Aké rozprávky pozerajú vaše deti?
Poznajú vaše detičky tradičné kreslené rozprávky, na ktorých sme vyrastali, ako napríklad Popoluška, Pinocchio alebo 101 dalmatíncov? Alebo ich viac zaujímajú moderné kreslené rozprávky plné akcie a špeciálnych efektov? Jednu z vás za príspevok zajtra odmeníme troma balíčkami Disney kartičiek a ovsenou kašou.

@mata_tesco my momentalne ficime na Pingu a Masa a Medved 🙂 No stale ho doakze zabavit BOLT 🙂
Naši kaskadéri sú posadnutí Poznávame přŕodu...je to ich najsam rozprávkový seriál, čomu som aj rada...učia sa poznávať všakovaké zvieratá, ktoré u nás nežijú a hlavne, ako žijú, čo žerú a podobne...a hlavne, že ich treba chrániť 🙂
No, samozrejme deticky objavili smolkov, ked po Tescu nahanali pismenka a aj teraz ma jedno z mojich pustenych smolkov a inak pozeraju vsetko co sa da, kazdu novu rozpravku si pozru aj tri krat, ale kedze pri vsetkych povinnostiach je malo casu, tak pozerat rozpravky je u nas velka odmena. Naozaj poznaju vsetky, aj stare disniovske ako Popoluska a aj novsie ako Koralina
my sme si zaobstarali animovane biblicke pribehy v 36 dielnej edicii, zakupili sme si ich aj ked su financne narocne, ale jednoznacne daju dietatu poznanie, su putave, spracovane tvorcom Disneyho Richardom Richom, zaujmu aj dospelych a kedze su interaktivne, nachadzaju sa tam aj kvizy a ukazky a su dabovane alebo aj s titulkami, takze jednoznacne odporucam ak nechcete aby bolo vase dieta masirovane komercnymi bezhodnotnymi zalezitostami...
Maťko a Kubko, No Počkaj, Pingu ...
@mata_tesco Môj prcek pozerá rozprávky na týždňovky-uvidí novú rozprávku a pozerá ju 2-3krát denne týždeň aj dva. Potom ju už nechce. Mne sa po pár dňoch o danej rozprávke aj sníva a melódia z nej mi znie v ušiach celé dni. Takto sme prešli od garfielda, maša a medveď, pingu, autá, franklin, pepek námorník, no počkaj zajac, pat a mat, pošťák pat prasiatko pepina atď. Rozprávky môjho detstva ako Maťko a Kubko, včielka Maja, ho vôbec neberú.
u nas vyberame len take mierne, naj su princeznovske disney, zvonilka, potom masa a medved, pockaj zajac, ale aj vcielka maja. vsetko na dvd, z telky nepustame skoro nic.
mame 4 roky a fičime na fiha tralala a spievankovo,z youtubu pustam aj macka uska ci bambulku
ale to skor z nostalgie
U nas momentalne ide: Cilliling, Na vlasku, "žabiak" a iné princeznovské disney rozpravky... 🙂 snazime sa drzat ju prec od pc, takze bez youtube.Spievankova a pod. ma dost z jasliciek a to nie je na pozeranie,ale na tancovanie u nas :P KEd bola mensia, tak jasne bola aj Masa, Vcielka maja.. ale to je teraz tak "rychlovka pred spanim"...
tak u nas fičí turbo,auta,artur a minimojovia,rio....ale aj rozpravkove komedie,akurat vcera sme pozerali Matildu a zabavili sme sa pri nej všetci 🙂
obdobie : bambuľka, spievankovo, fíha včielka mája máme za sebou. Jurošík ,Maťko a Kubko ich zaujali cca na týždeň . Ked poviem ,pozreme rozprávkový film tak vyberajú (vodník čert) teda Princezna ze mlejna , alebo (dlhý nos) Traja veteráni a Nemo a momentálne fičíme na Máša a medveď a prasiatko Pepa. A ked sa hráme pustíme na počúvanie tak v pozadí ide You Tube a napr: Kráľ drozdia brada, Dlhý nos , Prorok rak .....atď
kedže mám dvoch synov,tak sú to skôr akčné rozprávky typu hot wheels,ninja korytnačky,pán kvapka či tarzan a pod.ale je pravda,že starší miluje tiež sériu bol raz jeden....................od života sme sa dostali až k objaviteľovi.ked boli mladší,tak mali radi aj slovenskú klasiku,macko uško,lienka anulienka,bračekovia mravčekovia,bambuľka...........
