Týždenná SÚŤAŽ 4: Nakupujete potraviny radšej v obchode, alebo online?
online (velmi dobra skusenost s itesco)
- vyberiem si v klude domova, co potrebujem a vacsinou nic nezabudnem, teda setrim cas
- veci mi pridu az ku dveram cize nemusim nic vlacit
- kvalitnejsie potraviny ako priamo v predajni
nakupujem aj v obchode, aj online
online nakupovanie je pre mňa výhodné, pretože mi ušetrí čas. Keďže nemám auto, tak aj moje ruky, alebo peniazky za taxík. Môžem si pohodlne porovnať ceny tovarov. A hlavná výhoda je, že moja dcérka neznáša, keď musí sedieť v kočíku a ten sa nehýbe, čo sa mnoho krát stáva pri čakaní v rade...ak objednám online, môžme si spraviť prechádzku na čerstvom vzduchu a tovar nám pozbiera niekto iný 🙂 + ak idem nakupovať s kočíkom, veľa toho nenakúpim, keďže nemám kde a ako ukladať tovar
výhoda nákupu v obchode je hlavne tá, že si viem prezrieť čerstvosť potravín a vybrať si, ktoré sa mi páčia...keďže nakupujem veľmi veľa ovocia a zeleniny, toto je asi jediné, ale dosť veľké plus 🙂
Ked nakupujem online setrim cas (mozem byt s detmi, manzelom) a aj peniaze (nelaka ma to kupovat nieco, co nepotrebuje, ako sa mi to stava v obchode.
Online nakupovanie ma urcite svoje vyhody - od setrenia casu, nasich ruk a chrbtic, pohodlnosti z domu, ziaden stres, ziadne dlhe rady cakajuce pri pokladniach, atd 🙂
No ja osobne rada nakupujem priamo...pozriem si co chcem, ohmatam 🙂 zabijem cas 🙂 a aj ked mnoho ludi nadava na davy sialencov pred Vianocami, ja sa celkom rada pretlkam pomedzi kopou vianocnych dekoracii, potravin, sladkosti 🙂, no nielej v tento cas, ale aj po cely rok.
Online nakupy vyuzivam tiez, no pomenej a Tesco potraviny sme este neskusili vyuzit ani raz, mame rezervy🙂 Hlavne teraz ked som na materskej ak mi zvysi cas sprijemnuju chvile aj obchodne domy, hlavne v skaredom pocasi 🙂
nemam skusenosť s on line nakupovaním ale v tescu radi travime čas lebo kým ho celé prejdeme tak aj čas nám ubehne , vždy natrafíme na nejakú dobrú akciu a tak aj super nakúpime no často krát aj to čo nepotrebujeme takže by bol najvyšší čas skúsiť on line nakúpiť en to čo naozaj v chladničke chýba a viac času tráviť s detmi hrou ..
takže nákup v obchode má výhodu že vidím tovar ktorý kupujem
a taktiež kúpim akciové potraviny pred koncom spotreby ktoré asi v on line sa nedajú kúpiť
nákup on line bude super v tom že kúpim len to čo treba
a samozrejme že ušetrený čas 🙂
Ja som este nevyuzila donasku domov,lebo neviem o tom,ze by to uz bolo mozne aj v nasom meste. Je to skoda,lebo my mame Tesco na uplne opacnom konci mesta. Autobusy tam nechodia pravidelne,raz nas dokonca sofer nevzal s kocikom,lebo uz tam bola vozickarka a my sme museli cakat hodinu na spoj,aby sme sa dostali aspon do centra mesta a odtial domov. To ma nacas uplne odradilo chodit do tych koncin.
Nie som pojazdna,autom chodi muz dennodenne do prace.
Ako mi asi potvrdi vela mamiciek,niekedy je nakupovanie s detmi hrozne. A takto by som si pekne v pohodli domova naklikala,co chcem a mala by som to bez stresov.
Nakupovanie priamo v obchode ma vyhodu,ze dany tovar vidim. Ale zasa miniem viac penazi,lebo vzdy kupim aj nieco,co nemam na zozname.
Veľmi rada by som využila nakupovanie potravín s donáškou do domu, bohužiaľ u nás nie je táto možnosť...
