Sukne nad kolená
Je pravda, že ženy po 40ke by už nemali nosiť sukne nad kolená? Toto mi povedala moja známa. Ja keď si dám sukňu pod kolená vyzerám smiešne, ako taká stará tetka, ktorá zdedila sukňu po vysokej sestre. Vždy nosím nad kolená. Čo si o tom myslíte? Je to nevhodné? Teda nie že by som teraz išla niečo meniť na mojom obliekaní, len ma zaujíma, či je toto rozšírený názor v spoločnosti alebo len nejaká hovadina.
@ivangeline nad tým som sa nikdy nezamýšlela, že ako chcem aby ma vnímali. A neviem či zrovna sukňa nad kolená vyžaruje nejaké negatívne asociace
To su take dristy. Moja babka tvrdila, ze vydatej zene sa neslusi nosit cervene saty. Preco, to netusim. A takych perliel som pocula vela. Zena po tridsiadke sa ma ostrihat, lebo dlhe vlasy su len pre mlade.
Dnes mnohe patdesiatnicky maju lepsiu postavu ako niektore dvadsiatky, tak preco by sa mali obliekat ako putky? Kazdy nech si oblecie co uzna za vhodne.
Len hovadina. Nos, čo sa ti pozdáva a páči. Ona nech si tiež nosí čo sa pozdáva jej 🤷. Asi má škaredé nohy 😁.
Vzdy budem nosit iba to v com sa citim ja dobre 🙂 ked to budu sukne nad kolena v 50tke a budem mat na to postavu tak ich budem nosit 🙂
Myslím, že to závisí od udalosti.
Ja osobne si sukňu nad kolená obliekam iba doma. Ale tak to je už na každom ako to má.
Čo mi ale príde totálne nevhodné sú političky, ktoré nosia sukne do polovice stehien dokonca aj kratšie. Nevyzerá to vôbec ale vôbec reprezentatívne. 😐
tak to je teda hovadina. ak sa na to zena aj vo vyssom veku citi, tak nech si nosi sukne ake chce. mnohe zienky po 40 maju take postavicky, ktore by im kludne mohli zavidiet aj 20-tky
Moja babka 78 ročná nosí šaty aj sukne tesne nad kolená, ona sa o seba stará a vyzerá Max na 60, nohy má pekne ako 30 ročná stále, tak prečo nie, nie je to vulgárne. Keď sa cítiš v tom dobre a sebavedome, tak to kľudne môžeš nosiť
Autorka, tento nazor tu bol pred 30 rokmi. Dnesne 40tnicky vyzeraju uplne inak ako 40tnicky pred 30 rokmi. Vtedy si si dala povinne spravit z vlasov karfiol a obliekla vrece.
Ja mam uz teda po 40tke viac nez zopar rokov, tipuju mi o 10 menej a sukne nad kolena nosim bezne.
Tiež odmietam sukne pod kolená, len preto, že už mám 40+. Vyzerám v nich strašne a tak kým budú moje nohy vyzerať obstojne, budem nosit jemne nad alebo max. tesne zakryvajuce kolená.
@zahrajzlato chodíš tak? Alebo chodil si tak?
A tvoja známa pýta od žien v sukni občiansky?
@lenkakravcova Nemôžeš porovnávať fotku otrasne oblečenej a ešte otrasnejšie obutej ženy s eleganciou a vkusom. V tomto prípade to nie je o tých pár cm sukne.
@lenkakravcova no ja v tom žiaden rozdiel nevidím. Jedna ma dlhšie a druha kratšie saty. Tie dlhšie šaty sú krajšie vďaka strihu. Ani jedna nemá minisuknu.
No ja mam 40 a nosim sukne presne do polky kolien, mojej postave to najviac lichoti. Nad kolena nie a ani midi. Som nizka, len 152 cm, nebuem na tom nic menit 🙂
@lenkakravcova toto je strašne zaujate porovnanie podľa mňa. Pretože politicka so sukňou pod kolená vyzerá celkovo pekne. Má pekné šaty, vyzerala by vkusne aj so sukňou nad kolená (nie do polky stehien). Pani dolu so sukňou nad kolená by som zhodnotila asi tak, že to že je ta sukňa nad kolená je najmenší problém toho outfitu.
ja mám o pár mesiacov 40, ale napr. už rozmýšľam, či riflová mini nie je "cez" a to mi tipujú niekedy aj 30... ostatné sukne a šaty mám niečo nad kolená, len pri tých riflovkách už váham 😀
Ja som nazoru, ze by take sukne nemali nosit rozkysnute zeny, ktore vyzeraju, akoby im spod sukne trcali dve jaternice...a je jedno, ci maju 17 alebo 50 rokov
To naozaj potrebujes uistenie anonymnych uzivateliek, ze je ok nosit suknu nad kolena, lebo 1 (slovom jedna) osoba si mysli opak?
ja este nemam 40 (vraj vyzeram ovela mladsie), nikdy som nemala viac ako 50 kg, ale sukne nad kolena uz nenosim, neviem. iba saty niekde pri mori a pod. radsej mam vzdusne maxi saty, kludne aj s rozparkom.
@lenkakravcova nie je sukna ako sukna, rovnako ako kazdej postave pristane nieco ine..
Cize, ano, na tvojom (zrejme tendencne vybratom) obrazku vyzera dana zena lepsie v sukni pod kolena, ak je to vobec ta ista zena. (Inak ta v kratsej sukni ma hrozny postoj, takto stat, v nicom dobre vyzerat nebudes.)
A co to znamena pre autorku prispevku?
Nicovate nic.
Ja mam 38 a mam vela sukni nad kolena, mam atleticku postavu a vyzeram na max 25, tak neviem ze preco by som nemala nosit take sukne. Ono je aj rozdiel ze ako nad kolena , ci uplne kratke, ci 4cm alebo tak
Ak sa ti to hodi nevidim v tom problem.

Po 40 uz len fertušu uviazať, vlasy ostrihať a pomaly sa pripravovať do hrobu...