icon

Deti v nákupnom košíku

maca_p
3. mar 2014

celkom by ma zaujimal nazor ludi, na deti sediace v nakupnej casti nakupneho kosika.
stretla som sa s tym na inom portali, kde niektori obcania uplne zatracovali decka v kosiku.
osobne som ich tam vozila, lebo som
1. rychlo nakupila
2. bolo to pre nich bezpecne uzemie, nikomu sa nemotali pod nohami, neutekali, nic nerozbili a nikdy sa im nestal uraz. 😉 😀
oponujuce pripmomienky boli, ze je to nehygienicke.
moj nazor na to, ze nkto si nic nenalozi do kosa nezabalene v stave okamzitej konzumacie. ved si predstavte, ze vrece zemiakov date na pokladnicny pas a nakup za vami si na to iste miesto polozi niekto sacik s pecivom.
nedavno som videla foto, ako myska beha po obchode (nie tesco), ale zjavne toto ludom viac vadilo ako deti v kosiku, netusiac, co im moze sposobit leptospiroza z mysacich vyluckov.... ☹

mm2008
3. mar 2014

hm, ja sa smejem, ja som tiež tento spôsob - pchať dieťa do nákupnej časti vozíka - pred istým časom považovala za niečo, že - to si nevedia tie deti posadiť do časti na to určenej? ved tam sa dávajú potraviny! 😠 .. Ale.. neprešiel možno ani týždeň a bum - moje dieťa sa rozhodlo, že ma vyskúša a už sa aj súkal do nákupnej časti vozíka - rezignovala som ... a má to jednu obrovskú výhodu - nakúpim iba veci, ktoré sa zmestia do sedacej časti vozíka - určenej pre vozenie dieťaťa 😀 a tým pádom aj ušetrím ... 😀 a nepriberám 😀 ...
ved od 18-ky sa tam hádam už súkať nebude 😀

adelajda2012
3. mar 2014

Ja malu tiez vozim v kosiku. U nas su take, kde nie je to sedadlo pre deti. Ale nozicky (topanky) davam do igelitky...viacmenej len pre svoj dobry pocit, lebo zemiaky v sietkach su biekedy viac zablatane ako jej tenisky 🙂

sonica
3. mar 2014

ohromny pristup, vsetko je jednoduhsie lahsie, ono sa vzdy nejaka vyhovorka najde, ja sa potom nedivim, ze nevadi ani to ze dieta ci dospely hodi smeti na zem, ved to predsa nevadi, ono sa to samo... 😠
moja mala vie ze tam patri nakup a nie topanky a ritky, tak isto komentuje ked vidi niekoho robit neporiadok, ze to sa nepatri... 😠
ved co, vychovajme si prasiatka bordelarov, ved ono to niekto za nich vyriesi fakt palec hore maminky...

kacarina
3. mar 2014

Skutocne by ma zaujimalo, ako by ste potom nakupovali same s 2-rocnymi dvojickami 😝 😀
PS: To uz fakt nie je co ine riesit? 😕 🤐

mm2008
3. mar 2014

@kacarina to zaujíma i mňa ...

limoncino
3. mar 2014

@sonica chceš povedať, že deti, ktoré sa vozia v košíku sú automaticky prasatá, čo nevedia kam patrí papier? Tiež zjednodušený názor.

cmulinko
3. mar 2014

@maslenka47 Troska zhurta ides proti mne nemyslis.Pisala som najma o irskych deckach....ja sa svoje deti snazim vychovavat tak dobre ako viem a nemyslim si,ze takyto sposob vyjadrovania sa voci mojim detom tvojou osobou je na mieste.Moje deti nepatria medzi tie najhorsie,ktore sa nedaju zvladnut a nakolko su to len deti,tak z casu na cas si dovolim tvrdit,ze to s nimi nie je lahke a skus reagovat ohladom kosika a poctu deti,ked budes v mojej kozi.Ozvi sa mi za par rokov,ked budes mat aj ty 3 deti a budes musiet riesit nakup sama,dobre?Absolutne nemas ponatia o com pises co sa mojich deti tyka.Vyjadruj sa inokedy vseobecne,ale nie na moje deti. Lahsie ti je pourazat a pisat o strkani do kosa,lebo mi to tak vyhovuje.Obuj si moje topanky a bud hrdinka potom. 🙄 Ja by som si nedovolila takyto komentar napisat nikomu,lebo sama som matka a viem ake to je.

