Ako často si kúpite nové oblečenie?
Ahojte, ako často si kúpite niečo na seba. Ja večne samej sebe hovorím, že už nič ďalšie nekúpim ! A predsa si niečo vždy kúpim stále 🙈
Velmi často, pre mňa je to relax, robí mi to radosť a baví ma to.. Ale objednávam, behanie po obchodoch je pre mňa zdĺhavé a lepšie nakúpim online.
Ja tak raz za rok-dva idem na nákup všetkého, čo mi chýba, vtedy si nakúpim toho viac. Len tak nechodím nikdy, nebaví ma to.
nekupujem veľmi 😂🙈 možno nové raz za rok 😂 a s modrého koníka občas tak raz za polrok 🙈 väčšinou deťom doprajem než sebe 😊
Neznášam nakupovanie , čiže len keď niečo potrebujem
Keď mi niečo padne do oka, ale 99% je to z online obchodov. Nemám rada skúšanie oblečenia v kabínkach. Našťastie mi málokedy niečo nesadne. Už si objednávam aj všetku obuv. Za posledné asi 2 roky som si oživila šatník peknými kúskami za prijateľné ceny. Rada sa pekne obliekam.
Pre mna je to hobby 😁 Ked prsi a neda sa ist von, ideme na nakupnu turistiku.. Aj dcera uz je taka maniacka 🫣
@jamabe moja dcéra tiež, tá aj v kabínke dokáže stráviť kopu času. Ale posledné 2 razy bola už s kamoškami a mne podlé foto, či to a to si môže kúpiť. Takže konzultuje a ja netrpim 😄
Všetky ako neznášajú a zaujímavé ,že módny priemysel je jeden z najvynosnejsich ...tak kde sú tí kupujúci ? Na Marse ?
@barbie2023 vsak pozri do nakupakov. Zakaznikov v handrovych obchodoch je dost aj bez nas, co ideme do nakupaku kupit tesnenie do papinaka, lebo Tescoma ma predajnu len tam... Ked idem pre tesnenie, nevymetam vsetky handrove obchody. Ked mi nic netreba preco by som tam lozila?
(btw: V piatok som bola pozriet tricko v jednom obchode, nemali nic pouzitelne, dnes som ho kupila v Tescu popri nakupe potravin. Zas mam na dlho vybavene nakupy oblecenia)
Ked vidim tie odpovede tak nechapem kde su ti ludia co vacsne stretnem v obchodoch s plnymi rukami nakupnych tasiek 😂
Ja nakupujem kazdy mesiac nieco. Ale presla som na nakupovanie prevazne v sekacoch a na online bazare (v....d) Inak myslim, ze mam doma vsetkeho dost ale radost si spravim 🤷🏼♀️
@barbie2023 ja napríklad netvrdím, že neznášam nakupovanie, len si v poslednej dobe neviem akosi v bežných obchodoch vybrať a tak si málokedy niečo kúpim. Ale musím chodiť po obchodoch kvôli synovi, keďže furt rastie, napríklad letné som mu musela nakúpiť prakticky všetko nové teraz, o topánkach ani nehovorím 😅.
Ale ja si zas teraz už vždy poriadne rozmyslim, keď si niečo skúšam, či mi to fakt sedí, či sa v tom cítim dobre a či to budem mať s čím nosiť. Lebo fakt som pri triedení zvykla nájsť v skrini kúsky ešte s visačkami a tomu sa už v rámci minimalizmu snažím vyvarovať.
