Ako ste našli Nutrilon?
Milé mamičky, povedzte nám ako ste objavili Nutrilon. Zaujímalo by nás, kde ste sa o ňom dozvedeli, kto vám ho odporučil a čo vám o Nutrilone povedal.
od lekarky, samozrejme.......ved obrovska reklama /taky ten obrovsky putac, co stoji na zemi/ bola hned v oboch rohoch v cakarni a na otazku ake umele mlieko by odporucila,odpovedala ze Nutrilon...hm....dileri od Nutricie su velmi snazivi, ze ine mlieko nam ani nespomenula....aj tak, zacali sme pri dcere Nutrilonom, kym sme nezistili, ze jeho obdoba, o viac ako tretinu lacnejsia, sa da kupit v Madarsku a co viac, ten madarsky je hustejsi, takze deti mi po nom spali ako dudky, obe deti ako 3 mesacne prespavali 10-12 hodin za noc bez jedenia......cez den tiez, vyspali po tri hodiny...ked som nemala Milumil, dala som nutrilon, ale to boli hladne uz po dvoch hodinach cez den a v noci sa zacali okamzite budit aj 2x......je ako voda riedke,,,,ale na brusko je fajn, stolica bola a je pravidelna, nezapekal....tot moj nazor....
Moja dcéra má este aj prezvyku po nutrilone, resp. rak. Aptamile - Ada Aptamil 🙂 ale späť k otázke. My sme sa k nutrilonu dostali v pôrodnici, pretože mala bola hladná a moje mlieko nestačilo, tak vždy po kojeni som si musela prist vypytat... aj ked som ho doma vyradila a chcela iba kojit, nestacilo, tak šup zase na nutrilon a žiadny problém. Väčšinou ho kupoval muž, tak pomaly vždy doniesol iné balenie, hlava deravá, ale našťastie jej nikdy nič nebolo 🙂 ale naozaj by sa marketing mohol trochu zamyslieť nad stratégiou predaja, lebo naozaj aptamil je lacnejší, a ked sú aj akcie, tak radšej zobrať auto a ísť do AT, nez kupovať slovensky nutrilon. Inak pribrala tak okolo jedného kilá za mesiac a nič jej nebolo a to došla z nemocnice smmalou váhou. Pekný deň 🙂
@carrie4 Dakujeme za tvoj nazor a podelenie sa s osobnou skusenostou 🙂 ano, je to aj standard lekarov, ze cca po 1 roku vyskusaju detom podavat Nutrilon klasicky.
@nutrilon_lucia Ahoj,chcem sa spýtať,či viete niečo o "maďarskom Nutrilone" o Milumile. my máme Maďarsko neďaleko,a toto UM je tam o dosť lacnejšie ako náš Nutrilon,lenže hoci to má byť vraj to isté ako Nutrilon,tak má inú konzistenciu a našej malej nerobilo dobre,grckala z neho. Je to výrobok vašej firmy? vyrába ho Milupa,je to teda nyozajstný Nutrilon,predávaný v Maďarsku,alebo je to iné mliečko? ďakujem za info.
ja som nutrilon dávala hned po pôrode pretože som nemohla kojiť,velmi som sním spokojná ale je aj drahší. 🙂
@nutrilon_lucia aká je tvoja skúsenosť pri zavádzaní obyč. nutrilonu po nutrilone HA... znášajú ho deti dobre? syn nie je alergický na BKM, tak očakávam, že sa akékolvek prejavy alergie nedostavia
@nutrilon_lucia Môžem vedieť aký je rozdiel medzi slovenským Nutrilonom a ostatnými poľským, maďarským či nemeckým Nutrilonom okrem názvu? Skúšala som poľský a musím povedať, že chuť je taká istá ako bol náš Nutrilon pred 6 rokmi ako som už hore uviedla. Prečo sa to vlastne zmenilo?
Starsieho syna som kojila necelych 10 mesiacov, odstavil sa sam (pravdepodobne pre slaby tok mlieka, ale ja som o tom nevedela). Skusali sme vselijake UM, rozne vzorky, ktore som mala doma, nic mu "nechutilo". Nakoniec sa rozpil vdaka nejakemu krabickovemu mliecku (mliecko s kasou, ci ako sa to vola), ktore som mu riedila vodou. Potom som ho zacala postupne riedit stale viac a viac, ale umelym mlieckom, az sme nakoniec skoncili cisto pri Nutrilone. Preco, sama netusim... Asi marketing zabral a my patrime k tym rodicom, ktori velmi nevymyslali. Pocitovo a intuitivne som ho brala ako najlepsi, pacil sa mi obal, nevadili mi reklamy a chcela som, aby syn od roka popri kravskom mliecku pil aj umele mliecko, kedze nebol (a doteraz nie je) velky papkac. Aj pediatricka sa pytala, cim dokrmujem a ked som povedala, ze Nutrilon, iba suhlasne kyvla hlavou. Nutrilon sme mu vysadili nedavno, ked mal 3 roky. Pil ho teda dva roky a podlsdne tyzdne uz len vecer ako svoj ritual. Nahradili sme ho zas len kravskym mliekom, nerobilo mu to problemy.
