Nosí sa kombinácia saka a teplákov?
Tepláky a sako? Mňa len zaujíma kam sa to nosí? Do práce? Na rande? 😳 Asi som už stará. 😳

Keby nejaká buchta má prísť na rande so mnou takto oblečená, tak si pomyslím, že si prdel zo mňa robí. Ja v teplákoch ani smeti nejdem vysypať.
@barborachors No a tvoj prejav tak pôsobí, ako keby si tie tepláky nosila 🤣 Bavím sa 🤣
@zuzanockamt možno aj nosí,aj to 💩na hlave..alebo v hlave... píše že to nenosí,to nemá rada..potom behá asi holatá
@barborachors prejav hodny “damy” 👌
Vcera, ked som zo seba po dlhsom case stahovala klasicke gate a natahovala si teplaky, snivala som o tom, ze teplaky sa budu nosit vsade a ze ake by bolo super mat teplakovy oblek. A je to tu!😀
Nosí sa asi všetko, ale toto je desna kombinácia. Vôbec k sebe nejdú ani farby ani materiály
@barborachors práca sa nerovná automaticky kancel, mojim reakciám v labáku je srdečne jedno či mám "cepláky" alebo nie 😅 ale nenosím ich, lebo ja mám práve rada tie "kraviny" ako šaty
@gab1sol nerada zanechávam digitálnu stopu.
Určite sú to tepláky?Kľudne môžu byť tenké, letné nohavice..
@sisaka to ako je oblečená recepčná/recepčný nič nevypovedá o kvalite hotela alebo jeho službách. Preto som sa pýtala. Podľa očakávania autorka nenapísala nič relevantné len akýsi malomeštiacky šplech... A tie obrázky ktoré si dala majú demonštrovať čo presne??? Nás teraz naposledy v 4* butikovom hoteli v centre NY vítal neformálne oblečený personál😨 napíšem im do recenzie, aby sa zamysleli alebo, aby aspoň mali nejaký bordel, horšie postele a hnusnejšie jedlo, pretože ich vysoký štandard nezodpovedá tomu, čo majú oblečené ľudia na recepcii☝️😉
vies co, ja tvojej otazke rozumiem. tiez tejto mode nechapem. je to take ako ked sa pred asi 30 rokmi nosili sustaky a k tomu lodicky, tomu tiez nikto nerozumel, ale nosilo sa to. ked sa to tak vezme, tak v kazdom obdobi bolo nieco co bolo "moderne". tiez nechapem sucasny trend dat si elegantnu suknu, saty a k tomu botasky ci tenisky, alebo tramky. a k teplakom elegantnu kabelku. tiez nechapem tolku kritiku na tvoju adresu. robila som v banke a aj v nejakych obchodnych retazcoch, vsade sme mali predpisany dres code.
@tiezjedna ja som pochodila tých hotelov dosť, na rôznych kontinentoch (aj v New Yorku som už bývala a to priamo na Manhattan ) a oblečenie personalu vždy zodpovedalo úrovni hotela. Tak ako som nečakala v nejakej horskej chate personal na recepcii v košeli, kravate a obleku a ani tam nebol, tak by ma zarazilo keby v Carltone stála na recepcii slečna v teplákoch a oversize svetri. Však na tom nezáleží a o ničom to nevypovedá všakže 🤦♀️
Som si istá, že ani v 4* boutique hoteli nebola recepčná v teplakovej súprave.
Oblečenie stále dosť vypovedá, či už o človeku, alebo firemnej kultúre a aj úrovni napríklad hotela. To, že niekto nemusí byť spokojný v 5* hoteli so službami a bude nadmieru spokojný s ústretovosťou recepčného vo vypratom tričku v moteli s tým nemá nič spoločné, ani to nič nevypovedá o ich povahových charakteristikách. Vedieť sa primerane obliecť ale už vypovedá o všeličom.
Ale poďme sa tváriť ako na tom nezáleží, základ je pohodlie, tak kľudne v teplákoch na operu, však tam budem sedieť nech ma gombíky netlačia a niet nad tenisky, však kto by si už dal k večerným šatám lodičky, keď môže ísť v teniskách.
Celé by som to zhrnula asi takto “už nevedia, čo by vymysleli” 😏
@tiika kde sa stratilo "p"? Neboli to "trampky" od slova tramp - čundrák? 😁
Ja nechápem tú upätosť niektorých ľudí a hlavne súdenie ostatných. Móda sa mení a každé desaťročie sprevádzajú typické prvky, ktoré sa nosia. Každý rok pribudne niečo nové, nejaké obmeny vecí, ktoré sa niekedy nosili, pribudne niečo, čo bolo v minulosti neakceptovateľné a teraz je z toho trend, ktorý sa buď ujme alebo “neprežije” atď. Koho by bavilo celý život chodiť v tom istom? Na druhej strane, nikde nie je napísané, že musíme nosiť to, čo je práve v móde, čo je trendy. Sú ľudia, ktorý majú cit pre módu resp. štýl a vedia veci naozaj zladiť, niekto sa oblieka minimalisticky a obľubuje len základné farby a strihy, niekto sa oblieka, naopak, len do farieb alebo extravagantne, niekto pohodlne, niekto konzervatívne, niekto len do “značiek” a niekto nakupuje v second-handoch.
