Lokalizácia mobilu: Problémy pri predaji z bazáru?
Stala sa mi taká vec, že kúpil som v bazári mobil. Nejaký čas som ho používal, a keď som nemal peniaze, predal som ho do iného bazáru. V oboch bazároch sa už poznám s majitelmi, tak mi semtam predajú nejaké podpultovky bez dokladu ale lacno, čo vykúpia od feťákov, a podobne. No a mobily majú lokalizovanie pri krádeži. Čo sa mi nepozdáva, volal mi majitel toho bazáru nech prídem. A tam mi povedal že boli tam policajti a vzali mu ten mobil, lebo vraj bol ukradnutý na kúpalisku. Aj mi ukazoval papier nejaký že tam boli písané že typ toho telefónu, dátum kedy bol ukradnutý, miesto a tak. Ale čudné celé na tom je že ja som ho nejaký čas používal a ako je možné že nikto za mnou neprišiel. Ako je možné zrazu vtedy poň prišli keď bol v tom druhom bazári? Kým bol v prvom bazári, nikto nič. Kým bol u mňa, nikto nič. A ďalšia vec akože tam nebol žiadny pinkód, a mobil bol vyresetovaný do továrenských nastavení (proste ako nový). Šlohnutý telefón tak nevyzerá. Minule na hlavnej stanici mi jeden čo hráva automaty ponúkal iphone za 20€ ale nemal k nemu príslušenstvo a bol zablokovaný (že pýtal kód) takto vyzerá šlohnutý telefón. Nie že v bazári mi predajú (síce podpultovku) ale s nabíjačkou a vyresetovaný, v pohode používam, a až keď ho predám, sú zrazu problémy? Musel som mu vrátiť peniaze.
Nepodarok/ ubenhofen či jak všelijak si sa tu ešte volal. Načo je toto dobre?
@anonym_159c05 čo? zaujíma ma jak funguje lokalizácia telefónu? To naozaj vedia zamerať a nájsť, ako vo filmoch?
@anonym_159c05 čo? zaujíma ma jak funguje lokalizácia telefónu? To naozaj vedia zamerať a nájsť, ako vo filmoch?
@podvody princip neviem, no ked syn stratil telefon v autobuse, dokazala som ho najst podla polohy, videla som ako sa hybe. Mobil bol ale zapnuty s pristupom na net.
Polícia chodí aj do záložne brať ukradnuté mobily.
Nezisťuje to podľa polohy mobilu ale podľa SIM karty (musí byť na niekoho meno) ktorá sa vloží do ukradnutého mobilu. Záložňa pre založením každý mobil testuje zo svojou SIM kartou, či funguje. To kedy policajti prídu záleží kedy to začnú reálne vyšetrovať.
@podvody ... Jednoducho ťa oklamal a ty si mu zhltol aj s navijakom. Koľko peňazí si mu dal?
Tu mas dalsi priklad, preco ta zeny nechcu. Lebo si socka, ktora nechape, preco je odpudive zbierat flase a lebo nechapes, ako 90% tych mobilov v zalozni je z trestnej cinnosti. Celkovo tvoj okruh znamych je priserny, mne teda ziadni hraci automatov neponukaju iPhony za dvacku. Herne, zalozne, tomu sa vyhni oblukom.
Nuz a ked si vytvoris recami o takychto veciach na pracovisku rovnaku povest ako tu, tak ta ziadna nechce.
Ak ta to zaujima technicky, tak kazdy mobil ma z vyroby jedinecne IMEI cislo, ktore posle do siete mobilneho operatora pri zapnuti. Pri kradezi ma doma majitel krabicu / navod, kde to cislo je uvedene, nahlasi ho policii a ta uz len ide overit do znamych zalozni, ci tam ten mobil nemaju.
@podvody princip neviem, no ked syn stratil telefon v autobuse, dokazala som ho najst podla polohy, videla som ako sa hybe. Mobil bol ale zapnuty s pristupom na net.
@anonym_766b5f a presne to ma napadlo že logicky, ak je elektronika vypnutá, ako by dala signál že kde je. Ak chcete niečo lokalizovať, tak musí byť vysielač aj prijímač. Možno aj zapaté dáta, ale minimálne byť v sieti problásený.
Tu mas dalsi priklad, preco ta zeny nechcu. Lebo si socka, ktora nechape, preco je odpudive zbierat flase a lebo nechapes, ako 90% tych mobilov v zalozni je z trestnej cinnosti. Celkovo tvoj okruh znamych je priserny, mne teda ziadni hraci automatov neponukaju iPhony za dvacku. Herne, zalozne, tomu sa vyhni oblukom.
Nuz a ked si vytvoris recami o takychto veciach na pracovisku rovnaku povest ako tu, tak ta ziadna nechce.
@patrike a tak len takí ludia sa so mnou väčšinou bavia. Darmo sa chcem baviť s inými, ale tí nechcú somnou. A nemusí každý mať telefón za stovky. Veď aj do 50 sa dá kúpiť. A prečo som nezbieral flaše a kovošrot keď sú za to peniaze? Veď nech to prestanú vykupovať, a tým pádom prestanem aj ja, lebo to už nebude mať význam. A keď v záložni alebo od sociek na stanici viemkúpiť mobil do 50€ tak načo budem vyhadzovať 500€ či kolko tie nové stoja.
Ak ta to zaujima technicky, tak kazdy mobil ma z vyroby jedinecne IMEI cislo, ktore posle do siete mobilneho operatora pri zapnuti. Pri kradezi ma doma majitel krabicu / navod, kde to cislo je uvedene, nahlasi ho policii a ta uz len ide overit do znamych zalozni, ci tam ten mobil nemaju.
@patrike zaujima lebo ma to zaskočilo.
@podvody jasne ze vedia najst telefon 😀😀😀
@podvody jasne ze vedia najst telefon 😀😀😀
@double_mom2021 akože vedia, len tá situácia mi bola divná. Kým bol v prvom bazári tak nikto nič, kým bol u mňa, nikto nič. Mohli ho dávno zamerať. A zaujímavé že až keď bol v druhom bazári v Seredi tam ho zrazu našli. A kde boli dovtedy? Bola to Sony Xperia. Sa mi lúbilo že je maličký.

Nepodarok/ ubenhofen či jak všelijak si sa tu ešte volal. Načo je toto dobre?