Čo znamená táto správa od Google?
Podvod...Google nema nic spoločne s tvojou SD kartou...si pozri adresu z akej ti to prislo
Nadpis zmenil admin, už som ho dala do pôvodného stavu.Nebolo tam nič ohľadom SD karty.
Nadpis zmenil admin, už som ho dala do pôvodného stavu.Nebolo tam nič ohľadom SD karty.
@anonym_autor noc to nemení na tom, že takýchto správ teraz chodí kopec.
.posri si odosielateľa, adresu z ktorej to prislo
@anonym_autor noc to nemení na tom, že takýchto správ teraz chodí kopec.
.posri si odosielateľa, adresu z ktorej to prislo
@anonym_autor stačí sa pozrieť na mail z ktorého ti to prišlo, a bude všetko jasné.
@anonym_autor
1, pise sa exspirovat a nie expirovat, takze tam maju chybu (uz to je jeden z red flagov)
2, mas nejaky "docasny archiv", ktory by ti mohol exspirovat?
Podvod. Ak kliknes, nasleduje obrazovka na uhradu "poplatku" kartou. Pozri si adresu odosielatela, nie jeho meno "google".
@anonym_autor Ako píše patrike - pozri, z akej mailovej adresy ti prišiel mail. Nie to, že názov mailovej adresy je google. Z toho hneď zistíš, či je to podvod.
Aj mne to dnes prislo na e-mail v centrum.sk...ja som to hneď zmazala a aj na to v sekunde zabudla 😆.
AI:
Správy o expirácii dočasného archívu dát Google sú v poslednej dobe čoraz častejším phishingovým podvodom, ktorý zneužíva dôveryhodnú značku Google na krádež prihlasovacích údajov.
Tu sú kľúčové informácie o tomto podvode a ako sa chrániť:
O čo ide?
Falošná správa: Používateľom chodia e-maily, ktoré vyzerajú ako oficiálne upozornenie od Google, informujúce o tom, že ich "dočasný archív dát" čoskoro expiruje.
Cieľ: Podvodníci sa snažia vystrašiť používateľov, aby klikli na priložený odkaz a prihlásili sa, čím získajú ich Gmail/Google prihlasovacie údaje.
Forma: Často ide o prepracovaný phishing, ktorý môže využívať aj falošné Google formuláre.
Ako rozpoznať podvod?
Nezmyselný obsah: Google bežne neposiela správy o "expirácii dočasného archívu dát" týmto spôsobom.
Podozrivá adresa odosielateľa: Skontrolujte si skutočnú e-mailovú adresu odosielateľa, nie len zobrazované meno "Google".
Naliehavosť: Podvod sa snaží vyvolať paniku, aby ste konali rýchlo bez premýšľania.
Ďakujem, vymažem to.

Vyzera to nieco, co ta ma vystrasit a prinutit kliknut na Zastavit vymazanie.
Co ta bude dalej bude navigovat k zadaniu prihlasovacieho mena a hesla, atd, atp, ukradnu ti ucet. Pripadne dalsie veci s nim prepojene.