icon

Ako sa obliecť na pohovor do autosalónu?

2. okt 2025

Ahojte máte nejaké odporúčania ako prísť oblečená na pohovor na pozíciu recepčnej v autosalóne ? Dakuejm

vorkola
2. okt 2025

@anonym_autor Tak,si hybaj rychlo kupit topanky,ak si malej postavy tak trosku s vyssim opätkom.Snaz sa vyzerat ako modelka,vlasy nechty nie kriklavo,nechty len jemne cervena

kiki68
2. okt 2025
@anonym_autor

@melanta no.. tak to bude problem. Nič iné ako tenisky a jesenné čižmy nemám. Mala som zlomenú priehlavkovu kost a nič iné ako tenisky nosiť ani nemôžem. Plus ani nohavicový kostým nevlastním 😄 popravde sa obliekam športovo nie elegantne

@anonym_autor kup si nejake eleganten topanky of napr rieker. Tie ortopedicke znacky, aj skechers ma taku radu, nosim ich roky

autor
2. okt 2025
@ktobytobolpovedal

Ja som na pohovor vzdy nosila nohavice, bluzku/koselu/tricko+sako, saty v lete, lodicky/cizmy, Nikdy nie tenisky (elegantne tenisky neexistuju).
Existuju aj elegantne nizke topanky ak nemozes vysoke…
Ja som robila recepcnu v jednej spolocnosti a ano, musela som byt reprezentativna (cize elegantne oblecenie a upravene ruky a celkovo vzhlad, vystupovanie a aj komunikacia musela byt na urovni)…
Kazdopadne na pohovor prist v teniskach a leginach mi pride ako ehm… neucta?

@ktobytobolpovedal v leginach by som nikdy nešla, v tých ani mimo fitko

autor
2. okt 2025
@kiki68

@anonym_autor kup si nejake eleganten topanky of napr rieker. Tie ortopedicke znacky, aj skechers ma taku radu, nosim ich roky

@kiki68 pozriem tu značku, vďaka

autor
2. okt 2025
@diana45
Odpoveď bola zmazaná

@diana45 😄😄 ty máš očividne nudný život

ktobytobolpovedal
2. okt 2025
@anonym_autor

@ktobytobolpovedal v leginach by som nikdy nešla, v tých ani mimo fitko

@anonym_autor ale ani v teniskach by si nemala veru. Jednoducho sa to nehodi

autor
2. okt 2025
@ktobytobolpovedal

@anonym_autor ale ani v teniskach by si nemala veru. Jednoducho sa to nehodi

@ktobytobolpovedal uvidím, mne zasa neprídu nejaké športové. Sú jednoduché, minimalistické a vyzerajú elegantne

autor
2. okt 2025
@diana45
Odpoveď bola zmazaná

@diana45 došli ti slová káčatko?

ktobytobolpovedal
2. okt 2025
@anonym_autor

@ktobytobolpovedal uvidím, mne zasa neprídu nejaké športové. Sú jednoduché, minimalistické a vyzerajú elegantne

@anonym_autor pozri, ja milujem tenisky. Mam ich niekolko. Ale teniska je teniska… nikdy nebude vyzerat elegantne. Nikdy 🤷‍♀️ ale samozrejme je to na tebe.. kazdopadne, na pohovor sa jednoducho tenisky nehodia. Nie je to vhodna obuv na takuto “prilezitost”

autor
2. okt 2025
@ktobytobolpovedal

@anonym_autor pozri, ja milujem tenisky. Mam ich niekolko. Ale teniska je teniska… nikdy nebude vyzerat elegantne. Nikdy 🤷‍♀️ ale samozrejme je to na tebe.. kazdopadne, na pohovor sa jednoducho tenisky nehodia. Nie je to vhodna obuv na takuto “prilezitost”

@ktobytobolpovedal oki vďaka za názor. Doteraz som na každom pohovore bola v teniskách a na všetky pozície ma prijali. Uvidíme

lindusss2016
2. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor elegantne tenisky neexistuju. Elegantne bez opatku mozu byt mokasiny, ale aj nizke cizmicky nad clenok, ale tenisky nie. Tenisky mozu byt sportove, alebo casual. Takze tie, ktore ty oznacujes za elegantne, budu asi casual, kazdopadne su nevhodne na pohovor a na pohovor na recepciu uz uplne. Nepatri to k reprezentativnemu vyzoru.

autor
2. okt 2025
@lindusss2016

@anonym_autor elegantne tenisky neexistuju. Elegantne bez opatku mozu byt mokasiny, ale aj nizke cizmicky nad clenok, ale tenisky nie. Tenisky mozu byt sportove, alebo casual. Takze tie, ktore ty oznacujes za elegantne, budu asi casual, kazdopadne su nevhodne na pohovor a na pohovor na recepciu uz uplne. Nepatri to k reprezentativnemu vyzoru.

