Chodíte do práce vždy upravené?
Chodite vzdy upravene do prace, alebo sa stane, ze mate mastne vlasy, nestihnete sa namalovat, alebo nieco ine?
@anonym_8e1bbd ja sa zas opýtam,prečo make up znamená starať sa o seba
Starať sa o seba znamená,žiť zdravo,dodržiavať hygienu a napr to oblečenie prispôsobiť postave a nie chodiť oblečená,tak ako si niekto iný predstavuje
Chlapom absolutne nevadí zena bez sminiek a oblečená v širokých rifliach
@minenkaa treba čítat s porozumením. nehovorím o tom makeup znamená celá starostlivosť, ak by si prečítala do konca je tam veta o tom, že prečo nemajú chuť sa o seba starať, tým som myslela to ako popisuješ - komplexne. Takisto aj v prvej vete je že by mali o seba dbať . Tiez je tam spomenuté obliekanie aby sa cítili pohodlne - čiže chodia z môjho uhlu pohľadu oblečené ako sedlane. Ale zase mne nevadia ani upravené ženy v teplákoch …..
Mám vždy čisté nechty, vždy som osprchovaná s umytými vlasmi. Mám vytetované decentné obočie a každé dva týždne chodím na decentné mihy. Mám rada parfémy a do fitka chodím 7x do týždňa, mám ideálnu váhu a ideálu stravu. Nemám žiadne kruhy pod očami (geneticky) a aknéčko kde tu občas ale na chrbte takže ok :D
Chodím upravená, voňavá, v čistom oblečení, občas keď sa nestihnem doma nalíčiť si až v robote aspoň obočie upravím a špirálu dám 😀
Nemusí sa vôbec človek líčiť, ale ako bolo vyššie spomenuté, hnusia sa mi tiež mastné vlasy. V živote toto..mne sa mastia veľmi rýchlo, neexistuje žeby som si večer nenasla 10 minút na umytie vlasov alebo si ráno privstanem skôr.
Môže byť žena vyobliekaná s dokonalým make-upom, ale keď má mastnú hlavu, u mňa to evokuje špindíru sorry.
Ano od kedy som po rodičovskej nastupila do prace som nastavená tak, že chodim do prace upravena. Robim s chlapmi, zakaznici su tiež na 99 % v tomto bisnise muži, všímaju si i moje nechty, nove oblečenie (sú neskutočne všímaví). Vlasy si umyvam každý tretí deň, ten 3 deň si dam suchy šampón a do chvosta..Ja som ten tmavší typ, mne stači rano uplne jednoducha uprava ( nehodi sa mi silny makeu up, žiadne tiene ani ceruzky na oči a pod) Použivam rano bb krem, licenka, obočko, špirala, puder, konturka, lesk alebo rúž, zafixujem a cely deň to drži. Nemam akne, mam prirodzene hnede dlhe vlasy ktore nepotrebuju extra upravu, mne v podstate make up a vlasy + obliecť sa trva upraviť tak max 15 minut aj to keď pomedzi to odskakujem riešiť potreby svojich 2 malých detí. Pracujem v office, sice nemam stanovený dress code ale u mňa je samozrejmosťou vyzerať reprezentatívne a upravene. Neupravila som sa no asi tak 5x keď som bola chora a utekala som pre notebook na homeoffice..
ano, uzivam si to po materskej, ze konecne nemam len cop...pekne saty, jemne licenie, natocene vlasy...trva mi to rano do 20 min a zlepsi cely den...a tie pochvaly su na nezaplatenie
ale ja chodim do roboty tak 2x tyzdenne, inak robim z domu...kebyze to mam robit 5x do tyzdna rano o 5, tak asi to dlho nevydrzim...neviem, zatial ma to velmi bavi :D (3mesiace)
@hederamonstera toto sa stalo aj mne. Pred MD som do práce chodila zvyčajne bez make upu, proste čistá, učesaná, voňavá v uniforme, ale nič viac.
Ale odkedy som naspäť, ešte sa mi nestalo, že by som šla nenalíčená, cítim sa ako nový človek zrazu, každú chvíľku skúšam nejaké nové produkty a baví ma to :D úsmevné ako materstvo mení aj takéto detaily🙂
Dopredu sa ospravedlňujem a upozorňujem, že nechcem do nikoho rýpať ani nikoho uraziť.
V prvom rade dám odpoved na otázku. Áno vždy sa upravujem aj keď idem len do obchodu, jedine keď viem že nikam celý deň nepôjdem tak použijem len ranný základ.
