Ako ste našli Nutrilon?
Milé mamičky, povedzte nám ako ste objavili Nutrilon. Zaujímalo by nás, kde ste sa o ňom dozvedeli, kto vám ho odporučil a čo vám o Nutrilone povedal.
JA by som chcela vediet ci chodia lekari za to ze doporucuju nutrilone HA na dovolenky a ci maju provizie za to, lebo tak mi to pripada, mojho z nutrilou velmi bolievalo brucho lebo peni , aj potom bol stale chori non stop, druhemu hned predpisali HA hoci vobec nebol alergicky este ze mi kamoska poradila ine mliecko este aj tu robia reklamu , lebo u Nutrilonu mal stale zelenu stolicu z ineho ma krasnu zltu a ziadne problemy
nám to poradila pediatrička malemu sme od začiatku dávali nutrilon HA a ešte stále dávame ale obyčajný aspon raz denne lebo malý odmieta všetko ovocie aby aspon dáke vitamíny dostal 🙂
@nutrilon_lucia nutrilonom sme zacali dokrmovat v nemocnici,a ked som po dvoch mesiacoch musela ukoncit kojenie,dali sme ten,kedze uz sme ho mali odskusany..my sme spokojni..
chcela by som sa opytat,aky je vlastne rozdiel medzi nutrilonom a hami?lebo ked som pozerala zlozenie,prislo mi to skoro uplne rovnake?a aj jeden vyrobca..lebo sme malemu chceli vyskusat hami,kvoli cene,ale po nom bol stale hladny..tak sme sa vratili k nutrilonu a povedala som,ze ked mu vyhovuje uz menit ani nebudeme skusat,nech to stoji co to stoji(aj ked stoji dost)
dakujem za odpoved 🙂
nutrilon sme bohužiaľ objavili už v pôrodnici, keˇd som ešte nemala mliečko a drobca mi s ním kázali dokrmovať a potom neskôr nám ho dr detská odporučila, ten HA, že ten bude krpcovi najlepší... hoci asi do tejto diskusie nepatrí, že nám vracal strašne po každom papkaní a keˇd sme bez vedomia dr zmenili značku mliečka, odvtedy ani jeden krát negrckal, spokojné bábenko sa z neho stalo 😉 a v súvislosti s vrackaním nám dr odporučila AR nutrilon a to vám poviem, že to bolo ako za trest, malý popapkal a spustil asi 2 hodinový plač čo ho bruško bolelo... takže asi toľko naše skúsenosti
Ozajstnú a hodnotnú výživu som svojim deťom dala v materskom mlieku. Kojila som ich veľmi dlho a som neskutočne šťastná, že som po vašich produktoch nikdy nemusela siahnuť. Myslím, že kozie mlieko od dobrého farmára je vždy lepšie ako tieto tvrdo propagované produkty, ak teda mamička dojčiť nemôže.
@bubulka722 odpovedas na otazku Ako ste nasli Nutrilon? Lebo o kojeni tu su ine temy. A to, ci je pre tak male dieta vhodnejsie kozie mlieko alebo nie, sa moze diskutovat, ale myslim, ze nie tu. Ale nebola by som si tym taka ista. Nechaj to na ine temy.
@lauricka V tvrdej propagácii je iný názor neprípustný? Stačí mi počuť výraz UMELÉ MLIEKO, ten hovorí za všetko. Vaše produkty som nikdy nehľadala, neznášam totiž lobbing a vlezlé reklamy.
mne zacalo odchadzat mlieko ked mal maly 4 mesiace, a ked po 3 dnoch stale reval, tak som kupila nutrilon v bille, nic totizto nebolo otvorene skor :D a zacali sme prikrmovat, ale potom nutrilon 4 bol hnusny, pit to nechcel, ine mieko som uz neskusala a presli sme na kyslu smotanu,na nej sme do teraz 🙂 inac nemali sme nikaky problem s kakanim, ci vracanim, vsetko bolo ok, sadlo na 1x, aj ked osobne ma velmi mrzelo, ze sa mi nepodarilo dojcit dlhsie, ale viem ze som urobila max, nepomohol ani suplementor, ale no, snazila som,,,,, 😉
@bubulka722 to nie su moje produkty a na propagaciu ma kazda firma pravo, ide o kazdeho jedinca, co si z toho kupi, nikdy som si nekupovala mlieko kvoli reklame, mimochodom. Iny, akykolvek nazor, je pripustny. Ale mohol by byt aspon k teme, podla mna, nie? Ale kdekolvek vidim diskusiu o mliekach a pod. tak tam MUSI vzdy prist nejaka kojaca mamicka sa pochvalit, ze ona teda kojila a aka je na to hrda. A to uz mne osobne trochu zacina byt divne. Nikto Ti to, predsa, neberie. Ak potrebujes pochvalu, chvalim Ta, super, parada. Ale toto je diskusia o tom, ako sme sa dozvedeli o Nutrilone, plus ake s nim mame skusenosti. To je vsetko. Jednoduche.
