Ako udržať detské ruky v teple bez rukavíc?
Ahojte, potrebujem poradiť.
Dcére je stále zima, má studené ruky. Rieši to rukavicami - tými bezprstovými.
Problém je v škole, kde jej ich zakázali. Mikinu nosiť nechce, jej nie je zima, má iba studené ruky. Ako to riešia vaše deti, resp. vy? Ďakujem za nápady.
PS: Ja by som to riesila aj s odbor. lekarom. Ak on napise, ze to treba zo zdrav.dovodov musia dat vynimku. Treba mat papiere na to.
Nám kedysi vychovávateľka zakázala nosiť čelenky, také tie textilné okolo celej hlavy… dôvod? Pretože vraj to nie je pekné 🤣
Riešila by som skôr so školou, aký majú dôvod na zakázanie rukavíc.
@zuzulienocka78 dala by som ju vysetrit ci nema Reinaudov syndrom ( nedokrvene koncatjny). Ale neda sa to liecit, ale aspon budete vediet pricinu.
@zuzulienocka78 a aký ma dcerka tlak, nie je anemicka? Podľa mna by pomohlo dodržiavanie pitneho režimu, pohyb, ranná rozcvička/prechádzka do školy, otužovanie aspoň rúk v studenej vode, či mierne otužovanie v chladnom počasí
@zuzulienocka78 a aký ma dcerka tlak, nie je anemicka? Podľa mna by pomohlo dodržiavanie pitneho režimu, pohyb, ranná rozcvička/prechádzka do školy, otužovanie aspoň rúk v studenej vode, či mierne otužovanie v chladnom počasí
@tiika Vieš, toto sú veci, ktoré s autistom dosť ťažko riešiť 🙂 Ale ďakujem krásne za všetky nápady ❤
Z vlastnej skusenosti: cele detstvo a mladost som mavala studene ruky a nohy. Preslo to, az ked som pribrala. Pises, ze dcera je chuda, tak jej asi tiez chyba tukova vrstva, ktora by jej drzala teplo. Ja som to v mladosti riesila vrstvou oblecenie navyse (aspon vesta) a teplymi vlnenymi ponozkami.
Z vlastnej skusenosti: cele detstvo a mladost som mavala studene ruky a nohy. Preslo to, az ked som pribrala. Pises, ze dcera je chuda, tak jej asi tiez chyba tukova vrstva, ktora by jej drzala teplo. Ja som to v mladosti riesila vrstvou oblecenie navyse (aspon vesta) a teplymi vlnenymi ponozkami.
@kp7333 Je veľmi chudá, tiež si myslím, že to bude najväčší problém, že nemá tukovú vrstvu. Ponožky nosí teraz také vysoké hrubé, len s tým oblečením bude asi problém, má svoj "štýl", ťažko vystupuje z komfortnej zóny :-/
@kp7333 Je veľmi chudá, tiež si myslím, že to bude najväčší problém, že nemá tukovú vrstvu. Ponožky nosí teraz také vysoké hrubé, len s tým oblečením bude asi problém, má svoj "štýl", ťažko vystupuje z komfortnej zóny :-/
@zuzulienocka78 tak skuste termopradlo alebo tielka s obsahom merino vlny.
@tiika Vieš, toto sú veci, ktoré s autistom dosť ťažko riešiť 🙂 Ale ďakujem krásne za všetky nápady ❤
@zuzulienocka78 áno, aj som chcela dodať, že pokial sa niečo z toho s autistom (sú rôzne stupne) podarí 🫣

Ja by som riesila aj pricinu, nie len dôsledok. Napr. Mne to spôsobovali ladviny, ale je viac zdrav. pricin.
Napadlo ma teraz.. Zahrej nohy stucnami a mozno to zabere aj na ruky.