icon

Aký máte názor na čierne oblečenie hostí na svadbe?

faasx
12. okt 2024

Ahojte,
Aký máte názor na čierne oblečenie hostí na svadbe ?
Nevesta a ženích v bielom a všetci v čiernom ? Myslite, že to prinesie smolu? Povedala som to mojej mamine, a nepáči sa jej to. 😂

nikaeli
12. okt 2024

Čiernu takmer nenosím a ak áno, tak v kombinácii s inou, napr. čierna sukňa/ nohavice a vrch inej farby. Spoločenské šaty čiernej farby by som si nekúpila a neobliekla by som do čiernej ani deti (pokiaľ by nevesta láskavo dovolila prítomnosť detí). Takže buď by si ustúpila od tejto požiadavky, alebo by sme neprišli. Tie šaty by som viac nevyužila a popri ďalším výdavkom na svadbu nie som ochotná kupovať niečo, čo nechcem.

1mina
12. okt 2024

Na nosenie smoly neverím, určite nie preto že sa oblečie niekto do čiernej, keď sa Vám to páči je to len Vaša vec. Druhá vec je možno skôr sami viete akých máte hostí, ako to zoberú a aké majú možnosti. Ja som na moju svadbu povedala keď sa ma pýtali že je uplne jedno kto v čom príde oblečený, práve preto že viem že tam boli aj členovia ktorým sa nehodí financne kupovať si nové šaty atď.

klip0
12. okt 2024

Ak dáš každému z hostí peniaze na oblečenie tak kľudne.
Snáď si nemajú brať ľudia pôžičky kvôli vašej svadbe. Lebo takto si nemôžu obliecť čo majú doma, ale musia si kúpiť. Vôbec neplatí že by si aj tak kupovali. Možno nie. Takže ak ide napríklad celá rodina a každému čierne spoločenské oblečenie plus topánky plus dar pre vás. No radšej by som išla na dovolenku ako niekomu takto na svadbu

tiezjedna
12. okt 2024

Možno niekoho z tohto vášho výtrtu trafí, sfúknete dve akcie naraz a nikto nebude musieť riešiť dress code😝 joke... Takto, ja by som pri takej požiadavke asi zdvihla obočie, ale zásadný problém by som s tým nemala. Malé čierne mám v šatníku, manžel by čierny vohoz tiež našiel, takže prečo nie😉 Smola a iné blbosti je úplne mimo, manželstvo si môžete posrať len vy😉

muchotrafka298
12. okt 2024

@koniarova dnes je toto uplne bezne na svadbach,ze je dany dresscode alebo farebna skala, do ktorej sa maju hostia obliect.
Niekde su konkretne farby, inde napriklad som videla ze "zemite farby".
Videla som u jednej youtuberky ceskej, ze chceli mat na fotkach pekne zladenych ludi, takze dali 3 farby ako moznost.

abbey1
12. okt 2024

@faasx Keby si takto presne nastávajúci mladomanželia určili dress code na svadbu, pekne by som poďakovala a zostala doma.
Ako pochopím, keď povedia tému, ale určovať ešte i farbu? K čomu je to dobré?
Každý normálny sa oblečie primerane udalosti a nenormálnychbhisri si snáď nepozývate, či?

zuzulka558
12. okt 2024

@reuska1 môjho brata frajerka tak plánuje aj my povedala na jar majú svadbu,, povedala som jej ze to nerešpektujem ja tu farbu nenosím vôbec a ani v šatníku nič také nemám, nebudem sa cítiť dobre, nepovedala nič, vie ze asi radšej neprídem, svadba odtiaľ potiaľ

diewcatqoo
12. okt 2024

Na svadbe najlepsej kamaratky som mala cierne saty a nebola som jedina. Neviem, ale vobec som si neprisla, ze idem na pohreb. Ved aj cierna sa da pekne skombinovat. Kamoske to bolo jedno, ci mam cierne. Rovnako mne ako neveste, by to bolo uplne jedno, ci ma niekto cierne saty alebo ake. Absolutne si nepamatam, co mal kto oblecene na mojej svadbe.

mikadooo
12. okt 2024

@faasx poviem ti tak, že by som sa z takej svadby ospravedlnila. Nebudem si kvôli jednej svadbe kupovať čierne šaty, aby mi potom zbytočne viseli v skrini, alebo ich pleskla do charity, za to mi tá svadba až tak nestojí. (Ak by teda nešlo o mne veeeeeľmi blízku osobu, tam by som sa snažila jej ten nápad jemne vyhovoriť, aby hosťom kecala do toho, čo si majú obliecť). A nie, neverím na to, že nejaké oblečenie "nosí smolu". Mamka nech sa 5x prežehná, odpľuje na každú svetovú stranu a všetko bude ok aj v čiernom.

alex49
12. okt 2024

čierna je na pohreb, nie na svadbu. Na takej svadbe by som si pripadala, že mal byť kar, ale dvaja ľudia sa rozhodli zobrať, tak sme to premenovali. Kvôli jednej svadbe by som si nekúpila čierne spoločenské šaty, ktoré už nikdy nevyužijem. Prišla by som v čiernom, v ktorom chodím na pohreby, iné čierne oblečenie sa u mňa nenájde.

lulu0123
12. okt 2024

Ono je to pekne.Ale v dnesnej dobe by som si nedovolila hostom prikazovat co si maju obliect.Mnohi na to mozno nemaju,budu radi,ze si budu moct dovolit tam prist a dat nejaky dar.Je to,povedzme si, dalsi zbytocny vydavok.Ja ked si predstavim,ze mam 3 deti,takze mne saty plus babam nove saty,ked maju doma niekolko siat vhodnych na svadbu.Nestretne sa to s pochopenim ani i vas v rodine podla mna.

