icon

Skúsenosti so snuggs nohavičkami

11. aug 2025

Ahojte ženy budem vďačná ak mi poviete svoje skúsenosti. Dlhšie uvažujem nad snuggs ale nemám v okolí nikoho kto ich používa. Po pôrode mi vadia tampóny a tak používam už 2,5 roka vložky ale vadí mi to. Je mi to nekomfortné, nič tam nedýcha, cítim sa stále vo vlhku. Chcela by som skúsiť snuggs ale sú pomerne dosť drahé takže rada by som vedela vaše skúsenosti. Naozaj nepretecu ani pri silnejšej menstruacii? Nosíte ich do práce? Koľko kusov asi potrebujete? Mne menštruácia trvá 5-7 dní. Nie je v nich rovnaký pocit mokra a parenia ako po vlozkach? Naozaj vydržia len dva roky a potom treba kúpiť druhé?

autor
11. aug 2025

Skúšala som aj kalisok ale to vôbec nie je nič pre mňa zasekol sa vo mne nevedela som to vybrať a dostala som z toho úplnú paniku

kiki68
11. aug 2025

@anonym_autor snuggs su super, ja som mala teraz na postpartum maternal a tiez super. Bola som na gynde na kontrole a musel tahat jeden steh a on ze mozno budete este krvacat- ja ze je mi to jedno, ze mam periodwear a on ze by nepovedal, ze ake super vyzerajuce veci existuju. Totiz ja som tie nohavicky dala dole priamo tam, nebola tam kabinka.

letfenixa
11. aug 2025

Kúpila som si na vyskúšanie v DM menštr.nohavučky zn. OB, ja potrebujem, aby bola bavlna/bambus na telo, žiadny umelý materiál, a chcela som, aby sa mohli prať na 60 st, čo sa tiež všetky nedajú. Stoja 20 eur.

patus_2
11. aug 2025

@anonym_autor používam už zopár rokov a snuggs na začiatku menštruácie nepoužívam. Nemám ani veľmi silnú ms, ale v prvé dni mi po 3-4 hodinách pretečú. Buď ich používam spolu s kaliskom, alebo preferujem v tieto dni inú značku.

majamat
11. aug 2025

uz nemam ms, cize mam len kratkodobe skusenosti. mam nohavicky snuggs, dim, tesco a perties.

snuggs mi pridu, ze vydrzia najmenej. ked boli nasiaknute, nie nijako extremne, daala som si ciste a polozila som ich ( take zbalene do klbka ) na dlazbu vo wc. nahodne som na ne skocila a normlane krv cez latku presla von. nie po okrajoch, stredom.
nemala osm nikdy odvahu mat ich dlho, ci napr na noc. a to som mala tie s najvyssou savostou.
inak strihovo su asi najlepsie a material je fajn.

dalsie DIM ma prekvapili, ako dlho vydrzia, su skor bavlnene tusim. strih celkom ujde. nezachytila som, ze by pretekali stredom, savostou mozu byt podobne ako snuggs

tesco, su skor take vyssie, su bavlnene a vydrzia tiez celkom v pohode, tiez savost moze byt podobna ako predchadzajuce, ci mozno kusok nizsia, nepretiekli mi, no snuggs mam najviac, cize tie amm najviac odskusane.

a Perties, tie mam ba troje, jedny susvetloruzove, no uz su dost flakate ( k tomu nieco potom napisem ) a dvoje cierne. jedny cierne maju uplne najvysiu savost, tusim sa pouzivaju aj ako poporodne a saju fakt vela, ovela viac,ako hociktore ine, ta vnutorna sava vrstva je hrubsia, je to iny material, je to akoby som mala tensiu vlozku, urcite je to vyraznejsie ako pri tych ostatnych znackach. tieto su vhdone aj na noc. tie dalsie dvoje maju tiez pomerne vysoku savost a tiez su vhodne aj na noc, ale maju menej, ako tie jedny. no tie cierne maju taky dost blby strih, taky vysoky, na bokoch je latka nariasena. mne osobne to na postavu az tak nesedi.

majamat
11. aug 2025

takze este co sa tyka prania. idelane je prat ich dokopy, ale problem je skladovanie. ak je moznost, oprat ich denne,a lebo aspon kazdy 2 den. no kde ich nechat pocas toho casu?

