Kedy ste naposledy stretli gavaliera a s čím vám pomohol?
Gavalier – slovko, s ktorého významom sa dnes už často nestretávame je podľa výkladového slovníka „muž ušľachtilých vlastností a uhladeného správania najmä k ženám“. Aj vodičov služby Tesco Potraviny domov vyberáme a školíme tak, aby z nich boli skutoční „gavalieri“ - aby vám nákup nielen priniesli až k dverám, aby ste sa cítili príjemne počas celého nákupu.
Najlepšiu odpoveď odmeníme 20 € poukážkou na nákup cez Tesco Potraviny domov s dovozom zadarmo a balíčkom kozmetiky Tesco Loves baby. Okrem toho, tri z vás dostanú vlhčené detské obrúsky Tesco Loves baby 🙂 Súťažiť môžete do zajtra 21.11.2014 do 9.00 hod. 🙂
No ja naposledy včera, keď mi váš pracovník doniesol nákup. Bola som fakt milo prekvapená aký zlatý, vysoký a pekný chlap prišiel. Bol veľmi milý, celý nákup skontroloval. Všetko povykladal. Upozornil ma na krehké potraviny. Medzitým prišiel môj syn a vliezol mu do prázdnej prepravky. Tak sme sa ešte narehotali, že ide s ním robiť rozvozy. Bol k nemu veľmi milý. Z prepravky ho vybral, pohladkal. Tomuto hovorím milý a ľudský prístup. Vážne vám tlieskam za to ako dobre svojich zamestnancov školíte. Je to obrovský rozdiel oproti tým ofučaným predavačkám za pokladňou 🙂
jedneho mam hned doma, moj syn. ten v obchode vzdy chce pomahat predavackam, minuly rok v jednej predajni zacalo zatekat, tak iniciativne pomahal predavacke premiestnovat krabice s topankami. uplne automaticky otvara zenam dvere, nosi mi kvetiny a sprava sa tak aj k cudzim zenam. ma 11 rokov. Dalsi gavalier je klient, ktoreho opatrujem a je to skutocne stara skola. podrzi dvere, pomaha mi, niekedy mam pocit, ze skor on opatruje mna. ma 91 rokov a vzdy, ked ideme z nakupu, trva na tom, aby niesol tasku on, ako povedal, on je muz, ja som zena 😀 vzdy sice vyhram ja, lebo ja sa mam starat o neho a nie opacne. nosi mi kvety a v nedelu sa vzdy nahodi do sviatocneho a po obede mi chce pomoct umyvat a utierat riad. velmi je zlaty. a teda este moj otec, on to tiez ma v sebe, je neskutocne galantny nielen doma, ale aj vonku, ak treba. u syna trvam na tom, aby bol v tomto duchu vychovavany.
stretávam ich naozaj zriedkavo,ale včera sa jeden vyskytol 🙂 niesla som karton mlieka a ešte zamnou cupkala dcerka s pečivom,na pleci kabelka a zatvorené dvere na vchode bytovky......zrazu sa dvierka otvorili silnou rukou mladého "gavaliera" hned mi z ruk zobral škatulu a aj som sa zlakla,že zlodej,lebo som ho nepoznala,ale zamieril k vítahu,zavolal mi ho a pomohol naložit.......a ešte mi zaželal prijemný den....no akoby som facku dostala,,,stačí tak málo a den je naozaj krajší,,,,,takže verím,že ich ešte na svete pár ostalo 😉
Pridavam sa - moj muz. Je ku mne pozorny, mily, niekedy len tak prinesie kyticku ruzi... 🙂 naposledy, kym som ja unavena pocas dna zaspala s nasim syncekom, umyl kopu riadov. Napriek tomu, ze mal velmi vela prace, a ze ho vobec nebavia domace prace.
