Ako sa začať obliekať žensky v štyridsiatke?
Ahojte, coskoro má čaká štyridsiatka a stále sa obliekam ako keby mám 20, už sa v tom ani necítim dobre. Neviem ani ako začať, presla niektorá z vás takou zmenou štýlu že to bola úplna zmena?? Kolegyne chodia pekne oblečené, aj kamarátky, len ja stále ako na výške. Ani neviem ako nazvat to ako sa obliekam, asi ležerne alebo športovo. Dám tu par fotiek z internetu ako vyzerá to čo nosím.
Ja mam 38 a obliekam sa podla toho vcom sa citim dobre, sedi mi. A nie podla coho co je moderne. A nie over size cokolvek na mna dobre nevyzera. Ale budem to nasilu nosit, lebo je to akoze in? Preco ny som to robila preboha? Dnes sa nosi vsetko, fakt vsetko.
@anonym_autor AI fotky sú ako z Quelle pred 30 rokmi🤦🏻♀️takto sa žiadna mladá a dúfam ani pani po 40 neoblieka, u nás aj Jednota Dôchodcov je viac in a to
na dedine. S módou, či športovým “štýlom” to nemá nič. Asi zrušená predajňa Makyty v 1982.
😂 ste ma niektoré rozosmiali, díky ...
A čo je na tom tom oblečení zlé? 🤔Normálne oblečená žena...
@anonym_autor ja vam neviem, však je to normálne oblečenie 😳
@anonym_08d033 ja tiež nechápem, čo je na tom oblečení zlé...
na foto určite nechodia takto oblečené kočky v 20tke.
mám doma 20r slečnu - veru také čosi by na seba vôbec nedala.
na foto je skôr štýl pre dámu v 50tke.
@anonym_ba69ff urazas damy v 50?🤣🤣🤣
50 mi klope na dvere, kolegynky mam aj 50+ a veru takto nechodia oblecene.
ale k téme - ak sa ti páči ako sa obliekajú kolegyne - vyber si nejaký strih nohavíc ktorý sa ti na nich páči, vrch, farbu - a nič iné ti neostane ako to na vlastné oči vyskúšať ...
najlepšie by bolo priamo s nimi sa poradiť, ale to asi nedáš - tak možno nejaká stylistka? ale vážne to treba chcieť, nie iba akože - pretože bude fakt zmena oproti tomu, čo si dala na fotkách ...
mám takmer 56 a hento by som na seba nedala ani omylom. možno to sako na 2. obrázku, ale to tak pred 15 rokmi ...
ale k téme - ak sa ti páči ako sa obliekajú kolegyne - vyber si nejaký strih nohavíc ktorý sa ti na nich páči, vrch, farbu - a nič iné ti neostane ako to na vlastné oči vyskúšať ...
najlepšie by bolo priamo s nimi sa poradiť, ale to asi nedáš - tak možno nejaká stylistka? ale vážne to treba chcieť, nie iba akože - pretože bude fakt zmena oproti tomu, čo si dala na fotkách ...
@biba_18 ved len jednu fotku dala, tu uvodnu
otrasne, takto sa oblieka moja mama ktora ma 70
@anonym_7b859d dala 4 fotky
@anonym_8f76b1 ja mám pocit, že práve moje kolegyne po 50 ožili a obliekajú sa oveľa lepšie ako keď som do práce pred 12 rokmi nastúpila (to boli tetky v podobnom outfite). Možností je teraz oveľa viac.
@anonym_08d033 ja tiež nechápem, čo je na tom oblečení zlé...
@jaskolka nie je na tom nic vyslovene zle, ale nema to styl, iskru, sarm. Vela zien takto oblecenych stretnes na ulici. Autorka sa vsak pyta, ako vylepsit svoj styl, sama s tymto nie je spokojna, pravdepodobne si uvedomuje, ze toto nie je velmi chic. Ja by som tie outfity definovala, ze tak sa oblecu zeny, ktore si na modu nepotrpia.
@alica110 neviem či pre seniorky ale je to otrasné.