sonica
3. mar 2014

@limoncino nie povedala som ze je to straaaaasne jednoduche vyhovarat sa ze tam je spina, ze co ved tam tym padom mozu ist aj deti v topankach... ze nemam cas sa tym zaoberat, ze nestiham inak nakup, ze tam aspon nevrieska... dost vyhovoriek som si tu precitala a stacilo mi to...
je jednoduche sa vyhovarat, ako dietatu vysvetlit ze to nie je hracka na vozenie... ze tam nepatri...
tak isto je to potom s ostatnymi vecami...
jasne ze jednoduhsie je nechat ho nech si co robi, ale potom to okolo nas tak aj vyzera 😖

stardust
3. mar 2014

Decka v nakupnych vozikoch mi strasne vadili, ked som bola bezdetna. Po prichode mojich dvoch granatov mi prestali vadit vo voziku...

limoncino
3. mar 2014

@sonica no ale to predsa neznamená, že tie matky, čo sa vyhovárajú ako si napísala, ja by som to nazvala alibizmus, svoje deti nechávajú robiť si, čo chcú. Moje deti v košíku sedeli, teda len tam, kde môžu, nie v nákupnej časti a sú to slušné deti, ktoré zdravia, nemetajú papiere po zemi, ani netrhajú muchám krídla.

lubikan
3. mar 2014

mne viac ako deti v kosiku vadia pobehujuce deti po obchode,alebo priviazane v tom auticku a revu a revu a mamicka nie a nie to decko upozornit,nech je ticho...

lubikan
3. mar 2014

@limoncino ze netrhaju mucham kridla 😀 😀 😀

bambinkaa
3. mar 2014

@maca_p ja dam kdekolvek, moja prelezie do velkej casti, lebo je to akrobat a tam robi svoje srandy, potom vsetko vyklada na pult, potom chce aj do tasky a snazi sa aj zaplatit a vsetko chytat, co jej pride blizko. Potom smchatne svoje 2 peciva, samozrejme 1 vypadne na zem, atd. atd. A pritom si spieva a usmieva sa na kazdeho. Vsetci ju chvalia, lebo take este nezazili a ja uz uplne spotena cakam kedy konecne vypadneme. A neznasam obchody uz asi pol roka, co toto vie vyvadzat. Pre mna to je povinnost a nie som rada stredobodom pozornosti. Nikto mi nic zatial nevycital. Vacsinou su ludia z toho tak v soku, ze sa zmozu iba na usmev alebo pochvalu. Nechapem.

lyzzy
3. mar 2014

je neuveritelne ako sa aj na takejto banalnej teme dokazete pohadat.....nechapem,smejem sa z toho.
Niektore sa sem asi naozaj chodite iba vyventilovat.... 😀

limoncino
3. mar 2014

@lubikan súhlasím 😉

s_uherova
3. mar 2014

a nie je to jedno ci tam dieta davate alebo nie a ci je to hygien. alebo nie? ved tie potraviny co tam davate su predsa tiez neni hygien.nezavadne, teda mam na mysli obal potraviny. (od vreca zemiakov, balik platovej mineralky, spinavej a postrekovanej zeleniny a ovocie, rohliky ktore este v pekarni popadali zamestnancovi na zem a konecny zakaznik sa to nikdy nedozvie......pri dokladani tovaru sa valaju po zemi, alebo vypadnu z regalu opat na zem, v sklade ani nehovorim. Jednoducho v uplne sterilnom prostredi nikdy nikto zit nebude!a pri tom vsetkom mi deti sediace v nakupnom kosiku az take nehygienicke nepride. len moj nazor.

