Môžem si obliecť tieto šaty na svadbu?

@michaela1181 ano
@michaela1181 Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či by som mohla ísť v týchto šatách na svadbu kamarátke, kde mám byť ako jej svedok. Nebol to môj prvý výber, tieto som si kúpila ako rezervné, ale nedúfala som, že ich naozaj budem potrebovať a teraz kvôli časovej tiesni neviem či stihnem zohnať ďalšie a začínam pochybovať o tom, či sú naozaj vhodné. Do kostola mám samozrejme pripravenú modrú šatku cez ramená, takže by to nemuselo tak ,,kričať", nemyslíte?
@michaela1181 vôbec nie tieto šaty skôr na leto kdesi na dovolenku na romantickú večeru
Za mňa nie, ak je to aj hneď teraz v sobotu. Čokoľvek obyčajne slušne, nemusí to byť róba. Len nie biele
@michaela1181 Prilis biele a este k tomu aj ta skuna je taka nadychana ako byva na svadobnych satach. Ak budes stat hned vedla nevesty, bude to vyzerat cudne.
Asi radšej nie
@michaela1181 Ano. Je tam kopec modrej, nevidim ziaden problem
Podla mna su krasne. Mne by nevadilo keby mal niekto take saty. Uprimne ani by mi nenapadlo nieco riesit s tymito satami 🙂
A ak mas pochybnosti, napis neveste 🙂
@michaela1181 biele šaty mat jedine nevesta. Cize na inú príležitosť určite áno, ale na svadbu nie.
Za mna ano, ja vidim velke modre kvety, mne ako neveste by to vobec nevadilo, ze je podklad biely.
@michaela1181 do kostola hocico ine, jednoduche saty kludne z HM alebo CA. Na hostinu si mozes dat aj tieto ale teda len ak fakt nic ine nezozenies.
Za mňa nie a už vôbec nie ako svedok..Ani by mi nešlo tak o to,že majú biely základ,aj keď aj to by mohlo neveste vadiť,ale pre mňa sú málo slávnostné,tak na letnú dovolenku,ale na svadbu za mňa určite nie..
Sú pekné a ešte ako obyčajný hosť možno áno, to by som sa opýtala nevesty (ja som sa raz pýtala či môžem v čiernych).
Ako svedok určite nie, budeš stáť priamo za ňou, kúp niečo farebné
ak by boli kratšie tak ten biely základ by sa dal odpustiť - nevieš ich skrátiť? tak pod kolená, do polky lýtok? ... ale v podstate - aj tak je to jedno 🙂
@michaela1181 za mňa na večeru pri mori. 🫣 Vadí mi to viazanie cez rameno a aj ten vzor.
Mne by to bolo uplne jedno keby som nevesta ale moc mi na svadbu nejdu
@michaela1181 aj do kostola v pohode, v lete keby si videla, co sa do kostola nosi. U nas to nie je tak prisne, ako inde a ked si das nieco cez plecia, urcite to bude v poriadku.
Ale ste náročné...mne by bolo šuma fuk, kto si čo myslí, obliekla by som sa tak, ako chcem ja...aj keby si si dala vrece cez seba, ľudia by ohovárali, pretože to je typické slovenské...riešiť iných
Mne sa tie šaty páčia.
Vonkoncom by mi to neprišlo ako "biele" šaty. (lepšie, ako niekto v čiernych).
Bola som na niekoľkých šatách a videla som aj ženy v krémových (čisto krémových) šatách. Neviem, či takéto veci nevesta niekedy riešila. Predsa len svadobné šaty sú iné.
Ale tieto nie sú biele, sú bielo-modré. A ak si dáš v kostole na to modrý vršok, tak to bude vyzerať ešte lepšie.
Hodia sa mi možno skôr pre bežného hosťa než pre svedka, ale určite lepšie, ako tie vo včerajšej diskusii, čo majú priesvitný vrch.
@biba_18 Absolútne nie...robím chyby, ako každý z nás...ale aby som riešila blbosti...tak to určite nie...tie šaty sú pekné...stačí ísť okolo kostola, keď je svadba...ženy tam majú také šaty, že vy tu na MK by ste ich pod čiernu zem zakopali..ako si to tie ženy mohli dovoliť... 😀 ja píšem o tom, že neriešim, či na mňa niekto kuká alebo nie...oblečiem si to, čo chcem a v čom sa cítim dobre...
@earlgrey my ženy na koníku - teda aj ty 😉 ... v podstate s tebou súhlasím, až na to generalizovanie a moralizovanie ... ale k téme - autorka sa pýta, tu jej ženy odpovedajú - ide o vyjadrenie nie iba morálnych postojov či názoru na etiketu, ale aj o vyjadrenie vkusu ... je už na autorke, na ktoré názory bude prihliadať ... 🙂
@unicornlady no, sú aj nevesty čo to prežívajú ... 🙂
haha, ja si nepamatám kto mi bol na svadbe, nie aby som si pamatala že kto mal čo oblečené (okrem švagrinej, ktorá mala 12 rokov a šaty som jej šila ja haha) ... 😂
@unicornlady keby mi prišla nejaká žena na moju svadbu v krémových satach, tak by som sa tomu určite nepotešila. Moje svadobné šaty nie sú snehovo biele. Preto som vopred už niektorým ľuďom povedala, aby si biele, krémové a podobné farby neobliekli.
@michaela1181 šaty ako take sú pekné. Ale skus nájsť niečo iné. Ak nenájdeš nič iné, tak môžu byť aj tieto. Ja by som sa na tvojom mieste opýtala nevesty.
@bessie12 Na jednej svadbe to bola svokra nevesty, v krémovo bielom kostýme.
@unicornlady u mňa by to neprešlo
@michaela1181 za mňa strih aj farba úplne ok. Riešila by som skôr materiál ktorý z fotky neviem odhadnúť. Ak to nie je nejaká lacná látka z ktorej to kričí už na metre tak myslím že môžu byť

Záleží od nevesty. Mne by to bolo jedno, iné by sa urazili. Spýtaj sa jej, ale ja osobne by som si ako hosť šaty s bielym základom nikdy nedala.