Ako obliecť 9-mesačné dieťa do športového kočíka?

24. jan 2024

Ahojte,
Idem si k vam po radu, mam 9m dieta(nesediace) , len nedavno som vymenila vanicku za sportovu cast a neviem ako obliect dieta.
Minule malo pancuchy, body a plysovy overal plus ciapka. Na to deka, fusak. Po 10 min prechadzke malo cely chrbat mokry.
Vcera (za to na asi ukamenujete) malo overal na spanie na to som dala svetrik, deku fusak a nespotilo sa a myslim ze zima mu nebola. Ked po skontrolovani bolo teple.
Neviem co robim zle, ked na nete som citala ze dietatu treba dat o vrstvu viac ako sebe. To by urcite zhorelo.
Dakujem

patka06
24. jan 2024

Do fusaku stačia pančuchy alebo tenké tepláky. Body a svetrík, na hlavu čiapka.
Overal na spanie je dobré riešenie.
Nikdy som nedávala o vrstvu navyše

drianaa
24. jan 2024

Ja mám 10 mesačného, ale dávam ak mrzne hrubý zimný overal a pod to pančuchy a body, fusak nemáme, len nánožník, kuklu a čiapku- tenkú kuklu, aby nemal holý krk. Keď je okolo nuly tak tenší zimný overal, pod to body, tenká mikiny, pancuchy a tenké tepláky. Treba sa orientovať dieťaťom, mne malý neznáša, keď mu je veľmi teplo, ja som ho nebabušila ani ako menšie bábätko. Radšej som mala deku navyše v kočíku a ak sa mi zdalo, že je chladnejší tak pridala.

juliet86
24. jan 2024

nevieme ci byvas komarno ci orava. ja len tolko ze pozor aj na material. kocika a oblecka. ak je daco nepriedusny polyester moze sa spotit z toho

dixitka
24. jan 2024

Tak každé dieťa je ibé, a nie je fusak ako fusak ;) ale ja môjmu 9-mesačnému dávam pri teplotách okolo nuly 1 bavlnenú vrstvu (kľudne pyžamko alebo body + tenké tepláky), na to macko overal, čiapku a tak ide do fusaku. Fusak mám Elodie, ktorý je fakt teplý. A syn nikdy nebol spotený, ale ani studený.
Keď sa oteplilo na dákych 8 stupňov, namiesto mackového overalu som dala len taký teplákový overal a tenšiu čiapku. A keby udreli silné mrazy, tak mu dám do fusaku zimný overal.

dixitka
24. jan 2024

A neviem, ako ty chodíš oblečená, ale mne to zhruba vychádza, že má malý o jednu vrstvu viac ako ja 🙂 (aj deka či fusak sa rátajú ako vrstvy). Ale to zas nie je univerzálne pravidlo, riaď sa svojím dieťaťom.

basulaak
24. jan 2024

Body s dlhym rukavom, nakrcnik, sveter, zimny overal, ciapka, rukavice a do fusaku. Nikdy nebol spoteny ani studeny. Niekedy som mu obliekla hrubsie ponozky ak bolo prikro.

lucia13022023
24. jan 2024

Ja vždy dieťa obliekam ako seba.
Dala som body a zimnu bundu, čiapku. Ponožky a tepláky. Do fusaku a bez deky.