odporuca sa vyplachnutie studenou vodou. no byvaju tak nasiaknute krvou, ze najslkor z nich ide fakt dost krvava voda, potom dlho vyrazne cervena, az potom sa zosvetli,a le stale je to pomerne krvave. pride mi to odpudzujuce, skladovat ich dlho. mala som taku plastovu nadobu, skusala som ich nechat namocene, nech nezaschnu, no plavali v krvavej vode, ktora sa samozrejme sfarbila neskor dohneda. snazila soms a ich casto prat, ale teda stalo sa, ze som bola v robote, tak som nemohla a teda v lete to aj dost zapachalo. no akoze toto nic moc.
co sa tyka tych ruzovych nohaviciek, tak tie mi zostali flakate. svetle farby nie su moc vhodne, reso nesmu sa skladovat. ako sa napiju tou krvavou vodou, ked sa vyplachnu, tak sa samozrejme namoci nielen to vnutro, ale aj vonkajsi material. ked sa to operie neskor, taktie flaky zostanu. snuggs mam bezove, tam trosku tiez zostali flaky,a le nie tak, je to taka tmavsia bezova. cervene a cierne su ok. no bavlneny material je v tomto asi este horsi.

dalsia nevyhoda co s nohavickami, ked nie som doma. ja osobne pracujem tak, ze som v praci cely den. s cestou skoro 14hod. v praci si ich viem vymenit, ale co potom s nimi?
nemam ic ´h kde vyplachnut. na wc ani nemame take umyvadlo, kde by som mala sukromie. tiez mi to rpide nehygienicke v spolocnom umyvadle vyplachovat, dalsia vec, nohavicky su dost nasiaknute aj vodou, je to tazsie, dost mokre, nejake drasticke zmykanie asi nie ej idealne. za tu dou, aby neboli tka krvave,a si by som ich musela vela menit, kolko by som ich musela vlacit v taske? tiez mam wc oar desiatok metrov vzdialene od kabelky.
cize je to trosku neprakticky v urcitych pripadoch. ja soobne som to riesila tak, ze som na tieto nohavicky pouzivala vlozku,a le bez kridelok. az na konci sichty som ju dala prec a pouzila som ich samostatne.

patus_2
11. aug 2025

@anonym_autor čo sa týka prania, tak ja ich preperiem po použití ručne. Normálne namočím,.počkám kým nefarbia vodu a potom prejdem kokosovým/ zlcovým mydlom. Dám vysušiť a potom ich ešte hodím do práčky s ostatným prádlom. Ak ich používam s kaliskom alebo posledné dni menštruácie, keby sú minimálne znečistené, tak skladujem na sucho.

autor
11. aug 2025

Ďakujem ženy no poviem vám to skladovanie trosku odrádza aj mňa. Mám silnú MS čiže v práci by som musela na wc vymeniť a potom to asi nosiť so sebou čo je trochu zvláštne ale nevadilo by mi to. Ani to pranie v rukách by nevadilo. Ja by som ich radšej nenechávala namočené vo vode kvôli vzniku nejakého silno bakteriálneho prostredia. A tiež by som nezapinala práčku kvôli trom gatkam takže ich asi budem potrebovať viacej a je to celkom investícia. Vydržali vám tie gaťky aj viac ako dva roky???ak naozaj viac nevydržia tak mám jasno - neoplatí sa mi to. Inak jedna z vás tu napísala že nie všetky sa dajú prať na 60stupnov a to ma celkom dorazilo.

patus_2
11. aug 2025
@anonym_autor

Ďakujem ženy no poviem vám to skladovanie trosku odrádza aj mňa. Mám silnú MS čiže v práci by som musela na wc vymeniť a potom to asi nosiť so sebou čo je trochu zvláštne ale nevadilo by mi to. Ani to pranie v rukách by nevadilo. Ja by som ich radšej nenechávala namočené vo vode kvôli vzniku nejakého silno bakteriálneho prostredia. A tiež by som nezapinala práčku kvôli trom gatkam takže ich asi budem potrebovať viacej a je to celkom investícia. Vydržali vám tie gaťky aj viac ako dva roky???ak naozaj viac nevydržia tak mám jasno - neoplatí sa mi to. Inak jedna z vás tu napísala že nie všetky sa dajú prať na 60stupnov a to ma celkom dorazilo.

