icon

Prekyslenie organizmu. Aké sú vaše názory a skúsenosti?

lucka_sk
9. sep 2011

Keď som prvýkrát počula o prekyslení a aké problémy môže spôsobovať, neverila som, že by to mohlo byť také jednoduché. Označiť ako vinníka astmy, cukrovky, depresií, únavy, osteoporózy, kožných problémov, celulitídy a mnohých iných diagnóz obyčajný prebytok kyselín v našom tele. Ale čo ak je len zlomok z toho všetkého pravda? Osobne tomu verím, budem rada, ak pridáte vaše skúsenosti a názory.

renin
13. sep 2011

@baculka77 Ja by som mala záujem

anjelaa
13. sep 2011

@jankasz ahoj, ja som jedla iba domaci chlieb bez hladkej muky, robili sme ho v domacej pekarni, dost nam to setrilo casom. ak by si chcela recept, poslem. inak drzim palce, nie je to lahke s tou dietou, ale vysledok je zaruceny! prave preto, ze ta dieta je velmi pristna, bohuzial malokto sa na nu da a hlaven vyzdrzi. Ale drzim palce, urcite to dokazes a potom budes velmi spokojna 🙂

lucka_sk
autor
13. sep 2011

@marcovka1 Ja už mám trošku väčšie deti ako väčšina z vás. Obe chodia do školy. Zásaditá zmes funguje aj v akútnych prípadoch, určite je mnohým známa sóda bikarbóna, ktorá sa podáva lyžičkou aj pri infarkte. Ja ju dávam dievčatám do kúpeľa, keď na ne niečo lezie (podobne funguje aj tzv. živá soľ - magnéziová soľ - dostať v lekárni). Nakopne to organizmus, pretože cez kožu sa dobre vstrebávajú minerály a teplá voda to ešte urýchli. Je to jednoduchšie ako nútiť ich vypiť vodu s "omietkou" 🙂

jankasz
13. sep 2011

@baculka77 prosim ta mohla by si mi poslat tu knihu na mail nebopeklo99417@gmail.com dakujem 😉

jankasz
13. sep 2011

prosim vas nema niektora tu 28 dnovu kuru v pocitaci od macingovej na odkyslenie organizmu? dakujem

jankasz
13. sep 2011

@lucka_sk dakujem 😉

lalus
13. sep 2011

@lucka_sk prosím Ťa, koľko tej sódy bikarbony im dávaš so kúpeľa? myslím, že pred prichádzajúcou jeseňou a zimou plnou detských soplíkov je každá rada vzácna 😉

@baculka77 aj ja si prosím tú knihu. Email posielam do IP 😉

winona24
13. sep 2011

@baculka77 môžem aj ja poprosiť... ivanam80@zoznam.sk 😉 😉

lucka_sk
autor
13. sep 2011

@lalus Ja dávam do kúpeľa deťom predovšetkým zásaditú zmes alebo magnéziovú soľ. Podľa toho, koľko vody je vo vani, ak len tak 15-20 cm, tak okolo 2-3 polievkových lyžíc. Ale je to možné urobiť aj so sódou bikarbónou (nakoľko tá je tiež silnou zásadou). Tepperwein radí, že dôležité je vydržať v kúpeli čo najdlhšie (viac ako hodinu). Nechám Lotku nech si do vane ľahne a čítam jej rozprávku a dopúšťam teplejšiu vodu (voda by mala mať približne teplotu tela). Nevydrží spomínanú hodinu, ale takých 30 minút dokážeme zvládnuť. Pri teplote je to lepšie ako zábaly a lepšie ako zrážanie antipyretikami, nakoľko po nich síce príde pokles teploty, ale u nás vždy len na chvíľu a následne sa to vyšplhá ešte vyššie. Takto teplota nekolíše a aj keď neklesá okamžite ale len veľmi pomaly a postupne, mám istotu, že sa nezvýši a že telíčko môže bojovať s infekciou.

terezia1
13. sep 2011

ahojte, prekyslenie organizmu sa da odstranit samozrejme upravou stravy a dostatocnym pirjmom tekutin, ale z ovocia su jedine HRUSKY zasadite, takze dobru chut, len pozor v tehotenstve, neprehanajte to hlavne v prvom trimestri. 😉

renin
14. sep 2011

Na nete som objavila stránku :PredajBylín.sk - viac ako 300 druhov bylín a korenia na jednom mieste
www.predajbylin.sk/ - sú tam dobré veci.

