Lacnejšie verzus drahšie topánky pre dieťa do 3 rokov

29. apr 2024

Mamičky, obúvate vašim malým deťom do 3r. topánky z Temu, sinsay, pepco .. atď.?
Mám veľa známych ktoré z týchto obchodov kupujú malým deťom topanky a predbiehajú sa ktorá kúpila lacnejšie s argumentom že to za chvilu aj tak zničí, poprípade vyrastie.
Ja však stále pozerám a kupujem značky ako D.d. step, Igor shoes, protetika - barefoot, bundgaard, adidas..čo nie sú najlacnejšie topánky ale skutočne sa snažím aby malo moje dieťa kvalitnú obuv. Ide však o to , že to vidí aj môj manžel a mam pocit , že si niekedy myslí ako by som bola rozmaznaná a potrebovala som len nejaké špeci značky a nestačili by mi lacnejšie ako stačia kamoškam🙄. Robím to v dobrej viere , že je to pre moje dieta najlepšie aj keď trochu drahšie a skutočne sa snažím vybrať kvalitnú obuv. Mate to rovnako , či preháňam a zabišlo by sa dieťa aj s lacnou obuvou spomínaných značnek? Už neviem čo si myslieť 🤔.
Vďaka.

karolina2121
29. apr 2024

Mam to rovnako. Nikoho nesudim ale ja by som nikdy take lacne topanky z temu na nohu nedala a uz vobec nie dietatu.

00momo
29. apr 2024

@karolina2121 môj má aj lacnejšie na vonku a drahšie do mesta...

zuzanaete
29. apr 2024

Nasi nosia bf, ktore zvycajne este predam a patricne sa pochvalim, ze nieco sa vratilo spat. Takze tie topanky v zavere az take drahe neboli. 🙂

autor
29. apr 2024

@00momo rozmýšľala som už aj nad tým že možno by stačili na doma lacnejšie, lenže prevažne času beháme doma po ihriskach..atď. Takže by som kúpila drahé iba keď niekde ideme čo má na nohách chvíľu a na von lacné čo má väčšinu času na nohách mi nedáva logiku. Aj keď mi to je trochu ľúto že vidím že neboli najlacnejšie a lozi v tom po preliezkach..odrážadlo načiteľ topánok ale tak neviem no že ako🤔.

laskonka_lasky
29. apr 2024

Neprehanas,tiez si davam zalezat co ma moj syn obute.

jazula
29. apr 2024

Ja som tiež zástanca kvalitných topánok pre malé deti. Už len také Adidas, čo ani super lacné nie sú, sú také tvrdé, že by v nich aj mne noha odišla…

jazula
29. apr 2024

No lenže to by práve väčšinu času bolo to dieťa v nekvalitnej obuvi, keď je väčšinu času na ihrisku…

autor
29. apr 2024

@jazula presne tak ako píšeš..nemá to logiku že na doma lacné keď najviac využije doma 😛.

animus
29. apr 2024

Uvažuješ správne, na topánkach a jedle sa šetriť nemá.

letfenixa
29. apr 2024

Kupujem barefoot alebo alternatívu, neriešim "lepšie " alebo "na ihrisko " . Má vždy 2 páry jedného druhu, aby mal na výmenu.

nikpa
29. apr 2024

Nie, nekupujem. Keď kvôli ničomu inému tak kvôli pohodlnosti nie. Stačia mi tenisky na záhradu co mam z pepca a papuče, to je otras. Noha odrata, spotena. Nedá sa to porovnať s kvalitnou topánku, radosť prejsť sa. A v tom mam poslať deti behať pol dna po vonku?! Radšej kúpim lacné tepláky alebo mikinu ale na topánkach nešetrím. Aj keď ich nosia pár mesiacov, keď tak ďalej predám. Niektoré mamy kúpia aj také, čo podľa mňa tiež nie je najzdravšie ale chápem, každý má inú situáciu.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lulu0123
29. apr 2024