@anonym_autor ja periem na 60°, ak sa niektoré dajú prať iba na 40°, tak použijem dezinfekciu na prádlo. Mám odskúšanú takú, čo mi nerobí problém. Gaťky mi vydržia pomerne dlho, mám 3 ročne a účel plnia bez problémov. Postupne som si dokupila viac kusov, dajú nmsa nájsť aj lacnejšie 12-15€, ktoré mi ju kalisku alebo na posledné dni úplne stačia.
Čo sa týka kaliska, úplne chápem, že už nechceš skúšať. Ale myslím, že každá prešla nejakými problémami na začiatku. Nepíšeš akú značku, veľkosť ani tvrdosť si mala. Možno by stačil menší a mäkší kalíšok a bolo by to lepšie. Nedám na neho dopustiť, odkedy som našla ten správny, ani neviem, že mám menštruáciu.

belle_vie
11. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja odporúčam female engineering od lindexu. Tie mi vydržia aj 6h ( dlhšie som neskúšala). Kupujem ich keď majú výpredaj alebo nejaké výhodné akcie, napr som kombinovala 2+1
Zadarmo s 20%zkavou a 1 má tak vyšli pod 20e. A mám ich 2 roky. Plus majú rôzne strihy-ja mám od nich napr aj nočné.
Potom som mala magic body wear, to bol des. To pretieklo do 10minut, aj som to reklamovala. A ešte som kúpila dorina, tie mi vydržali tak 2h. Naposledy som kúpila snuggs, ešte som ich nemala, tak som sama zvedavá. Ale lepšie ako lindexu som zatial nemala.

autor
11. aug 2025
@belle_vie

@anonym_autor ja odporúčam female engineering od lindexu. Tie mi vydržia aj 6h ( dlhšie som neskúšala). Kupujem ich keď majú výpredaj alebo nejaké výhodné akcie, napr som kombinovala 2+1
Zadarmo s 20%zkavou a 1 má tak vyšli pod 20e. A mám ich 2 roky. Plus majú rôzne strihy-ja mám od nich napr aj nočné.
Potom som mala magic body wear, to bol des. To pretieklo do 10minut, aj som to reklamovala. A ešte som kúpila dorina, tie mi vydržali tak 2h. Naposledy som kúpila snuggs, ešte som ich nemala, tak som sama zvedavá. Ale lepšie ako lindexu som zatial nemala.

@patus_2 ten kalisok bol dáky z DM veľkosť S. Pamätám si dodnes ako som revala na wc čo som ho nešla vytiahnuť nijako von. Podtlakom sa mi tam pricucol
@belle_vie ďakujem kukám aj tie lindexy no tie najviac save stoja aj 40€ jedny. Asi si počkám kým budu mať zľavy lebo toľko za ne nedám naozaj

letfenixa
11. aug 2025

Viem, že si písala, že vložky nechceš, len napíšem svoju skúsenosť. Je slovenská firma Nika Intima a šiju nohavičky s ochranou proti pretečenou, čiže vyslovene sú vhodné na použitie s vlozkami a človek sa nestresuje s pretecenim, tie mám už vyskúšane.
A prípadne keby si iné vložky skúsila? Ja už používam len anionove.

simsalabim
11. aug 2025
@anonym_autor

@patus_2 ten kalisok bol dáky z DM veľkosť S. Pamätám si dodnes ako som revala na wc čo som ho nešla vytiahnuť nijako von. Podtlakom sa mi tam pricucol
@belle_vie ďakujem kukám aj tie lindexy no tie najviac save stoja aj 40€ jedny. Asi si počkám kým budu mať zľavy lebo toľko za ne nedám naozaj

@anonym_autor kalisok ma byt pricucnuty. Nesmies ho tahat von len tak. Najprv treba uvolnit podtlak na jednej strane a potom vytiahnut.

autor
11. aug 2025
@simsalabim

@anonym_autor kalisok ma byt pricucnuty. Nesmies ho tahat von len tak. Najprv treba uvolnit podtlak na jednej strane a potom vytiahnut.

@simsalabim však ja viem ale mne ten podtlak nešiel nijako uvoľniť. Nedal sa mi tam dať prst proste celé sa to tam zaseklo

saraxyz
11. aug 2025
@anonym_autor

@simsalabim však ja viem ale mne ten podtlak nešiel nijako uvoľniť. Nedal sa mi tam dať prst proste celé sa to tam zaseklo

@anonym_autor moja dcéra používa Perties. Má ich 10ks. Predtým menšiu veľkosť mala 12 ks. Nechám ich vo vedre namočené, nech pustia krv , potom ručne preperoem a dám do práčky

simsalabim
11. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ono to chce len cvik (vravi sa, ze 3 cykly a budes profik), ale chapem, ked sa ti s tym uz nechce trapit.

