Ako dlho nosíte oblečenie?
Ako dlho nosíte jedno tričko a nohavice? Iba jeden deň a hodíte do koša alebo aj viac dni ? Na koľko stupňov periete tričká a nohavice? Periete spolu so spodnými pradlami a alebo všetko zvlášť a vkuse ide práčka?
Tricko, spodne pradlo, fusakle kazdy den … rifle 2-3 dni, ale svetle farby kazdy den …ale ak potrebujem doplnit pracku tak aj kazdy den … ale periem neskoro vecer a potom dam do susicky a rano je vsetko ciste a suche ak je o nejaky kus oblecenia zaujem … moje dieta malo v rodine prasiatko takze dufat, ze nohavice oblecie 2x je nemyslitelne bud su plne piesku, blata alebo zelene …
niektorí perú každý deň a potom im vlezie pes/mačka do postele 😉
@lucka_ke poznam takýchto
Milujem ako tu hovoríte na ľudí s iným názorom, že sú prepnuti 🙆♀️ typický modry koník 🤍
Pričom nikto nikomu neublizuje, proste len peru do týždňa 7x namiesto 5x 🙈
Tricka, ktore nosim von a mam na sebe cely den maximalne jeden den, v lete alebo ked idem sportovat vymenim aj 2-3tricka. Nohavice a na doma oblecenie 2 max. 3dni. Na kolko stupnov nejdem tu pisat lebo zas sa do mna tu pustia. 🤣
Tričko jeden den nohavice týždeň ja perím všetko spolu na 50 stupňov
Podľa potreby, neviem si predstaviť koľko krát by som musela prať keby sa každý deň komplet vyzliekame.
@lucia13022023 súhlasím! Najskôr sa @autorka opýta a potom označuje ľudí za prepnutych.
@mamamasama tak napríklad ja keď prídem domov tak prvé čo spravim je ze si umyjem ruky a potom sa prezleciem do domáceho...u nas MHD ani je je, cize presúvam sa peši po meste, v potravinách tiež nesedim ani v žiadnom inom obchode a v praci sa prezlieka do pracovného takže neviem na aké sople susne grcky stanky by som si kde mala sadnúť....
Spodné prádlo periem zvlášť bez aviváže, iba s prachom na 40-tke, kratší program.
Tričká nosím 1-2x a potom hodím do prania, nohavice aj viackrát, ale pokiaľ mám pocit, že je to spotené alebo smrdím z nejakej reštaurácie, hodím do prania hneď. Tričká a nohavice periem spolu na 40-tke.
@lucia13022023 lenže to, že perú ako prepnutí ovplyvňuje aj mňa. Znečisťujú odpadové vody, uvoľňujú mikrovlákna do prírody. Ničia aj moju planétu.
Kazdy den ciste si davam..ja periem vsetko spolu
Všetko periem spolu na 60tke, len podľa farieb. A periem denne. Nie žeby mi prepinalo, ale pri 3 deťoch to tak proste vychádza.. Jedine čo oddelujem zvlášť je oblečenie manželovo pracovné, ako montérky - lebo tam môžu byť oleje, rôzne také tie technické nečistoty.
Šaty zvyčajne nosím 1-2 dni. Tričká väčšinou 1 deň, kvôli poteniu sa (radšej si dám čisté oblečenie než na seba dávať antiperspiranty). U detí aj 2-3 dní ak sa nezababru, niekedy sú ale samozrejme špinavé aj po polke dňa, takže to ide do práčky. Proste podľa potreby. Vidím že je to špinavé, dám to prať. Ak nie, ide to ďalší deň. Spodné prádlo denne.
@bonboniera zas dalsi troll pre reklamicky
Tricko 1x a ide do prania. Nohavice pokojne 3-4x a az potom periem. Spodne pradlo samozrejme 1x. Ale napriklad pulovre hned nehadzem do prania. Nosim pod nimi body, ktore periem po 1-2 raze. Pracujem v kancelarii a nepotim sa ako ludia, ktori pracuju manualne. Preto nevidim zmysel v zime kazdy pulover prat po 1 pouziti. Nemam ani taky velky kos na pradlo.
