icon

Ako ste našli Nutrilon?

nutrilon_lucia
29. júl 2013

Milé mamičky, povedzte nám ako ste objavili Nutrilon. Zaujímalo by nás, kde ste sa o ňom dozvedeli, kto vám ho odporučil a čo vám o Nutrilone povedal.

tynamartina
30. júl 2013

@nutrilon_lucia Nechápem prečo to potom lekárka robí, no každopádne som rada že som sa v tom mýlila.

nutrilon_lucia
autor
30. júl 2013

@sladkasue Dobry den. Spoločnosť Nutricia sa zaviazala ako zodpovedný výrobca dojčenskej a detskej výživy dodržiavať WHO kódex o náhradách materského mlieka a snaží sa šíriť povedomie o ňom i v rámci svojich odberateľov . Ale je nutné rozlišovať plnohodnotnú tzv. kompletnú náhradu materského mlieka, čo je počiatočná výživa, označovaná číslom 1 (od narodenia) a doplnkovú stravu, vrátane tzv. pokračovacích a batoliacich mliek, ktoré už nie sú kompletnou výživou a podávajú sa deťom už v rámci zmiešanej stravy, od 6. mesiaca, keď sa dieťatku začnú podávať príkrmy, samozrejme po rozhodnutí pediatra. Na tieto výrobky sa WHO kód nevzťahuje a určite sa zhodneme na tom, že je lepšie dieťaťu podávať náhradnú pokračovaciu formulu, než kravské mlieko. Reklamu ani špeciálne akcie na počiatočnú výživu pre deti od narodenia naša spoločnosť nerobí a striktne sa drží v tomto prípade legislatívnych nariadení i WHO kódexu.

nutrilon_lucia
autor
30. júl 2013

@tynamartina Dakujeme za to, ze ste sa podelili s nami o vasu skusenost. S lekarmi je to niekedy tazke 🙂 je mozne, ze nema informacie od inych obchodnych zastupcov o ich mliekach a preto propaguju len tie, ktorych materialy maju k dispozicii.

nutrilon_lucia
autor
30. júl 2013

@sonickaopicka Kravske mlieko neupravene, cize klasicke, nie je vhodne pre vysoky obsah bielkovin a tukov. Nikto nevravi, ze nie je zdrave, aj ked sa uz aj v tomto vela odbornikov nezhodne,ale nie pre deti minumlane do 1 roku. najidealnejsie je dojcenie co najdlhsie, to vie kazdý,ale ked mamicka nema to stastie, ze z roznych pricin nemoze dojcit, podat dietatu , ktore ma par mesiacov kravske mlieko nie je stastne riesenie. Vsetky dojcenske mlieka su adaptovane, cize upravene pre vek a potreby dietatka. Navyse, vsetky dojcenske mlieka obsahuju rozne nutrienty, ktore su v materskom mlieku prirodzene, dojcenske su nimi suplementovane ale kravske mlieko ich neobsahuje vobec, lebo nie je prioritne urcene detom. Ide hlavne o nukleotidy, dolezite pre vyvoj mozgu v prvych mesiacoch zivota, LCP mastne kyseliny, ktore si detsky organizmus nevytvori sam. Pochybnost, ci obsahuje dojcenske mlieko vsetko co ma, nie je na mieste...kazdy vyrobok prechadza prisnou kontrolou a urcite sa zhodneme na tom, ze vsetko, co sa tyka deti, je velmi citlive a preto pochybujem ,ze by si niektory z vyrobcov dovolil porusit zakon.

vonicka
30. júl 2013

@liz_lemon ja som tiez rodila na kramaroch a malemu rovno supli nutrilon HA vo flasi. Nastastie som po prichode domov zacala normalne kojit a nikdy neplanujem dat svojmu dietatu UM. Teraz striedam MM a kravske

1katkas
30. júl 2013

Nutrilon som pouzivala chvilku..ked som dosla z porodnice, nemala som tolko mlieka, takze som aj kojila aj dokrmovala chvilku nutrilonom..nastastie sa mi podarilo len kojit tak umele mliecko som nemusela davat

