icon

Vysoké podpätky pre široké nohy

15. máj 2026

Môžem si dať taketo topanky? Raz za čas, napriklad oslava, svadba, kostol, divadlo, kino.. Mam široku nohu po babke, alebo ake su vhodne? Napriklad ked bude leto a 35 stupnov?

anonym_c150b3
15. máj 2026
@andreakotesova

Haluxy sa dajú v dnešnej dobe pekne zoperovať.

@andreakotesova no ale ak ma este len 20 rokov a nema ich tak strasne, co sa mne nezda z tychto fotiek, mam horsie, tak moze pomoct skor spravne cvicenie a Dornova metoda. A po detoch co? Zas pojde na reoperaciu? A tiez to nebude hned. Napriklad mne by sa musela robit cela klenba a to na oboch nohach, tak neviem, ako by som fungovala celu rekonvalescenciu. Ale ked to bude neunosne, pojdem. Len mi to pride ako rada dost blbe, lebo ona sa pyta na topanky, nie je operaciu.

autor
15. máj 2026
@beronsche

@anonym_autor plus máš haluxy, čiže taký typ určite nie. Nechceš pritahovať pozornosť na nedokonalosti..

A k tej fotke - ok, len by som chcela vidiet pohľad zhora, to rozhoduje.
Často vidieť, ako také topanky totalne nesedia - buď z toho vyliezaju prsty a vzadu 2cm voľný priestor, alebo to vyzerá ako na tvojej prvej foto.
Ale tak, nech si každý nosí, čo chce. 😊

@beronsche Celkom su mi aj pohodlné, som rozmyšlala že by som si dala napriklad dlhe šaty, alebo dlhe široké nohavice. Ale nevadí kúpim si pohodlné na širokú nohu.

autor
15. máj 2026
@anonym_c150b3

@andreakotesova no ale ak ma este len 20 rokov a nema ich tak strasne, co sa mne nezda z tychto fotiek, mam horsie, tak moze pomoct skor spravne cvicenie a Dornova metoda. A po detoch co? Zas pojde na reoperaciu? A tiez to nebude hned. Napriklad mne by sa musela robit cela klenba a to na oboch nohach, tak neviem, ako by som fungovala celu rekonvalescenciu. Ale ked to bude neunosne, pojdem. Len mi to pride ako rada dost blbe, lebo ona sa pyta na topanky, nie je operaciu.

@anonym_c150b3 Presne tak. Chcem isť ortopedovi a na rehabilitacie. Tenisky nosim široke netlacia ma. Určite by som nešla na operaciu. Možno po detoch neskôr.

lasona
15. máj 2026

Tento štýl topánok je vyslovene nevhodný pre tvoje chodidlá. Áno mas halux valgus a bolo by to treba riešiť. Práveže teraz, kym si mladá. Lepšia rekonvalescencia. Treba to riešiť, časom ta to môže velmi boliet. A treba cviky na chodila, skus fyzio, vhodnú obuv, opasok max 4 cm.

andreakotesova
15. máj 2026
@anonym_c150b3

@anonym_c150b3 ja mam úzku malú nohu, nepoznám to (ani v rodine nikto nemá haluxy), no mam zopár známych (muži aj zeny), co si to dali operovať, preto som tak zareagovala.

marca12
15. máj 2026
@anonym_autor

@andreakotesova ja viem. Ale ja mám 20 rokov. A bojím sa operacii, nikdy mi nič neoperovali, ani som nemala nič zlomené. A počula som že potom by mi to to znova narástlo. Možno časom budem o tom uvažovať.

@anonym_autor Urcite s rym nieco rob. Skus fyzioterapiu na zaciatok,ak sa bojis operacie. O takych 10 rokov sa ti to posunie este viac a budu ta neskutocne boliet nohy v kazdej topanke a este aj chrbtica. A navyse,nenos opatky,to si este zhorsujes.

autor
15. máj 2026
@marca12

@anonym_autor Urcite s rym nieco rob. Skus fyzioterapiu na zaciatok,ak sa bojis operacie. O takych 10 rokov sa ti to posunie este viac a budu ta neskutocne boliet nohy v kazdej topanke a este aj chrbtica. A navyse,nenos opatky,to si este zhorsujes.

