Ako ste našli Nutrilon?
Milé mamičky, povedzte nám ako ste objavili Nutrilon. Zaujímalo by nás, kde ste sa o ňom dozvedeli, kto vám ho odporučil a čo vám o Nutrilone povedal.
Mile mamicky, vsetkym vam dakujeme za vase nazory, skusenosti a namety. Piste aj dalej, Ako ste nasli Nutrilon ? zaujima nas to . Pre dnesny den sa s vami lucim a prajem krasny letny den . 🙂
@bubulka722, ? ja neobhajujem ani nutrilon ani bebu, nevadila nam ani beba ani nutrilon, ako š rocna zacala pit kravske mlieko, teraz pije kozie, a ked sa podari prejdeme na tavie. V kazdej porodnici ponukaju ine mlieko, mne je to uplne jedno. Nech sa rozhodne kazda mamicka, ake mlieko svojmu dietatu da. Asi kazda normalna sa snazi kojit prioritne.
ja som dávala od narodenia len Nutrilon.Ked som videla všetky tie reklamy na UM,naozaj kvalitný mi prišiel len on.je síce drahý,ale prečo to tomu dieťaťu nedopriať.iné UM by som svojmu dieťaťu ani nikdy nedala.
V nemocnici, ked sme mali 9 tyzdnov, so salmonelozou, sa ma doktor opytal - mozte si vybrat - Beba alebo Nutrilon? a bol koniec kojenia a zaciatok nutrilonu...
@katka1981 Mne je tiež úplne jedno kto dá aké UM, vždy je len umelé. Skôr mám na mysli aby sa už počas tehotenstva matky zaujímali o dojčenie a nie už pri vzniknutých problémoch s dojčením vec riešili radikálnym nasadením UM. V mnohých prípadoch je možné problém s dojčením riešiť a je naozaj viac ako úbohé ak v každej pôrodnici nie je samozrejmosťou priložiť dieťa hneď po narodení k prsníku matky - samoprisatie je nesmierne dôležité, ale odnesú ho preč a ak sú problémy, tak nemajú laktačnú poradkyňu na možné riešenie problémov, radšej to všetko vyriešia ponúknutím UM a je po probléme aj po dojčení.
Mám názor, že kozie mlieko je lepšia alternatíva ako mlieko umelé. 😉
@sisaka no jasne, ved ked zena chce fajcit a pit a zaroven kojit, tak to by bola hotova pohroma, tak to uz radsej UM, ale mozno su aj take bez svedomia, ktore chcu usetrit, su vselijaki ludia, ale narobia riadne skody na svojich detoch, no bohuzial mame take matky psychopatky, alkoholicky alebo fajciarky
Ahojte, môj synček sa narodil s nízkou pôrodnou hmotnosťou, ako narodený v 38 tt (v podstate donosený) mal len 1860 gramov, bol v inkubátore, ja som mala obrovské zdravotné problémy, HELLP syndróm, išlo mi o život. Malého v pôrodnici v inkubátore kŕmili materským mliekom od iných mamičiek a neskôr dokrmovali Nutrilonom Nenatal. Keď už som bola na tom zdravotne tak, že som mohla dávať malému svoje mliečko, tak už som ho mala žalostne málo. Odsávala som asi 5 týždňov, moli to minimálne množstvá, tak som vždy dokrmovala týmto Nutrilonom, malý krááásne priberal, všetci sa čudovali, ako rýchlo priberá. Pôvodné prognózy boli, že bude v inkubátore vyše mesiaca, na ôsmy deň od pôrodu sme boli doma! 🙂 Keď už som materské mlieko úplne stratila, bola som strašne smutná, ale môj muž ma utešoval, že on je rád, že malý dostáva ten špeciálny Nutrilon Nenatal, lebo z môjho mlieka, ak by som ho aj mala dosť, by určite tak rýchlo nepribral. Synček bude mať o týždeň 2 roky a stále sme na Nutrilone, občas mu skúšam dať kravské mlieko, aj z finančných dôvodov 🙂 , niekedy ho vypije, ale väčšinou si pýta "iné mliečko", myslí tým Nutrilon, chutí mu, nikdy sme nemali problémy. Pokiaľ budem môcť, budem mu ho ešte určte dávať.
@h2 Pekny den. Dakujeme, ze ste sa podeli s nami o vasu skusenost. 🙂
Reklama spraví velmi vela...........samotné rozhodnutie je natebe.nebudem predsa dávat nejake lacne mlieka len preto že sa mi nutrilon zdá drahý............za kvalitu sa platí.otázka témy znie............AKO STE NAšLI NUTRILON..............takže asi takto.
