Ako ste našli Nutrilon?
Milé mamičky, povedzte nám ako ste objavili Nutrilon. Zaujímalo by nás, kde ste sa o ňom dozvedeli, kto vám ho odporučil a čo vám o Nutrilone povedal.
My zijeme v UK. A kedze cestujeme na SR hlavne kvoli rodine a starym rodicom, tak sme potrebovali nieco, co sa da bez problemov kupit tu i tam. No a Nutrilon bola jasna volba. Ved komu by sa chcelo vlacit krabice mliecka pre maleho, ked kazde kilo v batozine sa pocita. Nastastie nam Nutrilon (tu ho pozname pod nazvom Aptamil) nerobil nikdy zle a mame krasne a spokojne dietatko 🙂 🙂
Mile mamicky, dakujeme za vase postrehy a nazory. Pre dnes sa s Vami lucim a prajem krasny zvysok dna 🙂
@nutrilon_lucia porovnavat "dojcenske" mlieko s kravskym je uplne od veci. Dojca predsa nemoze konzumovat neupravene kravske mlieko, umele mlieko je v porovnani s kravskym tym padom jasnym vitazom, to je neodskriepitelne a o tom nie je potebne nikoho presviedcat, jedine s cim by ste mohli porovnavat je materske mlieko (to je ale v neprospech UM), takze ostavaju len konkurencne umele mlieka a tym smerom by sa aj vasa propagacia mala uberat.
A mozno by bolo vhodne si zjednotit pojmy, mne tvrdite, ze budete nadalej pouzivat nazov dojcenske mlieko, co je absolutne zavadzajuci nazov a o par prispevkov davate inemu prispievatelovi za pravdu, ze to nie je spravny nazov, spravne sa to vola nahrada materskeho mlieka. No mne sa tiez ten pojem zda vystiznejsi, kedze ide o nahradu materskeho mlieka (I ked chabu)
@matricia "kto by daval decku len tak bez priciny nahradu, teda umele" zial, to by si sa cudovala. Ludia su reklamami uplne zblbnuti a veria kadecomu. Co myslis, preco su urcene pravidla, ako sa moze umele mlieko propagovat? Preto, lebo v minulosti propagacia UM narobila obrovske skody. I dnes vela zien siahne po flasi s UM nie preto, ze nemozu kojit ...
Tak ako ty zmyslaju len inteligentne zeny, ktore siahaju po UM len vtedy, ked neuspeli s kojenim, je este vela takych, ktore volia automaticky UM. Vsak si mozme precitat reklamu na UM aj tu na MK - "svojmu dietatu davate to najepsie a preto je tu Nutrilon, spravna volba pre jeho uspesny rozvoj". Ktora matka nechce dat dietatu to najlepsie, ktora nechce, aby sa jeho dieta uspesne rozvijalo?, ziadna "reklama" na materske mlieko ti "uspesny rozvoj" nezaruci, ale je tu Nutrilon a to je ta spravna volba + odpada trapenie s kojenim, o dieta sa moze hocikto postarat, zena sa nemusi v nicom obmedzovat, moze sa vratit k pitiu, fajceniu .... a pri tom dava svojmu dietatu to najlepsie, ake jednoduche, staci si spravne vybrat.
@teegreen nerozumiem o co Ti ide v akej firme?? ake fakty Ti mam dat? si precitaj co si napisala za blbost
@teegreen neviem sice v com som prehnala, ale ako myslis. Osobne je mi jedno kto koji a kto nie, to skor trapi vyrobcov umeleho mlieka a tym ide o zisk a nie o blaho dietata. Pocet zien, ktore sa rozhodne pre kojenie sa pomaly zvysuje, takze sa vyrobcovia UM vrhli na starsiu vekovu kategoriu, deti nad 12 mesiacov, kde pocet kojenych deti rapidne klesa a snazia sa ludi presvedcit, ze take dieta potrebuje v svojom veku stale umelinu, kedze neje vsetko rad radom. Staci, ze to povedia mamickam, ktore spanikaria a uz to do deti laduju pomaly do skolskeho veku. Pritom potreba konzumacie kravskeho mlieka je sama o sebe diskutabilna ako aj uzivanie syntetickych vitaminov. Ale ak vas presvedcia reci vyrobcov o nevyhnutnosti takejto stravy, tak nech sa paci, niektori ludia sa riadia nazormi odbornikov na vyzivu a lekarov, ini tym, co im nahovori reklama od vyrobcu.
