Oblečenie do práce v štátnej správe
Je vhodné do práce v štátnej správe chodiť v legínach a crosstopoch, vykrojenych kraťasoch, vzorovaných pančuchách, vkuse obtiahnutých tričkách?
@trikolina Ja nechapem iba jedno...ludia nechcu uz ani v spolocnosti ludi vyzerat dobre? 😅 Lebo podla mna NIKTO nevyzera dobre v teplakoch a v leginach vyzera dobre max zena, ktora poriadne maka na svojom tele a aj ta vyzera lepsie s peknou postavou v normalnom formalnom obleceni, ako v leginach a crop tope 🤷. Ja nechapem, ako sa niekto v office, moze citit dobre v leginach a teplakoch...ja netvrdim, ze tam maju chodit vsetcia ako na ples, ale pomaly mam pocit, ze bude uplne OK chodit do officu v pyzame a zupane...vsak co, je to pohodlne a nema kto co riesit 😮💨.
Ja som strasne zasadova... ak by pridem niekde kde ma obsluhuje niekto v leginach alebo nejak pohorsujuco co nie je ok , tak by som sla za inu priehradku..
Mne toto strasne vadi napr. Na casnickach... ja nie som zvedava na jej zaryty zadok v leginach.. esteze ma v predu zasteru
@oceanahory tak tak ale napíšem jeden príklad ktorý ma minule pobavil,ešte som si oči pretrela ,videla som jednu pani okolo 40 r. v nákupnom centre ako uteká do podz.garáží s nákupom a na sebe mala no fakt to vyzeralo ako pyžamové kockované flanelové nohavice, tričko biele, do pásu vetrovka a vlasy len tak hore zviazané ,mala som pocit že ráno vstala sadla do auta a idem na nákup......alebo ušla od niekiaľ😅 no určite neriešila ako vyzerá......
Ja som myslela, ze mna uz neprekvapi nic, kym k nam neprisla nova kolegyna. Vulgarna, s obrovskymi prsiami, ktore jej zaplatil jeden z jej starsich "priatelov". Nosila zasadne len obtiahnute biele vrchne diely (topy, mikrotielka, biele saty v lete) a bez podprsenky. Vyzeralo to neskutocne priserne, vulgarne a takto chodila aj na stretnutia s klientami. Lebo proste musela ukazat co najviac.Po par rokoch odisla, ale urcite si ju kazdy zapamata...
Vadí to len kolegom alebo aj nadriadenému?
@oceanahory Je to cowork, nie banka 😀 Ved nech si kazdy nosi co chce, ci?
Niekedy maju ludia potrebu vyjadrovat sa cez oblecenie a nechapem preco by v tom pripade leginy nemohli nosit aj tucnejsie zeny. Tu sa casto poukazuje na to, ze leginy su OK ale len v pripade, ze ma zena na to postavu. Ktorakolvek zena ma postavu na to aby si obliekla leginy a komplexy inych svedcia akurat o ich nevyrovnanosti.
@oceanahory Ja zas nechapem preco si myslis, ze ludia sa pre niekoho snazia vyzerat dobre a ze toto docielia zasadne len v predpisanych outfit-och. Tento nazor je pre mna vyslovene zo stredoveku.
Vzorovane pancuchy, obtiahnute tricka za mna ok, zvysok nie. Clovek tam totiz neprezentuje len seba, ale svojim oblecenim a vystupovanim prezentuje najma danu instituciu. Vhodnost oblecenia upravuje Eticky kodex statneho zamestnanca a na jeho dodrziavanie ma dohliadat nadriadeny.
@bludna Ocividne sa nezhodneme, ja sa snazim vyzerat hlavne dobre pre seba. Nemam ziadne predsudky voci vacsim zenam v leginach, nikde som to ani nepisala...leginy patria do fitka a k sportovym aktivitam, nech si ich da ktokolvek a teplaky su na doma. Mna skvor zaskocil fakt, ze niekto sa vyjadruje na kostymi v office za nieco nepochopitelne, ale leginy a teplaky su fajn 🤷. Predsudky mas voci kostymom, ale nech si kazdy nosi co chce...nejako si sama sebe protirecis.
@trikolina podľa mňa to tak aj bolo len si skočila na nakup rýchly 😀
Nie, nie je to vhodné, ale bohužiaľ aj u nás niektoré tak chodia, ale to je ešte ten lepší prípad. Druhý prípad je že sú oblečené v takom mini pomaly ako šte*ky🙄 a presne ako píšeš - vzorované pančuchy k tomu.
piatky su volnejsie, bezne sa nosia rifle a pod, v skrini v kancelarii mame aj slusnejsie oblecko ak nahodou dolezity meeting so statnym a tak inak normalne sportovo
mam kolegyne co chodia aj v kozenych kratasoch sukni ci nohaviciach
My mame v praci v pracovnom pofiadku, co sa nesmie nosit, tak u zien ako aj u muzov.
