Ako správne obliekať dieťa do škôlky?
Ahojte, ako obliekate deti do škôlky? Chodíme cca 1km pešo. Ráno sú tak cca 4 stupne a poobede 13 a slnečno. Prípadne ich v škôlke prezliekate? Dnes som dala tepláky, dlhé tričko, mikinu a vestu. Len v škôlke neviem či nebolo teplo, či nie je lepšie nechať v škôlke tenké tepláky napríklad.
dajte aj fotky, nech nepride k omylu.
dlhe tricko - akoze dlhe rukavy...alebo dlhe o kolena ?
poriadne piste, inak v tejto zivotne dolezitej teme nemozeme radit
@nyusika ďakujem ti za tvoju iróniu. Iba som chcela vedieť, či napríklad v tých teplákoch nie je v škôlke teplo. Mám dieťa nováčika, sú tu aj skúsenejšie mamičky, tak som iba chcela vedieť osobnú skúsenosť.
@nyusika Ty si aka nechapavka ? Ale tvaris sa mudro v kazdej teme …😵💫😵💫😵💫😵💫🤢
@nyusika ďakujem ti za tvoju iróniu. Iba som chcela vedieť, či napríklad v tých teplákoch nie je v škôlke teplo. Mám dieťa nováčika, sú tu aj skúsenejšie mamičky, tak som iba chcela vedieť osobnú skúsenosť.
@anonym_autor v škôlke je teplo, možno ráno zatiaľ hrubé tepláky, v škôlke ho prezleč do tenkých.... pokiaľ pôjdu von bude aj desať hodín a na slnku je prijemne
Ma teplaky, dlhe tricko, bundu, ciapku… rano bolo 5 stupnov. Ked pojdu von bude okolo 10 stupnov. Ale deti behaju, hybu sa… vzdy sa snazim mysliet aj na to… ale rano mali deti mikinky a na tom bundicky🤷♀️ mojmu by bolo teplo
Tepláky, tričko, tenká mikina + tenší overal alebo softshellova bunda a nohavice.
@anonym_autor Tricko, mikinu a vestu v 4°C? To mu musela byt riadna zima. Kazda MS, ma skrinku. Rano ho poriadne oblec. Veci, ktore nechces aby si v MS obliekol daj do tasky. Nechaj mu zavesene v skrinke len tie veci, ktore si ma obliect.
No nas uz nosi teplaky, dlhe tricko, mikina a bunda, strasne sa teraz ochladilo a studeny vietor fuka.
Dávam tepláky, tričko,mikinu,bundu. Ak je doobeda teplejšie keď idú von,dá si na tričko len bundu. Ale teraz pomaly každý deň fúka studený vietor,čiže je dosť chladno aj doobeda.
@anonym_autor ved sa opytaj dietata, ci je mu teplo.
odkial to maju vediet cudzi ludia ?
Tiež sa prikláňam k flisovej mikine a softshel bunde a softshel nohaviciam. Podtym dlhe tricko a tenke teplaky
Len nie flisovú mikinu. Učila som v škôlke, tam to dve deti často nosili a boli vždy neuveriteľne spotené, aj v zime.
Len nie flisovú mikinu. Učila som v škôlke, tam to dve deti často nosili a boli vždy neuveriteľne spotené, aj v zime.
@anonym_90ca49 moja nosí flisové mikiny a aj v tých sa sťažuje, že jej je zima :D
@anonym_autor Tricko, mikinu a vestu v 4°C? To mu musela byt riadna zima. Kazda MS, ma skrinku. Rano ho poriadne oblec. Veci, ktore nechces aby si v MS obliekol daj do tasky. Nechaj mu zavesene v skrinke len tie veci, ktore si ma obliect.
@beata_k má teplejšie tepláky a teplejšiu mikinu, preto som riešila tie tepláky, či v tom nebude vnútri teplo.u nás v škôlke nemáme skrinky, iba malý vešiačik. A von sa chodí od 10 do 11:30
@beata_k má teplejšie tepláky a teplejšiu mikinu, preto som riešila tie tepláky, či v tom nebude vnútri teplo.u nás v škôlke nemáme skrinky, iba malý vešiačik. A von sa chodí od 10 do 11:30
@anonym_autor ja davam legíny, tričko s dlhým, flisovu mikinu, softhellovy overal alebo prechodu bundu a softhell nohavice.. Zateplene topánky alebo trekove topánky vyššie... Ráno mávame namrazu, takže okolo 0 je.. V piatok bolo ráno - 4.. Poobede keď sú dlhšie vonku doma tak, už hovoria ze im je chladnejsie a hlavne na ruky
@anonym_autor nerozmyslala si nad tym, ze by si sa skusila spytat svojho dietata alebo uciteliek v skolke? nepochybujem o tom, ze je to mimoriadne odvazna rada, kedze asi bezne nekomunikujete medzi sebou, ale asi by to za pokus stalo...
Dávam tričko s dlhým rukávom a legíny. Termo súprava a kukla. Odporúčam mikk-line, enfant. Môžete si vybrať iné značky.
daj normalne - tricko, teplaky, lahka flisova mikina, taka tenucka, na to softshellova bunda, softshellove nohavice (to si v skolke vyzlecie), lahku ciapku... staci...
@anjelicek26 presne tak robime aj my
@anonym_autor urcite nebude mu prijemne , pri rannych 4c aj dnuka pri 23c tie iste teplaky. My jej obliekame tenke tricko s kratkym rukavom a tenke legyny ako doma. Na cestu softshellove ohavice+mikina, kabat, ciapka.

daj normalne - tricko, teplaky, lahka flisova mikina, taka tenucka, na to softshellova bunda, softshellove nohavice (to si v skolke vyzlecie), lahku ciapku... staci...