@lauricka Ja nemám potrebu sa nijako prezentovať, len mi je minimálne divné ako mnohé mamičky s dojčením prestali skôr ako začali a potom hurá, blesk z jasného neba a dostali priamo v pôrodnici do ruky fľašu s Nutrilonom. Prečo som si z pôrodnice aj ja odnášala reklamnú krabicu s týmito produktami? Takto vyzerá medzinárodny kodex náhrad materského mlieka? Takže som pochopila, ako kojaca matka sa nemám čo vyjadrovať v týchto zaplatených témach
@bubulka722 na Slovensku sa nikdy nic nedodrzuje, to je uz klasika. U nas v Kanade kazda reklama na UM musi mat v sebe, ze najlepsie mlieko je to materske. V nemocniciach podaju UM len so suhlasom rodica. Zdravotnicky personal nesmie propagovat ziadnu znacku UM. Ked som mala krizu a uz som zvazovala prejst na UM a pytala som sa verejnej sestri pri ockovani, ktoru znacku by odporucila povedala mi, ze mi nemoze ziadnu odporucat, tak som sa jej spytala aka sa pouziva v nemocnici, povedala a v zapati dodala, ze nemusi vyhovovat kazdemu. To iste u rodinnej lekarky, povedala, ze nemoze odporucat konkretnu znacku, mam si sama pozistovat a rozhodnut sa. Nakoniec som krizu prekonala a kojila do 2 rokov. I ked som mala doma nejake 3 vzorky UM, ked som to zarobila s vodou a ovonala a ochutnala som sa skoro povracala a synovi som to nakoniec nikdy ani nedala. Tymto neodsudzujem zeny, ktore nemohli kojit a nezostalo im nic ine, len dat detom UM, ja by som svoje tiez nenechala umriet od hladu.
v pôrodnici malej dávali BEBU, ale hneď ako nás pustili som kúpila Nutrilon na odporúčanie kamarátky, ktorá ma viedla celým tehotenstvom svojimi radami a som jej vďačná. Aj doktorka mi poradila Nutrilon, a bola som s ním spokojná. Malá nemala žiadne problémy.
Som velmi poburena, co sa tu uz deje!!!
http://www.mamila.sk/o-mamile/medzinarodny-mark...
http://www.provita.sk/site/node/15
- len vynatok: Výrobcovia alebo distribútori nesmú propagovať výrobky, ktoré sú predmetom Kódexu. Marketingoví pracovníci nesmú vyhľadávať kontakt s tehotnými ženami alebo matkami malých detí. Neprípustné sú aj ostatné formy marketingu podporujúce predaj náhrad materského mlieka a iných výrobkov, ktoré sú predmetom Kódexu – t.j. reklamné zásielky, letáčiky, brožúrky, plagáty, vzorky výrobkov, darčeky, premietanie videonahrávok, prednášky, rozdávanie kupónov na zlacnený nákup a pod.
@sladkasue mňa zas pobúrilo toto,čo majú na stránke provita: Kŕmenie umelým mliekom je abnormalita, za ktorú deti platia zdravím.