@marca12 Opatky nenosim vobec.. Len keby že raz za rok idem na oslavu birmovku.. k šatom..A ano budem s tym nieco robit

muchotrafka298
15. máj 2026

Nikto tu neuraza, problem je v tom, ze tie topanky na tebe nevyzeraju dobre, Su Ti male, mas ich uplne zarezane vpredu /vyrazny halux na oboch nohach/ a okolo clenkov to je proste nepekne. Toto su topanky urcene pre uzsie nohy, kde sa nebude nic zarezavat.

uhnakova
15. máj 2026

Odporúčam kúpiť lodičky tu: https://www.obuvnadmerna.cz/Damske/Jarni-podzim.... Absolútne pohodlie.

elenatomasova
15. máj 2026

@anonym_autor prečo sa to pýtaš? Nevidíš,že ti nepasuju toľko je iných typov..

simca06022011
15. máj 2026

len tie haluxy nemuis mat vrodene (ale ano clovek moze mat aj vrodenu predispoziciu, ze sa lahko vytvoria), spravia sa raz dva z nevhodnych topanok.. a tieto presne take su.. to nemyslm v zlom samozrejme, ved normlane vidno ako tahaju palce atd. Zvacsa aj po operacii, ak sa clovek vrati k uzkym topankam tak sa ano.. mozu vratit. A nie to nerastie.. ale obnovi sa zla pozicia/ta povodna palca. Zvyknu to riesit roznymi dlahami, k cviceniu a aj klenba sa da riesit. ALe teda.. o tom nie je debata.. tie topanky vyzeraju pekne z boku, z vrchu nie..
Taketo sandalkove topanky neporadim, ale ak by si chcela lodicky tak tento typ (maju ho aj ine znacky, aj nizsie, aj ine farby) su aj na sirsie nohy a perfektne sa v tom chodi.
https://www.aboutyou.sk/p/tamaris/lodicky-10554...
Pripadne taketo, ale to si treba skusat lebo maju rozne sirky casto.. mne niektore aj lietali na nohe: https://eobuv.sk/p/lodicky-caprice-9-29606-42-c...

anonym_dff7a4
15. máj 2026
@marca12

@marca12 toto nemusí byť pravda. Ja mám haluxy v podstate od detstva, teraz mám 46 rokov a nič ma nebolí. Ale opätky nenosím, úzke topánky tiež nie.

minenkaa
15. máj 2026
@uhnakova

Odporúčam kúpiť lodičky tu: https://www.obuvnadmerna.cz/Damske/Jarni-podzim.... Absolútne pohodlie.

@uhnakova ta baba ma 20rokov

anonym_a2f4f2
15. máj 2026

@anonym_autor toto su skarede sandale asi pre akukolvek nohu a na topanky som ja narocna. Na tvoj typ nohy by som hladala skor nieco navrchu prekryzene, co by skovalo haluxy a posobilo aj elegantne. Toto urcite nie.

anonym_eee6a1
15. máj 2026

Tie cierne topanky Ti sedia lepsie ale tym ze maju uzku spicku Ti budu zhorsovat haluxy

autor
15. máj 2026
@anonym_eee6a1

Tie cierne topanky Ti sedia lepsie ale tym ze maju uzku spicku Ti budu zhorsovat haluxy

@anonym_eee6a1 Ale ja to nechcem nosiť na bežný deň. Na hodinu do kostola, oslava, birmovka,krst a take vynimočne udalosti.

muchotrafka298
16. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_eee6a1 Ale ja to nechcem nosiť na bežný deň. Na hodinu do kostola, oslava, birmovka,krst a take vynimočne udalosti.

@anonym_autor to je jedno na co to chces nosit, jednoducho sa musis riadit tym, do coho dostanes nohu. Lebo tie spicate cierne, do toho svoje nohy s haluxami a kladivkovymi prstami nestrcis vobec. Alebo si budes musiet kupit o 2 cisla vacsie, aby si tam tu nohu vobec dostala. Mas dlhsie prsty ako palec, nemas ich pekne na postupne do sikma, cize fakt taketo topanky s uzkou dlhou spickou nemozes mat. Nevydrzis v tom ani 5 minut.

