icon

Ako obliecť dieťa do škôlky, aby sa nepotilo?

10. nov 2025

Viem možno blbá otázka. Ale dosť sa zamýšľam nad tým ako vhodne obliecť dieta do škôlky? Býva totižto často choré... takže mám pocit že moc cibulujem. Ale na druhu stranu sa veľmi potí... fakt neviem ako teda obliecť...🤦‍♀️ čo dávate vy svojim detičkam?

anonym_217d01
10. nov 2025

@anonym_autor ahoj, keď sa potí, odpovedala si si.
Preobliekavaš ho

viestta
10. nov 2025

Ked sa poti, tak je zbytocne naobliekane. Treba ho otuzvat, nie cibulovat

leveta
10. nov 2025

No hlavne choroba je od bacilov/rozumej vírus napr/ a nie od obliekania.
Záleží zas na lokalite aj na dieťati. Ja dávam teraz legíny tenké, tielko ako kedy(dnes nemala napr) a dlhé tričko a bundu prechodnú. Mikinu nechce, nákrčník nechce, čiapku má v skrinke podľa potreby si dá. 4ročna. V škôlke je šialené teplo

anonym_f8c376
10. nov 2025

Často choré je, lebo ho príliš obliekaš. Do škôlky tričko a tenké tepláky ,
Von podľa počasia, mikina, vesta alebo softhelka, rifle alebo nepremokavé nohavice

minesasubu
10. nov 2025

syn má leginy z tchiba , tričko s dlhým rukávom v triede
ked idú von oblečie si mikinu , bundu a také teplejšie nohavice nepremokavé alebo softshellky
čiapka a má aj rukavice vo vačku ( chce si ich občas dať na ruku)

petamich
10. nov 2025

Byvame v BA, teraz uz je kus chladnejsie, ma teplaky, tricko s kratkym rukavom, mikinu a stredne hrubu bundu, ciapku. Ked idu von na dlho, na teplaky im daju tensie softshellky. Na vsetkych fotkach zasadne nema mikinu a gate si vyhrna pod kolena, lebo panko je asi otuzilec. Od narodenia ho menej obliekame, lebo tak nejako to vyslo, ze tak mu to vyhovuje.

zuzanaete
10. nov 2025

Obliekaj menej, ak sa poti. Vacsia sanca, ze dieta prechladne, ak ho spotene ofukne, ako ked mu bude trocha chladno. Deti behaju, lahko sa zahreju.

anjelicek26
11. nov 2025

Casto chore je prave s toho babusenia, to potenie je sto krat horsie... normalne nohavice tricko, mikina na zips (nech si to vie vyzliect), bunda, softshellky zavesit v skolke na von, to je asi vsetko... ak zacne mrznut, das este tielko a miesto softshelliek zavesis v skolke oteplovacky..ziadne ine veci nie su potrebne...

lia2022
11. nov 2025

@anonym_autor ja tiež tak ako bolo vyšie spomenuté.
Tielko, tričko s dlým rukávom, tenké tepláky.
To má v nútri ved kúria. Ked idú von má v skrinke softshellove nohavice zateplené flícom a mikinu.
Nedavam ani pančušky. Ked bude mrznúť dám teplejšiu bundu ako má teraz a softshellové nohavice zateplené baránkom, vybavene.