1. Som sama mama s 2 deťmi a bez auta, takže by mi to šetrilo čas, chrbticu a v neposlednom rade aj nervy 😝
2. Ušetrilo by mi to koruny, lebo by som našťukala, čo reálne potrebujeme a vyhli by sme sa behaniu pomedzi regály a zisteniam, bez čoho všetkého nemôžme žiť 😝
1) v pokoji si vyberieme ja aj manzel - ja urobim prvy vyber, on potom dokonci 🙂
2) je jedno, kedy pocas dna a popri inej praci na pocitaci to spravime, takze setrime cas
3) ziadne starosti s nosenim, mame to az k dveram 🙂
4) nase dieta si vzdy pokeca s dorucovatelmi 🙂
5) lepsia kontrola nad financiami 🙂
Obchod:
1) vyhodny ked chcem kupit nieco nove a potrebujem si pozriet zlozenie
2) mame okolo domu 2 tesca express, takze sa daju drobne nakupy (za ktore by som inak platila dopravu, resp. nemala na ne v online nakupe zlavu) vybavit popri inych veciach po sidlisku 🙂
3) nase dieta si vzdy pokeca s pokladnikmi a sbs-karmi 😀
prečo online? 1.počas prvých mesiacov života s našim drobcom mi to veľmi veľmi uľahčilo nákup - pohodlie, pokoj, klud doma počas "kupovania"; 2.super je,že vidím koľko miniem, čo v predajni nemám šancu zrátať ;)
prečo kupovať priamo v obchode? 1.nie všetko sa dá dobre kúpiť cez internet (zelenina, oblečenie, ...) 2.občas treba zájsť aj medzi ľudí, a deti tiež treba učiť, ako a čo nakupovať 😀
Nákup online usetri cas, nemusím chodit po celom obchode a hladat vyrobky, nemusime vláčiť tazke nakupu, doprava je zadarmo, čo je dalsia vyhoda, a keď niečo zabudnem, doobjednam, nemusím sa nikam vracat, a na internete su vyhodne ceny, napriklad plienok, takže človek presne vie, kolko zaplati
Nákup online nm šetrí čas ale samozrejme nie všetko sa dá riešit cez internet.... Ale napríklad sme chorí a pod. zíde sa nám keď si nakúpime online.
Je výhodné nakupovanie v obchode, alebo online?ťažko povedať, každému vyhovuje asi niečo iné. Ale ja veľmi rada nakupujem v obchode, každé ráno zájdem s mojou najmladšou 6 mesačnou dcérkou do TESCA, kde kúpime čo potrebujeme, ale často aj veľa vecí do práve nepotrebujeme, ale mne akosi na nich "pristanú"oči a šup do košíka a pravidelne zásobuje moje ďalšie 3 dcérky sladkosťami, viem, že to nie je zdravé, ale milujú ich a ja im stále do skrinky na sladkosti každý deň niečo prikúpim a keď prídu zo školy a škôlky už tam utekajú a toľko radosti a smiechu čo si majú práve dať je na nezaplatenie. Aj cez víkendy chodíme na dosť veľké nákupy všetci- 4 deti, mamka a náš tatko a to vtedy máme košík naozaj preplnený, lebo dievčatkám treba asi všetko a keď sme s tatkom, tak kúpim aj plienky, prášky a drogériu, lebo sa zanesieme skôr ako keď idem ja sama s deťmi. Takže ja uprednostňujem nakupovanie v obchode, deti rady chodia a pozerajú čo nové nájdu v regáloch a čo by sa zíde a , keďže som na materskej už 9 rok stále tam stretnem ľudí, s ktorými sa porozprávam, alebo si aspoň vychutnám pocit medzi ľuďmi, mám to rada. Pár krát som nakupovala aj online, je to fajn a myslím, že to ešte využijem, najmä ak pôjdem do práce, ale teraz určite OBCHOD- každé ráno rituál- 2 staršie dcérky do školy, tretia do škôlky a s najmladšou ideme nakupovať do nášho milovaného TESCA. Teším sa na zajtra, ráno určite ideme do toho!!! Dôvody pre obchod- 1. super výber v regáloch, 2.-stretnutie s ľuďmi 3- deti učím spoločne čo asi potrebujeme domov
Online výhody- 1-šetrí čas 2-cez internet sa nedá všetko kúpiť
online nákup ešte nepoznám,ale určite šetrí čas,šetrí peniaze a napríklad aj naše chrbtice...po prečítaní príspevkov som rozhodnutá to vyskúšať,lebo najviac na nakupovaní neznášam stáť pri pokladni 😒
ale aj nakupovanie v obchode má význam,tovar môžem vidieť,vyskúšať,prečítať zloženie,spotrebu,ovoňať 🙂
Myslím, že hlavná výhoda spočíva v šetrení času.