anonym_9f966b
16. máj 2026
@uhnakova

@uhnakova prepac, ale toto je desive 😅
Vhodne tak pre 70-80 babicku

muchotrafka298
16. máj 2026
@anonym_9f966b

@anonym_9f966b suhlasim, strasnejsie topanky som asi ani este nevidela.Toto by si ani dochodkyne 80+ neobuli podla mna.

autor
16. máj 2026
@anonym_9f966b

@anonym_9f966b No moja 76 rocna babka nosila modernejšie

uhnakova
16. máj 2026
@anonym_9f966b

@anonym_9f966b mám 44 rokov, nosím ich už nejakú dobu. Majú krásnu anatomickú špičku, v podstate je to barefoot s podpätkom. Nič desivé na tom nie je, ale kľudne si kupuj priúzke topánky aj naďalej.

uhnakova
16. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor no, chcela som pomôcť. Za dobrotu na žobrotu, že? Mám 44 rokov, obvykle nosím barefoot, ale keď treba podpätok, dám si jedny z týchto, mám dvoje. Necítim sa ako babička, ale ako pekná žena.

anonym_9f966b
16. máj 2026
@uhnakova

@anonym_9f966b mám 44 rokov, nosím ich už nejakú dobu. Majú krásnu anatomickú špičku, v podstate je to barefoot s podpätkom. Nič desivé na tom nie je, ale kľudne si kupuj priúzke topánky aj naďalej.

@uhnakova ako vies, ze nosim uzke topanky? 😁
Vysoke nenosim skoro vobec (raz za rok), najcastejsie nosim tenisky a topanky Ecco napr… a ano BF vzdy bolo a bude skarede. Bohuzial…

uhnakova
16. máj 2026

Treba si uvedomiť, že keď raz máš široký typ chodidla, tak ho bohužiaľ naozaj nenarveš to bežných topánok, tým si len deformuješ nohu. Treba hľadať extra wide fit, ponúkajú ho len niektoré značky a obvykle si za to nechajú patrične zaplatiť. A to nielen pri lodičkách, ale platí to pre všetky druhy obuvi.

uhnakova
16. máj 2026
@anonym_9f966b

@uhnakova ako vies, ze nosim uzke topanky? 😁
Vysoke nenosim skoro vobec (raz za rok), najcastejsie nosim tenisky a topanky Ecco napr… a ano BF vzdy bolo a bude skarede. Bohuzial…

@anonym_9f966b ecco má len úzke topánky, širšie modely absolútne nie. Skúšala som niekoľkokrát.

anonym_9f966b
16. máj 2026
@uhnakova

@anonym_9f966b ecco má len úzke topánky, širšie modely absolútne nie. Skúšala som niekoľkokrát.

@uhnakova ja mam uzku nohu 😉 pozri ja sa tu s tebou nebudem dotahovat. Tie topanky su proste skarede (BF nikdy na nohe dobre vyzerat nebudu). A uz vobec si ich neviem predstavit na 20 rocnej mladej zene, co sa chce moderne obliekat a pacit… to je cele…

uhnakova
16. máj 2026
@anonym_9f966b

@uhnakova ja mam uzku nohu 😉 pozri ja sa tu s tebou nebudem dotahovat. Tie topanky su proste skarede (BF nikdy na nohe dobre vyzerat nebudu). A uz vobec si ich neviem predstavit na 20 rocnej mladej zene, co sa chce moderne obliekat a pacit… to je cele…

@anonym_9f966b ako môžeš s úzkym chodidlom radiť niekomu so širokým? Absolútne netušíš, čo to obnáša a aké to je peklo na celý život.

anonym_9f966b
16. máj 2026
@uhnakova

@anonym_9f966b ako môžeš s úzkym chodidlom radiť niekomu so širokým? Absolútne netušíš, čo to obnáša a aké to je peklo na celý život.

@uhnakova ja niekde radim? Ja som komentovala vzhlad topanok, co si pridala

anonym_be29e6
16. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor @anonym_autor pozrela som topanky z linku, ktory pridala @uhnakova a ked porovnam s tvojou foto, tak ta je daleko desivejsia. Ale co si v lete vsimam, tak je casty jav, ze zeny chodia s palcami alebo patami po zemi 😂 pripadne im noha doslova kypí z topanky, a nepride im zvlastne, ze maju malu topanku na ich typ nohy.

anonym_be29e6
16. máj 2026

@anonym_autor foto z linku