icon

Prečo sa niektorí obliekajú nevkusne k lekárovi?

20. apr 2024

Vcera som bola u lekara po dlhej dobe a kedze tam bolo dost ludi, tak som si tam posedela zo dve hodiny. A co som si za ten cas vsimla, ako som tam sedela, bolo to, ze poniektori ludia sa vobec o seba nestaraju. Nech sa na mna nikto nehneva, ale ist k lekarovi v deravych teplakoch alebo v bavlnenych kvietkovanych leginach? Chlap, vek asi 45, roztahane teplaky, take, co niekto ani na doma neoblecie. Zena, 100 kilova- bavlnene leginy, vysednute, co ja by som si dala tak max na spanie :D a takto dogabani tam boli viaceri/viacere. Co bolo na zamyslenie bolo to, ze stari dochodcovia boli vsetci do jedneho slusne obleceni. Jeden pan dokonca sako, kosela. Neviem, to uz niekto je tak extremne lenivy, ze mu je jedno, co na seba navlecie k lekarovi? Necakam ziadne vysvetlenia od vas :D Len som to tu tak hodila do eteru, ze som bola dost prekvapena, ze k lekarovi sa niekto oblecie, ako na zahradu

mircalla
20. apr 2024

@minenkak Rozumiem. Ide lekarovi v monterkach, lebo sa udajne nestihne prezliect a umyt. Takze nie je ani cisty a ani nevoni, ako si predtym tvrdila. Lebo si tvrdila, ze ty take, ze je niekto spinavy nepoznas a nikdy si sa s tym nestretla.
Po dennej manualnej sichte chodit lekarovi v upotenych monterkach je urcite slast pre toho lekara

mischy00
20. apr 2024

@minenkak nezáleží mu na tom ako pôsobí, nie pomalý, pohodlnosť. ...ale od lekára čaká ze bude v čistom.

minenkak
20. apr 2024

@jaskolka prosím prosím ,ukáž mi kde som zvláštna ,dnes mám čas,pôjdem až večer von tak nech sa nenudim

minenkak
20. apr 2024

@mischy00 on od nikoho nič nečaká a to mu fest závidím

katuska93
20. apr 2024

@jaskolka ale to sme sa nepochopili, ja netvrdim, ze sa to deje vzdy, ani ze sa na to treba vyhovarat. Som za, aby sa ludia pekne obliekali, aj aby isli cisti k lekarovi, do mesta, do banky.. ale proste niekedy sa stane a casto prave v najnevhodnejsej chvili. U nas to tak bolo, spominam svoju konkretnu navstevu lekara. Proste je niekdedy aj den blbec a preto netreba ostatnych sudit. Teda aspon ja odkedy mam deti rozhodne nesudim matky naokolo a ani ostatnych ludi. Nikdy nevies, ci ten cudzi clovek je smudlo, alebo ho nahodou niekdo oblial v autobuse tesne pred prichodom do tej cakarne a on urobil co sa dalo, aby ten flak nejak zamaskoval...

mircalla
20. apr 2024

@minenkak Extremne zvlastna a mas ozaj zaujimave argumenty

minenkak
20. apr 2024

@mircalla prosím a ktoré

mischy00
20. apr 2024

@minenkak skôr to berie ako samozrejmosť. Ja prídem z roboty takto a lekár tam sedí v bielom čistom plášti. Nezamysla sa nad tým, že by to mohlo byt opačne, pretože to nikdy opačne nezažil. A to je rozdiel 🙂

oli18
20. apr 2024

@scorpionflower1 preco by som mala? Neverim, ze si sa nasla v mojom prispevku 😄

minenkak
20. apr 2024

@mischy00 ale ja to všetko chápem,čo tu všetky píšete, úplne,ale niektoré veci sa naozaj nedajú a nie každý žije rovnako,môj muž je veľmi čistoty,len proste neovplyvní,ak musí v rýchlosti riešiť lekára

