Do roka Nutrilon a od roka kravské mlieko
Dcéra má 8 mesiacov. Mala koliky aj reflux-už je to ok. Pijeme Nutrilon AR 2. Predtým do mesiaca Francúzske a potom Nutrilon 1 Anticolics. Do 10 mesiacov máme mliečko na predpis. Od 10 mes. do roka mám dávať klasický Nutrilon 2 a od roka prevarené krabicové mlieko. Podľa lekárky. Ale naozaj prejsť od roka na obyčajné mlieko??? Nutrilon je aj tak drahý :(
@zuzkat1 No veeeľmi veselé ... Našťastie už nemá koliky. To bol do 2-3 rána neznesiteľný plač :( Len na rukách ju nosiť, masírovať ... a nedostatok spánku istý. To bolo asi od mesiaca do 5 mesiacov. Skoro každú noc. Len ku koncu to už bolo menej často a nie tak dlho. ... Takže už mám trošku po krk toho skúšania UM, keď žiadne jej zatiaľ úplne nesadlo. Teraz čo pije, je to ok - ale nie super.
My máme rok a štyri mesiace a stále sme na UM Nutrilon, pijeme ho od narodenia, lebo som nemala mliečko. Babenky, mne to proste za tie peniaze stojí. Umelé mliečko je síce neporovnateľne drahšie ako to kravské, ale musím Vám povedať, že sme ešte ani jediný krát neboli chorí. Možno je to náhoda a s umelým mliečkom to nesúvisí, ale čo ak je to práve vďaka všetkým tým vitamínom a minerálnym látkam v ňom obsiahnutým? Malej varím kvalitné jedlá a má v nich aj veľa zeleniny, ale v dnešnej dobe je veľký problém zásobiť organizmus všetkými minerálmi. Tie sa aj zo zeleniny vytrácajú, je to spôsobené tým, že veľkododávatelia to všetko pestujú hrozne narýchlo, čo je na úkor kvality. Bohužiaľ nemám záhradku, kde by som si zeleninku dopestovala sama...
@drobec87 Pokial nie su ziadne probelmy po papni kravskeho mlieka a mliecnych vyrobkov, tak je mala pravdepodobnost, ze by u dcerky bol problem s alergiou. Ale ja bys som , zo skusenosti z praxe, odporucli testy opät opakovat, cca okolo 18-24 mesiaca. Co sa tyka odporucani uzivania kravskeho mlieka, nie je to ani tak kvoli alergiam,ale je to pre mnozstvo bielkovin. Dalsim dovodom je zlozenie, mnozstvo zeleza a mineralov. Tu mnohe mamicky mozu protestovat, ze vsetko dostavaju deti zo stravy. Ano, suhlasim, ze pestra strava je velmi dolezita, ale su deti, ktore su velmi slabí jedaci a potom dostatok nutrientov nedostanu. Tak v takom priapde urcite odporucam batoliace mlieka po roku , pokial samozrejme nie je dietatko dojcene. Zalezi aj na mnozstve vypyteho mlieka a veku, ak nepiju to kravske mlieko vo velkych mnozstvach a nerobi problemy a lekar s tym suhlasi, pokracujte.
@monika2012 moja tak bola 2hy az 4ty mesiac. V noci od 1nea do 3tej rev. Ale ty ked ti pekne pije kravske neni o com. Ad "vitaminy" v um,je dokazane ze neustaly prijem umelych vitaminov neni nic pozitivneho. Moja ma 3 a pol roka a este nikdy nezjedla cely jogurt ci rozok. Nechce skoro nic a je zdrava a ma dost aj zeleza.ale sama musis rozhodnut co das.
@monika2012 tak to s um iste nesuvisi to zdravie.kamoskin na um bral 5-6x do roka antibiotika.
@nutrilon_lucia Dcéra mi teraz pije Nutrilon ráno po prebudení 180 ml, potom okolo 17 tej zase 180 ml a pred spaním 210 ml Nutrilonu s kašov. Medzi tým iné jedlá a čistú vodu, prípadne čaj. Jogurt má skoro každý deň a kravské mlieko sem tam trošku napr. s piškótami. Podľa lekárky môžme od roka prejsť čisto na kravské mlieko a s Nutrilonom skončiť. No zaujíma ma aj váš názor. Konkrétne pri týchto problémoch ktorými si dcérka prešla ( čo som už písala vyššie ). Ďakujem 🙂 Momentálne má dcéra 8 mesiacov a skoro 2 týždne.
@drobec87 Tie problemy mohli suvisiet s citlivym travenim, kazde dietako ma iny typ travenia a kazdemu dozrieva v inu dobu. Takze deti mozu byt uplne betz problemov, alebo maju nafukovanie a koliky pocas celeho prveho roku zivota a potom pomaly prejdu. Dakujeme za vas nazor a skusenost. Pekny den 🙂
@drobec87 to o nocnom placi bolo tebe a nie
@monika2012
Pardon
@monika2012 Ja neľutujem peniaze a tiež chcem pre svoju dcéru to najlepšie. No zatiaľ žiadne UM jej úplne nesadlo. S jedným pomohlo, iné začalo ... viď. ako som písala v predošlých príspevkoch. Čo v takom prípade???
