Prečo sa niektorí obliekajú nevkusne k lekárovi?
Vcera som bola u lekara po dlhej dobe a kedze tam bolo dost ludi, tak som si tam posedela zo dve hodiny. A co som si za ten cas vsimla, ako som tam sedela, bolo to, ze poniektori ludia sa vobec o seba nestaraju. Nech sa na mna nikto nehneva, ale ist k lekarovi v deravych teplakoch alebo v bavlnenych kvietkovanych leginach? Chlap, vek asi 45, roztahane teplaky, take, co niekto ani na doma neoblecie. Zena, 100 kilova- bavlnene leginy, vysednute, co ja by som si dala tak max na spanie :D a takto dogabani tam boli viaceri/viacere. Co bolo na zamyslenie bolo to, ze stari dochodcovia boli vsetci do jedneho slusne obleceni. Jeden pan dokonca sako, kosela. Neviem, to uz niekto je tak extremne lenivy, ze mu je jedno, co na seba navlecie k lekarovi? Necakam ziadne vysvetlenia od vas :D Len som to tu tak hodila do eteru, ze som bola dost prekvapena, ze k lekarovi sa niekto oblecie, ako na zahradu
@minenkak neviem ti teraz citovať všetky témy, jednoducho boli tu také, ktoré na mňa pôsobili v odpovedi zvláštne - keď konkrétne tak napríklad nejaká debata o vierovyznani ci krste, potom o ciapkach v banke a čakárni, niečo o analnom sexe sa mi zdá... Ako píšem, možno to bolo myslene ako ironicky, ale na mňa to proste pôsobilo zvláštnym spôsobom vyjadrovania.
@klementinka58 Ved to je prave to, u niektorych o nic nejde, budu mat stale v pazi, ze su obleceni nevhodne, smrdia a nedbaju o seba. Tak ale zase si netreba mysliet, ze si to nik nevsima, ze to nik neciti a pod. Opakujem, nevadi mi lezerne, pokial sa to hodi na prilezitost a je to ciste.
Extremne mi vadi zanedbana hygiena, pretoze to sa uz dotyka aj mna, je to citit a je to neprijemne
@terezka1947 toto tiez neobhajujem 🙂 a mas uplnu pravdu! Minule sli po meste deti, snad prvaci na zakladke a vsetky deri oblecenie frozen, paw patrol a jedno dievcatko, oblecene ako lolota :D karovana kratucka minisukna a crop top:D totaone vytrcala medzi tymi detmi 🫣
@minenkak ak nebudú aspoň aké také pravidlá a etiketa , vytratí sa pomaly všetko. Jedna vec je tolerancia, nikto nenúti ľudí chodiť v smokingu a ženy s klobúčikom na hlave. V tomto je absolútna voľnosť, hovoríme o čistote a ohľaduplnosti voči druhým. Nikto nechce od ženy nosiť celý deň opätky, ak to nemá rada a od mužov kravatu, ak to nemá rád. Len byť čistý a vhodne oblečený, podľa toho kam idem
@butterflyeffect 😁😁😁😁😁teraz som sa riadne zasmiala a tom ujcovi v karovanych trenkoch 😂😂😂 ja mreeem
A ja by som dodala len toľko: " prečo sa staráte do druhých? " však nech si dajú co chcú na seba .. tiez chodim len v leginach - a teda je mi ukradnuté co si ľudia myslia - tak isto ako mne je jedno ako vyzerá zvyšok sveta v teplákoch ci satach 🫣
@scorpionflower1 zaujimave, ze si typ, co neriesi a je jen vsetko ukradnute, ale vyjadrujej sa dost horlivo pod mojim príspevkom :D dost pokrytecke, nemyslíš?:D
@andulka1988 a cim si prosim ta zvysujem sebavedomie?:D ze som povedala pravdu, ktoru so mnou zdiela vacsina ludi? Zrejme som sa ta dotkla ale to uz moj problem nie je ;) ja nikoho neurazam, iba hodnotim, ze spina za nechtami, mastne vlasy a sprate leginy k lekarovi nepatria
Táto diskusia mi pripomína dobu keď babky stali v hlučiku pred kostolom a hodnotili, kto si co obliekol a ako to ti mladi chodia doobliekani. 😀 Vidím podľa mk, ze doba sa nezmenila 😀
Len toľko - som rada, že nemám taký nudný život, aby som riešila zovňajšok druhých a zakladala o tom aj tému na sociálnej sieti. Tomu sa povie prízemnosť, nuda, ...