@sulavikova
@anonym_58636d
@biba_18
@anonym_8f76b1
ak mate chut, dajte prosim fotky, co vy povazujete za moderne a vkusne vo veku napr 40.
@sulavikova
@anonym_58636d
@biba_18
@anonym_8f76b1
ak mate chut, dajte prosim fotky, co vy povazujete za moderne a vkusne vo veku napr 40.
@anonym_b10990 @luizina pridava fotky celkom fajn oblecenia pre tuto vekovu kategoriu do svojho albumu
@jaskolka nie je na tom nic vyslovene zle, ale nema to styl, iskru, sarm. Vela zien takto oblecenych stretnes na ulici. Autorka sa vsak pyta, ako vylepsit svoj styl, sama s tymto nie je spokojna, pravdepodobne si uvedomuje, ze toto nie je velmi chic. Ja by som tie outfity definovala, ze tak sa oblecu zeny, ktore si na modu nepotrpia.
@namornicka ako to beriem,že autorka sa chce obliekať inak,skôr mám na mysli komentáre, ktoré píšu, aké je to hrozne oblečenie a že tak sa obliekajú staré dôchodkyne a tetky
Zameraj sa na eleganciu. Postupne si nakúp rôzne základné kúsky a kombinuj. Napríklad, základné tričká, jednofarebné blúzky, šatové košele, košele, široké nohavice, sukne, svetríky, pulóvre, roláky, šaty, kabáty, trenčkoty. Nezabúdaj na vhodnú spodnú bielizeň. Aby ti dobre to oblečenie padlo. Nakupujem oblečenie na seba tak, aby mi dokonale sedelo. Doplnky, rôzne šatky, slnečné okuliare, kabelky, bižutériu, ale jemnú. Vhodnú obuv vždy podľa outfitu. Maj vždy upravené vlasy, to je základ. Ak sa líčiš, tak aj vhodný mejkap, podľa príležitosti, outfitu. Ja som si takto postupne vymenila šatník. Vždy som nakúpila v akcii, super materiály a aj značkové oblečenie.
@namornicka presne tak, nemá to štýl, väčšina zien okolo mňa chodí lepšie oblečená a ja si prídem ako taká šedá myš
@namornicka presne tak, nemá to štýl, väčšina zien okolo mňa chodí lepšie oblečená a ja si prídem ako taká šedá myš
@anonym_autor Záleží aj kde pracujete, na aké spoločenské udalosti chodíte, aj aká je postava.
@anonym_autor ja si obleciem vsetko, v com sa citim dobre. Nie som vobec na elegantny styl, len bezne nositelne kusky na kazdy den. Ak mas chut, tak kľudne kuk moj album, ale necakaj naozaj nic elegantne, moj zivot, ani praca to nevyzaduju. Mam veci na bezne nosenie a mam 46 rokov. To co si pridala, aspon prva foto ktoru som videla, by som si neobliekla, a keby som musela, tak by som vyzerala ozaj ako nejaka tetka z dediny (len v slusnosti myslene).
@anonym_autor na zaciatok by som vymenila tricka za koselove bluzky, aby to pre teba nebol radikalny skok a mala si cas si zvyknut. Koselu, bluzku si mozes obliect k rifliam, ktore mas doma. Ja osobne by som na to isla postupne. Ale ak sa citis na radikalnu vymenu, tak aj tak sa da.
@anonym_ba69ff 50? Prepáč, ani keby si mi nezaplatila toto na seba nedám. Možno tak pre 75 ročnú tetu z dediny.
@anonym_ad8b46 možno aj pre 75 ročnú z mesta

@anonym_autor len si treba uvedomiť, že elegantnejšie, oficiálnejšie oblečenie oproti športovému, či aspoň ležérnemu, niektorým ženám pridá roky. Športovejšie väčšine roky uberá. A platí to aj u niektorých typov mužov.
@anonym_32c78e suhlasim, moja sefka chodi uz 20 rokov elegantne a presne, uz pred 20timi rokmi posobila staro, a to pritom sa oblieka dobre. Len ten elegantny odev jej akosi k pritazlivosti nepridal, posobi tak nesexi v tych elegantnych handrach.