lucka_sk
autor
14. sep 2011

@terezia1 Rada by som k tomu dodala, že aj veľa pohybu na čerstvom vzduchu (hlboké dýchanie napr. pri behu alebo rýchlej chôdzi) pomáha znižovať prekyslenie. A ideálne je prestať sa stresovať, naháňať a hnevať kvôli hlúpostiam... 😎

baculka77
15. sep 2011

ahojte tak sa ospravedlnujem ze som este neposlala nikomu mailom knižku o odkyslení , prišla som až dnes domov, ale idem tak urobiť teraz tak prajem vám príjemné čítanie

baculka77
15. sep 2011

tak knižky som mailom poslala tým čo chceli, ale ak som zabudla na niektorú tak sa mi ozvite, dakujem, ahojte

renin
15. sep 2011

@baculka77 Už som sa ozvala 😀 😅 😵

terezia1
15. sep 2011

@baculka77 aj ja by som si rada precitala a naucila sa nieco nove (terezia.cekanova@gmail.com) 😅

reboliter
15. sep 2011

@lucka_sk Ja si zázvorový čaj ochutím medom a citrónom, vtedy má celkom príjemnú chuť.

reboliter
15. sep 2011

@lucka_sk A koľko dáš tej sódy do kúpeľa? To sa mi fakt páči. Pred pár dňami sa mi zasoplili všetky tri deti. A včera začal aj muž. Ja som našťastie dosť odolná, lebo o seba fakt dbám, ale priznávam, že občas ma prepadne chuť na mastné, sladké a neviem odolať.

reboliter
15. sep 2011

@lucka_sk Máš super rady, vďaka.

renin
15. sep 2011

@reboliter veru,vtedy je celkom príjemný.Ja ho nastrúham aj do jedla.Robím si aj olej,má protizápalový účinok.

lucka_sk
autor
15. sep 2011

@reboliter 2-3 zarovnané polievkové lyžice - závisí to od množstva vody, ktorá je vo vani. Ale môžu aj vypiť za malú lyžičku sódy bikarbóny vo vode napr. ráno nalačno, manžel to zvládne určite, deti - držím palce (nie je to vyslovene hnusné - len trosku kyslasté). Ale ak niekto nemá po ruke ani sódu b. ani sa mu nechce zháňať zásaditá zmes, tak si môže každé ráno vyžmýkať jeden citrón do pohára vody a tým začať deň. Citrón - hoci sa to nezdá - je silne zásaditý. Prajem skoré uzdravenie u vás v rodine 🙂 .

reboliter
16. sep 2011

@lucka_sk O tom citróne viem, a presne ja pijem citrónovú vodu nalačno, a teraz to prestriedam aj s tou sódou. Len môj problém je, že hneď za tým si chlipkám čiernu kávičku. Neviem sa tohoto ranného zlozvyku zbaviť. Potom si dám trebárs ovocie s jogurtom alebo s cereáliami, ale tá káva je môj hnusný zlozvyk. Ja milujem silnú horkú kávu. Pijem 2 denne. Je to moc blbé?

juliankaaa
16. sep 2011

@baculka77 mozem aj ja poprosit o zaslanie na mail judr@azet.sk Dakujem

lucka_sk
autor
16. sep 2011

@reboliter Ja tiež pijem kávu, hoci až poobede a len jednu šálku denne. Ale bez nej by sme boli už príliš "dokonalé", nie? Musíme mať aj nejaké zlozvyky. Podľa mňa, ak Ti spraví dobrú náladu, tak nemôže byť až taká zlá. A ja sa na tú svoju vždy teším a vychutnám si ju - mám taký názor, že keď ju pripravujem a pijem s láskou, nemôže mi uškodiť 🙂

renin
16. sep 2011

@lucka_sk Dobrá káva nie je na škodu.Obsahuje antioxidanty.

adulka1981
16. sep 2011

@baculka77 ahoj baculka, pošleš aj mne tú knihu??? Ďakujem moc, inak baby - super témička🙂)).

divoska
17. sep 2011

ad pitie sody, pokial mienite pravidelne, respektive detom - tak to o to viac/, tak si urcite kupte SODU V LIEKOPISNEJ KVALITE v lekarni. ta v potravinach nebyva az taka "cista" aby sa hodila na pravidelne pouzivanie - /vacsinou obvsahuje aj hlinik/.

baculka77
17. sep 2011

@adulka1981 napíš mi mail, pošlem ti knižku ahoj, inak idem teraz zase poslať ostatným čo sste chceli, chodím sem tak pomenej tak preto až teraz, pekný víkend ahojte

renin
17. sep 2011

Vo vydavateľstve Martinus ponúkajú knihu Odkyslenie organizmu v 10 krokoch.Pár strán sa tam dá aj prečítať.Je to hneď pod knihou.Vyzerá to zaujímavé čítanie.Ja si ale objednávam knihy z Vydavateľstva Sova,tam sa mi zdajú lacnejšie,aj keď tam nie sú zobrazené ukážky z knihy.Táto kniha ma zaujala.

reboliter
18. sep 2011

@lucka_sk Ďakujem za podporu v pití kávy. Ako vravíš, je ju tiež pijem s láskou. Je to pre mňa rituál, mám rada pri tom knihu božský pokoj, ale ráno mi ho mnohokrát deti nedoprajú. Cez obed však vždy pri káve relaxujem.