@klementinka58 a to v praci nema satnu, lde bybss prezliekol? Mne toto pridu strasne vyhovorky a nehovoriac o tom, ze deti sa velakrat hanbia za svojich rodicov, lebo ostatne deti su krute a dokazubsa posmievat, ze tvoj takto je spinavy ....
@777januska777 Presne. Na MK sú samé tetky Betky - klebety, povrchnosť, jednoduché zmýšľanie, atď.
@zuzanockamt jednoduche zmyslanie majú skôr tí, ktorí sa navlečú do vyťahaných, zgulkavených teplakov, či legín a idú si tak do sveta 🙂
@aurora33 možno majú aj takí, ale tí čo to komentujú nie sú lepší. Kazdy chceme aby sa do nás druhi nestarali, ale ze my sa staráme do druhých to už nevadí?
@aurora33 Je to ich slobodná vôľa, rozhodnutie. Mňa to neovplyvňuje, neškodí mi to, tak prečo ich mám riešiť a urážať. Ale jednoducho zmýšľajúce ženy - primitívky toto riešia.
🍿👀😁
@777januska777 a kto sa stará? Ja som len napísala že ano, tiež som si to vsimla, ale isto sa nestarám tak, že prídem a poviem:,, pani, máte na sebe škaredé legíny”
@zuzanockamt necítim sa ako primitivka, len vnímam rozdiel, keď idem k lekárovi, alebo len tak pracujem doma na záhrade a teda sa oblečiem patrične k situácii. To je vsetko
@aurora33 To chápem, aj ja. Ale nečumím na ľudí čo má kto oblečené a neriešim to potom na nete zakladaním diskusie.
@zuzanockamt ak vyjadris svoj názor všeobecne, nie konkrétne na jednotlivca, je to ohovaranie? V tom prípade sa ohovára všade, kde sa len pozrieš. Pretože ľudia diskutujú o veciach a vždy budú
@mischy00 Autorka diskusie osočuje a ponižuje konkrétnych ľudí.

Pred tym ako som sa stala matkou, mohla som mat stav na tuto otazku. Teraz uz neviem co by som povedala aby to bola pravda.
Ked som sa zoznamila s manzelom, bol cisty, ale moda bola nieco co vobec nevnimal. To nevady, ale napriklad mal strasne vela super, noveho oblecenia (dostaval na narodeniny, vianoce…) ktore nepouzival lebo cakal aby uplne “odrpal” to stare oblecenie. Takze, vzdy vyzeral
biedne aj ked mal oblecenia viac ako ja.
Podarilo sa mi naucit ho ze v nejakych situaciach musi vyzerat slusne (nie moderne, ale slusne - cisty, nedieravy, ziadne flaky na obleceni atd).
Aj teraz obcas vyzera cudne lebo ma rad lanove oblecenie a nema rad zehlicku, a tiez ma rad barefoot topanky ktore potom ma uplne vsade, ale povedzme ze nevyzera tak zle.
No, okrem manzela, mam aj 2 deti. Chlapy - 12 a 10 rokov. Ten ktory ma 10 rokov vzdy chce vyzerat pekne, slusne, ciste, obcas aj moderne.
Ten starsi… Ten by siel uplne hociaky hocikam. Verte mi ze som sa snazila a vzdy sa snazim aby som to zmenila, od malicka som ho pekne obliekala, nikdy som neznasala diery a spinave oblecenie, ale nic nepomohlo. Teraz rozmyslam ze ho necham zit ako chce lebo takto sa stale hadame a nesmeruje to nikam.
Kym mladsi si sam chysta oblecenie do skoly, starsiemu to robim ja, inak by isiel v pyzame do skoly.
Co som starsia, verim ze nejake veci su dedicne 🥺