Čo sa týka mojej prvej vety, tu je vysvetlenie.
Podľa mna by mala každá žena dbať o svoj vzhľad, netvrdím, ze ma ísť o každodenne patlanie makeupu, tienovanie kontúr či každodenný účes a la camen geiss ale aspoň základne zjednotenie pleti, úprava obočia či mierne licenky aby tvar pôsobila sviežo a zjednotene, pretože (znova upozorňujem) potom tu sú témy typu ,,môj muž je na zoznamke”, ,,sleduje na instagrame dievčatá”, ,,nechal ma kvoli kolegyni”, ,,obzerá sa za každou peknou ženou a pritom mu doma nič nechýba” a podobne. Zo svojho okolia vnimam viacero (konkretne 4) ,,prirodzených zien” ktoré chodili presne ako popisujete, v štýle ,,makeup nepoužívam”, ,,vlasy neriešim”, ,,obliekam sa ako sa cítim pohodlne” a hádajte čo? Každá z nich ostala sama a potom prišlo chudnutie, úpravy, vlasy, chodenie do spoločnosti a pod … ale keď už bolo neskoro ……. Ja sama chodím a upravujem sa normálne, ráno mi to zaberie asi 7 minút všeho všudy. Áno sú ženy ktoré si môžu dovoliť ísť ráno tak ako vstanú, ale úprimne, kolko takých je? To iste platí pri obliekaní typu dlhé tricko a legíny, nedajbože aj obtiahnuté tricko (nehovorím o ženách ktoré si to vďaka postave môžu dovoliť a vyzerajú sexi aj vo vreci)
(Samozrejme nejdem kritizovať ženy ako vyššie jedna písala, ze pred a po práci povinná sprcha) Vlastne ja nekritizujem žiadnu z vás, len sa zamýšľam prečo nemáte chuť sa o seba starať.
@anonym_8e1bbd nemozes sa na to takto pozerat, ze preco sa nechce niekomu o seba starat....lebo zivot nie je len o starani sa o seba.
ja ked som bola vyhoreta ako fakla, som bola rada,ze som si zuby umyla a nie to si natacat vlasy ako teraz.
Zazila som aj zly stav aj teraz tento dobry a viem jednoznacne povedat, ze ked ste v zlom psych stave, vela prace, ziadny cas na seba, len povinnosti, clovekovi sa nechce este minat energiu na to, aby dobre vyzeral...vtedy su ine priority.
To len k tej tvojej otazke, ze preco....
Záleží asi od práce. Robila som v Lidli, medzi ľuďmi. Vtedy som mala vždy upravené vlasy, aspoň jemný make up. Odtiaľ som išla do cukrárenskej výroby. Tam som neriešila nejako - mala som čisté oblečenie, nechty, vlasy väčšinou zapletené a make up sa mi ráno riešiť nechcelo, aj keď sme začínali neskôr ako v Lidli.
@minenkaa treba čítat s porozumením. nehovorím o tom makeup znamená celá starostlivosť, ak by si prečítala do konca je tam veta o tom, že prečo nemajú chuť sa o seba starať, tým som myslela to ako popisuješ - komplexne. Takisto aj v prvej vete je že by mali o seba dbať . Tiez je tam spomenuté obliekanie aby sa cítili pohodlne - čiže chodia z môjho uhlu pohľadu oblečené ako sedlane. Ale zase mne nevadia ani upravené ženy v teplákoch …..
@anonym_8e1bbd ale to čo tebe príde zas ako sedlane ,je niekoho štýl a aj to je časť žiť zdravo ,uvedomiť si sám seba
Móda je vlastne len diktovanie čo je správne
Ja povazujem za “upravene” ciste a vhodne oblecenie, ucesana, samozrejme snad nemusim pisat zakladna hygiena a tak samozrejme chodim. Licenie a podobne neriesim vobec a pre mna to k upravenosti netreba, to len dnesna doba sa nas snazi presvedcit o opaku 🤷♀️
S mastnými vlasmi nie, keď tak nudzovka suchý šampón. Bez makeup áno. Ale ten používam malokedy
Dopredu sa ospravedlňujem a upozorňujem, že nechcem do nikoho rýpať ani nikoho uraziť.
V prvom rade dám odpoved na otázku. Áno vždy sa upravujem aj keď idem len do obchodu, jedine keď viem že nikam celý deň nepôjdem tak použijem len ranný základ.