Mladsiu dceru zial uz nekojim a tiez jej davam Nutrilon 2. Neviem, ci je to zotrvacnost, alebo len moja lenivost prestudovat obaly od vsetkych UM, ale Nutrilon dostala uz v porodnici ako dokrm, zvladla ho bez problemov a zvlada ho bez problemov aj teraz. Necakam, ze po UM bude spat celu noc, alebo ze ju to nejak extremne zasyti. Umele mliecko beriem ako nahradu, kedze nie je kojena a vymyslat so znackami urcite nemienim. Dcera ale pekne prospieva, je spokojna, neplace, dovody na horsi nocny spanok mame ine... Takze za mna - ja som s Nutrilonom spokojna a pevne verim (kedze nie som odbornik), ze jeho zlozenie je take, aby moja dcera mohla este par mesiacov pekne prospievat, kym nezacne jest plnohodnotnu stravu. Nic ine, nez spoliehat sa na Nutrilon, mi neostava.
A teraz zapory: obrovskou nevyhodou Nutrilonu je cena, ktora nas teraz ako rodinu privadza na mizinu. Dcera ma spotrebu vyse 800g Nutrilonu tyzdenne (!!!) a na mesiac je to vyse 60€. To je z mojej strany jediny nedostatok, preto zvazujeme prechod na lacnejsiu alternativu umeleho mliecka. Aptamil a Milumil a podobne zahranicne nutrilony ja neuznavam, takze kupujem len na Slovensku.
V ramci Mesiac s Nutrilonom tu na MK by som uvitala nejaku sutaz, v ktorej by sa dali tieto mliecka (podla vlastneho vyberu) vyhrat, nasej rodine, nasmu rozpoctu by to velmi pomohlo.
@nkem Dakujeme za podelenie sa s osobnou skusenostou. 🙂 ano, co sa tyka cien v okolitych krajinach je to rozne. Ceny sa odvijaju od financnej politiky danej krajiny a DPH. S tym nic neurobime, aj keby sme chceli. Tiez v tomto pripade rozhoduje a j velkost trhu a vyrobne naklady.
@nutrilon_lucia no Aptamil a Nutrilon potom asi nebude to iste... Lebo Aptamil sa mi zdal omniho hustejsi aj malej stacilo mensie mnostvo aby ju to zasytilo.
@valika_val Dakujeme za podelenie sa s nami o Vasu osobnu skusenost. Ano, cena je casta otazka a bohuzial, my ako vyrobcovai s nou nemozeme nic urobit. Je to vec financnej politiky kazdej krajiny, zalezi od DPH a velkosti trhu. Ano, sutaz bude, odstartuje zajtra 🙂
@usiko moja pediatricka by ti na to povedala, ze take male dieta este nema co prespat celu noc! raz sa nam to, ked mal vyse 2 mes., stalo a ja som sa cela natesena pochvalila a bolo mi povedane, ze to ani nahlas nemam hovorit, pretoze take male dieta je fyziologicky usposobene na to, aby casto papalo pomenej a ak prespi tolko hodin bez jedla, tak moze byt hypoglykemicke (vyrazne mu klesne hladina cukru v krvy) a to moze mat za nasledok dalsie obtiaze - nervozitu, placlivost, traviace problemy...rozne.
@lucy_m Mliecny prasok pochadza z tej istej organickej farmy , ale hustota sa lisi aj pridanymi hodnotami dalsich latok. V tomto mozu byt rozdielne. Taktiez sa moze mierne odlisovat v energetickej hodnote, su horne a dolne hranice, ktore musi vyrobca dodrziavat a je uz len na nom ci zvoli dolnu povolenu hranicu alebo hornu. Tyka sa to hlavne bielkovin. Takze v tom pripade moze mlieko byt mierne sytejsie, ak si zvolia iny pomer bielkovin, Samorejme vzdy v sulade so zakonom, bez rozdielu krajiny.
tak nam nutrilon nesadol vobec, pomaly kazdy pediater ho propaguje, ale nasi z neho mali strasne hnacky :(
moje deti su na nutrilone od narodenia. starsi syn ho pil do jedneho roka a mladsi bude mat 4 roky a este je nutrilonovy. kravske mlieko mu nerobilo dobre, tak sme sa vratili k nutrilonu. inu znacku sme skusali a nechutilo mu to. nutrilon je podla mna najlepsie umele mlieko. nemali sme z neho ziadne problemy.
moj prispevok Vas asi nepotesi ako PR nutrilonu vyrobeneho v Polsku.. 😉 co som mimochodom zistil az neskor..