Uteraky, spodne pradlo, aj oblecenie periem spolu. Musela by som ich menit 4x do tyzdna, aby som cez vikend mala plnu pracku. A nevidim zmysel kvoli 2 uterakom zapinat na 3/4 prazdnu pracku a susicku.
Oddelujem iba velmi svetle od velmi tmaveho. Obcas, ked mam v pradlovom kosi po celom tyzdni iba 1-2 blede veci, tak to supnem spolu s tmavym, pokial to nie je nejaky extra citlivy matros, co by sa mohol zafarbit.
Mozno raz, ked budem mat doma 2 deti a 3x tolko pradla ako teraz, tak budem vsetko triedit a prat zvlast. Momentalne nemam potrebu pustat cez vikend 6x pracku, ked sa mi to vojde do 2 davok.
Chudák naša planéta... niekde ľudia nemajú pitnú vodu a tu úplne nezmyselné extrémne plytvanie vodou. 🫣To by som nedokázala a veru garantujem, že celá rodina chodíme čistá.
@janulka1802 súhlasím
@selest pri detoch sa asi inak ani neda ako prat :DD eko neeko...
@janulka1802 súhlasím. Ani ja v tom nevidím význam prať tak často a všetko zvlášť
Tričká, spodné prádlo a ponožky mením denne. Nohavice maximalne týždeň. Periem 1-2x za týždeň.
Mam rozdelené veci. Oblečenie, ktoré sa môže prať len ručne ( program jemne pradlo max 40tka), spodné prádlo s uterakmi (to periem na 60tke ) a bežné oblečenie, ktoré periem na 40tke.
Môj muž si perie svoje veci sám a všetko spolu na 40tke.
Tie čo periete tričko po 1 raze - to vážne tak páchnete, že to treba? nebavíme sa samozrejme o tričku na šport či tropickom lete...ja sa sprchujem aj večer aj ráno, dám antiperspirant, parfém a tá blúzka po práci mi vyslovene krásne vonia 😃 čiže kľudne si ju dám ešte raz a vôbec sa zato nehanbím 😃
To isté aj nohavice či sukne - nikde si nesadám a doma sa hneď prezliekam. Netreba prať nonstop
Spodné prádlo to je jasné, že každý deň, niekedy aj 2x
Ponozky, gatky kazdy den. Aj po praci na doma ich menim.
Tricka, topy, bluzky do prace kazdy den, tricka na doma raz za par dni, alebo podla toho, co doma zrovna robim. Obcas aj hned po vareni, lebo napachnu jedlom.
Nohavice 2-3 dni. Ked sa v dakych dobre citim, mam ich viac kusov. Takze to vyzera, ze ich nosim aj tyzden a viac. Ale ja mam tie iste, len druhe.
Uplne vrchne veci (svetre, vetrovky,…) tak 3x za sezonu.
Periem zasadne oddelene. Zafarbene pradlo z jednej veci, co uz nemala pustat, ale zrazu pustila i tak, ma poucilo.
Pracka ide tak 3x tyzdenne a viac, ak sa peru uteraky a postelne veci.
Utierky zasadne samostatne a po namacani. Raz mi z nich napachlo pradlo a odvtedy uz ani za nic. 3x som ho musela preprepat, nez ten puch pustil. Taky trpky zatuchnuty pach po starom oleji to malo. Uplne sa do toho zazral.
@petracandle Napr. ja nepachnem. To je zvyk.
Aj ked moje su tiez navonane od parfemu (a pouzivam antiperspiranty - tie solne uplne pach potu zastavili, takze tento problem mi uplne odpadol. Ale len pach potu, to rozkladanie od bakterii, nie potenie samotne.), pride mi to pod pazuchami proste fuj si to obliect este raz na 8 hodin do prace.
@moonlight1210 a čo je na tom fuj keď si oblečiem čisté tričko na čisté telo a nepotím sa? 😃 mne to aj pod tými pazuchami vyslovene vonia. Ale teda bavíme sa o tričku v klimatizovanej kancelárií a nie niekde na šport alebo v čom som bola celý deň logicky.
