Ako vybrať najlepšiu prvú obuv na túru pre dieťa?
Ahojte. Čaká nás nákup prvých topánok. Chodíme často do prírody, lesa, na túry. Proste na miesta kde je sem tam mokré lístie, trochu blata a podobne.
Chcem sa spýtať skúsených maminiek ako to riešiť pri prvých topánočkách. Chcem, aby si malý voľne behal a skúmal, nevadí mi, ak skočí do blata. Riešiť to gumákmi ešte navyše ku klasickým topánkam? V tom sa bojím, že sa mu bude potiť nôžka. Máte prípadne skúsenosti s nejakými outdoorovejšími topánkami?
Vôbec neviem, koľko takto deťom vydržia prvé topánočky. Čo sa oplatí kúpiť a tak. Budem vďačná za vaše rady a skúsenosti.
Gumaky podla mma nedrzia dobre nohu, cize by som ich do takého terénu nedavala ani, len na klasicke mlacky v okoli.
Neviem kolko ma dieťa rokov, ak to su len prve kroky, tak nasi chodili v celorockach, co mali bezne.. koza znesie celkom dost a kedze noha rastla rychlo, aspon sa stihli tie topanky fakt vyuzit. Navyše vela toho neprešli ani a v takom terene uz vobec, lebo vsetko bolo zaujimave. Konkrétne tazko radit, zalezi od rozmerov noh, typu noh.
Neskor bol fajn decathlon, za tu cenu na tych par pouziti super.
A este neskor fajn keen, v tom lietali stale. Majú viacero druhov, niektoré su alternatívy
@pralinka86 ďakujem. Pozerala som aj keeny. Tiež som uvažovala nad kožennými, len váham, či sa v tom blate hneď nezničia.
Ide o prvé kroky. Resp topánky na čas, kedy už nejaký ten úsek prejde sám. Je mi jasné, že pôjde skôr o to, že bude skúmať kaluž či blato, preto som tomu chcela topánočky prispôsobiť.
Môj má Dd step barefoot - na jeseň mal kožené celoročky, v zime kožené zateplené. Na moje prekvapenie mu nepremokli, ani keď v nich raz vbehol do hlbokej kaluže :D chodil v nich aj do lesa a v pohode, nešmýkali sa ani nič. Do dažďa má Demar mammut gumáky, ktoré nie sú síce barefoot, ale sú super ľahké, a tak sa mu v nich dobre chodí a nešmýkali sa mu ani na blate. S týmto sme si zatiaľ bohato vystačili (syn bude mať 2 roky). Nejaké ďalšie špeciálne topánky podľa mňa v tomto veku netreba, keďže toho dieťa ešte nenachodí až tak veľa a jedna veľkosť topánok je tak na 2-3 mesiace (aspoň teda u nás je to takéto tempo), tak to ani nestihne vynosiť.
Ja som to vyriesila tak, ze dcerka ma viacero kozenych topanok znacky geox. Su trosku drahsie, ale su kozene a kupila som viac farieb a prave tmavsie dam do horsieho pocasia. Dieta toho este fakt vela neprejde
Kozene vydrzia vela, nedas samozrejme svetle bezove.. doma osetris, natries, zvladnu vlhko, blato.. zase rataj aj s tym, ze ked pojdes do blatoveho lesa, tak sa tam celý vyvala, ze najdes blato aj v plienke.. tak mozno za tie 2 mesiace co mu vyrastie noha, tak vela krat tam mozno nepojdete, len ked bude suchsie 🙈😃 takze otestujte jedny a uvidite..
Keeny su neznicitelne🙂
My sme prave malemu kupovali prve topanocky. Tiez sme zastanci barefoot. Velmi sa mi pacili a vyborne hodnotenia od fyzioterapeutov mali Bobuxy, no tie nam bohuzial nesadli a tak sme kupili o nieco drahsie Bundgaardy na suchy zips. Su kozene s okopom, takze neznicitelne. Nainpregnovala som ich a maly uz v nich brazdi cesty necesty. Este zvazujem kupit do blata Bundgaard gumaky, tie su tiez vyborne recenzovane fyzioterapeutmi. Ale ako tu uz niektora mamka pisala predomnou, kazde dietatko ma inu nozku - chudunku, baculatu, siroku paticku, vysoky nart atd. Najlepsie je ist do obchodu a skusit na nozke. Odporucam IG ucet Mylerie.cz, pani majitelka pekne ukazuje a vysverluje vsetko okolo roznych znaciek a typov topanociek a ochotne aj poradi.

Ešte by som rada uviedla že pokiaľ možno barefootové topánky.