Každé dieťa má právo na dosiahnutie najvyššej možnej miery zdravia
(čl. 24 Konvencie práv dieťaťa)
Každé dieťa má základné ľudské právo byť dojčené.
myslím,že je to dosť divné napísané 😝
Niekedy koncom Nicolasovho druhého mesiaca mi začalo odchádzať materské mlieko.... pediater nám automaticky predpísal Nutrilon HA1 s odôvodnením, že je to podľa jeho názoru síce "trochu" drahšie, ale najkvalitnejšie UM a HA preto, lebo partner je silný ekzematik. Syn s Nutrilonom však nemal vôbec žiaden problém, preto sme ani nemali dôvod ho vymeniť za nejakú inú značku. Sme s ním spokojní doteraz a to už má malý cez 9 mesiacov a je celkom zdravý 🙂
Obidve deticky som kojila 3 tyzdne +sme dokrmovali najprv nutrilon 1ha.Zistili sme ze nerobilo ani jednemu dobre (hnacky al.zapchy) tak sme presli na obycajny Nutrilon uplne bez problemov.Manzel mal v mladosti ekzem teraz slabu sennu nadchu,dcerka mala do roka ekzem dostali sme sa z toho dufam ze to aj tak ostane, teraz mam 2 mesacneho synceka tak dufam ze neprepukne u neho ekzem.Pri malej najvacsi problem nam robilo vajicko-uz je to na ustupe,tak teraz pri druhom viem comu sa mam vyvarovat.
Nam ho odporucila pediatricka, plne ho pouzivame od ukonceneho tretieho mesiaca. Kedze drobec grckal a mal reflux, dala nam Nutrilon Comfort a sme s nim velmi pokojni.
Mile mamicky, prajem vam krasny den. 🙂
nám ho odporučili v nemocnici na novorodeneckom-malý je predčasne narodený.tak sme dávali nutrilon pre predčasniatka,potom HA1,HA2,komfort,ale najlepšie mu sadol obyčko nutrilon,pil ho do 2 rokov a 2mesiacov,čiže presne 2 roky a chorý býva tak 1-2 krát do roka 😉
@bubulka722
Velmi sa tesim, ze si bola schopna dat svojim detom ozajstnu hodnotu v metarskom mliecku. Vies, ja by som dala aj pol kralovstva za to, keby sa mi to podarilo. Snazila som sa vsetkymi moznymi prostriedakmi, bylinkami,modsavanim, homeopatikami,mlaktacnumi poradkynami si mlieco nastartovat tak, aby drobcovi stacilo. Vrazila som do toho nemale peniaze,ale bohuzial s ukoncenim tretieho mesiaca sme ukoncili aj nase spolocne trapenie s nedostatku mliecka a presli sme plne na Nutrilon,ktory nam doporucila ped. Nechcela som a robila vsetko preto aby som nemusela, ja som bola strhana, deprimovana, maly permanentne hladny, nervozny, uplakany. Teraz je to jedno zdavucke, spokojne a usmievave babo.. Suhlasim, ze materske mlieko je najlepsie, ale ked to proste nejde tak to nejde.. Tes sa z toho, ze si kojila. Verim ze vela bab urobilo strasne vela aby kojit mohli a treba ich za to obdovovat, pretoze ked kojenie ide samo od seba je to hracka, ked nejde ver mi je to drina a dost zaberak na psychiku. Presla som si tym a som vdacna za umele mliecko..
V oboch prípadoch nám ho odporučili v pôrodnici, nakoľko sa mi po pôrode netvorilo dostatočné množstvo MM a už na novorodenckom oddelení bola dcérka dokrmovaná, po prepustení domov som sa plne sústredila na dojčenie, ale dcérka neprospievala, tak nás hospitalizovali a zisťovali dôvod, ale napokon sme popri dojčení pravidelne dokrmovali Nutrilonom HA, potom dcérka krásne prospievala. S druhou dcérkou /narodená sekciou/ to bolo podobné, MM veľmi málo, nevedela sa prisať, tak som odsávala + dokrmovala tiež Nutrilonom HA, ale po krátkej dobe mala z neho tráviace ťažkosti, na odporúčanie pediatra sme prešli na iný tip UM. Je to individuálne, každému dieťaťu sadne niečo iné. Ale celkovo si myslím, že Nutrilon je veľmi kvalitný, staršia dcérka ho pila takmer do troch rokov.
