Môže 44-ročná žena ešte nájsť vlastný štýl obliekania?
Mam 44 rokov a celý život nemam ziadny štýl obliekania. Plne skrine oblečenia a nikdy si nemam co obliecť. Takze najčastejšie nosim rifle, tričká, mikiny, svetre, sem-tam nejake sako. Ako si najst svoj štýl aby som vyzerala pekne zensky? Kde sa inšpirovať a nakupovať?
@anonym_autor nosim to v com sa citim dobre a niekedy kupim nejaku modnu vychytavku a tiez sa v nej citim dobre.
@anonym_autor záleží v čom sa cítiš najlepšie môj štýl sú rifle trička mikyny a tak chodím stále a mám už 51
Presne ako ja. Plne skrine a potom nosim z toho 5 veci. A po 40ke sa uz v rifliach a tricku citim ako prerastena pubertacka. Styl 0.
ja mam tiez 44 a tiez nemam styl.
ja sa kazdy den zobudim ako "ina zena" 😀
niekedy sa zobudim ako princezna, niekedy ako bosorka, niekedy ako vila, inokedy ako robotnik, punker, metalista alebo romanticka dusa. ja este pri ranajkach niekedy neviem kto som v ten den. 😀 vobec ma to netrapi. celkom ma to praveze bavi. uzivam si tie moznosti a variacie. ale ja nemam rada skatulky.
aj tie rifle môžu byť štýlové
teda neviem o čo ti ide - chceš vyzerať viac žensky? treb odpovedať na tieto otázky:
cítiš sa lepšie v sukni alebo v nohaviciach
v blúzke alebo v tričku
v saku alebo vo svetri
na nízkom opatku alebo vyššom
az potom môžeš hľadať štýl…
ja som sa nikdy štýlovo neobliekala, proste nosím čo sa mi páči, nesledujem módu, keď sa chcem inšpirovať a nahodiť sa na nejakú príležitosť, väčšinou pozriem pinterest 😁 alebo ako je spomínané vyššie, na instagrame tiež vieš nájsť super nápady 😊
@anonym_autor keď naozaj naozaj nevieš, nenosíš a máš prepchaté skrine, tak si kúp jej kurz kapsulovy šatník https://www.fashionspy.sk/ , veľmi ti to pomôže. Vydala aj knihu, tu ešte nemám doma 😅
Netreba žiadny kurz kupovať, stačí mať kapsulu a 4 farby + jej odtiene...vyhýbať sa deravým rifliam, nápisom, logam..
@anonym_2b1eec lenže jej ide o to ako si má ten štýl a kapsulu vybrať 🤦♀️
keď som začala robiť v tescu,tak môj štýl odišiel....botasky,rifle,tričko,bunda alebo mikina....vstávala som o pol piatej,z roboty som bola unavená,veľakrát som dobiehala na bus a keď som ho nestihla,tak som šľapala večer o 11tej niekolko kilometrov....
Už tam nerobím,ale pohodlný športový štýl mi ostal,takže nosím rifle aj v 60 a je mi jedno,čo si tom ľudia myslia...
Viem o com pises. Tiez okolo 40rokov som mala pocit, ze sa neviem obliect. Pre mna boli v istom obdobi vyhodou saty. Nebolo treba kombinovat. Jeden kus a bola som oblecena. Postupne som pridala nohavice, sukne a bluzky, topy. Teraz je vyhofou instagram, kde baby radia ako sa obliekat, kombinovat.
@anonym_autor
Autorka, vyzerá, že nemáš vkus a nevieš navzájom veci kombinovať. Možno nie je tvoj šatník na zahodenie, len by ti mohla nejaká kamarátka s vkusom v ňom urobiť inventúru a poučiť ťa, čo s čim ladí, prípadne ti pomôcť nejaké kúsky dokúpiť.
@anonym_autor Tak zalezi aj aku mas postavu. Lebo take stihle zeny s dobrou postavou, na tych vsetko vyzera super, stylovo, proste vyborne. Kdezto ked si to iste oblecie nirkto s 20kg nadvahou tak to az tak super nevyzera.
@anonym_autor Tak zalezi aj aku mas postavu. Lebo take stihle zeny s dobrou postavou, na tych vsetko vyzera super, stylovo, proste vyborne. Kdezto ked si to iste oblecie nirkto s 20kg nadvahou tak to az tak super nevyzera.
@silvike Moja reč. Štíhle môžu nosiť všetko a moletky co sa vedia super obliecť a vyzerajú skvelo majú môj obdiv.
@silvike Moja reč. Štíhle môžu nosiť všetko a moletky co sa vedia super obliecť a vyzerajú skvelo majú môj obdiv.
@cukroska Ja to vidim na kolegyniach, vsetky su 40+, maju paradne postavy, vysoke, stihle tak tie fakt maju milion outfitov a proste na nich je fakt vsetko super. A keby som si to ja dala na seba (mam 20+ kg) tak des a hruza, tak tym padom musim pozerat aby som len zakryla vsetky nedostatky :/ No, skratka, musim schudnut, inak to nevidim 🙂 Ale tak aj moletky sa vedia vkusne moderne obliect ale chce to cit, cas behat po obchodoch kamennych ci virtulanych a samozrejme plnu penazenku.
@cukroska Ja to vidim na kolegyniach, vsetky su 40+, maju paradne postavy, vysoke, stihle tak tie fakt maju milion outfitov a proste na nich je fakt vsetko super. A keby som si to ja dala na seba (mam 20+ kg) tak des a hruza, tak tym padom musim pozerat aby som len zakryla vsetky nedostatky :/ No, skratka, musim schudnut, inak to nevidim 🙂 Ale tak aj moletky sa vedia vkusne moderne obliect ale chce to cit, cas behat po obchodoch kamennych ci virtulanych a samozrejme plnu penazenku.