muchotrafka298
11. aug 2025

Ja napisem za seba, aj ked pouzivam inu znacku. Uz 5 rokov pouzivam nohavicky zn. DIM (u nas sa predavaju pod znackou Bellinda). Su bavlnene, mam aj 2 od Marks a Spencer a to je strasna umelina. Mam ich vela, mozno 10-12 ks. Kedze nenosim stale tie iste, za tie roky som musela vyhodit iba asi 2 ks, ked uz odisli gumicky. Dokupovala som si postupne, vzdy ked bola akcia, napr. na ich webe 2+1 zadarmo, vypredaj na Astratexe za polovicu a pod. Pre mna je to gamechanger. Pouzivam ich pri kazdej menstruacii, okrem dovoleniek, lebo tam sa mi nechce prat.
Za mna je nevyhodou to, ze pomaly schnu a potrebujes ich viac ako 1-2 ks. Ziadny ekologicky efekt co sa tyka uspory tam nie je. Nicoho, ani vody ani penazi za vlozky alebo tampony. Kolegyna ked ich mala tak ich prala tak, ze tocila v pracke 1 ks menstruacnych nohaviciek.
Pre mna je maximalne komfortne ich pouzitie tych 10 hodin. Na zaciatku nosim nocne aj cez den, je to pre mna tak pohodlnejsie. Vyzleciem ich, namocim do dezinfekcie a prasku do maleho vedierka, po chvilke jak to pusti tak to v rukach poriadne vyperiem a vyvesim. Po konci cyklu vsetky dam este raz prat do pracky.
Za mna su fajn, ale urcite by som do nich neinvestovala stovky EUR v plnych cenach. Lebo su proste drahe. A ked ich chces 10 bez akcie, tak to je pomaly cena lacnejsej dovolenky.

ema229
11. aug 2025

@anonym_autor za mňa snuggs 0,000000 po bokoch začalo hneď pretekať dala som tomu viackrát šancu no vždy to skončilo rovnako. Plus extrémne studený pocit som mala nonstop . Za mňa jedine kalíšok

bejka90
Autor odpoveď zmazal
anonym_c6b6b4
22. aug 2025

Ahoj. Ja prave skusam 1.cyklus snuggs mam tie extra save nocne.... no 1.den po hodine a pol pretiekli zboku aj v strede boli mokre :( dala somso dalsie a pretiekli toez za hodinu. Takze ja neviem clovek za ne vyhodi skoro 40 eur za kus tak aj nieco od nich ocakaval ale nic moc:( pouzivam ich aj teraz ked mamuz slabsie tak teraz su ok ale neviem zatialodhadnut ako dlho vydrzia.no ale som dufala ze tie silne dni to zvladnu ale omyl:(

ieoni
17. nov 2025

Snuggs nemám ale strih sa mi páči, len vidno, že to bude pretekať už v nižšej oblasti zadku, na modelke je to nižšie ako dĺžka vložky. Nosím číslo M a L automaticky mám aj širší zadok a stehná.
Perties.... veľkosť L podľa mňa je akurát na veľkosť S, po obyčajnom 30 °C praní sa všetky zbehli. Sú hrubšie ako vložka. A zarezavajú sa mi všade. Lko je malé aj pre M.
DIM sú najlepšie ale vpredu mi chýba asi 2 cm aby nepretekali ,vzadu je to ok.
Všetky preteču medzi stehnami a budete mať krv na kraji aj vo výške panvového dňa a stehien.
Je to skôr pomôcka k tampónu, na slabší deň. Všetky influencerky klamú ,lebo dostávajú za to slušné odmeny. A dokonca jedna to veľmi neslušne tvrdila, že chyba určite nie je v týchto gaťkoch. Mne napríklad aj medzi zadkom pretečie kus keď sedím alebo ležím v silnejší deň.
Je to čiastočné riešenie a na slabý deň q hustý sekrét po celom dni riadne zapácha.

ieoni
17. nov 2025
@ema229

@anonym_autor za mňa snuggs 0,000000 po bokoch začalo hneď pretekať dala som tomu viackrát šancu no vždy to skončilo rovnako. Plus extrémne studený pocit som mala nonstop . Za mňa jedine kalíšok

@ema229 veru, kalich a pod to nosím jemnú ochranu aby ak aj náhodou, keď prejde kvapka alebo špiní sa. Najlepšie kombinovať. Stačí, že máte +5 alebo 10 kg a hneď inak sedia.