icon

Prečo nemajú v obchodoch s oblečením aj väčšie veľkosti?

13. sep 2023

Mám veľ. 48. Zase sa tu urcite nájdu krásne a vzdy štíhle rýpalky, ktoré budú riešiť prečo to tak je. Ale skúsme toto teraz neriešiť.
Zaujíma ma, že prečo v obchodoch s oblečením nemajú na predajni aj väčšie veľkosti - povedzme 48-52. Neverim tomu, že by sa im to nepredávalo - vidím vo svojom okolí vela žien, ktoré by to urcite uvítali. Väčšie veľkosti sa daju kupit len cez internet, ale mne sa nechce stale hore-dole platit poštovné. Ja si chcem oblečenie vyskúšať. Prečo napr. H&M má plus size kolekciu, ale v kamenných predajniach ju vobec neponúkajú? Je to hrozne nefér - veď moje peniaze sú rovnaké ako peniaze ženy s veľkosťou 38. Nechápem to a štve ma to.

autor
14. sep 2023

@muchotrafka298 nehnevaj sa, ale KIK a Takko sú čisté handrárne.

akiana
14. sep 2023

@dadis Inak obezita moze byt priamy dosledok nizkej socioekonomickej urovne, v USA je napriklad zname, ze kvalitne potraviny (nie preprocesovane a plne prazdnych kalorii), si moze dovolit vyssia stredna vrstva. Predtym, nez si to autorka zas vezme osobne a zacne utocit, NIE, nehovorim, ze je to spravne, iba hovorim FAKTY.

dadis
14. sep 2023

@muchotrafka298 Ved ja na take drahe oblecenie ani nemam, ale velkost maju az od 42+. Je to presne to, co sa snazim cely cas autorje vysvetlit - kazdy brand ma svoju strategiu a segment, na ktory cieli. Naco sa hneva, ze nekupi nieco v H&M (aj ked oni plus size maju) ci Berchke.

autor
14. sep 2023

@dadis Marina Rinaldi je obchod s plus size oblečením a ja - keď som v Prahe tak tak rada zájdem. Len je to vždy návšteva tak za trojku 🙃

dadis
14. sep 2023

@akiana Presne o tom hovorim.

dadis
14. sep 2023

@autorka ved ja ti nezavidim. som rada, ze si to mozes dovolit. len mi pride cela tato diskusia uz zbytocna..zmier sa s tym, ze nie vsade sa dokazes obliect (ani ja) a bodka 🙂

muchotrafka298
14. sep 2023

Ja si tam oblecenie nekupujem, preferujem ine znacky. Len si tu dostala na vyber znacky, kde maju dostupne oblecenie vacsej velkosti ako je standardne 44 alebo XL. V Parndorfe mas Ulla Popken, Betty Barclay, Gerry Weber - vsade maju oblecenie plus size.

@dadis - keby autorka napisala na zaciatku, ze ona preferuje oblecenie Marina Rinaldi a ci niekto nevie podobne znacky v segmente plus size, tak diskusia mohla byt o niecom inom. Pretoze toto je znacka, ktora je urcena pre damy, ktore si to mozu dovolit. Pretoze saty za 300 EUR alebo tricko za 150 si priemerna Slovenka len tak nekupuje. A dobre si to napisala, ze nie vsade sa dokaze obliect kazda zena a treba to akceptovat.

klip0
14. sep 2023

@muchotrafka298 hľadá marinu rinaldi ale založí diskusiu prečo nemaju obchody ako H&M viac veľkých čísel 🤷🏻‍♀️

akiana
14. sep 2023

No tak mas po probleme a neviem co riesis - chod do Prahy a nakup si u Mariny Rinaldi, pripadne od nich objednavaj na nete, ked mas tu znacku odskusanu a vies, co objednavas. 7 stran diskusie o tom, ako ti chce cely svet zle, chude zeny su decka, vsetci ti zavidia, mas 30 kg nadvahu z liekov, konfekcne retazce nevedia o co prichadzaju a ty si so sebou uuuuplne spokojna a stastna. Ty si sa sem prisla pochvalit svojimi 95 kilami? 😁

klip0
14. sep 2023

@akiana a ešte že vždy nechá v prahe trojku 😅🤷🏻‍♀️ nechápem ani ja už teraz 😅

muchotrafka298
14. sep 2023

@klip0 ved toto, ze ja som bola z toho prispevku v tom, ze autorka chce bezne znacky co vies kupit v nakupnych centrach po celom Slovensku. A teda ked sme uz pri tom, mna stve Massimo Dutti, ze veci su na vysku 180 cm a asi tak 50 kg a su mi male rifle velkosti 42 😂

akiana
14. sep 2023

@klip0 Fuha, tak to uz ano. Lebo ziadej z nas sa ani nesnivalo o drahsom kusku oblecenia, alebo kabelke…

klip0
14. sep 2023

@akiana lebo sme chudé deti bez ženskej postavy 🥺😅🤷🏻‍♀️

akiana
14. sep 2023

@muchotrafka298 Inak ano, asi aj ja zalozim diskusiu - mam 175 cm a chcem take tie dlhe siroke gate, s pukom v strede. Vsetky su mi kratke, a to nie som ziadna dvojmetrova amazonka, iba vyssia od priemeru.