Oblecenie kupujem detom aj v spominanych obchodoch,ale topanky nie.Ak uz nekupujem barefoot,tak velmi dbam na spicku,aby nebola vpredu brutal zuzena,aby boli makke,pohodlne a kvalitne.Moj muz ani netusi kolko miniem na topanky pre deti🙈Sama si za tolko nekupim.Ale tiez predavam dalej a nieco sa da zarobit.Tretie dieta mam syna po dcerach a jemu kupujem aj od kamosiek kvalitne barefooty,ak su v top stave.

autor
29. apr 2024

Ďakujem za podporu že ste ma ubezpečili že to nieje len môj rozmar ale robím správne a ma to zmysel. Už som si pripadala ako debil ked vidím ze mamičky ktore poznám to tak veľmi neriešia a ja stále len študujem čo najvhodnejšie obuť 🙏. Vďaka.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanka.zuzu
29. apr 2024

topánky len kvalitné a ak ich zoderie na odrážadle, nuž tak kúpim ďalšie 🙄 to čo je za logika že tam pekne a tam stačia aj rozčaptane 🙈 do kostola nechodíme a na ihrisko ideme tiež pekní 😂

matkahelka
29. apr 2024

zo sinsay a pepco nie, ale reserved a h&m obcas kupujem, ale nie vyslovene na nosenie, ale na fotenie alebo na nejaku udalost- svadba, velka oslava, atd. mam dievca a mne sa paci, ked je oblecenie zladene s topankami a topanky d.d.step a protetika mojmu oku k satockam neladia. takze na take prilezitosti, ano kupujem.inak mala nosi len protetiku a d.d.step. celorocne. aj na doma, aj medzi ludi.

thoughtfulweirdo
29. apr 2024

Moje deti nosia len barefoot, takže som nikdy takúto voľbu pred sebou nemala 🙂 ale aj nebyť toho, peniaze na kvalitné potreby na deti nie sú nikdy zbytočne vyhodené.

simona20201309
29. apr 2024

Ja nepoznám ani jednu kamarátku ktorá by kúpila deťom takú topánku. Máš divne kamošky.
Tie značky co nakupujes ty ani nepovažujem za nejaké drahé a extra kvalitné. Skôr taka lacnejsia alternatíva trochu lepšej obuvi. Takže nabudúce posli link manželovi s obuvou ecco, alebo superfit a potom nech ti poďakuje, že vlastne celkom setris a kupuješ ekonomický.

00momo
29. apr 2024

Úprimne povedané nevidím dôvod malému kupovať drahé batasky na ihrisko, keď zničí tie Pepcove alebo Kikove... Tak ma tak nebude bolieť pri srdci, ako keby zničil botasky za 50€. Ja sa nepotrebujem pred nikým vyťahovať že mi malý zničil botasky za 50€ na preliezkach. Kúpili sme malému botasky z Luku za 10€ a ostatné peniaze sme mu odložili alebo mu kúpili čo chcel. Hračky do piesku...

eva233
29. apr 2024

To nie je len o topánke. Noha ťa nosí a bude nosiť celý život aký bude jej tvar, či bude v poriadku členok a klemba bude mať ďalej vplyv na tvoj postoj, chrbticu, kĺby... My s mužom nemám problém dať sebe či deťom oblečenie z druhej ruky alebo zo sekaču a neznačkove, ale topánky chcem aby boli kvalitné a ver tomu, že ddstep a protetika sú ešte lacné bf... My kvôli tvaru nohy kupujeme synovi topánky za 70e 🙈 alebo ak z druhej ruky tak tak okolo 40 stoja... A tiež to ma na 1 sezónu keďže mu rastie noha ale ak necjcem aby sa mu chodidlo deformovalo inak sa to nedá.

dzejny656
29. apr 2024

My kupujeme dcére odmalička len drahšiu a kvalitnú koženú obuv, väčšinou barefoot a jedny topánky stoja tak cca za 60-100 €. Mne to nevadí ze tie topánky zničí, beriem to ako spotrebný tovar. Je to hlavne investícia do zdravia podľa mňa a my si tiež kupujeme s mužom kvalitnú obuv.
Adidas mne neprídu ako vhodné topánky pre dieťa a Pepco, Sinsay ani nehovorím. Jediné čo má lacnejšie sú nejaké gumové sandále k vode.