1katkas
30. júl 2013

a nutrilon nasiel manzel v tescu 😀

nutrilon_lucia
autor
30. júl 2013

@graceful9 Dakujeme ze ste sa podelili o svoju skusenost .-)

sonickaopicka
30. júl 2013

@nutrilon_lucia v tom mate urcite pravdu, ale co sa tyka vasej poslednej vety : kazdy vyrobok prechadza prisnou kontrolou a urcite sa zhodneme na tom, ze vsetko, co sa tyka deti, je velmi citlive a preto pochybujem ,ze by si niektory z vyrobcov dovolil porusit zakon.
najma ked si predstavime POVINNE OCKOVANIE aj tam by si nemali dovolit pichat svinstva do deti aby postupne znizili poplaciu a predsa to robia... injekcie plne svinstiev o ktorych obsahu vie len maloktora mamicka, pretoze pediater ju ubezpeci ze je to pre jej dieta naj, samozrejme mu veri, lebo nepozna spinave ruky farmaceutickeho priemyslu, a klamlive kontroly a rozne skorumpovane vysledky testov ako ockovanie prospieva...ale komu? akurat tak prospieva firme GSK k jej miliardovemu obratu...
netvrdim ze firma tusim Nutrica co vyraba nutrilon je taka ista...ale co sa tyka umelych produktov, bohuzial malocomu sa da veriť, aj ked firma poskytne nejake vysledky testov, ktore si nadstavi tak aby samozrejme vysli co najlepsie...
takto to bohuzial bezi v nasom svete!!!
viem ze vy za to nemozete....

lillie79
30. júl 2013

Nutrilon mi odporucili uz v nemocnici v KE, kde sme museli pristupit pred 4 rokmi uz na umele mliecko. Neonatologicke sestricky mi povedali, ze ked si to mozeme financne dovolit, je to najlepsie mlieko a zaroven aj pediater mi ho odporucil ked sme prisli domov z nemocnice. A teraz pri druhom babetko prikrmujem taktiez Nutrilonom.

nutrilon_lucia
autor
30. júl 2013

@sonickaopicka Dakujeme za vas nazor a odpoved. V kazdom pripade pisem za nasu spolocnost. My nepatrime pod farmaceuticky priemysel, ten je bohuzial o niecom inom a nie vzdy sa s ich propagandou da suhlasit. Pekny den 🙂

sonickaopicka
30. júl 2013

@nutrilon_lucia aj vám pekný deň 🙂 a este jedna otazocka je PL bebilon 1 ten isty ako nas Nutrilon 1 ?
dakujem 🙂

nutrilon_lucia
autor
30. júl 2013

@sonickaopicka Nemozeme povedat, ze je to iste,aj ked ho vyraba jedna firma. Mliecny prasok je rovnaky, ten pouziva väcsina krajin, ale co sa tyka ostatnych pridanych nutrientov, mozu tam byt rozdiely. Mnozstva ci uz vitaminov, mineralov alebo stopovych prvkov ma kazda krajina podla svojej legislativy a potrieb obyvatelstva. Tam mozu byt mierne odchylky medzi jednotlivymi krajnami a ich mliekami.

janie80
30. júl 2013

@nutrilon_lucia dobry den, chcela by som sa opytat na spotrebu nutrilonu... My nim iba dokrmujeme, mame 800g plechovku... Mliecko sa mi spustilo tolko, ze ju pravdepodobne nespotrebujeme do tych 30 dni, ako je pisane na obale... Citala som ale rozne fora, kde mamicky pisu, ze sa kludne moze spotrebovat aj neskor... Ako to teda je? Dakujem

nutrilon_lucia
autor
30. júl 2013

@janie80 Pekny den. Ano, nase dporucania je 30 dni. Pokial je mlieko aj po otvoreni dostatocne utesnene a nedavate do mliecneho prasku mokru odmerku , nemrazite ho ( aj to sa stava 🙂 ), nie je na priamom slnku, ale na suchom a chladnom mieste, vydrzi aj dlhsie.