stanulienkat
3. mar 2014

Nechapem preco sa mamicky obranuju,ze sa do kosika aj tak davaju zabalene potraviny. Ten kosik je urceny na potraviny a nie na vozenie deciek. S topankami slapu vonku po grckach a psivh srackavh a ja si tam dam potom potraviny,ktore si doma ulozim pekne do skriniek. Nenaaaavidim to a tie decka a matere by som bila. Tiez si seru doma na stol? Volakedy sa dalo nakupit aj slusne,teraz sa mamicky tvaria ako im to pomaha. Ked nevedia decku vysvetlit zaklady spravania ako mozme ocakavat,ze pochopia napr,ze smeti nepatria ma zem? Teraz sa domna mozte pustit.😉

stanulienkat
3. mar 2014

@cmulinko prepac,volakedy mali aj 5 deti a nikto si nedovoli spinit kosiky. Deti boli vychovane a uzrozumene,ze sa to nepatriiiii. Chodi ti navsteva s blatovymi topankami do bytu? Tiez mozu povedat,ze aj tak budes upratovat. A prikladov je milion.

bonnie1
3. mar 2014

och och. mna by v zivote to nenapadlo riesit..ja tam svoje dieta davam. teda davala som. aj mi tam behala ale to este nebehala po vonku..cize topanocky mala ciste ( len sa pridrziavala ) .som fakt hotova co uz ludia riesia ( lebo ze hygiena. ved kosiky su vraj znecistenejsie ako verejne toalety 🙂 ).

maca_p
autor
3. mar 2014

@stanulienkat predovsetkym, dufam, ze nakupujes v obchodoch, kde sa nepouzivaju nakupne kosiky 😀
teraz si predstav, ze pred tebou drzi nakupny kosik bezdomovec, co nema ziadne socialne a hygienicke navyky. takze si kupi to svoje cuco neumytymi prackami a ty si intuitivne poskriabes nos, alebo tvar, alebo si pretries oci 😀 . dobru chut.
alebo, ze ti po obchede beha mys a vycura sa ti na plechovku, na ubal od ryze a ty si to taketo pekne naukladas do kominkov v skrinke. 😲
alebo, ked vysypavaju bednicky rozkov do stojanov, ked by si videla, ako tahaju po zemi tie bednicky, alebo ked sa im pol bednicky vysype na zem a vpracu to do toho stojana, uz by si si nekupila ziaden rohlik. alebo ako ti chuti karamel vo veterniku, ktory je urobeny z expirovanej skysnutej smotany? alebo ako ti chuti zarucene cerstva puncova hruda vyrobena z nepredanych zakuskov? alebo ako chuti to prebalene mäso? hlavne to vo vselijakych pacoch? zeny z lidla by ti mohli rozpravat, ako chodia prebalovat do nemsovej 😀, zeny z billy by ti vedeli rozpravat, ako prebaluju v skladoch pri senci. svata naivita 😉

neviem, co ma spravanie spolocne s 30 minutami obcasneho nakupu. ty si sravas na stol? my nie, my len nechceme, aby tie nase nepodarene, netabulkove deti nic nerozbili, ked su v pare, tak su schopne si tam urobit regalovy slalom.

maca_p
autor
3. mar 2014

@stanulienkat volakedy nebolo obchodakov, nakupilo sa v jednom obchode za rovnaku cenu nielen na slovensku, ale aj v ceskoslovensku 😉

zita19
3. mar 2014

@stanulienkat Trosku si mimo: v casoch ked byvalo v rodinach 5 deti neboli supermarketove voziky. Syptaj sa babky. Navstevy sa vyzuvaju len na uzemi byvaleho Ceskoslovenska. Ano nemala by sa navsteva poprechcdzat po byte v blatovych topankaxh, ale prezuvanie je nas fenomen. A ked niekoho pozvem, predpokladam, ze za nim upracem. Ked nechcem upratovat za nikym, nikoho nepozyvam.
Ale ano mas pravdu, niekedy boli deti disciplinovanejsie. Aj vasa generacia bola disciplinovanejsia ako su disciplinovane dnesne deti. Neliezli ste do nakupnych vozikov, lebo take neboli. Mama v samoske nakupovala do plastoveho kosika a deti sa motali okolo nej. Lenze samoska mala 200 stvorakov a nemali sa jej kde stratit. Dnesny supermarket ma hektar a tam sa dieta strati velmi lahko. Tak radsej nech sedi medzi krumplami a praskom na pranie s rozkom v ruke ako sa ma stratit.