@oceanahory Pisala som, ze pracujem v coworku. Pracuju tam stovky ludi v mensich ci vacsich firmach alebo startupoch, je to maximalne uvolnene prostredie, rovnako ako ktorykolvek bratislavsky korporat. Ludia tam nosia cokolvek, aj teplaky. A spomenula som, ze zeny z jednej firmy nosia kostymy a obdobne oblecenie ale vzhladom k povahe coworku to nosia pre seba, nie preto, ze by to bolo nevyhnutne. Chcem tym povedat, ze tento konstrukt formalneho obliekania je uz davno prekonany a pokial niekto nosi do prace kostymy, tak je o preto, ze ich nosit chce, nie preto, ze by to situacia vyzadovala. Z tohto tvrdenia by som rada vylucila uniformy. Ked povazujes leginy za oblecenie do fitka, pokojne ich nos len tam, no ine zeny ich chcu nosit aj do prace a je to ich vec. Podporujem ich 👌 Aj napriek tomu, ze ja sama inch nosim vylucne do fitka.
zeby som poslala link na tuto temu zenam, co maju rozne komplexy ohladne toho, ako ich ludia budu posudzovat a tunajsie osadenstvo im bude tvrdit, ze si to len namyslaju, lebo 'prosim ta, nikto si ta nevsima, kazdy ma dost svojich starosti!' 😀 😀
inac zaujimave citanie, ako zapisky zo stredoveku
@1sally12 presne toto
@bludna Vacsinu svojich zamestnani som pracovala v takomto prostredi takze mi to nemusis vobec vysvetlovat a aj ked mal niekto svoj vlastny specificky styl, ani tak si nikto nedaval teplaky, ci crop top s leginami 🤷. Ja tiez nemam problem si dat napr. tricko svojich oblubenych interpretov, ale svoj styl viem prisposobit prostrediu. A nie, ty si napisala, ze je pre teba "nepochopitelne", ak si zeny v takomto prostredi daju kostymi...takze s tohto sa uz nevykecas 😅. Mozes ma nazvat staromodnou, ale volnocasove oblecenie nema co robit na pracovisku...pokial ide niekomu o pohodlie, nech sa paci, existuju rozne podobne alternativy, ako napr. elegantnejsie nohavice na gumicku, ci jednoduche makke dzinsy na gumicku. Tak ale hej...nech si kazdi nosi co chce, ved na operu chodia ludia pomaly tiez v leginach a crop topoch 🤷... jaj len vlastne tie kostymi su uz cez ciaru v tych uvolnenych cowork priestoroch, ale vsetko ostatne je v pohode. 🙄👍
@oceanahory Ale volnocasove oblecenie to moze byt pre teba, chapes? Pre niekoho je to oblecenie, v ktorom sa citi pohodlne a chce v nom chodit do prace. Who am I to judge 🤷♀️ Len by sme sa mohli prestat hrat na to, ze tie priklady z prveho postu su nejaky najbeznejsi standard, pretoze nie su.
@bludna prosim ta ty si aj čítaš po sebe co napíšeš? Keď niekto nosí tepláky do roboty je to v pohode a pochopiteľne lebo to tak nosiť chce ale keď si da žena kostým tak to nechápeš a nosí ich preto “lebo si mysli ze sa to patrí”?! Prosim?
kostymy sa inak uz velmi nenosia v statnej sprave
Robím vo verejnej správe a kostýmy nosia už len tetky nad 60. Ostatné chodíme normálne oblečené, kľudne aj rifle (nie roztrhané), potlačené tričká typu Mohito, košele, svetríky…Tak ako napríklad učiteľky. Keď máme dôležitejšie stretko, rokovanie a pod., dáme si niečo slušnejšie. Ale žiadne kostýmy ako v banke
@bludna Nie, to je volnocasove oblecenie a bodka 😁. Toto si nevymyslam ja, ale jednotlive typy oblecenia sa vytvaraju a su urcene na rozne udalosti, aktivity a podobne. Leginy a teplaky nikdy neboli vytvarane za ucelom formalneho nosenia a vsetko ostatne su iba vyhovorky...to ze je to pohodlne? Mam kopu pohodlneho normalneho oblecenia a nie su to leginy a uz vonkoncom nie teplaky. A prosim nebud pokritecka...Who am I to judge? To vazne? Ved hned v tvojom prvom prispevku si odsudila, zeny co nosia kostymi v coworku 🥴.
@oceanahory Mam pocit, ze ma nechapes. Odsudila som to, ze sa to vnima ako nevyhnutnost chodit do prace v kostymoch 🙄 Nechajme to uz, ok? Ja ti to vysvetlujem tretikrat ale mam pocit, ze ti to stale nie je jasne a moje kapacity na tvoje internetove alter ego su obmedzene. Nos si co chces, pokojne aj kostymy a zmier sa s tym, ze existuju zeny, ktore vysli zo stredoveku a dovolia si obliect co chcu bez toho aby sa trapili ci to ty povazujes za volnocasove. V roku 2025, wtf 😀
@bludna Ano, naozaj ta nechapem, kedze co prispevok, to snazenie sa vykrutit a skraslit dopad svojich vyjadreni🙄. Ale no, tvoje kapacity su zjavne rovnako obmedzene, ako tie moje 😅, inak by si si nekratila cas na diskusnom fore...ale chapem, dochadzaju ti uz argumenty, takze suhlasim, radsej to uz uzavrime. Ja som s tym zmierena, ale podporovat to teda nehodlam...asi tak rovnako, ako ty zeny, ktore nosia "nemoderne" kostymi.🫣
@oceanahory mne sa normalne rozum zastavuje, či je fakt nechapava ze nevidí, ze sama sebe odporuje v rámci jednej vety 🤯
Mám štátny úrad rovno pri byte a kopec žien tam nosí legíny a dlhé tričko. Alebo rifle a tričko.
Ja nosím do práce tepláky, chodím často do veľkej mrazničky. Kolegovia aj kolegyne rovnako.
Tu nejde o to , ako sa obliekajú , tu ide o to , že tým babám proste baby jagy závidite . Že si môžu obliecť to , o čom sa Vám len sníva …. A smelo do mňa

@zmrzlinka2021 ide o jej kolegynu... nie o nu.. jej to len vadi