Podľa mna by mala každá žena dbať o svoj vzhľad, netvrdím, ze ma ísť o každodenne patlanie makeupu, tienovanie kontúr či každodenný účes a la camen geiss ale aspoň základne zjednotenie pleti, úprava obočia či mierne licenky aby tvar pôsobila sviežo a zjednotene, pretože (znova upozorňujem) potom tu sú témy typu ,,môj muž je na zoznamke”, ,,sleduje na instagrame dievčatá”, ,,nechal ma kvoli kolegyni”, ,,obzerá sa za každou peknou ženou a pritom mu doma nič nechýba” a podobne. Zo svojho okolia vnimam viacero (konkretne 4) ,,prirodzených zien” ktoré chodili presne ako popisujete, v štýle ,,makeup nepoužívam”, ,,vlasy neriešim”, ,,obliekam sa ako sa cítim pohodlne” a hádajte čo? Každá z nich ostala sama a potom prišlo chudnutie, úpravy, vlasy, chodenie do spoločnosti a pod … ale keď už bolo neskoro ……. Ja sama chodím a upravujem sa normálne, ráno mi to zaberie asi 7 minút všeho všudy. Áno sú ženy ktoré si môžu dovoliť ísť ráno tak ako vstanú, ale úprimne, kolko takých je? To iste platí pri obliekaní typu dlhé tricko a legíny, nedajbože aj obtiahnuté tricko (nehovorím o ženách ktoré si to vďaka postave môžu dovoliť a vyzerajú sexi aj vo vreci)
(Samozrejme nejdem kritizovať ženy ako vyššie jedna písala, ze pred a po práci povinná sprcha) Vlastne ja nekritizujem žiadnu z vás, len sa zamýšľam prečo nemáte chuť sa o seba starať.
@anonym_8e1bbd ostala sama? Mna muz denne vidi strapatu, nenalicenu v pyzame a je so mnou 35+rokov.
A vidim ma aj upravenu do prace aj s makeupom na vecernej akcii.
@anonym_autor ja tiez chodim upravena, si neviem predstavit zeby som isla s mastnymi vlasmi alebo nenamalovana. Samozrejme jemne licenie vhodne do officu.
prebehla som diskusiu - a čo ma zarazilo na niektorých odpovediach - veď autorka sa nepýtala či sme ako z instagramu alebo či sa rúcame ak nie sme upravené - iba či sa upravujeme 😒
pre mňa byť upravená neznamená že som nastajlovaná ako na červený koberec - a to je myslím rovnaké pre väčšinu žien čo sa upravujú...
@anonym_8e1bbd rozumiem, čo máš na mysli, tiež si dam rýchly jemný make up, keď niekam idem, ani doma sa úplne nezanedbam.ale s tou neverou u mužov by som to veľmi nedávala do súvislosti , veď koľko je svete krásnych upravenych topmodeliek, herečiek, so super postavami a predsa ich partner podvedie. A koľkokrát aj s tou 'zanedbanejsou' ženou.
@anonym_8e1bbd Tak ja sa o seba "nestarám" preto, lebo to nepovažujem za dôležité. Hygiena a upravenosť (vlasy, oblečenie) áno, makeup nie (vôbec žiadny). Nevidím dôvod, aby som sa každé ráno nafarbila a každý večer to dávala dole. Mám manžela skoro 30 rokov, nikdy mi ani len nenaznačil, že by mu to vadilo, ani mi nikdy nedal dôvod k podozreniu, že by hľadal inú ženu. To či je muž neverný, nezávisí od makeupu ženy, ale od jeho charakteru + iných problémov vo vzťahu. Aj najkrajšie a naujpravenejšie ženy na svete boli podvádzané, takže to, že je žena namaľovaná nie je žiadna záruka (mimochodom ak by som mala dať z okolia príklady ja, tak práve tie namaľované boli podvádzané, dokonca v jednom prípade práve s takou "prírodnou" - ale ako hovorím, podľa mňa to o ničom nevypovedá).
prebehla som diskusiu - a čo ma zarazilo na niektorých odpovediach - veď autorka sa nepýtala či sme ako z instagramu alebo či sa rúcame ak nie sme upravené - iba či sa upravujeme 😒
pre mňa byť upravená neznamená že som nastajlovaná ako na červený koberec - a to je myslím rovnaké pre väčšinu žien čo sa upravujú...
@biba_18 tak snad sa kazda do prace umyje ucese a da si ciste slusne oblecenie, teda aspon dufam🙃
Ranna sprcha a ciste vlasy, lahky make up, ciste oblecenie u mna musia byt.
