Prekyslenie organizmu. Aké sú vaše názory a skúsenosti?
Keď som prvýkrát počula o prekyslení a aké problémy môže spôsobovať, neverila som, že by to mohlo byť také jednoduché. Označiť ako vinníka astmy, cukrovky, depresií, únavy, osteoporózy, kožných problémov, celulitídy a mnohých iných diagnóz obyčajný prebytok kyselín v našom tele. Ale čo ak je len zlomok z toho všetkého pravda? Osobne tomu verím, budem rada, ak pridáte vaše skúsenosti a názory.
@lucka_sk A vies ze toto mi je celkom zvlastne ja napriklad vobec nepijem mlieko, nejem jogurty (nechutia mi) a vapnika mam dostatok.Cize mozem vyvratit aj teoriu o tom ze kazde dieta stoji matku jeden zub.... 😉na to ma zase moj zubar celkom fajn teoriu... Proste odbornici na nic neprisli v com by mohol byt problem... sama som z toho mimo kedze sama si poradit neviem, odbornici tiez nie...skusim tu zasaditu zmes, obmedzit cukry, bielu muku (maso jeme striedmo), zeleniny a ovocia pojem denne na kila...vdaka za tip 😉 este som o tom nikdy nepocula.
@renin Presne tak, preventivky su nic , ja sa snazim kazdy rok ist.ale pride mi to take povrchne.krv, moč ekg. naposledy mi robili ultrazvuk obliciek a brucha .aj ked nieco najdu odbiju to tym ze sa to neriesi. mozno vzhladom na vek...a coze ti bolo? Teraz si uz v poriadku? Moja mala ma napriklad vazne zdravotne problemy celozivotne. Ona ma zakaz urcitych potravin konzumovat. Ako napriklad kecup ci cokoladu. Povzbudzuju cinnost mozgu. Kedze su to potraviny ktore deti oblubuju a jedia ich na kvanta tak verim tomu ze napriklad hyperaktivita ako diagnoza moze mat suvis s prijimanim tychto potravin. Ved len taky kecup je samy cukor.Ani cukriky nemusi dieta pojest 😒
@zrzulka No ešte nie som v poriadku,ale je to podstatne lepšie.Len sa bojím,aby sa to nevrátilo po dobratí antibiotík a aby som nemala natrvalo poškodené kolená.Zatiaľ som na žiadnom vyšetrení kolien nebola,snažili sa mi len znížiť zápal.Ja som ani len netušila,že mám boreliozu.Tak by som chcela po dobratí antibiotík nejaký prírodný prostriedok,aby sa to udržalo v dobrom stave a nevrátilo.
@renin Telo nám dáva nenápadné signály (únava, zlá nálada, sucho v ústach), len sme si ich zvykli nevšímať. Ja napríkladu učím svoje deti, že za svoje zdravotné problémy si môžu samé (je to tvrdé, ale verím tomu). Keď Dorotka v piatok prišla s problémom zo školy, snažila som sa jej vysvetliť, že si môže tú vec donekonečna vyčítať, trápiť sa alebo to uzavrieť - odpustiť si, úprimne sa ospravedlniť a ísť ďalej. Ide to ťažko, preplakala celý piatok večer a v sobotu sa zobudila s boľavým hrdlom a miernou teplotou 😒 . Preventívne prehliadky odhalia až štádium, kedy sú tieto emočné problémy zhmotnené a späť je potom dlhá cesta. Ale napriek všetkému si myslím, že postoj k veciam je to, na čom záleží. Byť pozitívny a veriť, že to pôjde a že to zvládnem. Držím palce, nech je Tvoja cesta späť ku zdraviu nielen rýchlejšia ale aj trvalá.
@renin Drzim palce nech sa das do poriadku! Ano to co pise lucka je pravda ze mnoho chorob , ak nie vsetky maju povod v psychickom stave cloveka . Pozitivne myslenie je dolezite i ked nie vzdy a v kazdej situacii sa da pozitivne mysliet. mozno len nepripustat si urcite negativne veci pretoze ak si ich pripustime k telu tak clovek im podlahne... velmi sa mi paci tato myslienka: (este tak zacat podla nej zit) "Život nie je nič iné ako zrkadlo vašich trvalých myšlienok."