@silvike a este k tomu v retazcoch sa mi zda teraz take cudne oblecenie. Bud kratke a izke alebo oversize. To toez kazdemu nepristane. Ja vyzeram v oversize ako strasiak do maku......
@silvike Úplne súhlasím tak to isto mám aj ja. Keby som mala miery modelky (aspoň tých 15-20kg ) menej tak sa obliekam s radosťou a dosť inak ako teraz. Pretože vždy som sa rada poradila a chodila moderne oblečená, ale teraz je to katastrofa. Uz len do hlavy dostať a schudnúť.
@anonym_autor Veď sa inšpiruj módnymi časopismi,ľuďmi "vonlu"a kombinuj vymýšľaj doma.
Nasla by sa nejaka zienka , ktora by osobne poradila so stylom?
Pre mňa musí byť oblečenie hlavne pohodlné, neznesiem na sebe asymetrické strihy, umelé materiály, mám vybočený palec takže vysoké topánky nehrozia. V lete nosím hlavne šaty, v zime leginy, džínsy, svetre mikiny a neriešim. Farby zladiť viem a že je to také pre niekoho obyčajné neriešim, hlavne že ja sa cítim pohodlne.
Myslim, ze riesis ten isty problem ako my vsetky - plne skrine ale nic na seba 🙂 Raz za sezonu vyprataj skrinu a daj na bazar vsetko co si dlhsie nemala na sebe a dokup zopar novych kuskov. Hned sa budes citit lepsie
Myslim, ze riesis ten isty problem ako my vsetky - plne skrine ale nic na seba 🙂 Raz za sezonu vyprataj skrinu a daj na bazar vsetko co si dlhsie nemala na sebe a dokup zopar novych kuskov. Hned sa budes citit lepsie
@modra_kolobezka ano presne tak. Mam plne skrine ale vždy to skonci pri rifliach a mikine pretože sa v tom citim najlepsie. Neznesiem byt upnuta v úzkej sukni, úzkom tričku a podobne. Zároveň by som chcela pôsobiť viac ženskejsie
@anonym_autor jasne ze môžeš ja asi každú dekádu mením úplne svoj štýl...najviac sa inšpirujem módou ulice,teda normálnymi ženami v meste v obchodoch atd...no najväčší prielom pre mňa nastal v móde práve po 40tke. Začala som sledovať Mirku Dobiš na instagrame a zmenila úplne celý pohľad na módu. Prestala som nakupovať bezhlavo len to co sa mi páči, ale začala som si skladať svoj kapsulovy šatník. Teda nemám už konečne pocit,že mám preplnené skrine a aj tak si nemám čo obliecť. Kúpim si teraz asi tak raz za mesiac niečo z výplaty,ale jeden kúsok a kvalitný,ktorý mi vydrží roky a bude sa mi hodiť ku všetkému. A konečne sa držím pri kupovaní len nejakéj škály farieb to robí veľmi veľa,zrazu sa mi hodí vsetko ku všetkému. Skus si kuknúť tu Mirku Dobis ona tam dava aj rady ako si zostaviť šatník.
@anonym_autor jasne ze môžeš ja asi každú dekádu mením úplne svoj štýl...najviac sa inšpirujem módou ulice,teda normálnymi ženami v meste v obchodoch atd...no najväčší prielom pre mňa nastal v móde práve po 40tke. Začala som sledovať Mirku Dobiš na instagrame a zmenila úplne celý pohľad na módu. Prestala som nakupovať bezhlavo len to co sa mi páči, ale začala som si skladať svoj kapsulovy šatník. Teda nemám už konečne pocit,že mám preplnené skrine a aj tak si nemám čo obliecť. Kúpim si teraz asi tak raz za mesiac niečo z výplaty,ale jeden kúsok a kvalitný,ktorý mi vydrží roky a bude sa mi hodiť ku všetkému. A konečne sa držím pri kupovaní len nejakéj škály farieb to robí veľmi veľa,zrazu sa mi hodí vsetko ku všetkému. Skus si kuknúť tu Mirku Dobis ona tam dava aj rady ako si zostaviť šatník.
@vanilka83 hodíš mi sem prosím ta ako je na instagrame? Lebo som ju nenasla
https://www.instagram.com/stylingstudio_m.k.zem...
Odporúčam tento profil na instagrame. 😊
ja mam tiez 44 a tiez nemam styl.
ja sa kazdy den zobudim ako "ina zena" 😀
niekedy sa zobudim ako princezna, niekedy ako bosorka, niekedy ako vila, inokedy ako robotnik, punker, metalista alebo romanticka dusa. ja este pri ranajkach niekedy neviem kto som v ten den. 😀 vobec ma to netrapi. celkom ma to praveze bavi. uzivam si tie moznosti a variacie. ale ja nemam rada skatulky.
@pralinka25 ja som presne ako ty. Aj vekovo. Jeden deň sa zobudím a idem "za peknú", saty, raz kratsie, raz dlhé, raz úzke, raz sirsie, inokedy v širokých gatiach a tricku, potom zas v úzkych rifliach a saku... A cítim sa fajn;) neviem si predstaviť, že by som sa obliekala ako niekto na instagrame ..
https://www.instagram.com/stylingstudio_m.k.zem...
Odporúčam tento profil na instagrame. 😊
@biancarv je uuuuzasna tiez odporucam👌

@anonym_autor za mna su skvele tipy prave na instagrame, napr profil @chic_styles_by_robi a jej podobne 😊