Ja uprimne nechapem zeny, ktore nemaju ani najmensi zaujem si aspon dat spiralu a myslia si ze "prirodzene krasna" a moja krasa vyzaruje z vnutra.
A milujem tie woke pseudo intelektualky, ktore nepotrebuju nic (podla vyzaze ani zakladnu sprchu a ciste oblecenie), lebo su tak prirodzene nadherne.
@biba_18 tak snad sa kazda do prace umyje ucese a da si ciste slusne oblecenie, teda aspon dufam🙃
@natalka13 citujem: "nejdem sa dosrat z toho, ked sa nenamalujem", "nie som prototyp dokonale upravenej ženskej slečny z instagramu", "prečo make up znamená starať sa o seba"...
reagovala som na toto ...
Ranna sprcha a ciste vlasy, lahky make up, ciste oblecenie u mna musia byt.
Ja uprimne nechapem zeny, ktore nemaju ani najmensi zaujem si aspon dat spiralu a myslia si ze "prirodzene krasna" a moja krasa vyzaruje z vnutra.
A milujem tie woke pseudo intelektualky, ktore nepotrebuju nic (podla vyzaze ani zakladnu sprchu a ciste oblecenie), lebo su tak prirodzene nadherne.
@anonym_2b8515 Možno sú aj také, čo sa nesprchujú, ale častokrát sú ženy považované za zanedbané len preto, lebo nemajú makeup a štýlové oblečenie, ale podľa mňa neprávom. To nemá nič spoločné s hygienou, je to proste len ich štýl sebaprezentácie.
Do prace a na vylety, navstevy chodim vzdy puder, obocie, spirala, licenka. Vlasy takmer vzdy umyte, ale ja ked si aj vlasy neumyjem, tak vyzeraju fajn
Do obchodu a ked som doma sa nemalujem. Pre mna zakladny mejkap v praci je nutnost.
@anonym_2b8515 Možno sú aj také, čo sa nesprchujú, ale častokrát sú ženy považované za zanedbané len preto, lebo nemajú makeup a štýlové oblečenie, ale podľa mňa neprávom. To nemá nič spoločné s hygienou, je to proste len ich štýl sebaprezentácie.
@anonym_f2f1ec Moze byt. Ale vies, ked vidim kolegyne, so ziadnym zaujmom o svoj vyzor (hygiena neviem) a vyzeraju zanedbane. A potom je Vianocna party a daju si aspon spiralu a puder, tak ten rozdiel je viditelny. Tak preco nie 10min rano pred pracou? Ja toto nechapem.
@anonym_f2f1ec Moze byt. Ale vies, ked vidim kolegyne, so ziadnym zaujmom o svoj vyzor (hygiena neviem) a vyzeraju zanedbane. A potom je Vianocna party a daju si aspon spiralu a puder, tak ten rozdiel je viditelny. Tak preco nie 10min rano pred pracou? Ja toto nechapem.
@anonym_2b8515 Odpoviem za seba (tiež sa nemaľujem): Necítim potrebu byť pekná, je mi vlastne jedno, či sa niekomu páčim. Hygienu samozrejme dodržiavam, oblečenie mám čisté, ale tiež také obyčajné.
@anonym_8e1bbd nemozes sa na to takto pozerat, ze preco sa nechce niekomu o seba starat....lebo zivot nie je len o starani sa o seba.
ja ked som bola vyhoreta ako fakla, som bola rada,ze som si zuby umyla a nie to si natacat vlasy ako teraz.
Zazila som aj zly stav aj teraz tento dobry a viem jednoznacne povedat, ze ked ste v zlom psych stave, vela prace, ziadny cas na seba, len povinnosti, clovekovi sa nechce este minat energiu na to, aby dobre vyzeral...vtedy su ine priority.
To len k tej tvojej otazke, ze preco....
@hederamonstera zas ma
Nie je potrebné úplne chytať za slovíčka. Jasné že sú životné situácie kedy je starostlivosť o samu seba úplne na poslednom mieste, sama som to zažila, bavím sa o bežných ženách s normálnou životnou situáciou, preto hovorím nejdem nikoho kritizovať len sa nad tým zamýšľam
@anonym_8e1bbd ale to čo tebe príde zas ako sedlane ,je niekoho štýl a aj to je časť žiť zdravo ,uvedomiť si sám seba
Móda je vlastne len diktovanie čo je správne
@minenkaa zbytočne ideš do mňa rýpať nikto nič netvrdí o móde ja tiež nie som módna ikona bežne chodím v teplákoch ale bavím sa o obyčajnej jednoduchej starostlivosti aby žena vyzerala upravené nie ako z katalógu alebo Instagram star.