N pre mamičky na materskej o má aj viac výhod:
- netreba brať na nákup deti, alebo odpadá nutnosť zaobstarať niekoho na "varovanie"
- šetrí pohonné hmoty /teda naše 🙂 , lebo smez dediny/
- šetrí aj zdravie /počas choroby detí alebo aj vlastnej nemusím opustiť teplúčko domova/
- nákup prebeha v kľude a nič nezabudnú priniesť /čo sa mi napriek papieriku stáva 😝 /
- a veľa veľa ďalšieho
.....no nákupov "OFFLINE" sa aj tak nevzdám. Hlavne ak som bez detí je to super relax 😀 😀 😀
čo sa týka bežných potravinových nákupov cez net je to super. nakúpim presne co potrebujem- presnú značku , množstvo, pozriem do chladničky čo ešte treba. manžel len počas môjho klikania zakričí z kuchyne, že práve hádže prázdnu krabicu do koša 😀 žiadne plačúce dieťa, vysvetľovanie, prečo nekúpime ďalší balík cukríkov... nákup vybavím z pohodlia domova pred spaním , takže mám o povinnosť menej na druhý deň - takže aj spanok je lepší, ak viem , že mám všetko vybavené ....
no kamenný obchod a len také nakuknutie ( ktore vzdy trva minimalne hodinu) popozerať, ,,obchytkať " si tovar porovnať, popozerať ... je to iná dimenzia 🙂
Ja niektore potraviny radsej nakupujem v kamennom obchode, najmä chlieb, ovocie, syry a sunku/salamu, lebo "nazivo" sa viem lepsie rozhodnut, ktory druh chcem...ale to je asi tak vsetko, co sa vyhod tyka. Online nakupovanie (e-potraviny Tesco) sme zatial vyskusali dvakrat - a oba razy spokojnost. Setri to cas, nemusime cakat v rade, dodanie tovaru az k dveram - velmi pohodlne!
ked to tu tak citam, nechapem, preco uz davno nekupujem v tescu cez net
- usetrim si cas na cestu busom, kedze zatial nemame auto
- usetrim si kopec nervov pri pokladni, plus nemusim sa v regaloch prebijat pomedzi milion ludi
- mozem si nakupovat hocikedy, nemusim cakat, kym pride muz z roboty, aby postrazil deti, ktore neslobodno brat do obchodu, kedze su ako z divych vajec, plus starsia chce vzdy vykupit cely regal so sladkostami
- nenakupim kopec "strasne potrebnych" veci, ktore vzdy nakupim popri veciach, co fakt potrebujem
- nenamaham si chrbat, ked vleciem plny ruksak
- zatial som na tesco nakup online pocula len same pozitivne recenzie...
tak preco to dokelu stale nevyuzivam? 😀 asi preto, ze nakup je snad jediny cas, kedy mam prilezitost vypadnut z domu od deti a konecne mat chvilu kludu pre seba 😀
Doteraz som nakupovala vždy priamo v obchode.
Prečo ?
1./ Aj keď mám napísaný zoznam vecí ktoré potrebujem , vždy nájdem v obchode niečo, čo mi spraví radosť . Teraz v predvianočnom období si vyberiem už aj darčeky pre členov rodiny.
2./ Mám rada vôňu čerstvo napečených pekárenských výrobkov, preto si sama najradšej vyberám najmä ešte horúce rohlíky
3./Mám havinka, preto si vyberám viac krát aj z akciových ponúk pre havinka. Najradšej má tyčinky proti zubnému kameňu.
4./Mäsové výrobky si vyberám najradšej sama.
5./ Viackrát sa tam stretnem aj so známymi, ktorých som už dlhšie nevidela . atď,, atď.......
1. čas využijem s rodinou , deťmi
2. nenakúpim kopec nepotrebných vecí
3. ušetrím si nohy, ruky a chrbát pri prevlákaní tovaru
4. a tie nervy pri pokladni ufff
Ja rada nakupujem potraviny v obchode 🙂 1.stretnem aj toho koho som nechcela 🙂 2.nakupim aj to čo som nechcela 🙂
nakupovanie online - nemusim pozerat na otváracie hodiny aj tak sa k pc dostanem ked deti spia a mám doma kľud si preklikať , nestojím dlhý čas v rade, ked som v obchode nakúpim aj to čo som nechcela, i ked na druhej strane rada chodim do obchodu pokukať zlavy, vyvetrat si hlavu a deti =D online objednávanie vyuzivam pomenej, musim sa v tom zlepsit kedze je to vyhodne pohodlne...na druhej strane mohli by ste vymysliet aby sme mohli vyuzivat zlavy ktore mame a nemozeme ich pri online nakupe pozit ci uz family 10% zlava na nakup alebo rozne poukazky a zlavy z clubcard
1.nestiham obchody popri nasich malych detoch,
2. nemusim sa vychystat do obchodu,
3. setrim cas aj naftu, lebo byvame na dedine, kde Tesco nieje.