@sisaka ja sa nazdavam, ze matky siahaju po UM aj po 1. roku veku dietata aj z toho dovodu, ze momentalne zovsadial na nas ciha masivna masaz o dojceni co najdlhsie (aj do 3 r.) a ak niekto nemoze dojcit dlhsie ako povedzme 1 rok, pretoze bud nema dostatok mlieka, alebo ide do prace atd., tak siahne po umelom mlieku, co je vzdy lepsie ako po kravskom, kedze ma upraveny pomer bielkovin, obsahuje pridane vitaminy, mineraly a dalsie latky, ktore su dolezite pre vyvoj dietata. dalej su aj deti, ktore maju problem s konzumovanim pestrej stravy, su priebercive a takmer nic nezjedia. v takom pripade by som tiez bola spokojnejsia, ze aspon z toho UM ma moje dieta potrebne ziviny.
kto nechce, nech UM nedava. ja osobne som rada, ze je na trhu, pretoze nam zachranilo situaciu pri problemoch s dojcenim a stresovanim, ze moje dieta neprosperuje (ako sa vyjadrila zdrav. sestra na prvej prehliadke u pediatricky a sposobila mi tym nenormalny stres - kto nezazil, mozno nepochopi), place od hladu, lebo mojho mlieka bolo stale zalostne malo, nech som robila a vyskusala cokolvek a neustale sa jedoval na prsniku, lebo aj moj spustaci reflex bol o nicom a ked konecne nieco vytiahol a odtrhol sa od prsnika, tak to aj z klobucika vytieklo - vraj sa da dojcit pri plochych bradavkach aj bez nich, ale moje dieta sa bez nich neprichytilo. a mohla by som toho popisat este kopu, ale naco... suma sumarum, som rada, ze tu je pre taketo pripady a planujem ho davat urcite do 2 rokov veku maleho. a urcite by som po nom nikdy nesiahla svojvolne, nariadila nam ho pediatra a tie peniaze, ktore nas stalo, si viem predstacit vyuzit urcite aj inym sposobom.
@teegreen este, ze mas to patricne vzdelanie na hladanie informacii, este by sa ti ale zislo vzdelanie potrebne na porozumenie citaneho textu, zakladnu skolu si asi rovno preskocila, neviem totizto, zeby som niekde tvrdila, ze kazda zena moze dojcit.
BTW umely vitamin C nikdy nenahradi ani len to jedno jablko, lebo v nom sa nachadza toho omnoho viac ako len ten spominany vitamin, ale to su uz len take "detaily", pre teba urcite irelevantne, pre mna podstatne a z nich vyplyva aj ten rozdiel medzi umelym a materskym mliekom, vyrobcovia sice napodobnili nejake zlozky napr. vitaminy, ale nie vsetky a v tom je ten hlavny rozdiel medzi umelinou a materskym mliekom.
A o svojej inteligencii a pravde ma nemusis presviedcat, tato diskusia nie je o tom, kto z koho.
@baklik vidis, ja skor vidim na Slovensku masivnu masaz, ze dieta to bez umeleho mlieka do 3 rokov nezvladne. Taktiez sa potom rodicia vybodnu zavadzat pestru stravu, vsak zje co zje, hlavne ze ma vsetko potrebne z umeleho mlieka a potom ide dieta do skolky a uz je problem, to nezje, hento nezje, jeden druh ovocia, jeden druh zeleniny .....
A ked sa neda kojit, tak sa neda, tak to je hadam normalne, ze dojca prejde na umele mlieko, nie na kravske.
@nutrilon_lucia, lekarka nam ho doporucila, Nutrilon AR, lebo som musela prestat dojcit a dcerka mala silny reflux. Pila ho do 15 mes., potom sme presli na Nutrilon, pila ho do 3 rokov, boli sme spokojni.
Odporucila nam tiez Dr. 🙂
@katka1981 "Koho chleba jíš, toho píseň spívej". Ak na Antolskej vyhral dealer s Bebou, tak o kúsok ďalej to môže byť kľudne dealer s Nutrilonom, tak ako pri tvojej lekárke. 😉
Sú matky, ktoré dojčiť naozaj chcú a zo zdravotných dôvodov nemôžu - tých je malé percento.