Mile mamicky. Velmi pekne dakujeme za vsetky ohlasy, aj tie negativne 🙂 piste aj nadalej , budeme sa tesit. pre dnes sa s vami lucim, dovidenia opät v pondelok 🙂 prajeme krasny letny vikend ... 😎
@domak2 je to tak Hipp sa nereklamuje ale predava 😉 kvalita reklamu nepotrebuje
@tatko_bebe ja som to len tak vseobecne pisala, lebo som naozaj netusila , ze su ludia ktori sa rozhoduju len podla reklamy 😨 Ako to bola ta reklama, ,,skvrny z viziru vyperete v arielu'' 😀 😀 Jasne ze u UM je to tazsie , kto sa tomu vsetkemu rozumie ? , ale potom neskor tie kase a podobne ,,detske vychytavky'' sa snazim kupovat podla zlozenia , nie znacky. A uplne obchadzam akekolvek produkty s vyobrazenim mickey mousa a podobnych haluzi, to naozaj netusim co robi na potravinach 😕 😀
@bubulka722, beriem, ze to nemyslis v zlom, ale zjavne si matka, ktora dojcit mohla. Ja som dojcit nemohla. Musela som prestat, ked mala dcerka 9 tyzdnov, pretoze som musela zacat brat lieky, ktore su nezlucitelne s dojcenim alebo tehotenstvom. Nesmierne som tym trpela a bola som dlho preto nestastna a to prave vdaka momentalnemu boomu ako je nutne dojcit a matka ktora nedojci je zla a podobne. Je vela zien, ktore este ani nie su tehotne a uz vedia, ze dojcit nechcu. Je to ich vec. Je to ich rozhodnutie, ich dieta, je to ich zivot. Ale su aj matky, ktore naozaj nemozu a su odsudzovane a trpia tym. Takze nech davaju matky pit svojim detom to, co uznaju za vhodne, ajkeby im miesali muku do vody. Myslim si, ze je dost velka osveta, ze materske mlieko je najlepsie na svete, a ked je k tomu niekto lahostajny, ani osveta nepomoze. Skor by ma trapili mamicky, ktore droguju, piju, atd. Mimochodom kozie mlieko je velky alergen, ked ho uz porovnavame k umelemu. A to mlieko nie je umela hmota, je to kravske, ibaze upravene. A kravske mlieko je k materskemu najblizsie. To, ze sa do porodnic tlaci umele mlieko je zrejme aj preto, ze glukoza, ktora sa podavala kedysi, je vraj tazka na zaludok pre novorodeniatka. Nemyslim si, ze je to nieco katastrofalne. Vela miminiek malo v porodnici UM a potom normalne kojili bez problemov. Treba sa informovat v porodnici a dohodnut sa. Osobne si myslim, ze by sa mal brat vacsi ohlad aj na mamicky, ktore nekoja, ci uz nechceli alebo nemohli. Dat dietatu UM, je podla mna mensie zlo, ako fajcit a pit pocas tehotenstva alebo aj pri samotnom babatku. (neber to osobne, je to moj vseobecny nazor) A prajem ti pekny vecer aj vikend paaa 🙂
@katka1981 kravske neni najblizsie, najblizsie je kozie 😉
@tatko_bebe, ja mam ine info, ale nejdem sa hadat 🙂 ale dakujem prestudujem si viac, kludne mozes mat pravdu 🙂
@katka1981 Prežívala som niečo podobné, pretože počas môjho 2,5 ročného dojčenia som s ním mala kvôli odporúčaniu dr. a jeho diagnózam s tabletkami prestať 3 krát. Prvý raz to bolo, keď mala dcérka 5 mesiacov a naposledy v polovici januára tohto roku kvôli obličkovým kameňom a hrozným kolikám. Nakoniec som tieto ochorenia riešila inak, nie farmakologicky, tak pokračujem dodnes. Bolesť som si užila riadnu, ale vraví sa, že bolesť buduje v človeku charakter. 😀 Presne viem ako si sa cítila, ja som bola na tom podobne, keď mi to lekár povedal. Pre mňa ale nebol problém či je dojčenie IN, ja som trpela, pretože mi hlavne záležalo na mojom dieťati a jeho výžive. Vieš, mne je totálne ukradnuté čo je moderné, myslím, že týmto štýlom sa zvyknú nekojace mamičky navážať do dojčiacich, presne tak isto je to aj pri natur pôrodoch alebo pri bio potravinách. Všetko čo nejde s korporačnou propagandou sa musí nejako zosmiešniť. Myslím teda, že dojčenie nie je IN alebo moderné, na tejto výžive boli odchované tisíce generácii pred nami. To že komanči pretočili všetko normálne naruby a preto aby matky zahnali od detí skôr do práce, tu bola propaganda, že pre dieťa je lepšie UM ako materské. Možno to v spoločnosti ďalej rezonuje, že je táto výživa niečo ako MM... neviem... nepremýšľam týmto štýlom...
