Aký outfit nosíte do práce a v akom odvetví?
Dobré rano, aky outfit nosíte do práce a v akom odvetví pracujete? A máte predpísaný dresscode?
Vďaka za odpovede, potrebujem to ako menší školský prieskum.
Skôr smart casual, business casual - HR - nohavice, ak džínsy tak skôr tmavšie, resp. žiadne diery a vyšúchané. Top, rolák, blúzka, sako (všetko bez nápisov, bez vzorov, neobrandované). K tomu lodičky, mokasíny, prípadne biele tenisky.
Skôr smart casual, business casual - HR - nohavice, ak džínsy tak skôr tmavšie, resp. žiadne diery a vyšúchané. Top, rolák, blúzka, sako (všetko bez nápisov, bez vzorov, neobrandované). K tomu lodičky, mokasíny, prípadne biele tenisky.
Rovnako ako @billy_jean, akurat bez lodiciek, tie nemozem nosit. Vacsinou sukna namiesto rifli alebo saty. Momentalne sukna, top, svetrik. A babickovske topanky 🙈
Smart casual/casual, pracujem v marketingu a predpísaný dresscode nemáme, hoc v minulej firme som mala zakázané nosiť potrhané rifle 🙂.
@anonym_autor Obliekam sa pohodlne: tričko, blúzka, pulóver, sveter,nohavice/školstvo/.Na prijímačky, maturity, začiatok a koniec školského roka je vhodné obliecť si niečo elegantnejšie
odborna praca za pc, nemame dress code, takze v pohode do kancelarie rifle tricko, v lete slapky aj kratasy, kratka sukna
zakaznici k nam nechodia, nemame klimu, nikto neriesi, co mam oblecene
home office - pyžamo a župan 😂
čo len chcem... rifle, tričká, svetre, ale aj sukne, šaty, ako sa vyspím... kedysi som chodila elegantnejšie, ale bola som viac v styku s ľuďmi osobne - teraz väčšinou iba online tak je to jedno ...
Obchod - firemné Polo tričko, legíny, tenisky alebo v lete šľapky
Keď chcem tak elegantné (nie na štýl divadla samozrejme 😄) keď chcem tak športové. Jeden deň celá v čiernom iný deň doružova. Stále upravená namalovana vlasy upravené. Odvetvie doprava
Musím nosiť bezpečnostnú obuv, takže buď firemnú alebo vlastnú. Vyzerajú ako tenisky, takže tenisky. Ostatné je jedno, ale keďže firma ponúka kvalitné pracovné nohavice s veľa vackami, ktoré potrebujem, firemné tričká, na zimu svetre, vesty a kabáty tak nosím firemné. Automotive
Ja nemám dresscode. Obliekam sa podľa klienta a nálady a ročného obdobia samozrejme 😅.
V lete väčšinou šaty, alebo ľahké široké nohavice a top/blúzku a lodičky (alebo už teraz znova baleriny), alebo ľahké tenisky. V zime šaty, alebo sukňa, blúzka, sako, čierne tenké pančuchy a lodičky alebo čižmy, alebo rifle/sirsie nohavice, bluzka/top a sako a na to kabát. Teraz to, čo v zime, len bez kabáta 😅. Buď šaty alebo nohavice a sako.
U nas sa tiez prezliekame,fasujeme botasky s ocelovou spicou,monterky,tricka,svetre,mikyny,vesty.
Vyroba
Svoj dresscode som si zvolila sama, mam restauraciu, nosim cierne rovne basic Levisky a striedam kvalitne elegantne biele kosele s 3/4 rukavom, cierne kozene pohodlne topanky.
Pracujem vo svojom obchode, v zime nosím rifle, svetrík, alebo mikinu,v lete šaty, sukne, športové oblečenie.....
Školstvo. Na jar najčastejšie rifle / nohavice + tričko / košeľa / blúzka, sem tam šaty.
Smart alebo business casual. Nemáme dresscode. Keď nemám poradu s vedením tak občassi dam aj tenisky a rifle 🙂
@anonym_autor zdravotnictvo
Predpisany dresscode- zdrav.oblecenie biele, svetlomodre, zelene, svetloruzove
Do prace kym sa prezleciem uplne pohodlne, nemam problem s leginami, dzinsy, nohavice, nejaky sveter, tricko, niekedy aj 2 dni rovnake veci , realne si to rano obleceniem ciste, 15min do prace, prezleciem sa, pracujem, naspat sa prezleciem do civilu a 15min som doma, spinave to nieje 🤣
@anonym_autor obchod - máme firemné polokošele, tričká, mikiny, vesty aj bundy vo farbách firmy (čierna, červená, biela). Nohavice môžme hocijaké, len musia byť minimálne trojštvrťové (aj keď pár kolegov nosí v lete kraťasy). Ja nosím čierne rifle, kolegyne rifle alebo čierne legíny, niektoré aj tepláky, ale vyzerá to zvláštne.
Plus topánky s kovovou špicou.

Predavacka - firemne tricko a pohodlne nohavice - nie teplaky.