icon

Prečo sa mi podprsenka stále posúva hore?

24. sep 2026

Ahojte žienky, idem si k vám po radu.
Mám jednu podprsenku, ktorá mi vpredu sedí dobre, ale vzadu mi počas dňa stále vylezie vyššie na chrbát. Neustále si ju sťahujem dole.
Je to tým, že mám zlý obvod, alebo môže byť problém v strihu? Podľa tabuľky by veľkosť mala sedieť.

mimachicha
•
24. sep 2026

podla mna prilis velky obvod ale kludne moze byt aj prilis maly kosik. Urcite skontroluj aj utiahnutie ramienok. Osobne mi som skusila pozriet, ci v tvojom meste nie je nejake predajna spodnej bielizne poskytujuca aj bra-fitting. Lebo 80% zien nosi zly strih alebo nespravny kosik/obvod podprsenky.

denisa_deniska
•
24. sep 2026

Mne to naopak robili podprsenky, ktoré mi boli malé na obdvode.

anonym_60bdac
•
24. sep 2026
@denisa_deniska

Mne to naopak robili podprsenky, ktoré mi boli malé na obdvode.

@denisa_deniska detto, podla mna prilis maly obvod.

mimachicha
•
24. sep 2026

@anonym_autor este doplnim, obvod by sa mal vyberat tak, ze ju mas zapnutu na prvom haciku (aby bola moznost si utahovat, ak by sa casom roztiahla). Pod obvod je mozno vlozit maximalne 1 prst, nie viac (tj aby bola pevna ale zaroven sa nezarezavala do koze). Teda aspon tak ucila mama mna....

zabka79
•
24. sep 2026

@anonym_autor je ti mala a hlavne kratke ramienka

tanyan
•
24. sep 2026

Podľa mňa to súvisí aj s váhou, ktorou sú zaťažované košíky. Ale hlavnou príčinou je nesprávny obvod. Mala som tento problém s konkrétnou podprsenkou a keď som si ju dala zúžiť na bokoch (pod pazuchami), tak mi to už nerobí. Váha pŕs mi to ťahala dopredu.

2691
•
24. sep 2026

@anonym_autor máš širší obvod, ako potrebuješ, alebo veľké prsia.

julia_romeo
•
24. sep 2026

Najcastejsie byva problem v prilis volnom obvode. Prave obvod by mal drzat vacsinu vahy podprsenky. Ak je velky, nema dostatocnu oporu, vpredu ho vaha prsnikov taha dole a vzadu potom podprsenka vychadza hore.

Pozrela by som aj ramienka. Ak su velmi dotiahnute, vedia zadnu cast podprsenky vytahovat smerom hore. Ramienka maju skor stabilizovat, nie niest celu vahu.

Dost robi aj samotne oblecenie podprsenky. Prsniky treba do kosikov poriadne "ubytovat", teda rukou ich vytiahnut zo strany a spod pazuchy do kosika a skontrolovat, ci kostice sedia pod prsnikom a nie na prsnom tkanive. Ked prsnik nie je v kosiku dobre usadeny, podprsenka moze na prvy pohlad vyzerat, ze sedi, ale pocas dna sa zacne posuvat.

Moze byt problem aj v kosiku. Ak je maly, plytky alebo tvarom nesedi na konkretny prsnik, prsnik podprsenku tlaci prec od tela a cela konstrukcia potom nefunguje tak, ako ma. A samozrejme nie kazdy strih sadne kazdej postave, aj ked cislo velkosti podla tabulky vychadza spravne.

Ak je podprsenka starsia, moze byt jednoducho vytahany obvod. Nova by mala idealne sediet na najvolnejsom haciku a dalsie haciky su tam preto, aby sa dala casom dotiahnut, ked material povoli.

Ja by som teda ako prve skontrolovala, ci ide obvod po celom tele priblizne vodorovne a ci vzadu nie je vyssie ako vpredu. Potom ramienka, usadenie prsnikov a kosiky. Tabulka je fajn ako orientacia, ale pri podprsenkach je realne vyskusanie aj tak dolezitejsie ako cislo na papieri.

simca06022011
•
24. sep 2026

mas velky obvod a okrem toho mozno aj ramienka prilis stiahnute, ak mas spravny obvod, ked si ju zapnes, nema sa ti vobec ta podprsenka hybat okolo hrudnika, hore ani dole ani ti vysiet na ramenach, ze celu vahu maju na sebe ramienka = vsetko to ma obvod riesit.