icon

Ako obliecť bábätko na horúci deň?

patrissaa
23. jún 2025

Ahojte, ja sa chcem opýtať žien skúsenejších.
Som prvorodička v okolí nemám nikoho koho by som sa mohla opýtať a tak sa obraciam na Vás, dnes sa s maličkou dcérkou chystáme do mesta vybaviť nejaké veci takže budeme aj vonku aj v klimatizovanej miestnosti.
Dcérka má 1 mesiac a má byť dnes 32 stupňov pocitovo podla mňa aj viac a tak moja otázka znie,stačí ak na ňu oblečiem šaty a ponožky a čiapočku lebo pofukuje trošku a v kočiarik prikryjem bavlnenou plienkou ?
V aute by som jej dala dole čiapočku a nechala len v šatách a v ponožkach a ked vojdeme do klimatizovanej miestnosti prikryla by som ju ešte priezdušnou mušelinovou dekou?
Fakt neberte má za drblú ale ozaj neviem
Viem že o vrstvu viac a bla bla ale v 32stupnoch jej nechcem dávať body z dlhým rukávom.
Ďakujem za ochotne rady 😊

doriiis
23. jún 2025

Prosím ťa nedávaj plienku na kočík.Ja neviem kto naučil matky túto blbosť,ale prikrytim kočíka ešte pridávas stupne v kočíku a držíš vlhkosť.Neprikryvajte kočík pre boha

michaelam2
23. jún 2025
@doriiis

Prosím ťa nedávaj plienku na kočík.Ja neviem kto naučil matky túto blbosť,ale prikrytim kočíka ešte pridávas stupne v kočíku a držíš vlhkosť.Neprikryvajte kočík pre boha

@doriiis podla mna chcela napisat ze prikryje dieta v kociku, nie kocik samotny

Autorka, podla mna ok, asi ani prikryvat netreba ale skor by som sa bala tej klimatizovanej miestnosti, to robi zle aj dospelym

oliviakatka
23. jún 2025

O vrstvu viac znamená aj to že ak ty máš pocit "na plavky" tak bábätko má byť v krátkych bodikoch 😊 ja osobne by som nedala ani ponožky a čiapočku 😊 prikryla by som bábo v klimatizovanom priestore plienkou ak by bol prievan

patrissaa
autor
23. jún 2025
@doriiis

@doriiis nie kočik prikryt ale myslela som maličkú

patrissaa
autor
23. jún 2025
@michaelam2

@doriiis podla mna chcela napisat ze prikryje dieta v kociku, nie kocik samotny

Autorka, podla mna ok, asi ani prikryvat netreba ale skor by som sa bala tej klimatizovanej miestnosti, to robi zle aj dospelym

@michaelam2 Ano ano zle som sa vyjadrila😊

hederamonstera
23. jún 2025

Ciapocku vo vanicke nemusi mat, ani ponozky by som nedavala

maxik24
23. jún 2025

@patrissaa za mna ok, ja som tak cele leto mala babatka obe prikryte vonku plienkou, zdoraznujem, babatka, nie kocik 🙏😁 nenatierala som parmesacne kremom, nechcela som spalit nozky, tenulinku muselinovu plienku mali na sebe a vsetko ok. Ak tie priestory su silno klimatizovane, aj hrubsiu deku taku pre stvortyzdnove. Vcera v kaviarni som sa triasla od zimy, musela som presadnut spod klimy. Ak nebudes mat moznost odist spod fukara, je to velmi neprijemne, takze deku by som vzala taku lepsiu, pre tento pripad.

patrissaa
autor
23. jún 2025
@oliviakatka

O vrstvu viac znamená aj to že ak ty máš pocit "na plavky" tak bábätko má byť v krátkych bodikoch 😊 ja osobne by som nedala ani ponožky a čiapočku 😊 prikryla by som bábo v klimatizovanom priestore plienkou ak by bol prievan

@oliviakatka takže kľudne môžem dat teda tie šatky bez ponožiek a čiapočky? Alebo teda mám ešte doma tielkové bodyčko tenučke a že na spodok by som jej nič nedala ? Nebude to divné takto po úradoch?😀😀 že bude len v plienke tam dole?😀

heln
23. jún 2025

@patrissaa plienkou prekry kocik ked budes na priamom slnku, ale tak, aby tam prudilo dostatok vzduchu. pri klime by som asi nechala ciapku.
a kludne zober deku, v klime moze byt chladno.
moj syn sa narodil v horucavach a bol zmrzlos, musela som ho zakryvat dekou, paplonikom.

patrissaa
autor
23. jún 2025
@maxik24

@patrissaa za mna ok, ja som tak cele leto mala babatka obe prikryte vonku plienkou, zdoraznujem, babatka, nie kocik 🙏😁 nenatierala som parmesacne kremom, nechcela som spalit nozky, tenulinku muselinovu plienku mali na sebe a vsetko ok. Ak tie priestory su silno klimatizovane, aj hrubsiu deku taku pre stvortyzdnove. Vcera v kaviarni som sa triasla od zimy, musela som presadnut spod klimy. Ak nebudes mat moznost odist spod fukara, je to velmi neprijemne, takze deku by som vzala taku lepsiu, pre tento pripad.

