Ako sa začať obliekať žensky v štyridsiatke?
Ahojte, coskoro má čaká štyridsiatka a stále sa obliekam ako keby mám 20, už sa v tom ani necítim dobre. Neviem ani ako začať, presla niektorá z vás takou zmenou štýlu že to bola úplna zmena?? Kolegyne chodia pekne oblečené, aj kamarátky, len ja stále ako na výške. Ani neviem ako nazvat to ako sa obliekam, asi ležerne alebo športovo. Dám tu par fotiek z internetu ako vyzerá to čo nosím.
@anonym_autor toto si fakt myslíš, že nosia 20ky? čo si dala fotku?
Tak ono je dolezite, aby sa to pacilo tebe... ja musim chodit business chic takze satnik mam dost velky a vzdy aktualny, ano vekom sa zmenil, nemyslim, ze to bol nejaky milnik 40ka, ale postupne... niektore vzory, vystrihy, dlzku proste si uz na seba nedam. Postavu mam stale fajn, vahu tiez, ale uz sa mi to na sebe proste nepaci. Kapsulovy satnik je dobry zaklad, ak chces prekopat od zaciatku, tak kludne najdi nieco elegantnejsieho, kvalitnejsieho, ja si uvedomujem, ze si vekom doprajem viac kvalitu, uz mi to neprijde ako minanie penazi ako kedysi, proste to vnimam inak...
@anonym_autor takto sa ozaj nikto, kto má 20 neoblieka😆 to je podľa mňa tak 35/40+
@anonym_autor len si treba uvedomiť, že elegantnejšie, oficiálnejšie oblečenie oproti športovému, či aspoň ležérnemu, niektorým ženám pridá roky. Športovejšie väčšine roky uberá. A platí to aj u niektorých typov mužov.
na foto určite nechodia takto oblečené kočky v 20tke.
mám doma 20r slečnu - veru také čosi by na seba vôbec nedala.
na foto je skôr štýl pre dámu v 50tke.
Ale tu nejde o to co je moderné ale čo tebe na postave sedí. Napríklad športový outfit sa nehodí každému ja som napr elegantnejsi typ seba si v športovom neviem predstaviť. Zas niekomu športové úplne ide a v šatách vyzerá zvláštne
@anonym_autor Osobne by som odporúčala začať základmi – napríklad investovať do oversize saka (kľudne aj v 2–3 farbách), jednoduchých basic tričiek (čierne, biele alebo nejaká farba, pokojne z H&M) a jedných dobrých nohavíc. Z týchto kúskov potom vieš postupne budovať celý šatník už len dopĺňaním ďalších vecí.
@anonym_ba69ff 50? Prepáč, ani keby si mi nezaplatila toto na seba nedám. Možno tak pre 75 ročnú tetu z dediny.
Oj, to ja som sa takto ani na VŠ neobliekla 🫣 To je skôr taký tetka štýl, takže kvitujem, že to chceš zmeniť. Pozri inšpiráciu na instagrame - sú tam vyslovene aj ženy, čo sú zámer na obliekanie po 40. Mne sa páči Morhe.style - hoci ona je taká o dosť plnšia, vie pekne kombinovať. No a ak máš kamarátky, choďte nakupovať spolu a dovoľ im Ti niečo vybrať, mimo komfortnej zóny. My sme takto na vianočné výpredaje vytiahli kamarátku po MD a išla ako nový človek.
@anonym_autor ja vam neviem, však je to normálne oblečenie 😳
Skús pozrieť na IG Miroslavu Dobis (fashionspy.sk) a jej kapsule na rôzne príležitosti aj s poskladanymi outfitmi ako inšpiráciu… ono zas nie je nič zle na tom sa obliekať športovo na voľnočasové aktivity, ale tiež sa to dá pekne… toto je taký štýl neštýl, nenadchne, neurazí
@anonym_autor Osobne by som odporúčala začať základmi – napríklad investovať do oversize saka (kľudne aj v 2–3 farbách), jednoduchých basic tričiek (čierne, biele alebo nejaká farba, pokojne z H&M) a jedných dobrých nohavíc. Z týchto kúskov potom vieš postupne budovať celý šatník už len dopĺňaním ďalších vecí.
@anonym_46e06b oversize sako je pre mna 👎 Ved to uz si mozem dat na seba vrece.