- Anthony Robbins
Cize nech su tie nase trvale myslienky pozitivne, verim ze sa potom mnoho veci vyriesi a zjednoduhsi....Drzim palec. Protizapalovo posobi aj kapucinka, je to prirodne abtibiotikum. V kombinacii s inymi rastlinnymi preparatmi by mohla pomoct. toto som vyggoglila. snad pomoze http://slnieckova.sk/p/borelioza-lymska-choroba/
Ako sa ti vlastne choroba zacala prejavovat?
@ask zalezi ci to clovek berie preventivne, alebo ked uz ma rakovinu 4 stupna. Mam v ang. stranku kde je recept ako casto pouzivat pri rakovine, na nete najdes. ludia pisu ze sa z nej vyliecili tymto sposobom..V mexiku je nemocnica na rakovinu kde ju liecia stravovanim, maju velky uspech a je tam mensia cakacia doba. Dokonca ten lekar hore co som uviedla ju priamo picha do nadoru. Chemoterapie su hnus, nicia cely organizmus. Ja som si pred par rokmi jednou dietou kde som jedla len surovu zeleninu a ovocie cely tyzden skoro vyliecila ekzem. Mala som ho uz po celom tele a behom tyzdna navstivila 3 dr a ziadne masti nezaberali. Po tyzdni tejto diety sa mi ekzem zhorsil na par dni akoby vsetky jedy a skodliviny z tela vychadzali von cez kozu a odvtedy uz par rokov wuff, nic mozno v zahyboch ked sa potim 1 cm.
@diid urcite ze je to tisic krat mensie zlo ako radioaktivita a chema.... Nastastie som to nemysela doteraz riesit, ale z teoretickych poznatkov viem ze chvalia ciernu redkovku a dokonca niekde pisali o ucinkoch medu a mnozstva skorice..... Ovocie a zeleninu milujem, snazim sa jej jest co najviac a aj u spominanej Macingovej som nasla par receptov co sa stali mojimi oblubenymi. Drzim palce, nech ekzem uz da navzdy pokoj.
@ask ciernu redkovku som este nevidela. Med a skorica na rakovinu alebo ekzem? myslim si, ze med moze niekedy zhorsit, niektory ludia su alergicky na kvety a pel. Niekedy clovek sam uz nevie co jest. Mali by sme si vyskusat zivot na farme mesiac, dva jest len domace produkty, ziadne sladkosti, mozno by sa choroby zlepsili.
@renin citala som tiez o tom pri liecbe s ekzemom, clovek si mysli ze ta dieta to este zhorsila ale potom ked sa to zlepsi tak drzi to pod kontrolou dlhsi cas.
čo sa týka škorice,asi je fakt dobrá.Bola tu na dovolenke kamoška z Kanady,bola u liečiteľky a tá jej naordinovala diétu,pretože mala kandidu (či ako sa to volá) a vraj má napadnuté aj ostatné orgány.Mala jesť len zeleninu ryžu a časom hydinové mäso,A mala jesť aj probio jogurty s lyžičkou škorice.Aj Tepperwein píše,že je dobrá 😉
☹ ja skoricu moc nepouzivam, len do detskej krupice. Jogurt so skoricou som este nejedla. Zazvor tiez mi nechuti, ale vidim vela ludi ho maju doma, neviem ako ho pouzivaju. V poslednom case jem vela sladkosti, nemozem byt bez sladkeho viac ako 2 dni, po 2 dnoch zjem celu velku cokoladu naraz..
@diid ciernu redkovku mavaju aj v obchodoch, je trosku aromatickejsia ako bezne redkovky a aj sa velmi lahko pestuje-vlastna skusenost. Spominaju to v suvislosti s rakovinou. Inak nadmerna chut na sladke moze tiez signalizovat nieco chybajuce nasla som toto: chuť na sladké
Prepadávajú vás nevysvetliteľné záchvaty hladu alebo príšerná chuť na sladké? Určite trpíte nedostatkom chrómu, ktorý sa v organizme podieľa na spracovaní cukrov, pomáha riadiť hladinu cukru v krvi, tlmí pocit hladu a zmierňuje chuť na sladké.