@anonym_8e1bbd ostala sama? Mna muz denne vidi strapatu, nenalicenu v pyzame a je so mnou 35+rokov.
A vidim ma aj upravenu do prace aj s makeupom na vecernej akcii.
@natalka13 vidíš a možno si práve ten typ ženy ktorá je krásna už ráno po zobudení čo ja sama o sebe povedať nemôžem. Preto hovorím nejdem do nikoho rýpať, nechcem aby si to tu ženy brali osobne ale uznaj sama že sú typy žien, ktorým chýba nejaká sebakritika aspoň minimálna.
@anonym_8e1bbd rozumiem, čo máš na mysli, tiež si dam rýchly jemný make up, keď niekam idem, ani doma sa úplne nezanedbam.ale s tou neverou u mužov by som to veľmi nedávala do súvislosti , veď koľko je svete krásnych upravenych topmodeliek, herečiek, so super postavami a predsa ich partner podvedie. A koľkokrát aj s tou 'zanedbanejsou' ženou.
@piroska_ veď ja netvrdím že je všetko o výzore lenže som sa s tým už viackrát stretla vo svojom okolí. Skôr som chcela poukázať na tú druhú stranu že ak aj náhodou je žena ten typ čo ju výzor nezaujíma a opustí ju partner potom sa otočí a začne sa o seba starať. Nikde som nenapísala že je to pravidlom že žena ktorá sa o seba nestará musí byť opustená.
@anonym_8e1bbd a tu je recept na pre všetky ženy, ktoré trpia neverou partnera. Stačí 7 minut denne a partner už nebude na zoznamkách a nebude neverný. 🙈
@anonym_8e1bbd Tak ja sa o seba "nestarám" preto, lebo to nepovažujem za dôležité. Hygiena a upravenosť (vlasy, oblečenie) áno, makeup nie (vôbec žiadny). Nevidím dôvod, aby som sa každé ráno nafarbila a každý večer to dávala dole. Mám manžela skoro 30 rokov, nikdy mi ani len nenaznačil, že by mu to vadilo, ani mi nikdy nedal dôvod k podozreniu, že by hľadal inú ženu. To či je muž neverný, nezávisí od makeupu ženy, ale od jeho charakteru + iných problémov vo vzťahu. Aj najkrajšie a naujpravenejšie ženy na svete boli podvádzané, takže to, že je žena namaľovaná nie je žiadna záruka (mimochodom ak by som mala dať z okolia príklady ja, tak práve tie namaľované boli podvádzané, dokonca v jednom prípade práve s takou "prírodnou" - ale ako hovorím, podľa mňa to o ničom nevypovedá).
@anonym_f2f1ec možno že to naozaj nepotrebuješ, neviem nevidím ťa nedovolím si to tvrdiť priamo na teba. Ja sa chcem cítiť pri každej príležitosti či už idem vyniesť odpadky alebo idem na nejaký večierok pekne a príjemné vo vlastnom tele to neznamená že musí mať na sebe tonu mejkapu. Kedysi dávno som čítala nejaký článok že človek by mal chodiť upravený tak že sa za seba nemusí hanbiť nech stretne kohokoľvek a toho sa držím…… aj keď na sebe mám tepláky či oversize tricko chcem sa cítiť upravene nie ako strašiak do maku. Žena je tá ktorá má reprezentovať, môže byť milá úprimná verná a čokoľvek ale vždy prvý dojem tvorí výzor nech si hovorí kto chce čo chce nikto sa ťa pri prvom kontakte neopýta či si dobrá kuchárka alebo úžasná matka a prvý dojem robí veľa či sa ti to páči alebo nie . A pritom nie som typ ženy ktorá sa potrebuje zapáčiť každému to by som sa musela úplne inak správať.

Ráno sa osprchujem, použijem deodorant, umyjem si zuby, namaľujem sa, ak nestíham použijem suchý šampón. Líčenie mám minimalistické - make up, korektor, púder, očná linka, špirála, lesk na pery. Oblečiem sa - čisté veci, slušné veci, nie roztrhané, bez výstrihov - väčšinou nohavice, top, sako, čisté topánky a idem... Ranná procedúra mi trvá 30 min.