Ahojte.. Tak my to mame doma tak , že večer vzdy pred spanim ci už ja alebo moj muzik čítame deťom rozpravku. zatial su to len klasicke, od Popolusky, Snehulienky, janko a marienka, zlata priadka. Vcera bol janko hrasko, od Capka psiček a mačička, ale v tv si rady pozru aj modernejsie veci od disney. Ale posledne obdobie ficia na Pa a Pí...a tak si pri nich aj ja zaspomínam 🙂
u nás sa prevažne pozerajú len reklamy 😀 poprípade pustím synovi na youtube videa kde su traktory to je asi tak všetko čím ho zaujmem 😀
u nás jednoznačne mickey klubik 🙂
Na vlasku, stale dookola.
Naša dcérka má veľmi rada rozprávky všakovakého druhy, len problém je v tom, že si ju pozrie 1-2x a už ju nebaví a chce zasa niečo iné. Keďže som chcela, aby aj vedela ako sme pozerali rozprávky keď som bola ja malá, požičali sme si od babky klasickú premietačku a filmy a skúsila som to. Dcérka bola od prvej rozprávky (bola to Krtko a nohavičky) úplne nadšená. Takže u nás veľmi často večery trávime tým, že si dcérka vyberie rozprávku, založíme film do premietačky, vezmeme filmovú knižočku a pekne si premietame. Myslím, že takéto sledovanie rozprávok je pre deti veľký zážitok. 🙂
Milé mamičky, ďakujem za vaše príspevky a stretneme sa opäť zajtra. 🙂 Užite si krásny večer 😎
my fičime na bambulke 🙂
U nas momentalne Ovecka Shaun, Pat a Mat 6 serii, Matko a Kubko, Tom a Jerry. V lete to bol Macko Usko a Vcielka Maja. A v poslednej dobe Vecernicek na Dvojke - vsetko, co tam davaju, odkedy byva taky dlhy 🙂
My taktiež fičíme na bambuľke, Máše a medveďovi, macko uško je tiež obľúbený no a potom Spievankovo. Tieto veci sa striedajú´. Teraz je to non stop bambulka, ešte pred týždňom bolo každodenne spievankovo, asi podľa nálady 🙂
Peppa pig, ale teraz uz vsetky casti vie naspamat, tak ju to nebavi. v taliansku pozera rozpravku Barbapapa, je to francuzska rozpravka asi z 70. rokov, to je momentalne najoblubenejsie. A potom Mickey Mouse Club House. Take dlhsie ako Popoluska, Snehulienka, Doba ladova zatial ju nebavia su prilis dlhe. A vcielka maja ju zial nebavi vobec
Z tých "našich" rozprávok ho najviac baví Včielka Maja a Macko Uško.
moja dcerka pozera cely den program JIM JAM tam jej chodia rozprávky od rana do vecera PINGU, MASINKA TOMAS, AUTICKA, kreslena POPOLUSKA , BOREK STAVITEL , no proste vsetko
je velmi velky pruser to, ze my doma nepozname ani jednu z tychto rozpravok? 😀
Moj maly ma necelych 17 mesiacov, takze u nas ficime zatial iba na fiha tralala a rozpravke masa a medved...
U nas najviac fici momentalne Krtko, rozpravky na JimJame a Minimaxe. A Disneyovky mame vsetky, Popolusku, Snehulienku, 101Dalmatincov, Knihu dzungli, Peter Pan, Levi kral z tych starsich a samozrejme aj nove Na vlasku, Princezna a zaba...🙂 no proste vsetky:D A najlepsi film a nasa srdcovka je Levi kral 🙂
vsetky deti maju radi filmove aj kreslene rozpravky, ale je pre nich dolezita aj citana rozpravka a nasledny rozhovor o tom co poculi, aby ste zistili ci porozumeli textu ...
My pozerame s dcerkou Mickey Mouse Clubhouse, Mio Mao, Smolkovia, Macko PU a spievankovo a Fihu 🙂 , obcas jej ocko premieta aj rozpravky z premietacky, tie sa jej tiez velmi pacia 🙂

@mata_tesco starsia dcera pozna vsetky,..ale mladsi syn len teraz masa a medved,scooby doo a najnovsie mickey club,....