autor
14. sep 2023

@klip0 vieš čo je dostupnosť? Ja by som tiež rada nakupovala v obchode, ktorý mám viac “poruke” a nechodila do zahraničia.

akiana
14. sep 2023

Ale nevypravaj. Internet mas, mozes objednavat trebars aj kazdy den. Co myslis, ze chude zeny maju cas behat denne po obchodoch, len preto, ze su dostupne? Ty si sa sem prisla lutovat a zaroven vyvysovat.

klip0
14. sep 2023

Prepáč ale porovnávas neporovnateľne, snáď ti nepríde tá tvoja marina rinaldi a H&M podobne. To akoby sa sťažujem že nemám u nás na dedine Karl Lagerfeld alebo ja neviem Versace. Máš dostupné to o čo je záujem. Bolo ti tu poradene množstvo obchodov 🤷🏻‍♀️

autor
14. sep 2023

@klip0 a čo zase nechápeš? Že si dvakrát do roka urobíme s mužom výlet do Prahy, prípadne idem na služobku a kúpim si pár kusov pekného kvalitného oblečenia a nie syntetické handry z Kiku?

muchotrafka298
14. sep 2023

@akiana no ale toto nie je problem. Budget aky mame????

Nieco taketo hladas?

https://www.massimodutti.com/sk/popelinove-noha...

autor
14. sep 2023

@klip0 a to si mám vsetko kupovať výlučne v Marine Rinaldi? Oblečenie, napr. na turistiku (áno, aj my - obézne chodíme športovať) asi stačí aj z bežného reťazca.

klip0
14. sep 2023

A prepáč nedá mi to, ale kúsok sebareflexie by nezaškodilo. Keď niekto napíše že tu nieje vysoká morbídna obezita, tak také čísla nemajú všade. Teba sa to dotkne. Ale keď napíšeš že veľkosť 32 je pre ženu ako decko čo nemá boky a prsia to už je v poriadku áno ? Božechráň použiť slovo obézny na niekoho, ale negatívne hodnotiť štíhle ženy to už je v poriadku. Aj tá štíhla s veľkosťou 32 môže mať zdravotný problém a trápiť sa. A predstav si môže mať aj problém kúpiť si oblečenie. Ja mám veľkosť 34/36 a často mi je najmenší kúsok veľký a bohužiaľ. Nevnímam to ako krivdu

akiana
14. sep 2023

Tie su cele siroke, ja chcem take obtiahnute okolo zadku a potom siroke…budget okolo 100€ ale uz mam nastaveny filter na Zalande na “tall”, takze tam hladam. Jedny som vratila, lebo neboli dobre, a nie je lahke to najst na mna

klip0
14. sep 2023

Tak áno asi stačí aj z bežného reťazca, veď v úvodnom príspevku píšeš o H&M nie o niečom špeciálnom. Už sa strácas v tom čo vlastne chces

muchotrafka298
14. sep 2023

@akiana Ok pises dlhe siroke gate..a toto su podla mna dlhe aj siroke. Musis presne pisat 😂 Ze ty chces iba dole rozsirene nohavice. Len ked chces, aby to vyzeralo dobre, tak to musia byt tie puky uplne rovne hore aj dole a ked to mas obtiahnute, tak uz sa to neda.

akiana
Autor odpoveď zmazal
janetinka27
14. sep 2023

autorka, nechaj tak. tu si na koniku. obycajne si tu niekto pride liecit vlastne komplexy, len hlada temu, kde by sa vopchal, aby oznamil svetu, ze existuje a zufalo potrebuje pozornost. a ked sa ich takych stretne viac, vytvoria si v tvojej teme vlastny svet.

muchotrafka298
14. sep 2023

@akiana OK takze chces nie siroke gate, ale bezne nohavice "casual". Toto by si nemala mat problem kupit v predlzenej velkosti (aby to tu zas nebolo zle chapane, tak predlzene myslim bezne cislo na vyssie zeny). Skus pozriet este na Zalando Lounge ked je Marks and Spencer, lebo oni maju tiez "tall" velkosti.

dadis
14. sep 2023

@janetinka27 Budes konkretna?

akiana
14. sep 2023

@muchotrafka298 Presne tam hladam 😊 gro veci je, ze nielen vysoka hmotnost ma nizsie zastupenie v konfekcii, ale bezne tu nevidim ine baby okrem obeznych vyplakavat a volat do neba za ukrutnu nespravodlivost.

janetinka27
14. sep 2023

@dadis preco sa pytas? mas pocit, ze by sa to mohlo tykat teba?