ja som si jedneho vychovala 😀 moj 7 rocny syn mi vzdy otvara dvere, pomaha s taskami a ked mi sam pribehne na pomoc ked vidi ze mi nieco pada alebo tak niekedy mam az slzicku stastia v ocku 😀
podľa mňa najväčší galalier je určite môj manžel a prečo ? proste preto že je 🙂 bolo by to na dlho miluje nás a mi milujeme jeho 😉
@tichanska1 Ahoj, radi by sme pochvalu doručili priamo vodičovi, ktorého tvoje slová určite potešia 🙂 ako to potešilo nás 🙂 Ak súhlasíš,stačí, ak nám pošleš do IP/správy číslo nákupného zoznamu, ktorý ti priniesol. 🙂
@ludka140281 😀D mne sa stalo niečo podobné v našom vchode 🙂 Tiež som sa zľakla, že mi chce pomôcť s nákupom 🙂 ale bol to naozaj iba gavalier...už sme si od nich odvykli ☹
Ja našťastie každý deň. Môj manžel je jednoducho tak vychovaný 🙂
Zo začiatku som to brala ako samozrejmosť, lebo aj môj otec a ujovia sú hlavne voči ženám a malým deťom veľmi ohľaduplní, za čo patrí chvála mojej babičke, ktorá ako vdova vychovala síce prísne ale s veľkou láskou 3 synov a 1 dcéru ako slušných ľudí. Je to môj vzor pri výchove detí. Škoda, že už takmer rok môžem na ňu iba spomínať ☹
@daska_tesco to je Číslo nákupného zoznamu:
13218 - 14373
Budem rada, že ho pochválite 🙂
zmoknutu ako mys s dvomi detmi ma zobral na svetlach pod dazdnik cudzi pan - mne to uz moc nepomohlo, ale on mal dobry pocit, ze ma cez priechod previedol v "suchu" 😀 😀 😀
naposledy minuly tyzden. v obchode.... predo mnou pri pokladni chlap (jeden z tych socialne slabsich, z ktoreho tahal alkohol), ktory sa otocil za mojou 9rocnou dcerou, usmial sa na nu, potom na mna a pyta sa/konstatuje: "vnucka?!" 😀 😀 😀 spytala som sa asi 3x, ci som dobre pocula.... a bohuzial, ano
podotykam, ze dceru som mala ako cerstvo 32 rocna a objektivne vyzeram mladsie na svoj vek 😉 😎
to cloveka potesi 🙂
Poznám troch...môjho syna,môjho drahého a jedného 9 ročného chlapca z ulice.Podľa mňa byť gavalierom neznamená iba podržať dvere,podať kabát,zobrat tašku.....podľa mňa je to o tom pocite že keď ten chlap odíde a vy si poviete....Áno,tak takehoto vychovaneho muža som už dávno nestretla.
@lyzzy Ono niekedy aj dobry pocit dokáže pomôcť a umožní ten pocit , že niekomu na vás záleží. 😉
"Školíte ich". Hmmm, odteraz vždy, keď príde nejaký milý kuriér tak budem myslieť iba na to, že je to pretvárka, lebo musí - pracovná náplň. Zdá sa mi to falošné.
Chápem dôvody Tesca, že chcú mať príjemných zamestnancov, ale nepáči sa mi, ak je niekto ku mne milý a neviem či úprimne alebo je to len maska a za chrbtom si myslí iné.
A teraz si myslim, ze uprimna ta milost asi nebude, ak je jej tak malo dobrovolne...
