icon

Šperky z materského mlieka

28. máj 2025

Ahojte, ma niektora z vas takyto sperk? Aku stranku odporucate? Videla som mamilatte ale je tam dlha doba dodania. Mate skusenost? Kolko vas taky sperk vysiel? Dakujem

Strana
z4
oceanahory
28. máj 2025

Nemám a za mňa je to nechutné, samozrejme každého osobná vec.

andreakotesova
28. máj 2025
@oceanahory

Nemám a za mňa je to nechutné, samozrejme každého osobná vec.

@oceanahory aj mne to príde nechutné a to som syna dojcila cez 3 roky...

dskjhfdlkdjhl
28. máj 2025

Jemine, nebude aj zo smolky niekto vyrabat? Ludom uz fakt asi hrabe.

autumm
28. máj 2025

Ahoj mne šperky vyrábala táto šikovná zienka z česka. Dodanie bolo tuším 3 týždne. Mala som nahrdelnik (mliecko plus vlasky) a nausnice. Stalo to 95 eur. Bolo to 2 roky dozadu ale

ayato
28. máj 2025

Podľa toho koľko chceš do toho investovať. Marekziak, má nádhernú prácu, ale priprav si 300€+ , pracuje so zlatom ( možno aj s iným materiálom, ale s tým skúsenosti nemám ) . Ak nie on tak potom pozrieť na Sashe je viacero ponúk. A myslím, že som nedávno zahliadla , že aj Tomáš stríž robí už aj s materským mliekom. Od toho mám šperky, ale s popolom.

mariynka
28. máj 2025

Dakedy to bolo aj pre mna nechutne a to som mladsieho kojila 3,5r, ale minule som zhliadla tak krasne sperky, ze by som do toho sla. Bola to ale diskusia na fcb..

anavixy
28. máj 2025

Neviem, co je na tom nechutne. Tie sperky su krasne a vkusne, nikto by nevedel, ze je v nich zapracovane mm. Vsak ta zena si nosi svoje mlieko, to je vysusene, zakonzervovane a zmiesane so zivicou, nahodou velmi zaujimavy proces.
Napr. sperky s popolom zosnuleho chapem, ak niekomu pridu “nechutne” (napriek tomu, ze je to krasna myslienka..), ale vlastne materske mlieko 🤷🏻‍♀️
Mne sa asi najviac pacia prave tie od mamilatte, pockala by som si (keby som vtedy vedela, ze sa take nieco da urobit 🤭).

sisaka
28. máj 2025
@anavixy

Neviem, co je na tom nechutne. Tie sperky su krasne a vkusne, nikto by nevedel, ze je v nich zapracovane mm. Vsak ta zena si nosi svoje mlieko, to je vysusene, zakonzervovane a zmiesane so zivicou, nahodou velmi zaujimavy proces.
Napr. sperky s popolom zosnuleho chapem, ak niekomu pridu “nechutne” (napriek tomu, ze je to krasna myslienka..), ale vlastne materske mlieko 🤷🏻‍♀️
Mne sa asi najviac pacia prave tie od mamilatte, pockala by som si (keby som vtedy vedela, ze sa take nieco da urobit 🤭).

@anavixy osobne radšej šperk vyrobený z popola blízkej osoby ako šperk z vlastného!!!!! Materskeho mlieka. 🤮 To je spomienka akože na čo? Na tekutinu, čo som počas dojčenia produkovala?
Dojčila som do dvoch rokov dieťaťa - ak to tu treba uvádzať.

oceanahory
28. máj 2025
@sisaka

@anavixy osobne radšej šperk vyrobený z popola blízkej osoby ako šperk z vlastného!!!!! Materskeho mlieka. 🤮 To je spomienka akože na čo? Na tekutinu, čo som počas dojčenia produkovala?

