    interklinik_martina
    10. jan 2012    Čítané 0x

    Je možné si spraviť doma test na potravinovú intoleranciu?

    Často si ľudia kladú otázku, kde a ako sa dá test z krvi na potravinovú neznášanlivosť absolvovať, či je preplácaný poisťovňami, ktorý lekár to môže nechať vyšetriť...

    Test nie je preplácaný poisťovňami na Slovensku. Je potrebné ho uhradiť v celej výške. Vykonáva sa v niektorých súkromných zariadeniach. Treba sa pýtať, či sa jedná o test na špecifické IgG protilátky (na rozdieľ od testov na alergologii na IgE protilátky - tzv. klasická potravinová alergia). Ten je štandardne vykonávaný a aj preplácaný poisťovňami.

    Test sa v základnom prevedení dá zakúpiť na internete resp. v lekárni. Potom si odber krvi z prsta robíte sami doma. Analýzu (ktorá trvá celkovo hodinu a skladá sa z rôznych postupných krokov pridávania chemických reagencií na testovacej podložke), takisto vykonávate sami. Niektorí ľudia sú s tým spokojní.

    Výsledky môžu byť nepresné v prípade, že sa nedodržia určité zásady odberu krvi z prsta (napr. sa odoberie menšie množstvo). A takisto, pokiaľ by ste užívala pred odberom niektoré lieky, ktoré by výsledky mohli ovplyvniť. Preto je vhodná konzultácia s lekárom (pred aj po analýze).

    Je potrebné zdôrazňiť, že nie je až tak dôležitá analýza, ale nasledovné riešenie, ako sa k výsledkom prakticky postaviť. Ako nahradiť škodlivé potraviny, to je veľmi kľúčové. Čo môžete jesť, koľko a kedy. Trvalo určitý čas, kým sa nám na klinike až opakovaným testovaním v praxi podarilo zmapovať túto problematiku a prísť na to, ktoré alternatívy poradiť. Je dôležité sledovať situáciu na našom trhu s potravinami. A nie je to jednoduché, naše obchody často veľa alternatív neponúkajú, treba si často doma vypomôcť.

    Ja ako lekárka, ktorá osobne vykonáva dietologické poradenstvo a interpretujem výsledky testov navyše spolupracujem pracovne aj so Slovenskou technickou univerzitou (Inštitútom výživy a ochrany zdravia). Tu sa hodnotia a vyvíjajú nové druhy potravín...treba poznať často aj technológiu výroby, aké suroviny sa kde používajú. Kde sú skryté. Sledujeme odborné medicínske štúdie zo sveta, kde sa opisujú rôzne doporučenia a postupy...

    Súčasťou ceny testu PI u nás je odber, analýza, poradenstvo, jedálniček na mieru, praktické rady do života. Písomne návody a rady, ako sa celkovo racionálne stravovať, ako variť, ako nakupovať - čo si treba čítať. K týmto informáciam pri samotestovaní máte obtiažnejší  prístup a preto je zložité sa v bežnom živote orientovať v problematike potravinovej intolerancie.

    My sme u nás na klinike k dnešnému dňu testovali cca 500 klientov rôzneho veku, z celého Slovenska.

    Je veľmi dôležité celkovo podporiť trávenie - preto pri konzultácii rozoberáme úplne všetky diagnózy, zdravotné ťažkosti. Aj z pohľadu imunitného systému, ktorý je potrebné posilniť (aby ste zdravotné ťažkosti s trávením po nejakom čase vyliečili).

    Martina Šintálová

    Ďakujem za všetky dotazy 🙂. Prihlásim sa do diskusie ešte dnes večer okolo 19 - 20 hod. Pekné poobedie prajem.

    interklinik_martina
    9. jan 2012    Čítané 0x

    Zľava pre užívateľov Modrého koníka

    Starajte sa o seba s Modrým koníkom!

    Dovoľujeme si Vás upozorniť na veľmi inšpirujúcu príležitosť, ako sa naštartovať k zdravým zmenám za zvýhodnených podmienok.

    Keď si v období od 9.1. do 31.1.2012 zakúpite v Interklinik VITAL  - Dietologickom centre akúkoľvek službu, dostávate 10% zľavu*.

    Stačí sa objednať na recepcii na tel. čísle 0911 212 838 v čase 9.30 – 17.00 hod v pracovných dňoch.

    Nechajte si napr. vyšetriť  potraviny, ktoré Vám bránia účinne schudnúť, stať sa krajšia alebo sa poraďte, ako nastaviť  svoje stravovanie počas tehotenstva a kojenia...

    Viac info na http://www.interklinik.sk/3vital alebo priamo na recepcii.

    A nezabudnite na heslo „modrý koník“ 🙂.

    Teším sa na Vás,

    Martina Šintálová

    *Poskytované služby je potrebné zakúpiť najneskôr do 31.1.2012 – v čase trvania aktívnej spolupráce s portálom Modrý koník.

    interklinik_martina