tana85
29. apr 2024

Dd step rozhodne nie je draha znacka, ani bf protetika. Tie kupujem najcastejsie a som s nimi spokojna. Nie, topanky za 10-15€ detom nekupujem a ani sebe. Cenu znicenych topanok vytahuje malomestiak, podla toho sa neorientujem.

sharka174
29. apr 2024

Ahoj.. pri prvej dcére som tiež bola verná d.d.stepkam ,tie topánky sú proste super, neznicitelne..ale zlomilo ma, že jej aj tak prepadli členky a každý polrok dávame robiť vložky do topánok na ortopedii.. takže teraz už komerčné značky fila, sketchers alebo čo sa jej páči v deichmane, ccc.

olimuc
29. apr 2024

Ako malemu som kupovala Froddo a Superfit … Teraz uz klasicke tenisky (asics) a Froddo k lekarovi, v zime Lowa a Superfit … podla toho kt najdem lacnejsie

autor
29. apr 2024

@simona20201309 super fit sú pokiaľ viem na úzke nohy..takže tu značku nekupujem koli tomu , nie koli tomu že šetrím 🙄. 50e za jedny botasky sa mi nezdá zase až tak málo ako píšeš ze kupujem " lacnejšiu alternatívu trochu lepšej obuvy ". Kľudne ma pouč o kvalitnejších značkách vhodných na širšiu nôžku lebo ja pozerám aj šírku nie len dĺžku vložky aby na nôžku topánka dobre sedela. Aj froddo sa mi pozdáva. Rada si nechám poradiť.

autor
29. apr 2024

A nie adidas nakupujeme.. mali sme len 1 také topánky na doma na chvíľu. Zase až tak strašne veľa topánok moje dieťa nemalo .. veď nemá ešte ani 3 roky ze by sme stihli vyskúšať všetky značky 🤣. Kľudne mi napíšte ktorá značka je kvalitná a vhodná na širšiu nohu , budem rada.

ailiba
29. apr 2024

Nejde o cenu, ale kvalitu... Bohuzial pepco, synsay nie su za mna vhodne. Chcem, aby sa detom dobre vyvijala nozka. Mam dvoch synov s roznym typom nohy. Je to drahé, ale podla fyzioterapeutky sa riadim. Na topankach zalezi do 6 rokov a potom v puberte. Navyse nejde len o nohu, ale celu chrbticu. Z toho je aj nespravne drzanie tela, skolioza... Vsetko zo vsetkym suvisi.

personality
29. apr 2024

Ja som kupovala kvalitne, drahšie, keďže sama mám traumu z lacných čínskych topánok, ktoré som nosila ako dieťa. Ale môj syn mal vždy len jedny dvoje v danej veľkosti a tie nosil kým z nich nevyrastol 😃 ono sa aj menili ročné obdobia, takže niekedy nosil jedny len 3-5 mesiacov, potom už prišiel iný čas a keď skončil, tak už mu boli malé.

vreckovka2
29. apr 2024

Kupujem take ako mu sedia. A sedi mu 1 znacka BF. Teraz mal inu znacku zimnych topanok. Ma extremne siroke nohy vzhladom na dlzku. Po mne aj po manzelovi. Takze nemam na vyber, kupujem take, ake sedia. Aj ked ano, zamrzi ma, ked si do 50 eurovych topanok leje takmer denne vodu. A musim mu dat druhe, kym prve uschnu. takze uz som sa prestala hrat na slusne a neslusne. Hold ma ake ma. Mne nespravna obuv dlhodobo masakrovala nohy, uz mam nabeh na halux. Vzdy sme sa s maminou pri nakupe topanok povadili, nic mi nesedelo ako dietatu, neveril mi nik, ze ma vsetko tlaci. A vzdy som mala otlaky. Vzdy a z kazdych, este aj z tenisiek. Takze nase dieta nosi podedene oblecenie, ale topanky ma vzdy nove.