icon

Prečo sa niektorí obliekajú nevkusne k lekárovi?

20. apr 2024

Vcera som bola u lekara po dlhej dobe a kedze tam bolo dost ludi, tak som si tam posedela zo dve hodiny. A co som si za ten cas vsimla, ako som tam sedela, bolo to, ze poniektori ludia sa vobec o seba nestaraju. Nech sa na mna nikto nehneva, ale ist k lekarovi v deravych teplakoch alebo v bavlnenych kvietkovanych leginach? Chlap, vek asi 45, roztahane teplaky, take, co niekto ani na doma neoblecie. Zena, 100 kilova- bavlnene leginy, vysednute, co ja by som si dala tak max na spanie :D a takto dogabani tam boli viaceri/viacere. Co bolo na zamyslenie bolo to, ze stari dochodcovia boli vsetci do jedneho slusne obleceni. Jeden pan dokonca sako, kosela. Neviem, to uz niekto je tak extremne lenivy, ze mu je jedno, co na seba navlecie k lekarovi? Necakam ziadne vysvetlenia od vas :D Len som to tu tak hodila do eteru, ze som bola dost prekvapena, ze k lekarovi sa niekto oblecie, ako na zahradu

minenkak
20. apr 2024

@jaskolka teda môj muž chodí po stavbách a je aj osemdesiat km od domu a tam nevidím,že by stihol

scorpionflower1
20. apr 2024

@mircalla tak jasne, vsak ty vies, co ma ten clovek za zivot. Mozno chodi vsade pekne upraveny, akurat mu teraz nevydalo a, samozrejme, ze si o nom budu vypisovat maminky na MK. Vtipne.
Moj muz sice nema monterky, ale ma dlhe vlasy, mikinu a rifle kazdy den, totalne osuchane a je manazer v stavebnej firme, ale ty aj dalsie mamky z MK by ste sa uz urcite pohorsovali. Ste smiesne. Koncim debatu.

minenkak
20. apr 2024

@mircalla a načo mu je to čisté oblečenie keď ešte aj okuliare má tak zaprášené,že ani poriadne nevidí a áno máš nárok na sedem dní do roka ,tie mal minute asi za dva mesiace

mircalla
20. apr 2024

@minenkak Takze nik ta nemoze drzat v praci, ked mas lekara...Jednoducho sa ti prezliect nechce a povazujes to za normalne. To je cele

minenkak
20. apr 2024

@mircalla a keď už máš minútach tých sedem dní u lekára, potom to mám riešiť dovolenkou a minút si kôli prezliekanie týždeň dovolenky

minenkak
20. apr 2024

@mircalla áno aj sa umývam len na veľké sviatky a sereme si v obývačke pod stôl

beronsche
20. apr 2024

@klementinka58 vidis a keby si zobral nohavice, prezleceny by bol za 2min. Hoci aj na wc v ZUS to mohol urobit.
Verim, ze to nie je fyz.narocnye, prehodit oblecenie.

Viem, je to len koncert ZUS, nie statnej opera, ale podla mna by to chcelo trochu slusnosti aj v obleceni..
Ale tak, hranice sa posunuli.. Len neviem, ci je to uplne ok.. a kde je strop posuvania hranic...
A ze boli ludia zdeseni.. zase neprehanaj.
Skor boli prekvapeni. Mne to pride az taka neucta voci danej udalosti.

Moze sa tu tvarit nad vecou kto chce, jednoducho nejake spolocenske konvencie v nasej spolocnosti stale platia..

mircalla
20. apr 2024

@minenkak Tyzden dovolenky kvoli prezliekaniu? Podla mna prezliect sa v praci trva 2 min, priepustka sa tiez nedava na minuty. Ja deti zabezpecujem sama a k lekarom s nimi chodim vylucne ja, nemam pocit, ze kvoli prezleceniu sa potrebujem tyzden dovolenky. Tak ty asi ano. Dalsi blud
Dobre, chod v teplakoch aj spat a najdi si vzdy daku vyhovorku. Toto uz zacina byt dost mimo a absurdne.
A v monterkach na koncert ci do divadla, lebo ved by sme stratili cas prezliekanim

katuska93
20. apr 2024

@aurora33 jasne, treba ist skor, lenze vzdy sa moze stat nieco neocakavane. A ked si aj dam tu rezervu a odidem z domu skor, co keby sa mi dieta to presralo horom-dolom priamo pred cakarnou a ja by som musela hladat na okoli miesto, kde ho prebalit a umyt (bolo to niekedy vo februari, takze zima) alebo pripadne sa rovno vratit domov a tym padom by som meskala este viac. Proste niekedy sa stanu veci, ktore sa nedaju naplanovat.

ziarifka
20. apr 2024

@nevenka mimo tému. Prosím, ktorého je číslo časopisu? Ďakujem 🙂

klementinka58
20. apr 2024

@beronsche no proste ho to nenapadlo,riesilo sa v tom case nieco ine..hold stalo sa.
Pre mna je dolezitw, ze na ten koncert siel a ze mal snahu utekat rovno z roboty.