@nutrilon_lucia Nepáči sa mi že lekári za každú cenu pretláčajú Nutrilon. Moja s Nutrilonu kakala spenenú, kyslo páchnucu stolicu a aj ho odmietala a lekárka stále na mňa tlačila s Nutrilonom. Viem že to , lekári to nerobia "zadarmo" ani pre pekné oči obchodných zástupcov ale je mi lúto že je to postavené nad spokojnosť bábätka. Nemám nič proti Nutrilonu, mám na ňom odchované dve deti ale toto sa mi prosto nepáči zemnila som mlieko a dobre že na mňa nevolá políciu že nedávam dieťaťu Nutrilon. Pre mňa je prvoradá spokojnosť mojho dieťaťa
ja som nutrilon začala dávať hneď ako sme prišli z pôrodnice nakoľko som nemala mliečka a to vôbec....v pôrodnici dávali malej nutrilon HA 1 takže som len pokračovala...pediatrička v pôrodnici mi odporučila aby som nemenila z iné mliečko že oni dávajú novorodencom toto a sú spokojní...takže ja som už len pokračovala a som teda spokojná a malinkej chutí 🙂
Zdravím,
dostala som zápal prsníka a museli sme ísť na UM.Skúsili sme Sunar,ale ten nám nesadol,tak sme skúsili HA Nutrilon kvôli alergii na kravské mlieko a pijeme ho dodnes,ale už klasický Nutrilon. Pil ho aj môj už 12-ročný synovec. Katka
ahojte, ja pridam trosku iny prispevok o tom, preco mne Nutrilon pomohol, aj ked dojcim uz takmer 19 mesiacov 🙂. ked sa mala narodila, mala som problem s mlieckom, rozhryzene bradavky a po mesiaci dcerka malo priberala. Bola som strasne nervozna, vkuse som odsavala, prikladala, plakala nad tym, preco ine ano a ja nie. Vtedy mi detska lekarka povedala - Pozrite, prebehnite lekarne, pozrite napriklad Nutrilon a budete mat istotu, ked by sa vam mliecko netvorilo, vase dietatko hladne neostane. Bola u mna aj laktacna poradkyna, mliecko sme rozbehli, ale HLAVNE som sa ukludnila. V priebehu cca 2 dni sa mi mliecko zacalo tvorit uplne uzasne a Nutrilon neotvoreny ostal na polici 🙂. Odvtedy vzdy, ked som bola v strese (malu som plne dojcila 5,5 mesiaca az po tuhe prikrmy, potom uz podla potreby), tak som kukla, ci tam skatula je a bolo okej 🙂..Mozno si klopete na celo, lebo tu skor pisem o dojceni, resp. problemoch, ale ja dakujem vlastne tej 1 skatulke za napravenie psychiky. Proste to bola istota. No a samozrejme - nevysla nazmar, nasmu krstniatku sa velmi materske mliecko sosat nechcelo, tak sme im ho posunuli a vyuzili ho 🙂.
@tynamartina dakujeme za nazor. V kazdom pripade s vami suhlasim. Nikde nie je napisane, ze vsetkym detom robi dobre jedna alebo druha znacka. Ale musim vas opravit, lekari od nas nedostavaju nic, je to nezakonne. Ano, v minulosti bolo mozne lekarom nieco sem tam kupit a podobne, ale uz to nie je mozne. Urcite sa nestotoznujeme s nasilnym pretlacanim akejkolvek znacky. Lekar je na to, aby mamicke nieco odporucil, podla stavu dietatka a ked nevyhovuje , skusit nieco ine. Nie je vynimocne, ze dietatku "sadne" az 3-4 znacka.

ten Nutrilon sa v Nemecku tusim Aptamil vola, v nemocnici,kde maly lezal ako predcasne narodeny,dokrmovali deti umelym mliekom,ked matka nemala dost mlieka,tak ako ja.Zavolali mi a pytali sa,aku znacku mlieka mu mozu podat,na vyber bol Aptamil,Humana,Töpfer,Hipp a Beba,vravim,ze teda neviem,ktore mlieko by som mala vybrat....tak mu podavali Bebu pre predcasniatka,dufala som,ze sa rozkojim a od UM bude pokoj,zial po dvoch mesiacoch mi zmizlo mliecko uplne 😖
Nad zmenou mlieka sme rozmyslali niekolkokrat,z Beby dostal maly koliky,tak sme testovali vzorky mlieka z nemocnice a zostali sme pri Hipp mliecku.Osobne som za kojenie,pokial sa da,dufam,ze pri druhom sa mi to podari............