ja mam v okoli samych gavalierov 🙂 v prvom rade mojho draheho, ktory mi je vzdy ochotny so vsetkym pomoct, ci uz zniest/vyniest vysavac do pivnice 😀 (o to som sa vzdy hadavala s mamou 😀) alebo v takych malickostiach, ze mi pripravi daco pod zub, ked sa ucim a nemam cas, vtedy aj upratuje. no a potom je to moj dedusko 🙂 vsimam si ,ako sa sprava k mojej babke, k mojej mame, ku mne. ked mame sviatok vzdy nas potesi kvietkom 🙂 taktiez aj moj brat ma nenecha natahovat sa s tazkymi vecami, a ked vidi, ze nieco nesiem ide a pomoze mi 🙂 no a aj moji spoluziaci su super-pustia ma sadnut si v elektricke, pustaju ma prvu do dveri, nosia mi kufre, a aj vo vlaku hocikedy narazim na dobreho muza, co mi vie vylozit kufor nad hlavu, aby nezavadzal. ja si myslim ze gavalierov je okolo kazdej zeny habadej ;)
@daska_tesco... Presne tak som to myslela.Nie je problém naučiť sa otvárať dvere,nosiť kvety a pomáhať babkam cez cestu....ale sama pracujem s ľuďmi a mnohokrát príde akože gavalier až kým neotvorí ústa...potom sme radi keď odchádza.
No velmi malo, dokonca nie je pomaly toho, aby mi niekto pomohl s kocikom do autobusu, alebo podrzal dvere, ked sa trepem s kocikom.
Ale sem tam sa nejaka vynimka najde. Naposledy to vsak bola zena, ktora ma s mensi nakupom a kocikom pustila pred seba. To sa mi stalo asi prvy krat.
Stretla som ho pred rokom a pol a odvtedy som ho nepustila preč.... 😵 už spolu žijeme a chystáme svadbu.... 😎
Ak by som mala dať medzi slovo gavalier a nejaké slovo rovná sa, tak by to vyzeralo takto :
gavalier=môj snúbenec...... Je pozorný najmä ku mne, ale aj ku všetkým iným a vždy pomôže..... 😵
No určite je ním môj mužíček, aj keď asi už beriem jeho "drobné" pomocné práce ako samozrejmosť. Avšak minule keď som išla na prechádzku, keď musím zdolať zopár schodov a pritom ešte otvárať bráničku a to s plne naloženým dvojkočíkom🙂, mi jeden školák, ktorý išiel okolo otvoril bráničku a potom aj zatvoril, až mi sánka spadla, pretože, dá sa povedať, že cudzí ľudia nepomáhajú a to už vôbec nie mladý, akože ma to ozaj prekvapilo aký bol pozorný🙂
@daska_tesco Byť Tesco, asi tak isto, ale odteraz si uz nebudem naivne mysliet, ze su mili, lebo chcu, ale za peniaze. 🙂
takeho filmoveho gavaliera som nestretla a zrejme asi ani nestretnem. manzel bol v tomto smere snazivy, no v poslednych par rokoch ho to gavalierstvo opusta. myslim ze na chybe sme si aj my- zeny. snazime sa byt silu mocu nezavisle, samostatne a potom muzi ani nemaju potrebu starat sa o nas a byt k nam pozornejsi. cim viac je zena pohodlna a zavisla od muza, tym viac si ju rozmaznava. smutne je hlavne to, ze niekedy rozmaznava ine zeny z okolia a pre tu, ktoru ma doma urobi najmenej lebo ta sa vie o vsetko postarat sama...
@daska_tesco A teraz mi to pride uz aj take hnusne, ako keby ich ja za to platim, ze su na mna mili. Fuj, nech mi uz nic nenosia. 😀
bola to gavalierka, male dievcatko romskeho povodu, bola som "v soku" ked mi otvorila dvere do obchodu, aby som mohla vojst s kocikom a ked som jej podakovala povedala mi, "nemate za co". hned na druhy den sa mi stalo to iste, chlapec rom mi otvoril dvere, a este sa na mna aj usmial, odvtedy sa mi uz nic take nestalo..ale stale na to rada spominam

Gavaliera stretam kazdy den v praci, ked mi nebodaj podrzi dvere ak idem nalozena ako marocky somar tak mi to nezabudne pripomenut. "Vidite pani , aky som ja gavalier" 😠 😠 😠 ( nic to ze mi ide ruky odtrhnut...)