@lindusss2016 oki vďaka za info

malaopicka
2. okt 2025

Vôbec nerozumiem načo sa pýtaš, čo si obliecť? Padlo tu niekoľko dobre mienených, užitočných rád a aj tak si ideš svoje. Keď máš doma jedny gate a jedny topánky, tak si daj tie a “uvidíme”, ako si sama povedala. Nechápem túto diskusiu, očividne ťa rady nezaujimajú, na všetko máš odpoveď, nič sa nedá, nie je čas. Podobne ako iné prispievajúce si myslím, že absolútne nie si vhodný adept na danú pozíciu - nemáš okrem šatníka (ktorý sa narozdiel od charakteru vymeniť dá) ani povahové črty na to, aby si pracovala na uvedenej pozícii. Ak ťa vezmú, spravia veľkú chybu. Ale možno sa z toho pohovoru poučíš a konečne si vezmeš rady skúsenejších k srdcu.

autor
2. okt 2025
@malaopicka

Vôbec nerozumiem načo sa pýtaš, čo si obliecť? Padlo tu niekoľko dobre mienených, užitočných rád a aj tak si ideš svoje. Keď máš doma jedny gate a jedny topánky, tak si daj tie a “uvidíme”, ako si sama povedala. Nechápem túto diskusiu, očividne ťa rady nezaujimajú, na všetko máš odpoveď, nič sa nedá, nie je čas. Podobne ako iné prispievajúce si myslím, že absolútne nie si vhodný adept na danú pozíciu - nemáš okrem šatníka (ktorý sa narozdiel od charakteru vymeniť dá) ani povahové črty na to, aby si pracovala na uvedenej pozícii. Ak ťa vezmú, spravia veľkú chybu. Ale možno sa z toho pohovoru poučíš a konečne si vezmeš rady skúsenejších k srdcu.

@malaopicka ako ty vieš aké ja mám črty? Prosím ta tiete analýzy cez internet sú komické

biba_18
2. okt 2025

@anonym_autor povahová črta sa ale podľa odpovedí určiť predsa dá ...

autor
2. okt 2025
@biba_18

@anonym_autor povahová črta sa ale podľa odpovedí určiť predsa dá ...

@biba_18 nie nedá 😄

malaopicka
2. okt 2025
@anonym_autor

@malaopicka ako ty vieš aké ja mám črty? Prosím ta tiete analýzy cez internet sú komické

@anonym_autor Vidím a čítam ako sa vyjadruješ, ako útočíš, si drzá, nemáš žiadnu sebareflexiu a správaš sa veľmi detinsky. Je jedno, čo si myslíš, všetky sme ťa prekukli, tak pozbieraj ešte trošku posledného rozumu a zamysli sa objektívne nad tým, či by si ty takéhoto človeka zamestnala na reprezentatívnu pozíciu. Už mi nemusíš odpisovať, chápem, že pravda bolí. Len sa zamyslí…

autor
2. okt 2025
@malaopicka

@anonym_autor Vidím a čítam ako sa vyjadruješ, ako útočíš, si drzá, nemáš žiadnu sebareflexiu a správaš sa veľmi detinsky. Je jedno, čo si myslíš, všetky sme ťa prekukli, tak pozbieraj ešte trošku posledného rozumu a zamysli sa objektívne nad tým, či by si ty takéhoto človeka zamestnala na reprezentatívnu pozíciu. Už mi nemusíš odpisovať, chápem, že pravda bolí. Len sa zamyslí…

@malaopicka mňa nemá čo bolieť. 😄😄 A vôbec si ma neodhadla. Dobre sa zabávam

edinka126
2. okt 2025

čítam a zašnem...baby Ti tu radia ako sa máš obliecť.. a ty nato oponuješ, tak nechápem načo sa pýtaš...buď chcem tú prácu alebo nie..výhovorky typu nestiham si kúpiť... mam len jedny nohavice sako a tenisky.....nakupné centrá otvorené do 21.00 Tesco do 22.00 kde je problém?!...ak ma zaujala nejaká pracovná pozícia tak si idem za tým..áno oblečenie robí človeka, aj keď hlava bude duta ( nehovorím že je to tvoj prípad) ale prvý dojem robí svoje....

petronelag
2. okt 2025
@anonym_autor

@malaopicka mňa nemá čo bolieť. 😄😄 A vôbec si ma neodhadla. Dobre sa zabávam

@anonym_autor Už aj to je pozoruhodné, chcieť ísť na pohovor a na poslednú chvíľu zisťovať čo a ako, kto chce uspieť, pripraví sa dopredu.