zuzkat1
3. mar 2014

Fakt je uplne na smiech ako mate pocit ze tie kosiky spinia deti😀 pritom tie kosiky su niekedy tak dolepene ze sa mi az hnusia chytit (vtedy tam malu nedam). Xkrat som uz utierala vlhcenymi utierkami sedak urceny pre deti prv ako som ju tam dala atd.atd... A to ze tie voziky ukladaju za par centov bezdaci ktori teda antibakterialni urcite nie su,to uz nikomu nevadi... Ale z dietata ktore da matka (zaiste asocialka) do vozika urcite vyrastie masovy vrah kedze nema ani zaklady slusnosti😝😀

maca_p
autor
3. mar 2014

@zita19 inac ano, ja ked som vysvetlovala v jazykovke v UK, ze my sa doma vyzuvame, bola som nepochopena 😀 . a lektorka mi hovorila, ze anglicania by to brali ako urazku, keby sa museli vyzut 😀

maca_p
autor
3. mar 2014

a mozno by nam mohla tuto detickovsku dilemu davat vs nedavat rozlusknut @daska_tesco 😉 .
malo uz tesco staznosti na mamicky a ich deticky? 😀
ako to vidi personal? 😉

kadan
3. mar 2014

tiež mi to nevadí, iba vtedy ak tie decká vyvádzajú
a hygiena.......... ešte som nevidela čistý nákupný vozík- rsp. košík........
všetky sú v katastrofálnom stave

maca_p
autor
3. mar 2014

@maria1989 ono mi uz raz tak nalozili, ked som obhajovala bezpecnost pri nakupe. jedine ti nemoli nevrazivi, s malymi detmi, alebo ti, co si este pamätali, ze mali male deti a nemali okolo seba v meste operky 😉 .
ta reku rozrudim debat cisto na mamickovskom fore, ako to dopadne 😀

svetllana
3. mar 2014

Nečakala by som, že sa kolo toho rozprúdi taká vášnivá debata. Ja len v skratke. Pre mňa je to úplne v pohode, nevadí mi to, a nikdy ma nenapadlo sa nad tým ani len pozastaviť.

applede
3. mar 2014

tu už ozaj nie je čo riešiť iné...!!!! 😀 😀 😀 už vidím ako tie mamičky 3hodiny v potravinách vysvetľujú deťom ako to nemôžu chytať...ako hento nemôžu chytať atd... 😖 😖 😀 moja malá má 15mes....všetko hjej ruky podáva, všetko ju zauíma asi ako každé dieťa a preto miesto toho aby som v obchode za ňou behala aby to nechytala atd a nezbierala po nej všetko čo vytiahnet..aj ked pri mojej najlepšej vôle sa jej snažim vysvetlovať že to sa nemôže atd..jej zvedavosť je vždy väčšia a odbehne odomňa....preto ju šupnem do nák.vozíka....ona sa teší že sa vozí, ja kľudne nakúpim čo potrebujem, predavačka neinfarktuje a všetci sú spokojní... 😀 😀 nedalo mi nereagovať ale ozaj dámy.....už sa nemáte prečo dohadovať iné ked už riešite závažnosť vozenia deti v nák.vozíku....??? 🙂 🙂

misaelka
3. mar 2014

ja neviem mna mama nikdy v kosiku nevyvazala... a zvladala nakup aj mna... dobre som vedela, co si mozem a co si nemozem dovolit...nikdy by ma ani nenapadlo vyvazat sa v kosiku...