Oplatí sa poistenie mobilu pri kúpe?
Kupujem nový mobil a v predajni mi ponúkli aj poistenie.
Má kryť rozbitý displej, krádež a podobné veci.
Mali ste poistený mobil?
Využili ste ho? Alebo blbosť?
Dávnejšie bol o tom článok že to bolo nevýhodné a reálne nepoužiteľné.
Pozri si podrobne poistné podmienky a hlavne výluky.
Predajca má z toho províziu tak to ponúka ako skvelú vec.
Na krádež tam bude podmienka že zlodej musí prekonať prekážku a doložiť to policajnou správou, takže iba krádež vlámaním. A ako budeš dokazovať že ten rozbitý displej sa naozaj nestal úmyselným pustením mobilu na podlahu?
@anonym_autor ja som poistila dcerin, nakolko je drahsi a predsa je to dieta... inak sebe nepoistujem, ani muzovi
Kupovala som najdrahší iphone a nedavála som poistiť ale zasa platím si poistenie proti krádeži alebo ak mobil stratím priamo cez banku.
Raz som mala. Rozbila som dispej, opravu preplatili, rozbila som druhý krát a už len doplatili časť opravy a ukončili poistenie. Pokiaľ nemas mobil v hodnote od 1000€ vyššie tak to zmysel nemá.
kupovala som nový iphone, nedala som. Po 3 mesiacoch som musela reklamovať. Ešteže sme mali doma starý, lebo by som bola 3 týždne bez mobilu. Keďže bol v záruke tak vadu opravili aj vymenili baterku
Skus si to prepocitat este predtym, ako to podpises. Vacsinou to rozhodne za teba.
Potrebujes dve cisla. Kolko to poistenie stoji za cele obdobie a kolko pyta servis za vymenu displeja presne na tvoj model. Pri strednej triede vyjde oprava displeja casto lacnejsie ako to, co za tie roky zaplatis na poistnom, cize si vlastne platis sama sebe. Pri drahych vlajkovych modeloch to zacina davat zmysel, tam je displej najdrahsi diel v telefone.
Potom si precitaj vyluky, na tych to obvykle stoji. Kradez byva kryta len vtedy, ked zlodej prekonal prekazku a mas policajny zaznam - vreckovu kradez alebo zabudnuty telefon ti nikto neprepla. Pri displeji byva spoluucast a casto aj limit na pocet poistnych udalosti, presne ako to tu pisala jedna z vas.
A este vec, ktora sa casto plete dokopy. Poistenie nema nic spolocne so zarukou. Za vadu, ktora nie je od teba, zodpoveda predavajuci 24 mesiacov, a ak sa objavi do 12 mesiacov od prevzatia, predpoklada sa, ze tam bola uz pri kupe - dokazovat to nemusis ty. Za toto neplatis nic navyse.

Nikdy som nemala poistený mobil. Ale ani nemám najnovší iphone.