lauricka
30. júl 2013

@bubulka722 tato tema bola polozena ako jasna otazka na nieco. Mne by to bolo tiez jedno, lenze uz si x-ta, co sa takymto stylom pridala do temy o niecom inom, skoro s identickym textom. A ja uz mam fakt pocit, ze si kojace zeny potrebuju takto robit dobre. Ale ak to nie je Tvoj pripad, tak fajn. Zase az take strasne sa nic nestalo. Myslim, ze ziadna z nas si tu nemysli, ze dojcenie nie je to najlepsie.

nutrilon_lucia
autor
30. júl 2013

Mile mamicky. Vsetkym vam pekne dakujeme za vase prispevky. Pre dnes sa s vami lucim a prajem krasny zvysok dna . 🙂

zubrienka249
30. júl 2013

my sme po 3 týždňoch kojenia prešli na Nutrilon (kupovali sme ho ale v PL, kde bol na krabici o 5-6 € lacnejší) a zvolila som si ho ja sama a nikdy sme s ním nemali problémy, malá sa dobre vyvíjala, krásne jej narastala váha ako mala a pre mňa ako mamičku nebolo nič lepšie ako vidieť svoje dieťa spokojné 🙂...kŕmili sme s pravidelnosťou každé 3 hodiny (aj som ju na papanie zobudila ak náhodou spinkala) a osvedčilo sa mi to aj do budúcnosti - teraz má malá 2 a pól roka, pije síce už prevarené kravské mliečko 3,2%, ale do teraz máme super pravidelnosť v jedení 🙂

tatko_bebe
30. júl 2013

nutrilon_lucia @tynamartina dakujeme za nazor. V kazdom pripade s vami suhlasim. Nikde nie je napisane, ze vsetkym detom robi dobre jedna alebo druha znacka. Ale musim vas opravit, lekari od nas nedostavaju nic, je to nezakonne. Ano, v minulosti bolo mozne lekarom nieco sem tam kupit a podobne, ale uz to nie je mozne. Urcite sa nestotoznujeme s nasilnym pretlacanim akejkolvek znacky. Lekar je na to, aby mamicke nieco odporucil, podla stavu dietatka a ked nevyhovuje , skusit nieco ine. Nie je vynimocne, ze dietatku "sadne" az 3-4 znacka.
@nutrilon_lucia Prepacte tomuto asi ani sami neverite. Vasi repre masivne atakuju a roznymi benefitmi presviedcaju jednak pediatrov ale aj farmaceutov o najvyssej kvalite mlieka od Nutricie...

nutrilon_lucia @sonickaopicka Dakujeme za vas nazor a odpoved. V kazdom pripade pisem za nasu spolocnost. My nepatrime pod farmaceuticky priemysel, ten je bohuzial o niecom inom a nie vzdy sa s ich propagandou da suhlasit. Pekny den emoticon
@nutrilon_lucia Ak nepatri spolocnost Nutricia do farma priemyslu tak by ste si mali najst asi inu pracu kedze neviete ani pre koho pracujete

pipi31
30. júl 2013

My sme skusili kasu Nutrilon, no dcera sa z nej hned velmi vyhadzala, az sme sli na pohotovost. Odvtedy ziadna kasa tohto typu, ani UM sme nastastie nemuseli kupovat/davat. Vdaka za dojcenie!

sisaka
30. júl 2013

@nutrilon_lucia dovolim si citovat vas vyrok : "Pochybnost, ci obsahuje dojcenske mlieko vsetko co ma, nie je na mieste......" Tym ste chceli povedat, ze niet pochyb, ze dojcenske mlieko, skor by sme mali nazyvat veci pravym menom a ostat pri nazve UMELE (i ked to uz neznie tak dobre) ma vsetko co ma mat? Tak to znie skor ako vtip, kedze to rozhodne nema, este totizto nebolo vyrobene umele mlieko, ktore by malo vsetko co ma mat a ani nikdy vyrobene nebude. Takze poprosim nezavadzat potencialnych zakaznikov takymito tvrdeniami. UM nikdy nebude plnohodnotnou nahradou materskeho mlieka, je to len chaby pokus napodobnit materske mlieko to by sa malo dookola zdoraznovat, aby zeny nesiahali po nom s predstavou, aku kvalitnu stravu svojmu dietatu poskytnu, ked sa rozhodnu dat prednost umelemu mlieku pred tym materskym.