@barbie2023 Táto vzorka sú všetky ženy? No akože asi je šokujúce že niektoré ženské nebaví nakupovať oblečenie, alebo sa im to zdá zbytočné mať 3 bundy na zimu. Správna žena má byt nákupná maniačka aj teraz sa tam motať bezdôvodne. Veď nedeľa, čo budeme :D Založ temu ohľadom toho kolko oblečenia máte doma a uvidíš ozvú sa ti tie čo nakupujú vo veľkom 🙂
@misinka0611 nie , nie je . Len si myslím,že ľudia sú málo sebakriticki a myslia si ako nič nekupujú , všade vyhlasujú akí sú skromní a netreba im a pod a všade v nákupnom centre plno ľudí ,každý deň v obchodoch plno ,doobeda aj dôchodcov ... Ja to nekritizujem ja len si osobne myslím,že nemáme o sebe zdravú mienku a myslíme si,že sme lepší ako druhí a pritom sa nakupuje halda všetkého . Málokto je opak
Ja som tento rok asi 1x za mesiac nakupovala, inokedy tolko nie, len ked potrebujem. Priamo v obchode kupujem spodne pradlo, tenisky a bundy, online tricka/bluzky a nohavice/teplaky. Na Vianoce som si kupila kabelku, naposledy som snad pred koronou si kupila, 1x objednane z DE a 2x Bonprix tricka, aj do prace aj na doma a tusim 2x Lidl, som objednavala nahradne kolieska na korcule, tak som prihodila aj muzovi aj sebe kratasy. Idem si cez leto pretriedit satnik, tak uvidime Mam tam aj 15-rocne tricka, robim z domu, takze netreba mi sa nejako paradit do prace. Ak by si mna videla nakupovat v Auparku, tak na 80 % detom daco kupim. 😁 Naposledy, sokujuco, slnecne okuliare pre mna a detom nic. 🤣 Cez leto skor do Ikea sa chystam.
@barbie2023 No ja za seba ti poviem že mám jedny zimné topánky asi 5 rokov, bundu zimnú som si kupovala ešte pred tehotenstvom so synom ( má 6,5 roka ) jarnú keď mal asi 2 roky, topánky tenisky tak kupujem 1x za 2 - 3 roky lebo to dosť nosím, plavky mi stačia 2 kusy a tiež je to na dlho a tak sa staviam aj k ostatným veciam. A deťom? No tak 2x za rok vytiahnem pred sezonou skrine, staršie ale nositelne vyradim na doma, malé dám preč a potom pozriem kolko toho je a podľa toho dokúpim zas. Keď bola návšteva u nás a videla pre dvoch skriňu takú čo iné dieťa ma samu pre seba aj sa čudovali kde my máme veci 😁 Nechvalim sa nie je čím, len konštatujem. Ja osobne viem že je veľa ľudí čo kupuju ak keď nepotrebujú. Aj mňa veľakrát zaujalo pre deti niečo a potom som sa rovno zastavila a načo veď to nevyužije už lebo má. Možno je to tak že ľudia nezdravo nakupujú tomu verím, len na druhej strane naozaj sú ľudia čo to nebaví alebo jednoducho nie každý má na to peniaze napríklad.
@kristiii ja mam dve deti a kupujem narazovo vzdy pred letom a pred zimov.
Ale obchodaky su stale plne ludi. Aj obchody kde detske veci vobec nemaju. Minule som bola v Prahe na chodove a nestacila som sa divit kolko ludi travi nedelne dopoludnie nakupovanim handier. A v detskych obchdoch bolo najprazdnejsie.
Ja to neodsudzujem, nech si kazdy robi co chce. Ked to niekomu spravi radost tak kludne nech nakupuje. Ale nehovorme, ze vsetci ludia tam prisli nakupovat oblecko pre svoje ratolesti.
Kým som nemala dieťa som si vždy niečo kúpila na seba (tričko,šaty a tak). Ale odkedy mám dieťa si už ani nepamätám čo som si kúpila 😆 keďže vždy keď vojdem do obchodu tak odídem s taškou s vecami pre ňu a pre seba nič 😆
@barbie2023 nie, nekupujem co nepotrebujem. Samozrejme syn ma velu obratkovost oblecenia, tomu treba kazdy rok vymenit pol garderoby, lebo z tej vlanajsej vyrastol. Ale zimne topanky mam jedny a kym sa nezoderu, dalsie si nekupim. Zimnu bundu tiez. Nohavic a rifli co nosim od jesene do jari mam asi patoro, bohate mi stacia. Letnych veci mam viac, pretoze v lete sa clovek poti a niekedy za den vymeni aj 3 tricka. Mam letne veci do prace, na volny cas a aj "zahradove a lesne". Ale mam medzi tym aj to co som kupila este pred materskou, co je 10 rokov. Spodneho pradla len tolko aby som vydrzala tyzden na dovolenke bez pracky. Zhruba rovnako to ma aj zvysok rodiny.