@maxik24 no super ďakujem krásne,nie určite kočik neprikryjem😀 len som teda nevedela takže tie šaty budu ôk? Ale teda mám aj tielkove bodyčko ale mi je divne ju takto brat po úradoch a meste že na spodku bude mať kvázi len svoju plienku😀

nika23t
23. jún 2025

@patrissaa úplne v pohode to máš tak,.ako si napísala. Malinká má mesiac, kľudne nechaj ponožky aj tenku čiapočku, šatky. Alebo body.

hederamonstera
23. jún 2025

Vsak ked ma bodycko ma zakrytu plienku;) nie, vobec to nevadi na uradoch🙂

patrissaa
autor
23. jún 2025
@heln

@patrissaa plienkou prekry kocik ked budes na priamom slnku, ale tak, aby tam prudilo dostatok vzduchu. pri klime by som asi nechala ciapku.
a kludne zober deku, v klime moze byt chladno.
moj syn sa narodil v horucavach a bol zmrzlos, musela som ho zakryvat dekou, paplonikom.

@heln ano pripravím všetko pre istotu, mne sa zdá ze mojej je vo všetkom teplo 😀 včera bola len v krátkych bodynkach a a prekryta plienkou a ajtak bola nejaká nespokojná 😀

mima172
23. jún 2025
@patrissaa

@oliviakatka takže kľudne môžem dat teda tie šatky bez ponožiek a čiapočky? Alebo teda mám ešte doma tielkové bodyčko tenučke a že na spodok by som jej nič nedala ? Nebude to divné takto po úradoch?😀😀 že bude len v plienke tam dole?😀

@patrissaa Mám májovú dcéru a v horúčavách by som dala len tie šaty, pripadne kraťaskové body. Dieťa je v závetrí v kočíku, čiže čiapočku ani ponožky netreba. Do kočíka by som si dala mušelínovú plienku a v budove úradu by som ju prehodila cez nožičky, keďže tam môže byť chladnejšie. A odporúčam túto clonu na kočík, je úplne super 🙂
https://www.mojadm.sk/babylove-clona-proti-slnk...

maryetta
23. jún 2025

Urcite. V takej horucave by to malo stacit. Ak nefuka tak ani do kocika nic netreba. Max si nachystaj celenku alebo aj plienocku ked budes v budove kde je klima.
Na vonok staci takto.

biglovemom
23. jún 2025

Plienka a vzdušné šaty.nedavala by som ziadne úzke body sak sa v tom uvarí .
To je jedno ze je malinká 32st je teplo .

ajko2011
23. jún 2025

@patrissaa ak máš pocit, že pofukuje stačí len taká tá čelenka cez ušká 🙂 a obliekla by som šaty/opaľovačky alebo krátke body, ponožky ak máš ten pocit že ich treba a látkovú plienku zober keby trebalo prikryť alebo mušelínovú deku...ja osobne som mala takú tenkú letnú deku s UV filtrom na prekrytie nožičiek 🙂
A ak nemáš slnečnú clonu tak nezabudni natrieť opaľovákom 🙂

lenkakravcova
23. jún 2025

@patrissaa vonku v takej teplote stačia šaty a plienka na zadku.
Ale keď chceš behať po úradoch (predpokladám, že tam bude okolo 25C a možno menej kde je klíma), tak tam by som zavinula dieťa do tenkej deky.

marina447
23. jún 2025

kludne mozes spravit tak, ako si napisala 🙂 keby sa potila, daj dolu kludne aj ponozky. ved 32 je strasne teplo.

cukroska
23. jún 2025

@patrissaa Presne takto by som obliekla aj ja. Moj nosil celé leto body s krátkym rukávom a supravicky. Nosila som tenkú bavlnenú deku a plienku a keď bol vietor tenkú čiapočku,siltovku, klobúčiky.Nikdy som ho zakrývala plienkami v tým horúčavách. Za mňa úplne super. Treba pozerať, aby nebolo bábo veľmi spotené a nemala potničky.