mischy00
20. apr 2024

@minenkak nikto netvrdí ze nieje 🙂, len to obhajujes a sama mam muža co pracuje v montérkach, ale ak vie ze ma po práci akékoľvek stretnutie, prezlecie sa. Nikdy nešiel v špinavých montérkach, nikdy. A už vôbec nie k lekárovi

mircalla
20. apr 2024

@minenkak Uviedla si tu niekolko argumentov, preco tvoj manzel chodi lekarovi neumyty po manualnej sichte v monterkach. Zial ani jeden neobstal. Skratka sa mu nechce obetovat par minut sa prezliect sa, je mu jedno, ze je spinavy a zrejme aj spoteny a nema ziadny respekt k tomu lekarovi. Lekarovi nechodime predsa denne, takze to nemoze byt problem si to zmanazovat.
Pohodlnost, nic viac. O tom, ze par stran dozadu si tvrdila, ze takych ty nepoznas je uz druha vec.

minenkak
20. apr 2024

@mischy00 obhajujem ,lebo viem koľko námahy ho to stojí aby stihol prísť načas a viem koľko km sa denne nacestuju v práci a akú má ťažkú prácu a ako musia rýchlo robiť a má niekto z nich v práci termín,každý z nich býva niekde ide a každý s jeho kolegov ma lekara niekde inde

minenkak
20. apr 2024

@mircalla u teba neobstál a mňa každý jeden

liusa82
20. apr 2024

umrem až 9 strán kvôli oblečeniu😀 inak toto nechápem ani ja tú dogabanosť.Myslím hocikde nie len u doktora.Ja sa celkovo divím tým teplákom aj v obchode.Ešte by som to chápala keby ide z fitka alebo z telocvične a rýchlo dačo nakúpiť.Ale čo tak pozerám, to potom do fitka by musel chodiť každý 3,4 človek alebo priamo z nejakého športoviska😀

mischy00
20. apr 2024

@minenkak zdravie je nad všetko, ak on pracuje do poslednej sekundy, je to jeho nastavenie. Raz za mesiac ak povie, idem o 5 minut skôr, musím sa umyť a prezliecť , mam lekára, nikto mu nepovie ani pol slova. Preto stále tvrdím, je to pre neho takto pohodlné a nebude to meniť. Ak by mu lekár povedal, nehnevajte sa ale prídete mi sem v čistom oblečení, zmení svoj postoj

renab
20. apr 2024

@really8 a ja som sla v pyzame. Aj manzel. Nestihali sme sa prezliect. Syn sa narodil 5 minut po prichode do porodnice.

minenkak
20. apr 2024

@mircalla čo,ja som chodila pred pár rokmi každý týždne k lekárovi na kontrolu a teraz ma to čaká zas ,nie tak často a dlho ale zas ,každú kontrolu cestujem hodinu tam, hodinu nazad,to ma ešte doktor zdrbe ,že mám mať doprovod a nie sama to šoférovať ,teraz ma čakajú dve operácie,jednu musí aj môj muž byť v čakárni lebo pojem hneď domov,druhú má bude musieť aspoň tam odviezť,tá druhá myslím,že bude zo dňa na deň,pôjde v montérkach,tak isto bol pre mňa v montérkach v nemocnici, keď ma minulý rok akútne operovali ,kde som bola mimo operácie celý čas v mojich montérkach ,sa všetko tak zbehlo a bol tak ďaleko,že som nemala okrem toho čo som mala v práci nič iné, druhý deň som ukecala doktora, aby ma pustil domov a prišiel z práce v montérkach ,ak by šiel domov a nazad tak by to trvalo ďalšiu hodinu

mischy00
20. apr 2024

@renab to je úplne ina situácia, tu sa píše o tom, že viem dopredu, ze niekam idem🙂