To myslíš reálne tou fotkou, tak ako je oblečená tá pani na fotke sa oblieka asi moja svokra 70 ročná svokra
@anonym_autor ja vam neviem, však je to normálne oblečenie 😳
@anonym_08d033 nikto netvrdí, že je nenormálne...len je to dosť škaredé 🤷 A ani tej modelke to nesvedčí.
To myslite vážne čo tu píšete? Toto je oblečenie pre seniorky? Ste sa asi udreli do hlavy, nie?
To myslite vážne čo tu píšete? Toto je oblečenie pre seniorky? Ste sa asi udreli do hlavy, nie?
@alica110 áno je, takto sa oblieka moja 71 ročná svokra.
@alica110 áno je, takto sa oblieka moja 71 ročná svokra.
@michaela329 Šialené.
@alica110 neviem či pre seniorky ale je to otrasné.
Az na tie skinny jeans a tu mikinu je v pohode oblecena.
Ja tiez nosim jeans, ale iba boot cut a na to tricko, sveter, bluzka/kosela. K tomu dobre/kvalitne topanky. Nemyslim sa, ze sa obliekam ako nejaka tetka. Obliekam sa iba do bavlny, tak cierne polyesterove gate u mna nehrozia, na ciernu farbu v bavlne mam alergiu.
Ked idem na specialne prilezitosti, tak mam suknu a bluzku/saty (usite na mieru z bavlny/lany/viscozy).
Podla mna je to v pohode oblecenie na tych fotkach.
Ked idem pre syna do skoly, tak takto su oblecene vacsina mamiciek, este tu je dalsia skupina, co nosi teplaky/leginy. A potom dalsia, co chodia business styl, ale tych je tu malo, tie to do skoly, ani do druziny nestihaju.
Ja chodim vzdy v uniforme, dufam, ze tu o sebe nenajdem niekedy clanok, ako som neni schopna sa ist prezliect.
@anonym_da37d7 Úplne normálne oblečenie.
@alica110 no tak pred 20 rokmi možno…
@anonym_autor My chlapi to máme jednoduché, business dress code: oblek košeľa, kravata, business casual dress code: džínsy, košeľa a sako, casual dress code: tepláky/ rifle a tričko/ košeľa/ mikina. A to v každom veku.
@anonym_autor My chlapi to máme jednoduché, business dress code: oblek košeľa, kravata, business casual dress code: džínsy, košeľa a sako, casual dress code: tepláky/ rifle a tričko/ košeľa/ mikina. A to v každom veku.
@pr85 😅 ono to v konečnom dôsledku z dlhodobého hľadiska platí aj u žien + módne výstrelky každej doby k tomu ale tie sú aj v mužskej verzii (len menej prezentované).
@anonym_46e06b preco oversize sako? Komu sa to paci?
@anonym_ba69ff prepac, ja mam 50, ale toto snad nikto nenosi
Az na tie skinny jeans a tu mikinu je v pohode oblecena.
Ja tiez nosim jeans, ale iba boot cut a na to tricko, sveter, bluzka/kosela. K tomu dobre/kvalitne topanky. Nemyslim sa, ze sa obliekam ako nejaka tetka. Obliekam sa iba do bavlny, tak cierne polyesterove gate u mna nehrozia, na ciernu farbu v bavlne mam alergiu.
Ked idem na specialne prilezitosti, tak mam suknu a bluzku/saty (usite na mieru z bavlny/lany/viscozy).
Podla mna je to v pohode oblecenie na tych fotkach.
Ked idem pre syna do skoly, tak takto su oblecene vacsina mamiciek, este tu je dalsia skupina, co nosi teplaky/leginy. A potom dalsia, co chodia business styl, ale tych je tu malo, tie to do skoly, ani do druziny nestihaju.
Ja chodim vzdy v uniforme, dufam, ze tu o sebe nenajdem niekedy clanok, ako som neni schopna sa ist prezliect.
@oslo1 čim som staršia tým pohodlnejšie oblečenie vyhráva 😃 a či je to v móde ??? Mam u prdele

Máš pravdu, je to hrozné. Skús nájsť teraz fotky ako by si sa obliekať chcela. A potom si tie veci choď skúsiť aj do obchodu, uvidíš, ktoré strihy ti sedia lepšie. Inak v prípade radikálnych zmien odporúčam aj knihu kapsula od Mirky Dobiš, aby si sa vyhla objemným nákupom veci, čo 1.nevynosíš 2.neladia k sebe. 🙂