icon

Ako sa začať obliekať žensky v štyridsiatke?

5. feb 2026

Ahojte, coskoro má čaká štyridsiatka a stále sa obliekam ako keby mám 20, už sa v tom ani necítim dobre. Neviem ani ako začať, presla niektorá z vás takou zmenou štýlu že to bola úplna zmena?? Kolegyne chodia pekne oblečené, aj kamarátky, len ja stále ako na výške. Ani neviem ako nazvat to ako sa obliekam, asi ležerne alebo športovo. Dám tu par fotiek z internetu ako vyzerá to čo nosím.

Strana
z4
kakthuskha
6. feb 2026

@anonym_autor veľa krásnych a šik inšpirácií pokojne aj pre ženy 40+ nájdeš na
https://www.michaelastore.sk/
Alebo aj na FB ja ju rada sledujem. A mám podľa nej pár outfitov 😉

luizina
6. feb 2026
@snowflakenel

@luizina pekne, presne moj styl. Prosim link na bundicku a rifle, dakovalaaaaaaa 🙂

@snowflakenel dakujem, bohuzial link nemam ani na jedno 😅. Bunda je zn. Pieces, tusim sa este da najst, ja ju mam uz dlhsie. Rifle su HM kupovala som v obchode.

staryjarec
6. feb 2026

Ako keby som mala. Nie je začo.

baskustek
6. feb 2026
@sasa1310

@anonym_autor toto si fakt myslíš, že nosia 20ky? čo si dala fotku?

@sasa1310 ona to asi myslela tak, že takto sa obliekali 20tky vtedy keď ona mala 20. Ja budem mať tiež 40 čoskoro a toto sa nosilo keď som mala 20. Zrejme odvtedy nemenila šatník.

baskustek
6. feb 2026

Tiež mám v lete 40 a nakupujem hlavne v Mohito, Reserved a H&M. Myslím, že adekvátne k môjmu veku. Nie je to až taká veda, treba poskúšať, čo ti sadne

anonym_15ae3b
6. feb 2026

@anonym_autor Myslim, ze cokolvek vyskusas bude len lepsie

katka533
6. feb 2026

@anonym_autor slim jeansy sa uz moc nenosia. A ked, urcite nie s dlzkou do pol zadka. Vrch zastrcit plus sako pod zadok. A moderne su siroke rifle , uzke topy, pulovre, zastrcene. Ja mam rada dlhy kabat do sportova , z tychto fotiek vy som si asi nic nedala, to je tak 5 rokov dozadu, co sa nosilo

sulavikova
6. feb 2026
@anonym_b10990

@sulavikova
@anonym_58636d
@biba_18
@anonym_8f76b1
ak mate chut, dajte prosim fotky, co vy povazujete za moderne a vkusne vo veku napr 40.

@anonym_b10990 osobné fotky akejsi @anonym blablabla…neposkytujem. Vie si ma dohľadať v ročenke, na webe, rôznych eventoch nakoľko ja sa za svoje meno nepotrebujem skrývať. Vek 47😇 podľa RL and fashion lover na V…..

autor
6. feb 2026
@baskustek

@sasa1310 ona to asi myslela tak, že takto sa obliekali 20tky vtedy keď ona mala 20. Ja budem mať tiež 40 čoskoro a toto sa nosilo keď som mala 20. Zrejme odvtedy nemenila šatník.

@baskustek ano presne tak to bolo myslené, že sa obliekam stále ako keď som mala ja 20, nie ako dnešne 20 ročné.

lea93
6. feb 2026

K akému štýlu obliekania ťa to ťahá? Ako by si sa chcela obliekať? Akú máš výšku, typ postavy? Ťažko sa vyjadriť, keď o tvojich preferenciách a postave dokopy nič nevieme.

anonym_b1e09b
Včera o 00:10

@anonym_autor ja som si minulý týždeň kúpila rifle. Moje prvé rifle po cca 10rokoch😂 pracujem v škôlke, nosím výlučne teplaky. Domov chodím špinavá, lepkavá, určite si nekúpim drahé oblečenie. 🙈 dúfam, že v tomto móde zostanem do konca života 😀

sisaka
Včera o 05:30

Na Slovensku sa takto obliekajú 70níčky? No to určite. Už vidím nejakú starú pani ako si vykračuje v tých skinny jeansoch a v bundičke s kapucňou. Nanajvýš tak prvá fotka a nejaké rovné, voľné jeansy. Čo som si ja všimla, tak skôr nejaké nohavice z nejakej umeliny a na to nejaký umelinový vrch - blúzka/pulóver, či nejaké voľné tričko a na to nejaký sveter…
Tak ako sa autorka oblieka sa oblieka 80% žien, ale nie 70 ročných. Vynimkou sú ženy, čo musia mať v práci business oblečenie alebo malé percento žien, ktoré má potrebu sa nahodiť do nákupného centra ako na módnu prehliadku

mikasa_ackerman
Včera o 21:13
@anonym_95b384

@anonym_18a602 Nemusis mi radit, ja som radu neziadala. Ja to nosim takto, lebo sa mi to paci. V mode nie su pravidla, ktore by som musela dodrziavat. Chapem ze chces pomoct, ale pomoz autorke.
detto @mikasa_ackerman Ak nosis veci ako autorka, chapem tvoj prispevok. Pre mna ale nema vobec zmysel.

@anonym_95b384 ak si za svojím outfitom stojíš, prečo si tie fotky vymazala? Neboj, ja veru určite nenosím veci ako autorka, hlavne som pomaly o polku mladšia :D

anonym_ef7957
Včera o 21:28

Do práce, niečo čo sa mi páči a cítim sa v tom dobre a je mi jedno, či to je v móde alebo mimo už 5 rokov, mám na salame. Mám 40 a vo voľne kľudne si dám aj maskáčove leginy a tričko s lebkou čo nosia 15 ročné decká.
Niekto tomu oblečeniu neprikladá význam. Myslím seba. Mf😎

anonym_95b384
Včera o 21:59

@mikasa_ackerman Pretoze vobec nejde o mna. Nemam problem s vasim obliekanim. Stale tvrdim ze moda je subjektivna. Je ako umenie. Nie kazdy oceni Basquiata. Niekto dokonca neoceni ani Moneta a najviac sa mu paci lacny print z Obi. Aj to je v poriadku. Ale nemusi vraviet nic o mojom vkuse. Pretoze je urcite iny ako moj.
Rovnako sa to tyka aj toho, ze mi to neslo k postave. Prave naopak. Viem aku mam postavu. Viem ake farby mi pristanu. Viem co chcem zvyraznit alebo co chcem upozadit. Ty moju postavu naisto nepoznas. Takze to co si napisala, sa nezakladalo na znalosti.

Strana
z4