icon

Ako zareagovať na kritiku svadobných šiat?

26. júl 2024

Dievčatá dnes sa ku mne priniesla informácia že saty na svadbe som mala nevhodne vulgárne cirkusové a neviem aké ešte… povedala mi to moja mama .. jej sestra vydávala dceru a že takto ma poohovarali. Som z toho cela nešťastná, saty som mala krátke ale nie mini a svadba bola na štýl garden party plus boli neskutočne horúčavy minuly týždeň a ja som ešte v šestonedelí takze to mi tiež nepridalo … veľmi ma to skre ani neviem ako zareagovať pri budúcom stretnutí

mircalla
26. júl 2024

@scorpionflower1 Napriek tomu sa zapajas do kazdej diskusie na tuto temu. Tusim si niekde pisala, ze tvoj manzel chodi uplne vsade v teplakoch a nechapala si, ze to je nevhodne. A opat si vobec nepochopila, tu nejde o vycievanie z davu, ani o vyzeranie rovnako. To nikto nepovedal. Ludom, co nevedia, co je ok a co nie to ale nevysvelime.

scorpionflower1
26. júl 2024

@mircalla si ma pobavila, chodim sem 1x za dva mesiace a toto je asi druha diskusia tohto typu, kde som pisala. Ale dakujem, ze mi venujes pozornost. Moj muz ma teplaky na sebe len doma, takze tusis zle. Ja sice nepoznam tvoje nazory, lebo ich necitam, no tvoj nick poznam. Kedze sem chodim len obcas, tak si asi kazdodenna pisatelka, preto ma udivuje, ze prave ty komentujes, ze niekde obcas prispejem, ked ty si uplne vsade.
Ale mas pravdu do vasich reci o vhodnosti a nevhodnosti ma nic nie je. Mozete travit paitkovy vecer ohovaranim ako to urcite zvycajne robite.
Btw. tu diskusiu si pamatam, zase sa niektora rozculovala nad velmi palcivym problemom, ze ludia nechodia vhodne obleceni k lekarovi. Nezdrzala som sa a napisala som. Lebo ma neustale dokaze zarazit aki su niektori ludia strasne obmedzeni.

mircalla
26. júl 2024

@scorpionflower1 Ano, niektori ludia su obmedzeni. Pokial ide niekto neumyty, smradlavy v upotenych monterkach co mal cely den lekarovi len naznacuje, ze nema ani zakladny respekt k tomu lekarovi ani k ostatnym pacientom, tu diskusiu si pamatam aj ja. To, ze tebe to nevadi o tebe hovori tiez dost. Dobru noc.

zuzana76
27. júl 2024

@mircalla Mirka, tu diskusiu si pamatam aj ja, tiez kritizujem neupravenych ludi, nevhodne oblecenych, ale toto je podla mna nieco ine a nie az taky vazny prehresok, tu neslo o vytrcajucu hnusnu spratu podprsenku spod ramienkovych siat o cislo mensich, faldy obtiahnute v ligotavych gycovych vulgarnych satach. Tieto saty nevyzeraju vulgarne, nie su sice vhodne, ale zase nic pohorsujuce podla mna na takej urovni, ze treba zenu v sestonedeli ohovarat. Tiez som nemala chut nakupovt saty v sestonedeli, navyse, ked postava nezodpovedala mojej normalnej velkosti, krvacala som tak, ze som musela ist na cistenie a nieto este rozmyslat, co si obleciem.

lenkakravcova
27. júl 2024

@autorka
My sme boli na jednej svadbe, keď som bola tehotná, v strede leta. Vzala som si takéto (rukáv rovnaký), len dlhšie /kvôli viere, to nerieš/.
Myslím, že u teba im najviac vadil ten leopardí vzor, ani nie tak dĺžka (ak sú na to inak zvyknutí). Tie leopardie vzory sú kus problematické - nikdy nevieš koľkým ľuďom to bude oči kolať. Radšej nabudúce zvoľ niečo jednofarebné, neriaď sa módou. A budeš mať kľud 🙂 Dúfam, že mimo toho svadbu ste si všetci užili.

petronelag
27. júl 2024

Keď sa ide na slávnostnú príležitosť a muž si oblieka oblek, tak aj žena má mať primerane slávnostné šaty. Tieto šaty majú nevhodný vzor a pôsobia ako šaty do práce. Tým každý hovorí za seba, či sa vie alebo nevie obliecť, toto je taký nízky level.

mircalla
27. júl 2024

@zuzana76 Nie su vulgarne, s tym suhlasim. Len sa nehodia na svadbu a ja mam alergiu na zvieracie vzory, nepomozem si. Pre je to daco ako ponozky v sandaloch ci kozene nohavice

zuzana76
27. júl 2024

@mircalla ja suhlasim, ze vyber taky neslany, nemastny, ani ja nemam rada zvieracie vzory, posobia lacno, vulgarne jedine vtedy, ak aj strih je vulgarny. Ale urcite by som kvoli tomuto neohovarala a nerobila ziadnu dramu, navyse ak islo o zahradnu oslavu.