zvykla som si nakupovat Tesco potraviny online, velmi je to pohodlne, pri prvej dcerke ked nebola dostupna tato sluzba, este si velmi pamatam ako som velakrat s uplakanym babom cakala v rade. A potom zadychcana letela domov. Setri to cas, objednavam z pohodlia domu, zatial co mi prisli potraviny som bola aj s kvalitou spokojna. Ale oblecenie a topanky radsej v kamennom obchode, kde si to mozem lepsie prezriet a chytit material. 🙂
Prečo online?
Tak po 1. kúpim len to, čo naozaj potrebujem
po 2. ušetrím si stres z naháňania detí po obchode, keď im sa už nechce a vlezú aj na miesta, kde by vás to ani len vo sne nenapadlo
po 3. žiadne rady pri pokladniach a nervózne a nepríjemné pokladníčky
a po 4. kľudne môžem nakupovať v pyžame a papučiach a nikto na mňa nebude divne pozerať 😀 😀
A prečo v obchode?
No pretože ten pocit, keď môžete tovar "ochytať" a vyskúšať nenahradí nič... A ešte tá radosť, keď sa vám podarí vyňúrať nejaký super akciový kus ... No pre toto sa aj obliecť oplatí 😀 😀
Ako kedy 😀
Obchod ma svoje caro, chodim, "obchytkavam", porovnavam a kupujem. Na bezne denne nakupy mam radsej kamenny obchod, casto hladam aj inspiraciu, co by som prave v ten den navarila a tu vzdy nachadzam medzi regalmi.
Aaaale na velky nakup jednoznacne online obchod. Pomalicky po veceroch pcham do virtualneho kosicka vsetky veci. Kila muky, litre mlieka, balicky vsakovakeho korenia, mega balenia vselijakych sladkosti... a moje ruky k nakupu vyuzivaju len par prstov na klikanie. A tazky nakup dovezie auticko. A doteraz sme mali stastie na naozaj milych soferov, takze naozaj velka spokojnost 😉
Hlavne to ze ked nakupujem z domu nic nezabudnem lebo aj ked si listok napisem aj tak ho bud necham doma alebo ho stratim v obchode coz sa mi deje odkedy mam dieta stale 🙂 potom nemusim stat v rade pri pokladni, nakupim len to co skutocne potrebujem. A preco v obchode lebo tam si mozem obzriet co je v ponuke popozeram ci nie su moje casopisy uz. Pozriem oblecenie pre drobca ci by sa nam nieco nove nehodilo. Takze oba sposoby maju vyhody aj nevyhody.
Online: plusy- ušetrenie nervov, času, peňazí 🙂
U nás táto možnosť nakupovať online nie je, takže nemôžem napísať výhody online nákupu potravín....ja nakupujem priamo v Tescu, a výhodou je, že potraviny si môžem prezrieť "naživo", skontrolovať čerstvosť ovocia a zeleniny. A ďalšou výhodou je, že pri nákupoch stretnem kopec známych, takže môžem poklebetiť a podozvedať sa kto-čo má nove 😉
Online je super: Mili kurieri, co nas dost prekvapilo, ale fakt mili a ochotni chlapici. Nemusim sa tahat s tazkym tovarom a mam cas pokukat zlavy a akcie.. nas to online velmi bavi...

online:
1. maminka ma cas premysliet si co treba kupit a nic nezabudne
2. ocko sa nebude hnevat ze treba ist zase do tesca lebo maminka zvladne nakupit aj sama
3. ocko sa nebude hnevat ze musi nosit tazke tasky s nakupom domov
4. maminka sa tesi z dvojnasobku bodov na club card
5. laurinka sa tesi ze moze rozbalovat zasielku ktoru kurier doruci
6. maminka moze naplanovat cas kedy pride kurier podla toho ako to vsetkym najviac vyhovuje
7. maminka sa tesi ze moze platit online
8. laurinka nemusi ist na nakup a ma viac casu na to co ju bavi
9. maminka si moze vytvarat zoznam toho co potrebuje kupit
10. ocko sa tesi ze maminka mysli aj na jeho oblubene vyrobky lebo maminka ich ma ulozene
v obchode: laurinka sa tesi ze sa moze povozit v nakupnom voziku..