Čo vám chýba: chróm, draslík, jód.
Kde ich nájdete: v kvasniciach, pšeničných klíčkoch, mäse, ustriciach, kukuričnom oleji, celozrnnej múke, syroch, hruškách, mrkve, karfiole, hrášku, morských živočíchoch.
renin. To koloidné striebro môžeš aj pri antibiotikách, ale ak chceš, môžem sa poradiť s našou detskou dr. Ona mi dala presné dávkovanie, pri bakteriálnych infekciách je dobré. A možno by som skúsila aj homeopatiu, ja s ňou mám výborné skúsenosti, vďaka nej som aj otehotnela. Pomohla aj mojim deťom pri opakovaných nádchach . Len treba odborníka, lebo to sú už špeciálne prípravky.
Ja som bola na jednej prednáške o prekyslení a tam nám dali stupnicu kyslosti potravín. Také najjednoduchšie je si zapamätať, že zásaditá je najmä surová zelenina a ovocie, a nezabudnúť na citróny, tie sú z ovocia najlepšie. No a treba to potom vedieť vyvážiť s tými kyslími potravinami.
Zázvorový čaj používam aj ja. Máme ho osvedčený pri akútnych ochoreniach. Akonáhle sa niekto začne doma sťažovať na bolenie v krku alebo mu začne tiecť z nosa - hneď ho preventívne nasadzujem. Ja zvyknem odkrojiť väčší kus, postrúhať ho (minimálne 1 pol. lyžicu postrúhaného na 0,5l vody) a zaliať horúcou vodou. Nechám vylúhovať 10 minút, precedím a potom ho dám do termosky, aby sa pil teplý. Prehreje telo a vždy si poradí so začínajúcou chorobou. Ale dobré je mať ho stále v chladničke a použiť pri úplne prvých príznakoch. Aj dievčatá to zvládajú vypiť, hoci je to štipľavé a nijako zvlášť chutné.
@anjelaa prosim ta aky si jedla chleba? ja jem knackenbrot z kauflandu,je to taky suchsi chlieb... lebo sa tiez snazim dat do normalu organizmus koli prekysleniu a naslednym mykozam,ale ide to tazsie nez som cakala,som naucena na jednu kavu denne s nejakou sladkostou,ale asi budem musiet zacat jest nejaky vitamin,aby mi to sladke prestalo chutit.. 😠
@jankasz Keď som ju zháňala prvýkrát, v lekárňach mi povedali, že by som mala nájsť lekáreň, ktorá pripravuje napr. fyziologické roztoky pre nemocnice. Ak je Bánovciach nejaka lekáreň pri nemocnici, skúsila by som najprv tam. Presný recept som už písala vyššie, takže trošku ochotnejší lekárnik by to mal vedieť namiešať, keď dokáže zohnať všetky ingrediencie. A odporúčam objednať si rovno väčšie množstvo - 500 g vedierko - zmes sa dá pridať do kúpeľa (aj deťom), keď sú nejaké virózy, teploty a iné zdravotné problémy (napr. kožné).
ahojte ak by ste mali záujem pošlem vám mailom knihu od Tepperweina - Omladzujúce odkyslenie, mám ju vo formáte pdf
@marcovka1 Ja to tak presne neovladam, ale zvaluju na to rozne negativne prejavy a choroby. Napr aj zvysenu nadvahu, a rozlicne choroby. Myslim ze aj ta zvysena chut do jedla moze byt prejavom toho ze telo sa pred menzesom potrebuje zasobit zvysenym mnozstvom zivin, lebo vie ze ho caka zvyseny vydaj. Treba to skusat dobehnut kopou jedla, ALE UZITOCNEHO= ovocicko, zeleninka atd.. 🙂

@renin Niekedy ma trápi,že preventívne prehliadky odhalia len veľmi málo zdravotných problémov.Ja som vždy mala všetko OK,a aj tak som skončila dosť zle.Už som si myslela,že sa z toho nedostanem.Prinavrátenie k zdraviu ide dosť pomaly.