@drobec87 hm, tak keď jej žiadne UM nesadlo, určite netreba dávať nasilu. Mojej sme na začiatku dávali Babylove a z toho sa nevedela vykakať. Potom sme dávali Nutrilon HA a na ten si zvykla a aj jej chutil, trávenie sa okolo 3. mesiaca upravilo a doteraz je v pohode. HA sme dávali kvôli alergii môjho manžela, keď nám ho prestala lekárka predpisovať, prešli sme na obyčajný Nutrilon, a v pohode. Ja som rada, že dcérke chutí, a že z neho prosperuje. Som si istá, že UM je do veľkej miery iba obrovský biznis, tak ako aj celý farmaceutický priemysel. Takisto si myslím, že príjem umelých vitamínov nie je to "pravé orechové". Snažím sa pre dcérku robiť to najlepšie čo môžem, a priznám sa, že sa obávam možných alergií na laktózu v kravskom mlieku, preto jej ho ešte veľmi nechcem dávať, zato po troche mliečne výrobky papáme denne - syry, jogurty, termixy. Keby vedel nejaký odborník dať zaručený recept na ten najsprávnejší a najzdravší spôsob stravy pre dieťatko, nechala by som sa inšpirovať. Takto sa riadim iba svojim materinským inštinktom a smerodatné pre mňa je, že dieťatko je zdravé a šťastné, dúfam, že aspoň do istej miery to ovplyvňuje aj moja snaha o zdravú stravu 🙂
@nutrilon_lucia ja som s nutrilonom spokojna,kedze som nemala mlieko,tak ho davam malemu od narodenia teraz ma 15mesiacov,nastastie nikdy nemal koliky,nezapekalo ho z nutrilonu a ani ziadne problemy,viem,ze je nutrilon jeden z tych drahsich,ale chcem pre maleho len to najlepsie,dokym ho bude chciet tak mu ho aspon raz denne budem davat,kedze ma viac vitaminov jak kravske mlieko a v dnesnej dobe to mlieko neni ani take chutovo dobre,ako kedysi...a este neviem ci je to v tom,ale mam kamaratky,ktore davaju ine UM a deticky su furt chore,ja sa nemam preco stazovat,maly mal len raz v zime sopliky a to vsetko,ja som s Nutrilonom spokojna 🙂
@sisaka ty si to vôbec nepochopila a nečítala všetky moje príspevky ja som dojčila do 18 mes. a bola by som aj dlhšie, ale žiaľ sa malý sám odstavil... ty to berieš príliš extrémne....všetko...nespochybňujem vzdelanosť amikov, len som mala pocit z môjho pobytu, že nedbajú až tak na stravu dieťatka ako väčšina slov. mamičiek, robila som odbornú prácu a mala možnosť som to posúdiť aj medzi inými vrstvami obyvateľstva...chodím na prednášky o zdraví, výžive a nemyslím si, že umelé vitamíny v UM až tak škodia, skôr si myslím že su na prospech, lebo nie vždy vyvážená strava pokrýva dostatok vitamínov, ktoré potrebuje dieťatko pre svoj vývoj, tak sa prosím nevyjadruj o UM, ako o chem. zlúčenine, lebo čím by sa vychovali dieťatka mamičiek, ktoré nemohli dojčiť....?....už končím, lebo táto diskusia medzi nami je ako začarovaný kruh, každá točí o svojom, ja nepodceňujem kvalifikáciu am.pediatrov a Ty prosím nepodceňuj odbornosť tých našich...každopádne prajem aby si Ty našla v USA ten svoj americký sen, aby sa Ti darilo...s pozdravom 🙂
@ronny123 Pekny den prajem a dakujeme ze ste sa podelila so svojou skusenostou. 🙂
Ahojte babky.Pridavam sa k vam.Mi pijeme doteraz Nutrilon mala ma rok a pol.Ked mala cca rok aj tri dva mesiace som jej zacala davat trvanlive 3,6% potom sme presli na kravske kedze u nas zacali vyrabat a predavat ten Gader...len bohuzial dostali sme alergiu aj s trvanliveho a aj kravskeho mliecka tak opet sme na nutrilon od vtedy stale.....Po dvoch rockoch nam budu robit testy preco nemoze pit obycajne ale aj kravske mliecko uvidime.Kedze jogurtiky papame a nic nam nieje...Verim ze nebudete mat taketo problemy ako my.Nutrilon je velmi financne narocny a zvlast mne🙂Pekny vecer Lenka

@zuzkat1 Viem, že UM nieje top. Minimálne treba hľadať to najvhodnejšie pre konkrétne dieťa. Moja pila do mesiaca Francúzske- začali koliky. Potom sme skúsili Nutrilon HA 1 pre prípadnu alergiu- nepomohlo a alergie ani nemá ( robili jej testy ). Po vyšetreniach sme prešli na Nutrilon 1 Anticolics, pomocov neho a kvapiek koliky prestali. Ale začali vodnaté hnačky, pitom mala aj kvasinky ... Hnačky prestali zmenou mlieka z Anticolics na AR. Kedže podľa ultrazvuku mala silný reflux, pričom grckala len sem tam. Zmenou na AR zase prišli problémy s nafukovaním, ale už nie koliky. Aj teraz má niekedy problém s vetrami a sem tam jej dávam aj kvapky proti nafukovaniu. Stolicu má v poriadku, ani riedka ani hustá či tvrdá.