tundra
2. okt 2025

@anonym_autor nemam radu,ako sa obliect,ale napisem moju skusenost.Isiel som 1000km na pohovor do Švajciarska,cestoval som celu noc v aute.V blizkom hoteli som si obliekol najlepsi oblek,co som mal doma.Bola to robotnicka profesia.Bolo nas pozvanych,tusim 14 na pohovor.Ked ma zavolali a vstupil som do miestnosti,kde bolo 6 prisediacich,vsetci sa na seba pozreli.O 3 dni mi volala personalistka,kedy mozem nastupit.Oblecenie, nie je rozhodujuce,ale dost podstatne.Drzim ti palce a ak chces napis,ako si dopadla.🍀

tilly
2. okt 2025

Zalozis diskusiu, kde sa pýtaš, čo si obliecť. Kočky ti napíšu, čo si máš obliecť a ty, že to nie. Tak načo sa pýtaš. Choď v tom, čo máš doma a možno zahviezdiš osobnosťou

pictbridge
2. okt 2025

Mala som česť skúsiť pracu v autosalóne a to rovno na pĺaci tiez som nemala nič na seba som športový typ. Ale musela som si kúpiť pretože to vyžadovali, taktiež upravené vlasy a nechty. Takže komplet zhora dole pár outfitov 😀 a ver či nie vydržala som tam 3 dni. Pre mňa brutal práca. Samozrejme nič som nevynosila.

anonym_bf054c
2. okt 2025

@anonym_autor autorka, do akeho showroomu ides? Aka znacka? Lebo je rozdiel, ked ides do mercedesu a ked ides, co ja viem, do dacie. V tom mercedese musis byt tip top a v dacke si mozno povedia aj na tie tenisky, ze ok. Dacia bol priklad, mozes si tam dosadit ine bezne znacky ako napriklad vw, skoda alebo seat. Ja som robila recepcnu v showroome, beznej znacky a teda museli sme chodit obleceni elegantne a nikto nam na oblecenie neprispieval. 🙂 ak si to mala v pracovnych benefitoch uvedene, v poriadku. Z firemneho oblecenia sme dostavali tricka a mikiny, ktore sme si bravali na sporotov ladene akcie, kde sme jazdili s autami.
Mali sme kolegynu, ktora nastupovala ako moja nahrada, ked som prechadzala do ineho zamestnania. Na pohovor prisla pekne oblecena aj upravena, ale dalej uz nemala ochotu chodit oblecena podla internych predpisov a mala so vsetkym problem a poviem ti, ze jej pracovny pomer nemal dlhu trvacnost.
Skus prist na pohovor v tom, co mas doma, kedze nie si ochotna spravit ani to minimum a to je to, ze si kupis vhodne oblecenie na pracovnu poziciu, o ktoru sa sama uchadzas a prejavila si o nu zaujem. Tvoje sance nie su velke, ale mozete sa porozpravat so svojim buducim zamestnavatelom o pracovnom dress code.

sense
2. okt 2025

Casual smart.a síce nie sú tenisky ako tenisks ale teda už keď tak by som volila čižmy, ak nemáš ani mokasíny ani balerínky keďže opätky nosiť nemôžeš

danica2711
2. okt 2025

čím viac toho čítam, tým viac mi pripadá, že tenisky nebudú ten najväčší problém - správanie a spôsob komunikácie je dôležitejší. Keby aj očarila napriek teniskám, neviem si ju predstaviť v problémových situáciách, pretože ani zákazníci autosalónu nie sú vždy všetci príjemní a ak bude reagovať ako tu, vyrazia ju na hodinu. Potom sa jej tenisky zídu, dá sa v nich rýchlo utekať

autor
2. okt 2025
@danica2711

čím viac toho čítam, tým viac mi pripadá, že tenisky nebudú ten najväčší problém - správanie a spôsob komunikácie je dôležitejší. Keby aj očarila napriek teniskám, neviem si ju predstaviť v problémových situáciách, pretože ani zákazníci autosalónu nie sú vždy všetci príjemní a ak bude reagovať ako tu, vyrazia ju na hodinu. Potom sa jej tenisky zídu, dá sa v nich rýchlo utekať

@danica2711 asi si nepochopila temu od polovice, dobre som sa bavila 😄😄

mircalla
2. okt 2025

Ak netusis, co si na taky pohovor obliect, asi to ozaj nebude nic pre teba. Rady aj tak neakceptujes

beata_k
2. okt 2025

Tak, ako dopadol pohovor?

anonym_ac7f69
2. okt 2025
@beata_k

Tak, ako dopadol pohovor?

@beata_k Pohovor bude zajtra 🙂