Sú matky, ktoré dojčiť naozaj chcú a nebola im poskytnutá dostatočná pomoc pri dojčení napr. v nemocnici alebo doma laktačnou poradkyňou a samé si s tými problémami neporadili - drvivé percento.
A nakoniec sú aj matky, ktoré dojčiť jednoducho nechcú z rôznych dôvodov a výhovorku si nájdu.
@sisaka Pekny den. Urcite je spravne pouzivat vyraz nahrada materskeho mlieka ( upozornujem nahrada) ako dojcenske mlieko a my ho pouzivame, ale ako som pisala, moja skusenost je taka, ze mamicky doslava irituje tento nazov a protestuju. Vy medzi nepatrite. Porovnanie kravskeho a "dojcenskeho" mlieka je urcite od veci, ale nie vsetky matky maju nazor ako vy. Neverili by ste kolko matiek da radsej kravske mlieko ako "dojcenske" aj 2 mesacnemu dietatu, len preto, ze su presvedcene, ze je zdravsie. To porovnanie bolo kravske verzus "dojcenske" a priblizenie rozdielov a preco nie je zlozenie kravskeho mlieka nevhodne pre dojca.
@katka1981 Dakujeme za vas prispevok a podelenia sa o vasu skusenost.
@teegreen Velmi pekne dakujeme za podporu. Mrzi nas, ze si mamicky myslia, ze sa nieco snazime nanutit a presvedcit. Dojcenie je najlepsie pre kazde dieta, to sa nikdy nebudeme s nikym priet . Ale vyrobcovia detskej vyzivy su tu pre mamicky, ktore to stastie nemaju. Nemyslim si, ze nas marketing a reklama by bola o nieco agresivnejsia ako inych firiem . A ako si mnohe mamicky myslia, ze porusujeme zakon a kodex WHO, tiez nie je pravda. Kodex sme podpisali a dodrziavame ho. Vztahuje sa na pociatocnu vyzivu a reklamu na nu naozaj nikde, od ziadneho vyrobcu nenajdete.
@nutrilon_lucia
"Nemyslim si, ze nas marketing a reklama by bola o nieco agresivnejsia ako inych firiem ." 😀
myslim si, ze UM by vobec nemalo byt predmetom reklamy. Mozno by pomohlo, keby sa povazovalo za liecivo, predpisovane pediatrom, i ked v dnesnej dobe ani to nie je zarukou nicoho, vieme aki su mnohi pediatri. Biznis je biznis. 😖
ja som Nutrilon objavila v pôrodnici..Keď sa nám narodila dcérka, práve ho tam vtedy dávali novorodeniatkam...Tak aj doma sme pokračovali s Nutrilonom, keďže bola malá na neho zvyknutá...Nik mi o ňom nič nehovoril, ale malej chutil, problémy nemala, tak prečo nie? 🙂

Tak my sme sa dostali k mliečku takto: Kojila som tak 2 mesiace. Prvý mesiac bola katastrofa ako sa napapal tak to aj vygrkal celé ( a to sme ho nosili celé dni na rukách ) aby mu niečo aj ostalo no len nepomáhalo to skoro vôbec nepriberal.Tak nás doktorka poslala na sono a zistili sme že má reflux, odporučila nám sirup alebo keď sa nebude dať je ešte jedna možnosť dokrmovať ho s UM.Tak som začala pol na pol robiť ráno a večer som ho kojila a cez deň som mu dávala Nutrilon AR doktorka nám na gastre povedala že si môžeme vybrať či Nutrilon alebo Bebu hmmm Ja som sa rozhodla pre Nutrilon AR a som max spokojná s ním drobcovi nič nie je.Spokojne prespí celú noc aj s kakaním nemá problém.Len to ma hnevá že zdravotnictve si povedia no má 6m tak mu bude stačiť len 6 plechoviem, a to nám vôbec nestačí a kebyže sa orientujem ako je to písané dávkovanie na Nutrilone tak minimálne by som musela ešte 2-3 plechovky kúpiť a to už toho všeličo popapáme .Hmmm skúšala som aj normálny Nutrilon ale bez výsledne ☹ Ale k tomu som sa chcela dopracovať že som rada že je aj taká možnosť pre mamičky že neostanú bábätká hladné.