icon

Odkiaľ odporúčate kúpiť kvalitné a bezpečné slnečné okuliare?

4. jan 2026

Ahojte odkiaľ mate a koľko ste platili za slnečné okuliare tak aby sa vám nepoškodil zrak? Bojím sa ze práve tým ze nebudem zmurit a oko bude otvorené tak okuliare pustia aj napriek filtrom slnko a poškodím si zrak, nikdy som nenosila slnečné okuliare ale už kvôli začínajúcim vráskam by som ocenila aby som nemusela zmurit no zároveň si chcem zachovať svoj orli zrak co najdlhšie. 😃 Ideálne ak odpovedia ženy čo nosia tieto okuliare dlhší čas a stále vidia perfektne

anonym_398cf7
4. jan 2026

Vhod do kvalitnej optiky
Inak pride mi ako riadny bizar , ze zmurenim sa o avas ze si pokazis zrak a doteraz si ich nenosila a doteraz si sa o zrak nebala? Ziarenia z pc sa nebojis?
Normalne sa ti cudujem, ze este vidis
Precitaj si co sposobuje v makule

autor
4. jan 2026
@anonym_398cf7

Vhod do kvalitnej optiky
Inak pride mi ako riadny bizar , ze zmurenim sa o avas ze si pokazis zrak a doteraz si ich nenosila a doteraz si sa o zrak nebala? Ziarenia z pc sa nebojis?

@anonym_398cf7 ja PC nepoužívam. 🤷‍♀️ A mám za to ze oko je nastavene tak ze prepustí len toľko svetla koľko je nutné a ze sa vie brániť aj samo. Zvieratá tiež nemajú okuliare a oči im slúžia. Sme nastavení tak ze nepotrebujeme bariéru pred očami. Len už tie vrásky začínajú a nerada by som bola aby sa prehlbovali z toho dôvodu hľadám okuliare ktoré budú chrániť okolo rovnako dobre ako sa oko dokáže chrániť samo zmurenim

ariannazara
4. jan 2026

V optike..mam aj dioptricke samozafarbujuce.

puremum
4. jan 2026

mam uz niekolke raybany a som spokojna ... kupujem s polarizaciou a zrak mam ok ...ak nechces okuliare kup si klobuk alebo ksilt

anonym_398cf7
Odpoveď bola odstránená
autor
Odpoveď bola odstránená
bluea
4. jan 2026

To co pises mas trochu vytrhnute z kontextu, ale ak okuliare, tak polarizacne a k tomu klobuk/siltovka. na prevenciu vrasok ale aj tak hlavne SPF

mullerova46
4. jan 2026
@anonym_398cf7

Vhod do kvalitnej optiky

@anonym_398cf7 funguje to tak že keď zmuris bez okuliarov tak si vytvaras clonu a do oka ti ide menej slnečných lúčov ale keď máš zle slnečné okuliare ktoré ti nefiltruju škodlivé žiarenie tak máš viac otvorené oko ale preniká ti viac škodlivého žiarenia do oka akoby si okuliare nemala

taktotedanie
4. jan 2026

Poplietla si si viacero informacii a vysvetlila si si po svojom.. ano, sice je na to zrenicka ale v dnesnej dobe je to podla mna absolutne nepostacujuce! Naozaj si zanedbala to, ze si doteraz slnecne okuliare nenosila
Neporovnavaj ludi a zvierata, niesi ani liska ani orol 🤷🏻‍♀️
Dolezite je pouzivat spf, kvalitna skin care, neivazivne/invazivne kozmeticke procedury, zivotny styl, hold genetiku neobabres
Ze si kupis slnecne okuliare ta vrasok nezbavi, to by si sa uz dokonca zivota musela stranit vonkajsieho prostredia a samozrejme neusmievat sa!
Chod do kvalitnej optiky a vyber si kvalitne slnecne okuliare

biba_18
4. jan 2026

ja mám vačšinu mojich farebných okuliarov z optiky. značky rôzne, viacero polaroidov, ale momentálne si už dávam polarizačné dioptrické sklá