Tricko, spodne pradlo, ponozky, veci na cvicenie periem po 1 pouziti. Rifle si dam mozno 2-3x, suknu tiez obleciem viac krat, rovnako sveter/mikinu.
Pradlo rozdelujem podla farieb a zvlast periem uteraky/postelne pradlo.
Vsetko periem na 40 a pripadne pouzijem sanytol do pradla, plus teda davam veci do susicky, tak nemam dovod prat na vysokej teplote.
@petracandle som v kancelarii, potim sa teda minimalne, ale prebieha to, lebo je to prirodzena regulacia tela. Takze prebieha, i ked sedim.
Je malo ludi, co to nemaju vobec. Poznam dvoch takych. Ale maju v lete problemy s regulaciou tepla a musia si davat pozor. Neviem, ci si tiez taka. Na jednej strane je to ale spolocenska vyhoda, nepotit sa takto vobec nikdy.
Ale i to male minimum, co sa spotim, mi vadi. I ked to necitit (lebo tie solne perspiranty pomahaju, aby to nijak nepachlo). Proste o tom viem, tak to v civilnom zivote nedavam.
Ak chcem tu vec 2x za tyzden, preperiem si ju vecer v rukach.
Ine je to napr. na vylete, pod stan, pod holym nebom, a pod. Tam som s tym v pohode, ze mam to iste tricko 2x po sebe, lebo sme v prirode.
Spodne pradlo periem zvlast. Neperiem spodne pradlo ani ponozky s ostatnym oblecenim. Tricka menim kazdy den,sveter nosim aj viackrat,ale to,co uz mam na sebe,nedavam do skrine. A periem aj podla toho,kde som bola. Ak sedim niekde u lekara alebo chodim po uradoch a podobne,tak nohavice idu do prania. Ak idem iba do prace na svojom aute,tak si nohavice obleciem aj druhy krat. Mne sa hnusia verejne miesta a sedenia,preto si uz potom neobleciem nohavice alebo suknu druhy krat po sebe.
Spodné prádlo a tričko mením každý deň,rifle 2 max 3 použitia...deti každé ráno čisté oblečenie,veď sa ťahajú po zemi v škôlke,okrem vrchných nohavíc a mikiny,podľa miery zašpinenia...mám ich tri a neperiem každý deň 😃a triedim svetle a tmavé,rifle,monterky,moje pracovné oblečenie,uteráky,utierky a posteľné periem zvlášť ...
Ja žijem asi v inom svete ale nenosím šaty iba 1x a potom smer práčka ak nerátam spodné prádlo. U nás menime šaty doma a šaty práca a šaty záhrada, toto striktne dodržujem. A sviatočné ale to je úplne iná kategória 🙂Hneď ako prídem domov tak sa prezlieciem do domáceho tak isto zo záhrady. Ak mám niečo zadzabane tak dám do prania ináč tričko,nohavice,sveter/mikina nosím aj par dní. Tak majú aj deti ale zas tam im skoro nikdy nič nevydrží viac dní čisté 🤣 Výnimka ak idem do officu, čo nie je stále tak tam vždy iné, nohavice zavesím,tričko dám do prania. Na domáce a záhradu mam zvlášť vonku,mimo skrine, úložné miesto. Skoro všetko periem na 40tke 😅 uteráky,utierky na 60 obe zvlášť plus aj šaty rozlišujem- tmavé, farebne,biele, záhrada a samozrejme zvlášť posteľné a prádlo. Neperiem každý deň, počkám kým mi nezačnú pretekat koše na prádlo a tak zapnem alebo keď už vidím,že nemáme pomaly co nosit 😁

Nohavice tak do 5x max, podla toho ako sa mi pozdava. Ostatne podla materialu - napr 100 percentnu vlnu aj 10 a viac x ak nieje dana vec zaprasena od niecoho, bavlnu a umele materialy raz, lebo v tom sa staci spotit malo a hned to smrdi.