A čo? Je to každého osobná vec, čo si na seba oblečie. Samozrejme, obliecť sa vhodne na určité príležitosti (svadba, divadlo, práca, pohovor…) by malo byť samozrejmé. Nie každý to však vie. Osobne vôbec nie som typ, ktorý by sa výrazne a super trendy obliekal, ale módu mám rada a rada sa pekne, ale hlavne pohodlne obliekam. Dress code ovládam. Napriek tomu, že ja osobne by som si niektoré veci neobliekla, na iných ženách sa mi páčia.
Nejakých 100 rokov dozadu si ženy nemohli obliekať nohavice, bolo to niečo nehorázne, keď sa v nich prvé ženy objavili na verejnosti. A hľa, nohavice sú už roky normálna súčasť dámskeho šatníka. Rifle sa v minulosti nosili len ako pracovné oblečenie zlatokopov, farmárov a kovbojov a hľa, teraz ich má v šatníku snáď každá žena a každý muž. Úprimne, vedeli by ste si v tejto dobe predstaviť, že by ste nemohli nosiť nohavice/rifle a chodili len v dlhých sukniach? Tak isto je super, že môžeme nosiť široké, rovné alebo slim strihy. Každá má iný typ postavy a každej pristane niečo iné.
Alebo také tenisky. Niekedy sa nosili len na šport. Teraz si ich ženy obliekajú k šatám a sukniam a je to úplne v pohode. Nie je to žiadne faux pas.
Na konci môjho elaborátu sa teda dostávam aj k tým teplákom a saku. Áno, nosí sa to už nejakú dobu (asi od corony – priekopníčkou bola, ak sa nemýlim, Katie Holmes) a keď sa to dobre zladí, je to úplne v poriadku (podotýkam, že ja osobne som to nikdy nemala oblečené, ale niektoré kočky to vedia tak skvelo zladiť, že to vyzerá výborne).
A na záver - 100 ľudí – 100 chutí (pri móde a obliekaní to platí x-násobne, lebo záleží od vkusu, štýlu, kreativity, postavy, veku, financií, spoločnosti, v ktorej sa pohybujete alebo pracujete atď.)
Mne našlo tieto "tepláky" ako dámske elastické nohavice z GATE
Teraz googlim a volajú to trampky aj tramky 😁 Slovenčina je krásna 😀
@miskakyska napíšem tu tretíkrát, ze sú to teplaky z Pepca 🙈
Ja by som si to do roboty nedala.....ale do mesta kľudne. Jediné čo mi tam vadí je tá šnúrka, ináč majú strih veľmi pekný.
Ale teda tiež z tých nohavíc nemám pocit že by to boli tepláky.
Kriste autorka... Tie tvoje odpovede.. Ukáž tvoje outfity
@tamitamitami tá šnúrka to pohnojila
Nie ,toto sa nenosi, takto sa dogabe clovek, co mu je uplne jedno, ako vyzera. A teplaky? Jedine na doma a na sport. Snad tento nonsens rychlo prejde. Je to trend z USA, tam chodia ludia aj do skoly a do mesta v hocicom..je kopec videi aj na tic toku ,kde su Americanky nechapajuce, ze v Europe sa zeny ako pekne obliekaju.... aj manzelka toho hokejistu, neviem teraz meno, Huska tusim
.. ale teda ona to komentuje pozitivne,ako mnohe ine veci u nas.
Takze, mlade baby, majte rozum
Mne sa mega lubi Dominika Stara - Jureňa. Ona je na MD s dvoma detmi, stale upravena,pekne oblecena , zenske kusky, ziadne stany a nevkus na sebe. Ide mnohym prikladom🙏
@miskakyska snurka? Cela ta kombo je zla.. vrch ok, do prace ... spodok na doma fajn, spolu nie
Keby mali tie teplaky inak, vypracovanejsie urobeny pas, tak mozno-mozno. Vyzerali by viac ako siroke pohodlne nohavice. Hoci teda z teplakoviny.
(A ked uz, dala by som prednost kvalitnejsiemu hrubemu dzerseju, na ktorom sa neurobia zmolky po prvom prani a nema vytlacene kolena po dvoch hodinach sedenia v kancelarii).
Ale toto do dialky krici, ze su to obycajne teplaky na okopavanie zahradky, ci sobotne upratovanie.
Jedine, co to zachranuje, je vyborna postava dievcata.
Ale kolko zien taku postavu ma? Aby vysledok neposobil, ze si iba narychlo odbehli od drhnutia sprchoveho kuta a snazili sa to zamaskovat oversized sakom?
Ci sa to nosi neviem.
Ale vyzera to otrasne.
Presne ako tenisky k obleku ci spolocenskym satam/sukni...
Mam oci.vidim sa.
Nikto mi nemusi hovorit co sa nosi...staci ze to vyzera ok.
Áno- ak je to dobre nakombinované - športová elegancia

@barborachors ja som mala riaditeľku ktorá fakt chodila v teplákoch do práce. Keď mala nejaké stretnutie prezliekla sa. Ale v kancelárii tepláky, papuče.
A musím napísať že skvelá šéfka. Mala najlepšie hodnotenia v rámci kraja. Momentálne je ešte vyššie a nikto by to o nej nepovedal.
Nahradil ju pánko v obleku ktorý celú pobočku stiahol dole, vydržal až pol roka a kopli ho do zadku.
A nie ja som v teplákoch nechodila.