ema22270
27. júl 2024

Ak to bola svadba v style garden party a nekonala sa na nejakom honosnom zamku, podla mna uplne v pohode 🙂🙂🙂 ani ten vzor by som neriesila. Kazdy sa podla mna oblecie podla moznosti ake ma v danej situacii.

kuki13
27. júl 2024

podľa mňa úplne v pohode na záhradnú svadbu, hore hlavu

nominativ
27. júl 2024

No, ja si dodnes z mojej svadby pamätám takmer vypadávajúce prsia jednej účastníčky. :D Ale ostalo to len v mojej hlave a predpokladám, že aj v hlave ďalších 70 hostí. Moje šaty si asi nepamätá nikto. 😄

jana0412
27. júl 2024

Asi jediná vec na tej svadbe boli Vaše šaty. Keď sa im dostalo toľko pozornosti.

dariaaa
28. júl 2024

No ak boli horúčavy,yak moja otazka je,ako si zvladla ten dlhy rukav.A na svatbu šaty nad kolena...uz len to je za mna nie.O satach ako takych sa nevyjadrim.Len ako blizka rodina,hlavne mama ,,,mi pride divne,ze nikto nevedel,co si ideš obliect,aby ta stopli?To sa nenavstevujete,hlavne ked máš babatko,nikto u teba nebol aby si nemala komu ukazat?

30katrusa40
28. júl 2024

No mne sa moc nepáčia. Nehovoriac o tom že horúčavy a dlhý rukáv . Na svadbu sa ozaj moc nehodili. Nanbezny deň prípadne len také posedenie. Veď o svadbe si vedela určite dlhšie dali sa určite aj iné šaty zohnať ešte pred tým než si porodila.

dariaaa
28. júl 2024

@sashulla nemas pravdu.V dnesnej dobe dokonca nevesta udava dressing code,co na jej svadbe chce a co nie.Ja som bola nedavno na svadbe a chlapi nesmeli mat obleky modrej farby,pretoze to mal zenich,nesmeli byt vzory,saty nad kolena a zlta farba damskych siat.Je to den mladomanzelov,maju pravo si povedat co chcu.Aj ked tu sa to nestalo,ale zvieraci vzor na svadbu je absolutny fopa. Aj ked ako sa pise tu niekde,ze je to teraz in.

mircalla
28. júl 2024

@dariaaa Tak som rada, ze som neni jedina, co si mysli, ze leopardi vzor na stadbu je faux pas. No neviem, ci to je in, ale je v Bratislave v tom baby nevidam.

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
victoriab
28. júl 2024

Je to ich nazor, ked si sa citila dobre, to je podstatne. Vsetko je subjektivne. A ak sa citis dobre, nech si kazdy mysli, co chce.

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
mamutka
28. júl 2024

Myslím že starým babám najviac vadilo, že sa dcerenka nevydávala na zámku a svadba nebola honosná ako z filmu, nech o tom kolujú legendy cez tri okresy do šiesteho pokolenia. Dopadlo to ako grilovačka a to staršia generácia tieto moderne nápady až tak nemusí.
Lenže kto by si dovoľoval do nevestu? Jej maminka iste nie. Čo sa s ňou bude vadiť. Ale jed a frustráciu treba niekam nasmerovať a cieľ sa našieľ.
Na gril párty si tie šaty úplne v pohode. Predpokladám, že na postave vyzerali oveľa lepšie ako capnute niekde v blbom svetle interiéru.
Členovia rodiny čo kvôli tomuto ohovárajú sú dosť blbeckovia, asi by som sa ich pri vhodnej príležitosti spýtala či nemajú co iné riešiť.

esterr_ka
Odpoveď bola odstránená
valena01
28. júl 2024

Kašli na to...zbytocne si zatazujes hlavu niecim, co už nezmenis

abcdefgh666
29. júl 2024

Ja take nosim bezne a na sesterkinej svadbe som mala rovnake len s kvetinovým vzorom. Ale tento strih aj dlzku..tak cca do polovice stehien. Cez leto co ine

juliacenc
29. júl 2024

Mne sa tie saty pacia a viem si prrdstavit, ze oblecene vyzeraju super. Nevidim v nich ziafny problem, skor zavist, ze si su nieco take dovolila v 6sto nedeli

lauricka
29. júl 2024

zvieracie vzory by som si nekúpila, neobliekla nikdy a k ničomu, mňa zaujalo, keďže bolo horúco, že dlhé rukávy? Ale inak to nevyzerá moc ani pekne, ani slávnostne, ani elegantne, neviem, no, mám iný vkus

lauricka
29. júl 2024

@juliacenc to by ale musela dať foto oblečené na sebe

derdia
30. júl 2024

Véd sem daj fotku šiat bez hlavy. Hned ti napíše ci boli vulgárne...

mircalla
30. júl 2024

@juliacenc Zavist k tymto otrasnym satam? Si ma vazne pobavila, to by som si nedala ani keby mi za to platili

konikmodry111
30. júl 2024

Uplny súhlas s @mamutka

Bola by som zvedavá že aké šaty by si obliekli naše módne konikovske expertky 🤷‍♀️ inak kľudne mohli vyzerať tie šaty na autorke dobre 🙈

derdia
30. júl 2024

A prečo sem nedá fotku?