zuzana76
20. apr 2024

@bloger ano, na onkologii a geriatrii, ci v hospici by som oblecenie neriesila, ale aj ja si vsimam, ze nasa spolocnost upada vsetkymi smermi. Uz nepozdravime ani celym spojenim Dobry den, ale kricime len "dobryyyyyyy", pripadne "zdravim". Az mi to usi trha, ze ludia si uz nedaju zalezat ani na pozdrave. Ja s autorkou uplne suhlasim, tiez si to tak niekedy vsimam. Kazdy len odvrkne, a co sa staras a vychovavame to uz od ZS, ked ti mamicka povie, ze a co, ved do skoly nemusi chodit v tesilakoch a koseli. Tak chodia v teplakoch, riflach roztrhanych az tak, ze tam mas viac dier ako latky, dievcata v podprsenkach a na to prehodi ledabolo nejaku mikinu, lebo ved skolsky poriadok.

manzanillaa
20. apr 2024

@butterflyeffect mne v banke ani tak nevadí,co majú na sebe klienti,ale ten zápach niekedy... otras... chápem ešte po praci chlap spotený,ale hneď ráno??? To sa necítia? A ženy,tak to už je iný hnus,hlavne,že som pekna

eliska13
20. apr 2024

Normálne chodím von v teplákoch mám veľa farieb súpravy na to vesta mám sa hanbiť?aj do obchodu

mircalla
20. apr 2024

@minenkak Nemusis popisovat, je mi jasne, ze v inom nechodi. Ale ist lekarovi v prepotenych monterkach rovno zo sichty je cez ciaru. Osemedesiaty krat ti pisat, ze sa moze prezliect v praci, na pumpe...kdekolvek asi nema vyznam

minenkak
20. apr 2024

@mischy00 tu to nikdy lekár nepoviem,že prídeš z práce,chodí aj hodinu skôr z práce,ale proste sú to kilometre čo musí prejsť ,minule stal v jednom meste pol hodinu čo bola zápcha a to je tu pravidelne

oli18
20. apr 2024

@scorpionflower1 aj mm bol "manager" v stavebnej firme, niekedy sa tomu hovorilo majster, alebo vyssie postaveny stavbyveduci, neskor bol majitel vlastnej fi. A tych kosiel, co som sa mu cely zivot nazehlila a nohavic na puky 🙉. A zehlim aj dnes, ako dochodcovi, lebo ho pekne obliekam este aj po dome. Ziadne rifle nikdy nenosil, od kedy sa pukace nenosia, tak svetle kremove letne nohavice bez pukov, kratasy rovnake, ziadne vzorovane, kozene elegantne sandaly. Ci sa ti to paci, alebo nie, stale vacsina ludi hodnoti najprv cloveka podla zovnajsku, az ked s nim prehovori, potom podla vyjadrovania.

zuzana76
20. apr 2024

@scorpionflower1
@klementinka58 ale tu sa nikto nesprava nadradene, ale jednoducho preco? preco sa ludia neumyju, neoblecu primerane? lebo im na to nezalezi. Vy tvrdite, ze ti co ich kitizujeme sme nadradení. Nie, ti, co kritizujeme, tak vidime nedostatky a radi by sme upriamili diskusiu na tieto problemy nasej spolocnosti. Nepovazujem sa za nadradenu, ani neempaticku. Ale tym ludom vobec nezalezi na tom, aby prechovavali nejaku uctu voci dalsim ludom, na podujatiach atd...

minenkak
20. apr 2024

@mircalla ja ďakujem sa tu pracujúcu ,špinavú a smradľavu triedu kde žijem

really8
20. apr 2024

@renab no hlavne ze ste to stihli ale autorka naraza na ludi ktori nerodia, neutrhlo im zrovna nohu ani nepresla prsty cirkularka.

mircalla
20. apr 2024

@minenkak A just budem vsade chodit v monterkach

klementinka58
20. apr 2024

@zuzana76 a diskusiou sa nazor ludi zmeni a zacnu viac o seba dbat?😆 mne pride az komicke ako sa tu na koni ludia biju za svoj nazor a o nic nejde. Aj nadalej budu ludia chodit ako sami uznaju za vhodne