icon

Ako udržať detské ruky v teple bez rukavíc?

zuzulienocka78
29. okt 2025

Ahojte, potrebujem poradiť.
Dcére je stále zima, má studené ruky. Rieši to rukavicami - tými bezprstovými.
Problém je v škole, kde jej ich zakázali. Mikinu nosiť nechce, jej nie je zima, má iba studené ruky. Ako to riešia vaše deti, resp. vy? Ďakujem za nápady.

Strana
z2
mima1988m
31. okt 2025

Ja by som riesila aj pricinu, nie len dôsledok. Napr. Mne to spôsobovali ladviny, ale je viac zdrav. pricin.
Napadlo ma teraz.. Zahrej nohy stucnami a mozno to zabere aj na ruky.

mima1988m
31. okt 2025

PS: Ja by som to riesila aj s odbor. lekarom. Ak on napise, ze to treba zo zdrav.dovodov musia dat vynimku. Treba mat papiere na to.

kaca222
31. okt 2025

Nám kedysi vychovávateľka zakázala nosiť čelenky, také tie textilné okolo celej hlavy… dôvod? Pretože vraj to nie je pekné 🤣
Riešila by som skôr so školou, aký majú dôvod na zakázanie rukavíc.

lucopeda
31. okt 2025

@zuzulienocka78 dala by som ju vysetrit ci nema Reinaudov syndrom ( nedokrvene koncatjny). Ale neda sa to liecit, ale aspon budete vediet pricinu.

tiika
1. nov 2025

@zuzulienocka78 a aký ma dcerka tlak, nie je anemicka? Podľa mna by pomohlo dodržiavanie pitneho režimu, pohyb, ranná rozcvička/prechádzka do školy, otužovanie aspoň rúk v studenej vode, či mierne otužovanie v chladnom počasí

zuzulienocka78
autor
1. nov 2025
@tiika

@zuzulienocka78 a aký ma dcerka tlak, nie je anemicka? Podľa mna by pomohlo dodržiavanie pitneho režimu, pohyb, ranná rozcvička/prechádzka do školy, otužovanie aspoň rúk v studenej vode, či mierne otužovanie v chladnom počasí

@tiika Vieš, toto sú veci, ktoré s autistom dosť ťažko riešiť 🙂 Ale ďakujem krásne za všetky nápady ❤

kp7333
1. nov 2025

Z vlastnej skusenosti: cele detstvo a mladost som mavala studene ruky a nohy. Preslo to, az ked som pribrala. Pises, ze dcera je chuda, tak jej asi tiez chyba tukova vrstva, ktora by jej drzala teplo. Ja som to v mladosti riesila vrstvou oblecenie navyse (aspon vesta) a teplymi vlnenymi ponozkami.

zuzulienocka78
autor
1. nov 2025
@kp7333

Z vlastnej skusenosti: cele detstvo a mladost som mavala studene ruky a nohy. Preslo to, az ked som pribrala. Pises, ze dcera je chuda, tak jej asi tiez chyba tukova vrstva, ktora by jej drzala teplo. Ja som to v mladosti riesila vrstvou oblecenie navyse (aspon vesta) a teplymi vlnenymi ponozkami.

@kp7333 Je veľmi chudá, tiež si myslím, že to bude najväčší problém, že nemá tukovú vrstvu. Ponožky nosí teraz také vysoké hrubé, len s tým oblečením bude asi problém, má svoj "štýl", ťažko vystupuje z komfortnej zóny :-/

kp7333
1. nov 2025
@zuzulienocka78

@kp7333 Je veľmi chudá, tiež si myslím, že to bude najväčší problém, že nemá tukovú vrstvu. Ponožky nosí teraz také vysoké hrubé, len s tým oblečením bude asi problém, má svoj "štýl", ťažko vystupuje z komfortnej zóny :-/

@zuzulienocka78 tak skuste termopradlo alebo tielka s obsahom merino vlny.

tiika
1. nov 2025
@zuzulienocka78

@tiika Vieš, toto sú veci, ktoré s autistom dosť ťažko riešiť 🙂 Ale ďakujem krásne za všetky nápady ❤

@zuzulienocka78 áno, aj som chcela dodať, že pokial sa niečo z toho s autistom (sú rôzne stupne) podarí 🫣

Strana
z2