Kupujete barefoot obuv s nadmerkom?
Mám jedny Froddo topánky, c.38, tak ako som nosila aj doteraz. Sú mi akurát, nie sú vpredu voľné, neriešila dom ten nadmernok. Objednala som si ten istý typ, ale c. 38 sú mi fest malé a 39 sa mi zdajú veľké. Teraz neviem, či mám vzísť väčšie, alebo sa nebudem cítiť v nich ok. Menšie 38 isto nie, tie sú mi proste malé... Nosíte barefoot väčšie, s nadmerkom?
Ďakujem. Len mne príde, že su mi fakt veľké... Necítim sa v nich dobre. tie jedny bf čo nám sú mi akurátne...
čo je to nadmerok?
prvé som si kupovala vacsie, nakoľko som citala ze sa noha "upravi" rozsiri najma v prstoch, dobre som spravila. teraz si kupiujem tak aby som sa v nich citila pohodlne, ak ti nesedia vyber iny model
čo je to nadmerok?
@anonym_0389f2 Vnutorna dlzka topanky je napr. 25cma nohu mas dlhu 24 cm. Tak ten rozdiel 1 cm je nadmerok.
Ďakujem. Len mne príde, že su mi fakt veľké... Necítim sa v nich dobre. tie jedny bf čo nám sú mi akurátne...
@anonym_autor Nemusi ti sediet celkovy tvar topanky. Ale ked najdes tie spravne, tak je to super. Chce to ale trochu skusenosti, ze co ti vyhovuje.
@anonym_autor Nemusi ti sediet celkovy tvar topanky. Ale ked najdes tie spravne, tak je to super. Chce to ale trochu skusenosti, ze co ti vyhovuje.
@zuzanaete trochu dom sklamaná, lebo prvé mi sedia úplne super s ten istý model mi nesedia ani väčšie ani menšie... Budem hľadať inú značku...
@anonym_autor ja bez nadmerku, take štandard, nemám rada lode, zakopavam, stačí mi väčší priestor pre prsty do šírky, v prejdú normálne

Ked som si kupila prve bf s nadmerkom, tak som mala pocit, ze mam obute lode a silno som ich dotahovala. Postupne som s dotahovanim prestala. Neskor som zacala vnimat, ze su mi male. Teraz si kupujem sirsie a o par mm dlhsie. Neznesiem, aby sa mi palec pri chodzi dotykal topanky najma spredu. Je to o zvyku. Doteraz si mala nohu naucenu, ze je natlacena. Takze za mna jedine s dostatocnym nadmerkom. Pre mna je to 0,8-1,2 cm. Pri mensom nadmerku vnimam topanky ako male, lebo dole kopcom citim palec. Jedine pri otvorenych sandalach mam maly nadmerok.