@sisaka Tiez nechapem na co je to vlastne spomienka? 🙄

kristinka92
28. máj 2025

Neviem čo na tom ma byt nechutne, sú ženy ktoré si na to chcú spraviť spomienku. Nikomu tým neublizuju, tak prečo nie.
Ja som pozerala pred rokom prácu tohto pána, je to veľmi vkusne, nikto ani nebude tušiť čo to je, len teda ta cena je trocha vyssia..

https://www.marekziak.com/kopia-prstene3/

autor
28. máj 2025

To co je pre niekoho nechutne je pre ineho “spomienka” ,nevidim v tom nic zvlastne, ani poburujuce. Ak taky sperk nechcete, neviete poradit na co sa vobec vyjadrujete. Otazka neznela ci je vam to chutne alebo nechutne, ale ci mate skusenost. 🙈

Ano sperky su naozaj velmi pekne, jedinecne, nikto nemusi vediet, ze su z mlieka.

anavixy
28. máj 2025
@sisaka

@sisaka tak pre kazdeho ma dojcenie iny vyznam 😄 niekto to berie ako nieco jedinecne, neviem, za mna podobne ako prve odstrihnute vlasky, alebo mliecne zuby.. akoze co s tym? Z tohto je aspon pekny sperk, aj ked nedavno som videla sperky z mliecnych zubkov - tiez v tom neboli poznatelne 🤭

angeli121212
28. máj 2025

Akože pre mna osobne je to zvláštne to áno resp. Mňa to až tak neohúrilo ale určite nie nechutné... Veď je to materské mlieko čo je na tom nechutné?

janulka1802
28. máj 2025

Keď si dobre pamätám, mamička anjelicek, ktorá žije v Nemecku tu raz čosi také pridávala.

dskjhfdlkdjhl
28. máj 2025

Ja som kojila naozaj velmi dlho, mne to sice nepripada nechutne, ja len nevidim zmysel v tom, ze to ma byt spomienka. To, ze som kojila, viem a nepotrebujem k tomu sperk, ale tak ludia sme rozni, nechame sa prekvapit, z coho sa budu sperky vyrabat. Mala by som par strelenych napadov😀

sissy27
28. máj 2025

Topa touch.
Pre mna je to “creepy” - tak ako by som si nezavesila na krk trebars odrezany prst, ani ine telesne tekutiny ci pozostatky, tak ani mlieko… ani vlastne, ani cudzie. A teda ako prve by mi pri takejto spomienke napadlo, ci o dietatko nejako tragicky prisla, ked ma potrebu nosit takyto sperk.

sisaka
28. máj 2025
@anavixy

@sisaka tak pre kazdeho ma dojcenie iny vyznam 😄 niekto to berie ako nieco jedinecne, neviem, za mna podobne ako prve odstrihnute vlasky, alebo mliecne zuby.. akoze co s tym? Z tohto je aspon pekny sperk, aj ked nedavno som videla sperky z mliecnych zubkov - tiez v tom neboli poznatelne 🤭

@angeli121212 nechutné je vyrábať niečo z telesných tekutín a spominat na to, ako som ich produkovala.

@anavixy akurát, že dajme tomu tie vlasy/zuby sú z dieťaťa, tak to ešte by som ako tak chápala, ale materské mlieko neprodukovalo to dieťa, takže potreba pripomínať si aká som bola úspešná dojka? … neviem.. podľa mňa čistý bizard - ale hlavne že businessu sa darí a ľudia sú ochotní platiť

terezkaarthuramax
28. máj 2025

A to sa ako vyrobí?

sara07
28. máj 2025

neodsudzujem každého vec
len nerozumiem prečo načo, k čomu je to dobré , pointa, no nechápem

monny222
28. máj 2025

pozrite na fb Maternitas, kočka ma ale male babatko teraz takze postupne robi ako stiha 🙂

autor
28. máj 2025
@monny222

pozrite na fb Maternitas, kočka ma ale male babatko teraz takze postupne robi ako stiha 🙂