minenkak
20. apr 2024

@mircalla na ak cestuješ do práce pár desiatok km denne tak musíš si zobrať dovolenku ak chceš ísť čistý k lekárovi

minenkak
20. apr 2024

@mircalla kto píše o montérkach do divadla a v teplákoch späť je zas čo zlé

beronsche
20. apr 2024

@scorpionflower1 ty to riadne hrotis..
To naozaj nevidis rozdiel medzi osuchanymi riflami, mikinou a dlhymi vlasmi (teraz verim, ze mastne rezance to nie su) a ufulanym, spranym oblecenim (casto ide o teplaky) na zanedbanom cloveku?

jaskolka
20. apr 2024

@minenkak nechápem, čo nestihol? Tak hádam si nedáva lekára práve na ten deň, keď je 80 km od domu.🙈 A neverim, ze každý deň robí 80 km od domu.
Prezliekanie trvá minútu, dve. Dokážem seba aj dve deti obliecť za 5minút, tak nech mi nik nehovorí ze dospelý človek to nezvládne, ak teda chce. Lebo ak nechce, tak aj keby mal.hodinu, tak to neurobí.

beronsche
20. apr 2024

@klementinka58 ved ja tomu uplne rozumiem. Stalo sa.

Ale uznam, ze ok, nedomysleli sme to a dopadlo to takto a nebudem sa tvarit, ze to bolo uplne ok. A Este to obhajovat.
Verim, ze chapes ten rozdiel.

minenkak
20. apr 2024

@jaskolka firma je 50km od domu,stavby majú aj ďalších šesťdesiat,ak netreba ísť na firmu nakladať,tak sa stretnú na nejakom parkovisku tak aby to vyhovovalo aj ostatným

mircalla
20. apr 2024

@minenkak Nie nemusis, cesta lekarovi je v ramci toho samozrejme a nie nemusis si na cestu lekarovi brat dovolenku. Btwziadny lekar ti tam nepise presne casy, kolko si tam bola minut. Ziadny. Opat zavadzas. Da ti peciatku, podpis a datum. A posledny krat: prezliect sa v praci trva maximalne 2 min, ja menej. Koniec diskusie.

minenkak
20. apr 2024

@jaskolka ak majú stavbu v Mníchove,cesta dlhá 30km ráno trvá aj hodinu a pol ,poobede ešte dlhšie a ak majú dve stavby v Mníchove tak to trvá ešte dlhšie a nedaj Boch ak majú stavbu 150kmdaleko

aurora33
20. apr 2024

@katuska93 myslela som dať si rezervu pre seba. Jasne dieťa môže mať nehodu kedykoľvek, ale vyhovoriť sa, že sa dieťa pototo a ja som sa preto nestihla prezliecť, tak to je moc.

minenkak
20. apr 2024

@mircalla môj muž nechodí každý deň do práce na firmu, chodí rovno na stavbu a ak chce ísť k lekárovi ,musí neraz už o štvrtej skončiť na stavbe, aby bol o šiestej u lekára ,niekedy keď treba stavbu uzavrieť veru musia byť už o šiestej na stavbe aby on alebo kolega stihli niečo čo majú poobede

minenkak
20. apr 2024

@mircalla ideš len to čo ty máš v živote nie každý má pracovnú dobu od do,nie každý má robotu do 20km od domu, nie každý pracuje na jednom mieste,nie každý vie koľko bude dnes v práci

marcellka32
20. apr 2024

Nečítala som celú diskusiu, ale ak si si šla len po výmenný lístok či recept tak si mala čas obzerať ľudí...ale skús sa niekedy vcítiť do ľudí: mamička nemá umyté vlasy lebo celú noc sedela/nosila plačúce dieťa na rukách, senior/dôchodca bývajú 2 sorty: oblečení a vonavi v saku, ale aj zanedbaní a smradlavi lebo sa nevládzu/nepovažujú za potrebné sa umyť, žiaľ...ja som bola u lekára, po noci grcania a bolestí, muž mi ráno natiahol tepláky, nevládala som, naložil do auta, nejaké líčenie či vlasy som absolútne neriešila...takže skús porozmýšľať ;) sú rôzne situácie

minenkak
20. apr 2024

@mircalla Takže nie ,nedá sa zorganizovať ,umyť sa a prezliecť

mircalla
20. apr 2024

@minenkak Uz teraz muz, nedavno sme sa bavili o tebe....A myslim, ze aj na stavbe su dake unimobunky, kde sa da prezliect aj umyt. Ty mas tiez moznost sa v praci priezliect, hadam mate aspon wc. Takze stale o tom istom: v praci sa prezliect, ak sa inak neda, nie doma
Ale vdaka tebe som konecne pochopila, preco chodia ludia vsade v teplakoch, nechce sa im prezliekat, lebo vsak 2 min nemaju

zeldia
20. apr 2024

@maciatkolulu robila som v Londýne ako au-pair😉

veronika2021
20. apr 2024

Vzhlad je absolutne prva neverbalna komunikacia…..

minenkak
20. apr 2024

@mircalla a čo o mne ja tak isto neviem ,kedy v práci skončím a môj muž chodí po malých súkromných domoch,kde bývajú už ľudia a tam niesu žiadne možnosti umyť,asi nevieš ako fungujú ostatní ľudia

minenkak
20. apr 2024

@mircalla ja tak isto nepracujem v práci dnu, ale som celý deň von a ďaleko od firmy

mircalla
20. apr 2024

@minenkak Trosku sa v tom stracam. Pises, ze okolo teba su vsetci vzdy cisti a vonavi aj v monterkach a prave si priznala, ze muz chodi lekarovi spinavy a neumyty...