Ja ked nieco potrebujem. Teraz napriklad som si kupila 3 lacne tricka na leto plus kratasy, lebo v kratkych rukavoch sa nedalo chodit, inak nenakupujem, len ak potrebujem. Pravda je, ze tie veci dlho nevydrzia, ale mam aj tricka 5, 6 rokov kludne stare
Kupujem raz za čas. Niekedy aj pol roka nič. A do obchodu alebo do e-shopu idem len vtedy, keď niečo potrebujem, lebo keď idem len tak, tak vždy niečo kúpim aj keď by som sa bez toho zaobišla.
@misinka0611 podobne, bundu 1 este spred tehotenstva taka hlhsia, softshellka v 2019 (pred vyletom do UK po dlllllhej dobe) a jedna kratsia bunda 2017 (to som sla do prace po rodicovskej a ta spred tehotenstva je taka skor ihriskova). Tenisky tiez 1 tocim, 1 mam v zasobe. Sandale potrebujem nove a pozriem aj balerinky, tiez uz sa rozpadavaju.
Ja som nakupna maniacka, mam plne skrine a stale mi malo🙈 a hlavne rychlo ma nieco prestane bavit tak to posuniem dalej. A obleceni pre deti ani nehovorim. Akurat rozmyslam nad novou skrinou🤣🙈. A sestra zas pravy opak neznasa nakupovat oblecenie
Mozno raz za pol roka ale aj to ked idem obchodmi tak mi to ide riadne na nervy lebo vacsina veci je takych co necitim uz od pohladu ze by mi sadli na postavu alebo su dobou tak zgycovane ze dovi dopo ...a vo finale je najviac stropom to ked objavim i jednu vec co sa mi psci a chcem si ju ist vyskusat a zbadam jak ludia hrozne saskuju v kabinach hlavne mlade standy tak to radsej slahnem zadad a idem prec lebo kym tam niekto dosaskuje to zakazdym potrva
Rada nakupujem, objednávam aj oblečenie aj topánky, nikdy nie je dosť 🥰 a stále mam problém co si obliecť 🙂
@barbie2023 napriklad ja denne som v nakupaku, prechadzam k autu, parkujem v OC, aby som mala paring na 4 hodiny zadarmo
Ale teda nenakupujem a ani sa nezastavujem v obchodoch, mna stresuje, ze tadial musim len prejst a je tam plno ludi 😆
@fadama aj ja, mne sa akosi vsetko hodi... 🤔🤣
Ja tiez rada nakupujem, ale u mna je istota proste neist cez obchodne centrum. Co nevidim nekupim. Ako nahle tam vojdem povacsine mi aj nieco padne do oka. Jedina vyhoda ze cez net ma nakupy nebavia tam scrollovat a hladat, inak by to bola konecna.
Ale cim som starsia tym viac rozmyslam, vediem rozhovory v kabinke sama so sebou ci to naozaj potrebujem a mam si to k comu obliect.
Moja slabost su kabelky, to som sa tiez ukludnila a mam asi len 7 kvalitnych a ze mi staci, ale zas ked na mna nieco zakrici ze kup si ma niekedy neodolam 😀
@mk1111111111 😂😂
Včera som bola s mužom po nákupoch 😂😂

Kazdy mesiac si nieco doprajem. Pritom sa rozlucim s inym kusom oblecenia, dam do zberneho kontajnera. Posledny rok kupujem oblecenie a kabelky uz len SK vyrobky, nasla som si take, ktore mi vyhovuju a nie su tuctove. Topanky len kozene, od sandalov po lodicky, zahranicna znacka, ktora mi sadla.