Týmto som samozrejme nechcela negatívne nadviazať na to čo sa stalo tebe. Je mi to úprimne ľúto, ale zase nevešaj hlavu, určite to vyjde pri ďalšom bábätku. Mnohé veci v živote sa nevyvíjajú vždy tak ako si prajeme a dejú sa tak možno preto, aby sme sa do budúcna poučili. 😉
@bubulka722 Ešte by som chcela dodať, kozie mlieko je menší alergén ako kravské. Ja som pri spomínaných problémoch robila popredu prieskum, kto má kozu. UM ma ani nenapadlo. 😉
@bubulka722, netrap sa, mam to za sebou, ja som to riesit nemedicinsky nemohla. Este pri jednej tabletke by to slo, ale pri 6 denne nie, navyse moje lieky by znizili cinnost stitnej zlaze dcerke, co by jej mohlo vazne ublizit a navsye som to odkladala, len aby som u mohla co najdlhsie kojit, cize uz som ani nemohla chodit, co som mala hormony tak vysoke a preto aj problem so srdcom vdaka tomu. A navyse ona mala silny reflux do 15 mes. nemohla ani ine ako zahustene mlieko pit, ani lyzicku cistej vody neudrzala. Trpela som tym dlho. Dokonca som sa informovala akoby to bolo pri druhom dietati a som rada, ze tento problem nenastal pocas tehu, lebo to by mi museli v 2.mesiaci vyoperovat stit. zlazu. Je to jedno, je to moja skusenost, zijem s tym a uz je to ok. A poviem ti uprimne, mne je fakt jedno kto ako krmi svoje dieta a cim. Mne sa dlho vysmievali, ze aku ma dcerka strikntnu stravu atd. Ale teraz mi zavidia, ze si bez opytania zo stola slane blbosti a pochutiny pre navstevu nikdy nevezme a vie, co je zdrave. Je to podla mna kazdeho osobna vec. Ja mam dost svojich starosti, takze sa o druhych nestaram. Podla mna, tieto reklamy co su tu, co propraguju UM, alebo kremy na opalovanie.... nech si to robia, ved aj oni potrebuju z niecoho zit. A je na kazdom z nas, ci sa zapojime, pripadame skusenost, alebo ich odignorujeme. Mna to nevytaca nastastie vobec. Mna viac stvu ine veci (ako napr. presadit zdravu stravu v skolstve , v skole, v skolej jedalni, lebo nato rodicia uz nemaju dosah a aby deti nejedli nevhodne potraviny, popripade aby sa nesetrilo na strave lebo stat nema peniaze a podobne). Vsetko dobre ti prajem, zatial pa.
@bubulka722, s tou kozou si to asi chcela napisat mne, ale napisala si to sama sebe. 🙂 Kozie mlieko je uzasna vec, o tom niet pochyb ale napisem ti jeden postreh jedneho mojho znameho a moze to pomoct mnohym mamickam. Maju dievcatko, kt. ma atopicky ekzem, vyskusali vsetko, specialne maste, lieky, liecitelov.... zistili, ze ked doevcatko ochorie a jeho imunitny system zacne bojovat s virusom, jeho obranny mechanizmus prioritne bojuje proti nakaze a jej atopicky ekzem sa automaticky zlepsuje. A to iste sa stane, ked jej davaju kozie mlieko. Mali to aj vysveltlene, ze je to pre nu alergen a potom jej telo nebojuje proti sebe a ekzem sa jej zmiernuje. Cize u nich plati klin sa klinom vybija. Ona ma ekzem sposobeny autoimunitou. Cize je to ozaj preto, ze ma v sebe alergeny alebo z ibeho dovodu, to mlieko jej pomaha. Ale aj znamy, ktory trpi na psoriazu, kozie mlieko si pochvaluje. A takych pripadov poznas urcite vela. Takze nic proti koziemu mlieku nemam. Mne osobne nechuti, ale dcerke sa ho snazime davat, aj ovcie jogurty a vyrobky, aby kravskych mala co najmenej, hoci jej zatial nevadi, ale manzelovi zistili intoleranciu kr. mlieka, cize raz ju mozno bude mat aj ona. Ale to sme uz uplne mimo temu. Takze ked tak mozeme prehodit IP, pa 🙂
@katka1981 Myslím, že si prínos kozieho mlieka viac ako podhodnotila. Je to práve naopak http://www.pluska.sk/izdravie/zdrava-vyziva/zdr....
@bubulka722, napisala som ti len co mi znamy povedal, a na kozie mlieko som pocula len same pozitiva, ale co sa alergenov tyka, to si treba uvedomit, v dnesnej dobe je alergen snad vsetko. A dik za link. (nejdem tu obhajovat ziadne mlieko, ani kozie, ani kravske )
@teegreen 😀 mne je suma fu.k Nutrilon aj jeho konkurencia. Moje vzdelanie je moja sukromna vec, a neviem co by som tu mal ako porovnavat? Pre mna je dolezite co moje dieta moze pit a sledovanie tejto PR reklamnej kampane mi sluzi na zabavenie sa ako daleko dokaze dojst marketing niekt. firiem 😀 v snahe co najviac zarobit.
Nane/stastie som v obraze viac nez si myslis a Tvoje poznamky ma nemozu vyviest z miery 😉
Pekny den mamicky. Dakujeme , ze sa podelite s nami o vase skusenosti 🙂 Tak aj nadalej piste Ako ste nasli Nutrilon, nas to zaujima.
Nam nutríon oredpisala lekarka. Malemu absolutne nechutil a ked sa mi nieco donho podarilo dostat tak ho vyvracal. U nas je vitaz francuzske mlieko...
@vera1234 Pekny den a dakujeme za vas nazor 🙂

@christina87 Dakujeme za podelenie sa s vasimi skusenostiami 🙂