baklik
31. júl 2013

@nutrilon_lucia mna by zaujimalo, akeho povodu su LCP tuky (DHA a EPA) v mlieku - ci su z rybieho tuku alebo rastlinneho povodu.

sonickaopicka
31. júl 2013

@tatko_bebe @nutrilon_lucia konfrontacia dvoch firieem, jasne ze kazdy si haji svoju, ale komu teraz veriť? 😀

nutrilon_lucia
autor
31. júl 2013

@sisaka Pekny den. To, ze materske mlieko je nenahraditelne je bez pochyb a nikto si ani nedovoli tvrdit opak. Dojcenske mlieko ( budem tento nazov pouzivat) , je mlieko pre deti, ktore nemaju to stastie a nemoze ich mamicka dojcit. Urcite nebolo myslene, ze ma presne zlozenie ako materske, je to myslene v porovnani s kravskym mliekom. Ak nemoze byt dietatko dojcene co mamicka da ? Trvanlive mlieko, ktore neobsahuje nukleotidy alebo LCP mastne kyselniny, ktore su v prvych mesiacoch pre vyvoj mozgu dolezite ? Dieta si ich nedokaze same vytvorit. Materske mlieko ich ma. A preto sa vyrobcovia inspiruju materskym mliekom, vedci zistovali co obsahuje a vytvaraju mlieka , ktore by sa priblizili svojim zlozenim materskemu, hlavne co sa tyka dolezitych latok pre vyvoj dietaka. Opakujem, nie je to porovnavanie materskeho a dojcenskeho,ale dojcenskeho a kravskeho.

nutrilon_lucia
autor
31. júl 2013

@tatko_bebe Pekny den. Opakujem, nie sme farmaceuticka firma, sme potravinarska firma. Nevyrabame lieky ale potraviny pre osobitne ucely.

tatko_bebe
31. júl 2013

@nutrilon_lucia OK mate pravdu ste firma patriaca Danone distribujete potraviny a výživové doplnky, pricom vela z nich ma kod SUKLu ako specialna potravina a mozu byt distribuovane len v ramci lekarni (farmacia)
Cize ste defacto potravinarska firma kt. patri do farma priemyslu ako vyrobca OTC pripravkov v podobe nahrad materskeho mlieka.

Vyraz "dojcenske mlieko" je nespravny a zavadzajuci spravne by malo byt "náhrada materského mlieka"

nutrilon_lucia
autor
31. júl 2013

@tatko_bebe Ano, mate pravdu, sme firma patriaca pod Danone Group. Ano, su spesiality, ktore maju ŠUKL kody, ale nie viazene len na predpis, su aj volnopredajne. Pravdou ale je, ze prave preto speciality velmi v obchodnych retazcoch nepredavame, co je logiocke, kedze ich väcsinou lekari predpisuju na recepty a mamicky si ich potom kupia za doplatok v lekarni. Ano, mate pravdu, ze spravny nazov je "nahrada materskeho mlieka" ,co v odbornej komuinikacii a vo vsetkych materialoch pouzivame, ale z mojej skusenosti viem, ze vela mamiciek tento nazov irituje, pretoze hned nas opravia, ze materske mlieko sa neda nahradit 🙂 prave za nahradu materskeho mlieka nas napadaju, ze zavadzame.....

matricia
31. júl 2013

@sisaka lenze bohuzial nie vsetky zeny maju materske mlieko, a ked kvoli stresu on pride, tak co ma robit, jasne, ze si vyberie umele mlieko po porade s pediatrickou

matricia
31. júl 2013

@sisaka kto by daval decku len tak bez priciny nahradu, teda umele

nutrilon_lucia
autor
31. júl 2013

@baklik Pekny den. Zdrojom LCP mastnych kyselin DHA a EPA je rybí olej.