@monny222 ďakujem pozriem🙂

oceanahory
28. máj 2025
@dskjhfdlkdjhl

Ja som kojila naozaj velmi dlho, mne to sice nepripada nechutne, ja len nevidim zmysel v tom, ze to ma byt spomienka. To, ze som kojila, viem a nepotrebujem k tomu sperk, ale tak ludia sme rozni, nechame sa prekvapit, z coho sa budu sperky vyrabat. Mala by som par strelenych napadov😀

@dskjhfdlkdjhl Moj streleny napad je vyrabat sperky z kvapiek potu pre fitnes nadsencov 😅😎. Takto si mozu pripominat svoju tazku cestu za svojim vytuzenym vymakanym telom a rovnako to moze sluzit aj ako motivacia. Rovnako by boli zaujimave aj napr. retiazky z muzskych ejakulatov, na zaklade coho si pani mozu pripominat svoju muznost a podobne, no idealny darcek k jubileu nie 👌.
Pre mna je teda taka retiazka z materskeho mlieka uplne rovnako bizarna vec, ako vyssie spomenute. 🥴

dskjhfdlkdjhl
28. máj 2025
@oceanahory

@dskjhfdlkdjhl Moj streleny napad je vyrabat sperky z kvapiek potu pre fitnes nadsencov 😅😎. Takto si mozu pripominat svoju tazku cestu za svojim vytuzenym vymakanym telom a rovnako to moze sluzit aj ako motivacia. Rovnako by boli zaujimave aj napr. retiazky z muzskych ejakulatov, na zaklade coho si pani mozu pripominat svoju muznost a podobne, no idealny darcek k jubileu nie 👌.
Pre mna je teda taka retiazka z materskeho mlieka uplne rovnako bizarna vec, ako vyssie spomenute. 🥴

@oceanahory podobne strelene napady som mala na mysli. Jeden som uviedla este v prvom prispevku (zo smolky)🙂

jablkovastrudla
28. máj 2025

Kamaratka si objednavala z tejto stranky. https://www.milkies.eu

autor
29. máj 2025
@oceanahory

@oceanahory pre mna za mna, nech si kazdy dava robit sperky z coho chce. 😀

jablkovastrudla
29. máj 2025
@oceanahory

@oceanahory si mi vnukla napad, co na den otcov 😁

oceanahory
29. máj 2025
@jablkovastrudla

@oceanahory si mi vnukla napad, co na den otcov 😁

@jablkovastrudla Poprosim natocit reakciu a vyraz tvare otca, ked si budes ziadat vzorku na vyrobu darceka 🫣😅.

angeli121212
29. máj 2025
@sisaka

@angeli121212 nechutné je vyrábať niečo z telesných tekutín a spominat na to, ako som ich produkovala.

@anavixy akurát, že dajme tomu tie vlasy/zuby sú z dieťaťa, tak to ešte by som ako tak chápala, ale materské mlieko neprodukovalo to dieťa, takže potreba pripomínať si aká som bola úspešná dojka? … neviem.. podľa mňa čistý bizard - ale hlavne že businessu sa darí a ľudia sú ochotní platiť

@sisaka zas to nemôžeš porovnávať s inými telesnými tekutinami ... Veď materské mlieko slúži na jedenie.. to máš ako kravské mlieko stále je to len mlieko ...

maryetta
29. máj 2025

Podla mna je to len biznis. Ak sa to vobec da takto pomenovat.
Na dojcenie mozem mat vselijaku spomienku. Od tych prijemnych az po tie menej. Za viac ako 7rokov dojcenia toho bolo neurekom. Dojcim 4.dieta ale teda na toto spomienku fakt nepotrebujem.
I ked "obal" podlieha spotrebe... mam tam aj jazvu po silnom zapale... to mi postaci....
sperk tohto druhu je u mna "bizar".
Ale ak niekto po tom tuzi... ja nemam ani ich vlasy odlozene-to tiez nechapem na co by mi bolo.

saxana000
29. máj 2025

Ja mam takyto set aj so zaliatymi vlaskami dievcat...

Strana
z4