reuska1
12. okt 2024

@zuzulka558 A vie aj zdovodnit, oreco to chce? Ma to nejake hlbsie posolstvo, ci ozaj iba kvoli fotkám?

reuska1
12. okt 2024

@lulu0123 no, tie 3 deti by ti musela najskôr pani nevesta schvalit, co tu v poslednej dobe citam, tak vstup povoleny iba dospelym .

lulu0123
12. okt 2024

@reuska1 ano,ano aj to ma napadlo🤣

kp7333
12. okt 2024

Nechapem naco tolke caviky so svadbami, ked aj tak sa polovica rozvadza, niektori uz po roku.

faasx
autor
12. okt 2024

@kp7333 wau, to je fakt pekné rozmýšľanie. Niekto to mysli aj vážne vieš. 🙂

faasx
autor
12. okt 2024

Ďakujem ženy za názory. 🙂 nemyslím si, žeby to bolo drzé. Pre našich kamaratov a rodinu určite nie. Pretože sme zvyknutí, že mame dresscode. Píšete za Vás, že na to nemáte, aby ste si kúpili zbytočne šaty. Okej, chápem. Ale z našej strany na to majú. A ten kto nebude súhlasiť s tou čiernou, nebudem mať samozrejme problém. Deti by mohli mať hocijakú farbu. My sme mladý, aj naši kamaráti, čiže by s čiernou boli fakt že v pohode. Možno starší ľudia nie, ale to mi vôbec neprekáža. Čierna je luxusná farba, za mňa.
Za mňa to vôbec nepríde drzé, ak by mi dal niekto dresscode. Môže byt, že majú takú a hentaku výzdobu, a chcú aby to bolo všetko zladené aj s hosťami. Za mňa je to topka 🙂✌️.

koniarova
12. okt 2024

@faasx ty si to kľudne nemysli, je to tvoja svadba. Ale drzé to je. Tvoja svadba, tvoje pravidlá. Kto nechce, nepríde. Za mňa ale zbytočné chujoviny vymýšľaš a ostatným to komplikuješ.

kp7333
12. okt 2024

@faasx kazdy to pred svadbou mysli vazne. napriek tomu si polovica po case povie, ze to boli vyhodene peniaze. statistika rozvodovosti nepusti.

faasx
autor
12. okt 2024

@koniarova nekomplikujem to nikomu. Moja svadba moje pravidla. A ako vyššie píšem, ak by niekto nesúhlasil, ja s tým problém nebudem mať. Môžu si dať čo budu chcieť. Ale mladší si daju čiernu. Všetci naši kamaráti majú v obľube čiernu farbu. Sú s tým ok. 🙂

koniarova
12. okt 2024

@faasx tak o čo ti ide,? Veď si rozhodnutá.

faasx
autor
12. okt 2024

@koniarova chcela som vidieť ostatne názory, len tak. Ale 100 ludi 100 chuti pravda. Do svadby je ešte čas na rozhodovanie, ale mám to v hlave.

0silvia0
12. okt 2024

@faasx tak to uved v zmysle, ze odporucany dress code.

alenka58
12. okt 2024

pri takýchto uniformných svadbách obyčajne nie sú deti ani starší ľudia, bola som na takej ale len samí dospelí, nebola to čierna

sisaka
12. okt 2024

Nemám 5 rokov, aby mi niekto určoval, akej farby si mám kúpiť oblečenie. Mne to príde úplne trápne, ešte hostí dirigovať, čo si majú obliecť 🤦‍♀️
Osobne by som poďakovala za pozvanie a nikde nešla. Kedysi platilo mladosť- pochabosť, mladí si nenechali do ničoho kecať a už vôbec nie do oblečenia a teraz čítam, že mladí s tým nemajú problém?
Tak keď s tým nikto nemá problém, načo to rozmazavať kdesi na fóre?

abbey1
12. okt 2024

@faasx Píšeme, že na to nemáme?
Čítaš s porozumením? Mladí!

faasx
autor
12. okt 2024

@abbey1 nasralo ta to? Ano, niektoré píšu, že na to nemajú, aby si kupovali šaty, ktoré potom nevyužijú. To je už ale ich problém, nie náš. Napísala som mladi, ale zjavne mi to môj telefón opravil, lebo viackrát som písala to iste slovo. Gramatiku viem.. ale vďaka. 🙂

abbey1
12. okt 2024

@faasx Čo má málo nasrať? Že si si cielene vybrala zopár príspevkov, ktoré spomínajú aj finančné hľadisko? 🙂
Veľa šťastia vo vzťahu prajem.

faasx
autor
12. okt 2024

@abbey1 zjavne niečo Ano. Aj tebe vela šťastia do života prajem.

silvike
12. okt 2024

Ludom uz uplne hrabe. Urcovat niekomu farbu do ktorej sa oblecie na moju svadbu...fuuu...aj to len koli trendom, fotkam, sietam...nechapacka. Sak nech sa ludia na moju svadbu oblecu ako chcu, do farby a strihu v ktorom sa oni sami citia fajn. Fakt, cudne cele toto urcovanie farieb siat hostom. Akoby boli len sucast mojej vysnenej svadobnej dekoracie 🙄 a nie samostatne jedinecne osobnosti.