Nevadi davali sme synovi Nutrilon ako spravne zmagorenay lekarnici a stale mu bolo zle aj ked sme mu davali ARko a presli sme cca v 2mesiaci na Hipp a ziaden problem. Co sa tyka kvality asi by som Nutrilon uz nikomu neodporucal, vsimol som si ale este jednu vec mile mamicky aj PR Nutricie, pozrite sa na krajinu povodu v Rakusku a na SK. V rakusku sa predava pod inym nazvom 😀
@rolak Dobry de n. Ano, je to naozaj Nutrilon, teda vyrobok nasej firmy,ale prisposobeny legislativnym zakonom o vyzive dietatka v Madarsku. Nie vsetkym detom vyhovuje zlozenie mliek inej krajiny, aj ked velke rozdiely tam nie su, mozu byt napriklad v pomere bielkovin a uz to nemusi niektorym detom vyhovovat. Zlozenia vychadzaju z odporucani odbornikov danej krajiny. Vsetky receprury , ktore uvadzaju na trh vyrobcovia detskej vyzivy, musia splnat zakonom povolene limity a vsetky musia byt overene odbornikmi z rad pediatrov . A tí ich robia na zaklade dlhorocnych studii a preto vedia co najviac deti v danje krajine potrebuju. A podla toho sa robia aj zlozenia mliek.
Co by ste dali svojmu dietatu Hipp vyrobeny v Nemeckej spolkovej republike alebo Nutrilon vyrobeny pre SK trh v Polsku? 😀 som plny ocakavania na odpoved
@tatko_bebe Nutrilon pre rakusky trh , ako aj pre ine dalsie v EU sa vola Aptamil, alebo napriklad Milumil, Almiron, Bebilon. Pre SR sa Nutrilon vyraba v Nemecku a Nutrilon speciality v Holansku. Pre polsky trh sa vyraba Bebilon.
@stanislavao dakujeme za vas nazor 🙂
Nám Nutrilon odporúčili známi, pretože som malého apetítu na začiatku nestačila, tak sme ho dokrmovali, vyhovoval nám, len bol ťažší na trávenie ako materské mlieko, malý mal väčšie problémy odgrgnúť, aj to ostatné, ale to mohlo byť iným spôsobom papania, teraz už neviem. Teraz nám vyhovuje skôr mliečko Hami.
Mozno ste to pre negativum Polskeho trhu s potravinami zmenili ale donedavna sa vyrabal v Polsku
Mi sme na nutrilone od 6mesiacov ako som prestala kojit.Len ma dost mrzi ta cena kedze som slobodna matka a moje dietatko ho pit musi kedze obycajne ani niake mliecko jej nerobi dobre okrem nutrilonu s ktoreho jej nikdy nič nebolo.Budeme davat do dvoch rokov a uvidime ked jej urobia testy.Davala by som jej hp aj do piatych rokov lebo ako som spomenula vei sme spokojne s nim nieje taka chora je odolna voci inym chorym detickam ked sa dostaneme do styku s takymi.SOM MOC SPOKOJNA.Len ta cena 45euro mesacne za 3krabice je dost vela na slobodnu matku.Pekny den
@carrie4 Moje skusenosti su dobre, za celu prax som nezaznamenala vyraznejsie problemy pri prechode na klasicky Nutrilon z HA . Pokial tam nie je alergia konkretne ne mliecnu bielkovinu, tak je mala pravdepodobnost , ze by na mliecko reagoval. par dni po zavedeni moze byt ina konzistencia stolice,a le to sa po par dnoch upravi.

Na trhu je veľa UM a k Nutrilonu sme sa dostali pri prvorodenej na odporúčanie lekára. Nasadili jej špeciálny nutrilon, ktorý bol len na predpis. Potom sme mali nabednúť na klasický Nutrilon. Neriešila som či je dobrý, proste mi ho kázali dávať a dcére nerobil žiaden problém. Pri druhom dieťati keď už MM nestačilo a bol veľký problém s kojením, prešli sme automaticky na Nutrilon. Medzi deťmi mám rozdiel skoro 6 a pol roka ale manželovi hneď udreli čuchové vnemy na terajší Nutrilon. Proste mu vadil pach. Aj chuť bola iná ako predtým. Synovi moc nutrilon nechutil, nerobil mu tráviace ťažkosti, ale nechával veľa mlieka. Viacej som vyhadzovala ako som do neho dostala. Bola som z toho dosť nešťastná. Nakoniec mi jedna mamina poradila skúsiť niečo iné. Dala nám vzorku jej mlieka Hipp a malý len tak zmľaskol. Tak sme prešli na Hipp.