SND - večerné predstavenie. Čo si obliecť?

20. mar 2024

Ahojte,
co si obliect na vecerne predstavenie do SND?
Do divadiel chodim na take bezne predstavenia cize aj rifle tam vidim aj minisukne, vacsinou si obliekam nieco neutralne, slusne nohavice-bluzka, sako, ale v SND som este nebola tak nech viem ako to tam chodi. Ci je tam nejaky prisnejsi dresscode.
Nie som suknovy typ takze urcite pojdem v nohaviciach.

iwesska
20. mar 2024

Ak nejdes do opery,tak kludne ako chodis bezne do divadla. Ziadne roby som tam nevidela, dokonca tam boli zeny v leginach a teniskach🙈

autor
20. mar 2024

@iwesska dakujem aj som si myslela ze nejaky neutral bude stacit

jasminet
20. mar 2024

Určite nie rifle a tenisky. Slusne nohavice, bluzka, kostym, ideal malé čierne, elegantne saty.

nelca0510
20. mar 2024

@jasminet už si ju viem predstaviť v SND v rifliach a tehiskach :D ktoho vie,či by ju pustili ďalej

jasminet
21. mar 2024

@nelca0510 uz som tam videla chlapa v kratasoch a slapkach. Pustili ho...

luliu
21. mar 2024

@nelca0510 pustili, bežne tam vidím ľudí v rifliach

beataxxx
21. mar 2024

Kedysi sme do opery chodievali v dlhych vecernych satach, ale to dnes uz nie je zvykom, je to skoda, pretoze to bolo pekne…tu latku hodne znizili skupiny turistov, ktori chodia na jednodnove vylety a vylet zakoncia napriklad operou., ked cele autobusy pridu v sportovom, uz to degraduje ten pocit pre vsetkych, ale v ich pripade to chapem…ja si myslim, ze urcite dekorum by sa malo zachovat, take male cierne by boli vhodne

iwesska
21. mar 2024

@nelca0510 Preco by nepustili,ked ma listok?🤷‍♀️To uz je len vizitka kazdeho,ako sa doriadi.

any_soj
23. mar 2024

Takto, áno chodia žiaľ aj v rifliach. Je to najvyššia kultúrna inštitúcia našej krajiny. Takže podľa mňa rifle legíny a tenisky nie sú vhodné. A je mi jedno, čo majú druhí, keby aj v plavkách prišli - nešla by som tak. Inak na premiéru opery sa stále chodí v dlhých šatách bežne, čo je super podľa mňa.

fido69
23. mar 2024

Chceš vyzerať ako skutočná dáma a páčiť sa sama sebe a ostatným? Tak si na predstavenie do SND nedávaj rifle, ale uži si ten pocit výnimočnosti večera. Ak máš pekné šaty tak si ich určite obleč.
Ženy v pekných šatách sú zaujímavé a príťažlivé. Je to vidieť najmä cez prestávku.
A mužom sa páči pokukovať po pekných šatách a pekných ženách v nich. 😉

h2
23. mar 2024

Tak zase je aj rozdiel, či ideš na činohru, alebo na operu, či balet. Na činohru je to voľnejšie, ale na operu by som ja osobne nešla ani v nohaviciach, určite máš doma aj nejaké šaty.

iwesska
23. mar 2024

Moja cerstva skusenost zo vcerajska - rifle,tenisky,tricka - zeny aj chlapi...🙈 A bolo ich dost. Nastastie aj tych,ktori vedia,ako sa do divadla chodi.

autor
23. mar 2024

Tak zo stvrtka, boli aj zeny v dlhych satach aj malych ciernych, aj v mini a kozenkovych nohaviciach, aj leginy, aj rifle.
Zeny v dlhych satach vyzerali nejako "nepatricne", ja som videla zo 3 dlhe plesove roby. Kedze bola prevaha bezneho slusneho oblecenia tak aj ti v rifliach zapadli viac ako roby.
Ja som mala cierne nohavice, cierny top a slavnostnesako a citila som sa dobre.